Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Централна Азия - 2010

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Централна Азия - 2010

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
    Много често в медиите се преувеличават проблемите. За съжаление няма как да знаем дали в случая е така. Онези са си малко луди, та всичко може да се очаква. Според мен също е добре да си имаш алтернатива за всеки случай. Пък дано няма проблем.
    Този път медиите не преувеличават. Аз слушам BBC и май положението излиза от контрол. Друг проблем за Димо е , че в района вече няма снабдяване с храна и гориво заради безредиците. Задава се глад и мизерия. Дори и насилието да спре вероятно снабдяването няма да се нормализира с месеци. Освен това границите са задръстени от бежанци. Кой знае дали изобщо ще е възможно минаването през тях.

Коментар

Димо, тъй като си ни прекалено ценен и не мога да си представя форума без теб, а сбирките без твоите речи, за срок по-дълъг от продължителността на пътуването, ми се ще да те помоля:
      Не се навирай в излишни неприятности. Действай по обходните маршрути или редуцирай основния. В края на краищата нищо на света не е по-важно от собствената ти безопасност. Винаги си повтаряй: Safety First!!!
      Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Успех, Димо и много късмет през целия път.
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Той Димо ги е измислил вариантите бе, хора. Написал ги е на предишната страница 5-та. На място там в Таджикистан ще решава дали изобщо да влезе в Киргистан, и ако не влезе ще му трябва, или още една узбекска виза за да се върне и от там да влезе в Казахстан, или китайска виза за да заобиколи и пак да влезе в Казахстан. За сега пътят му е през Киргистан, град Ош, Джелалабад, после по край Бишкек, към езерото Исик Кул и Казахстан.
          Разбира се ще е жалко, ако пропусне Киргистан. Това първо ще му създаде допълнителни визови проблеми и второ, няма да види големи части от Памир и Тян Шан, но ... Дето се вика " Човек предполага, но Господ раполага"!...
          В Таджикистан ще мине през други части на Памир.
          Последно редактирано от ВладиЧ; 15-06-10, 17:28.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Приятели, благодаря ви за съпричастността и загрижеността.
            Всичко ще е наред. Сигурен съм

Преди час свършихме работата в халето на Vromos. Не мога да пиша много тези дни ...Преди път винаги е леко нервно.
            Има много за писане:
            - свършихме прекрасна работа с Явор-Vromos.com и екипа му.
            - мотора свети както никога досега. Халогени, допълнителни фарове
            - допълнителна предпазна тава
            - стойки за туби за вода

Много и тудна работа за малко време. По този повод съм длъжен да отбележа, че Vromos.com съвсем официално подкрепят пътуването ми и то ще се осъществи благодарение и на тази подкрепа.
            Всъщност тук в Бургас срещам подкрепа на всяка крачка от съфорумници !!!
            Tramp ми предостави сателитния си телефон и разширения му комплект от аксесоари, който вече е активиран и работи .Хапчета за вода ит т.н. и т.н....
            С Giorgio, чертахме разни чертежи до късно снощи ...
            Бат' Димо и хората му ...
            Даже днес Мария ми даде мотора си за да отскоча за някои работи до града, което мнооооого трудно се случва при нормални обстоятелства

Въобще непрекъснато чувствам подкрепа от всички страни.

БЛАГОДАРЯ ВИ ХОРА!
            ______2
            Е = MZ

Коментар

Димо, казвай къде и кога е изпращането, да дойда да лисна една вода и аз. От горния ти пост се подразбира че ще стартираш от Бургаска околия, така че, давай инфото за старта.

Коментар

Няма да е зле да ти кажем "Лек път и много приключения!" на живо.
                Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
                  Приятели, благодаря ви за съпричастността и загрижеността.
                  Всичко ще е наред. Сигурен съм
                  Това е отношението!!
                  Дай малко детаили по заминаването- час, място...
                  You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Успех Димо! Ако успея и аз ще дойда да те изпратя!
                    Yamaha XT​M600E '98
                    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Добре, на финала сме. Подробнистите са:
                      1. Тръгваме 3 (три) мотора.
                      2. Аз, Лъчо ( Lukе) с KTM 990 Adventure, и Явор с Honda VT Shadow 1100.
                      3. В неделя 20 юни, 8:00 сутринта от бензиностанция Еко на Бул. България (преди НДК в посока центъра)

Към обяд сме в Бургас, взимаме Явор (отиваме до Гъбката да се видим с Бат' Димо) и потегляме към Малко Търново.
                      Вечерта трябва да къмпираме преди Истанбул, после Шафранболу, древно селище на хетите, Кападокия, Немрут и на изток към ез. Ван. При езерото се разделяме. Лъчо и Явор на север, аз - на юг, югоизток към Иран.
                      Текат последни приготовления.
                      Ще се радвам да си кажем "до скоро" с всички, които се събудят толкова рано в неделя
                      ______2
                      Е = MZ

Коментар

Към изпращачите от континента- хич не си правете труда да ставате рано на 20ти.
                        Наспете се като хората на 19ти и елате в Бургас. Вечерта прекарвате в дискотеките, сутринта си отспивате на плажа, а когато Димо и компания наближат, се събираме на "Гъбката" и отваряме бирите.
                        Всичко е в радиус от 300 метра- крайбрежието е едно добре организирано място.
                        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                        No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
                          ...
                          3. В неделя 20 юни, 8:00 сутринта от бензиностанция Еко на Бул. България (преди НДК в посока центъра)

Към обяд сме в Бургас, взимаме Явор (отиваме до Гъбката да се видим с Бат' Димо) и потегляме към Малко Търново.
                          ...
                          и аз по това време ще бъда в Бургас. Дайте по-точно описание на мястото където е срещата, за да се опитам и аз да намина.

Междувремнно ще се опитам да контактна Бат' Димо
                          Колкото повече толкова повече sigpic

Коментар

Мястото е кафе Гъбката, намира се срещу ресторант "Златна котва", там където пешеходната "Ал.Богориди" навлиза в Морската градина.
                            Моторите ги спираме до пешеходната пътека, между саксиите.
                            Предполагам, че пътешествениците ще бъдат при нас около 12.30 ч. тогава ще ги и чакаме.
                            Не знам с колко време ще разполагат, но за по едно ободряващо кафенце, а и някой лаф, все ще се намери малко време

Коментар

Аре Калайджиев, на добър път ! Явно и теб няма да мога да те изпратя....ама по важно е да те посрешна )) Нека да ти е пълно приключението с повече приятни неща !! Лек път, жив и здрав и безаварийно !

Коментар

Димо,

На добър път!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X