Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на гуми за тежко ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на гуми за тежко ендуро

Първоначално публикуван от iszs Преглед на мнение
    .... Ако някой е ползвал Континентал нека сподели! ...
    Аз съм ползвал COntinental Trial Atack - най доброто ,от всичко ,което съм карал ( а съм пробвал много видове и марки гуми)...
    ..за съжаление -скъпички...
    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
    0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
      Аз съм ползвал COntinental Trial Atack - най доброто ,от всичко ,което съм карал ( а съм пробвал много видове и марки гуми)...
      ..за съжаление -скъпички...
      Escape е на обратния полюс! от Mitas, Metzeler, Pirelli, само Mitas доближава, но не много! W момента съм съм със задна Escape, а предната също е за смяна и със сигурност ще е друга, я новото Karoo 3, я Pirelli Scorpion AT или класиката Enduro 3.

п.п. Metzeler са пуснали още една нова гума - Turance next. Малко е пистарка, но много секси изглежда...
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

И Michelin пускат тази година нов Anakee 3 - поне визуално изглеждат доста различно и пистаркаджийски, но пък франсетата твърдят, че се подобрява сцеплението на офроуд, както и пробега се удължава (предполагам в сравнение със стария модел). Ще стане ясно този сезон...

Коментар

Пирели за "Мултистрада" също направиха преди време едни с пистова шарка, но имат добри отзиви. Ако някой има опит?

още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Вчера направих първи тестове на МИтас Е 07.Останах приятно изненадан.Карах ,на черно,на сух асфалт и накрая в дъжд...Нямам никакви забележки.Като добавим и атрактивната цена...
            PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
            КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
            0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от fozy Преглед на мнение
              Пирели за "Мултистрада" също направиха преди време едни с пистова шарка, но имат добри отзиви. Ако някой има опит?

хм - намирам ги за доста идентични: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:600_Set_Isometric.jpg
Прегледи:1
Размер:77.0 КБ
ID:5460734

Коментар

Първоначално публикуван от fozy Преглед на мнение

Бойко май смачка два чифта такива, той може да сподели.

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                  Бойко май смачка два чифта такива, той може да сподели.
                  Смачках един чифт и след това взех Континентал. Всъщност като се замисля през БМВ-то са минали почти всички марки. Това Пирели е много добра шосейна гума. Казвам шосейна, защото нямам опит с нея извън асфалта. Но за асфалта е перфектна, като съм я карал в различни времена - от много горещо до студено и с много дъжд.

Коментар

А какво ще кажете за вътрешната гума! Има ли смисъл да е от онези дебелите по 4.5мм ? Какво и е предимството пред тези от 2.7мм.? На колко време трябва да се сменят ? Външните гуми са важни,но ако спукаш предна вътрешна с 150км не ми се мисли, та да кажем нещо и за тях! Питам защото мойте са на 12 години и се позамислих че сменям само външната ,а и от скоро ми спада предната !
                    Последно редактирано от iszs; 12-03-13, 22:01.
                    Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

ми по-добре е без вътрешна!

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                        ми по-добре е без вътрешна!
                        Да съгласен съм,но моите капли не са пригодени за безкамерни!

Коментар

в някакъв магазина за материали за гумаджийници бяь намерил някаква самовулканизираща се лента + вентил за безкамерни гуми и си готов. Има и друг начин, по-лесен - взимаш най-тънката вътрешна гума и изрязваш един обръч, лепиш го за джантата и си готов (използваш си направо вентила на вътрешната гума). Втория не знам колко е надежден заради вентила.

Коментар

Ще помисля по въпроса! А една подсилена вътрешна е доста скъпа 56 кинта ! Чувал съм и ,че да се сложи безкамерна,спиците се лепят с лепило смола!

Коментар

в някакъв магазина за материали за гумаджийници бяь намерил някаква самовулканизираща се лента + вентил за безкамерни гуми и си готов. Има и друг начин, по-лесен - взимаш най-тънката вътрешна гума и изрязваш един обръч, лепиш го за джантата и си готов (използваш си направо вентила на вътрешната гума). Втория не знам колко е надежден заради вентила.
                              Колега, не пиши такива подвеждащи постове , че току виж някой те послушал и ....станала белята. Тук четат и хора , които тепърва ще карат и като нищо те послушали.Не се изкарвайте по- компетентни от създателите на гумите и каплите. След като хората са измислили капли с вътрешни и без такива, значи за това са пригодени. Прави си експерименти и споделяй мнения после. Това, на капла за вътрешна да карам без вътрешна не знам какъв трябва да съм за да го направя.Говорих с доста хора по темата за дебелите вътрешни. Всички са на мнение , че те са основно ако се кара МНОГО АГРЕСИВНО на черно , за асфалта е достатъчна и нормалната вътрешна. За тежки туристически ендура дебела ако се сложи ще е повече за презастраховане, но пък ако си тръгнал да правиш >9-10 000 км наведнъж може би има смисъл(цената е почти тройна, но пък не е такава , че да не може да си я позволи почти всеки).

Коментар

Дори да запушиш удачно отворите за спиците, ръбът на джантата при двата типа гуми е различен.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X