Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Централна Азия - 2010

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Централна Азия - 2010

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
    Вече ми стана ясно, какво те тегли толкова силно към Памир- ти всъщност се връщаш у дома
    Прав си. Аз съм от тези, които вярват в това. Нищо славянско не съм открил до днес в себе си. Винаги съм знаел, че съм прабългарин...

Експедиция "Българи-прародина" на БАН добавя още аргументи в тази посока.
    Имах възможност (благодарение на Вики) да присъствам на представянето на първия им филм в БАН -Розетата, където се запознах и говорих с участници от експедицията. Едва ли моето пътуване ще допринесе с нещо към техния научен проект, но знае ли се

Впрочем последният документ пристигна. Поканата за Туркменистан.

От тук нататък пътя е отворен. Мога да тръгна днес

... но ще изчакам няколко дни.
    ______2
    Е = MZ

Коментар

Успех Димооо!!!!
      Per aspera ad astra.

Коментар

Димо, решението на Мони за тубите наистина е по-добро. Моето беше взето набързо и нямаше време да мисля за друг вариант, макар че сега по пътя вече се наместиха нещата перфектно. Важното, което установих е така да си вържеш тубите и резервните гуми, че да не ти пречат при свалянето на останалия багаж. Тоест да ги махаш отделно от останалите неща. На мен това ми се проясни на втория ден от пътуването ни когато се наложи да ползваме тубите.
        Желая ти много хубаво пътешествие изпълнено само с приятни емоции и само с добронамерени хора по пътя. Ако взимаш сателитен телефон имаш номера ни и можем да направим една връзка Серенгети - Па Мир.

Коментар

Димо пиши кога да идваме и теб да изпратим.
          Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
          Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Димо, нали знаеш, тука няколкостотин непрекъснато ще пътуват с теб, макар и виртуално. Аз вече проходих маршрута на карта и по литературни данни, говорихме за туй онуй и благородно завиждам на куража и мерака ти. Ясно е, че ще го направиш успешно и е ясно че после с месеци ще те тормозим да разправяш( което ще е по-сложното предизвикателство май). Ще мислим за теб, ще те следим, ще се напъваме да помагаме, така че бъди спокоен, винаги, по всяко време поне няколко десетки очи ще те следята на картата и няколко сърца ще притупкват от любопитство къде си днес, какво закусваш, снима ли оня кратер, язди ли камилата вчера, яде ли диня без семки в Бухара, мръзнеш ли в Памир?
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Знам Злати.
              И аз вярвам, че всичко ще е наред.
              Ще снимам кратера ако синът на Туркменбаши не го е заровил докато стигна, според статията, която Ivan_J ми прати Врата Ада. Лошото е, че нещо времето почна да не стига. Има още неща за правене, а съм далеч.
              Тръгването ще е в събота или неделя сутринта. Ще пиша.
              ______2
              Е = MZ

Коментар

Нали говориш за събота, 19-ти или неделя 20-ти?
                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                  Нали говориш за събота, 19-ти или неделя 20-ти?
                  Да
                  ______2
                  Е = MZ

Коментар

Димо егати и "късмета" изкара братко....Киргизите и казахите се скараха нещо и поломиха Ош...Там още от едно време имаше някакво напрежение точно в този район и една ивица заобикаляше границата, та се правеше отбивка към 200 км за да не се пресече направо и да се мине през част от Казахстан...
                    Ако можеш малко по-назад премести тръгването, а ако не можеш тръгвай по разписание и дано, до като стигнеш нещата да се оправят.
                    Успех, успех, успех!!!!!!
                    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                    Златомир Попов - Forry

Коментар

• От: Централна Азия - 2010

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                      Димо егати и "късмета" изкара братко....
                      А Владо, моят "късмет" е нищо в сравнение с твоя ...

Не са казахи, узбеки са. Което нищо не променя ... Киргизстанските градове Ош и Джелалабад са пълни с узбеки, които ги смятат за свои. Сбили се две групи момчета в Ош и .... 80 убити. Не искам да правя полит. анализи, но това там няма да се реши в Киргизстан. На мен ми е като déjà-vu. Преди две години, месец преди да тръгнем за Абхазия започна войната там. В създалата се ситуация, моите варианти са:

1. Да се надявам, че до към 20-ти юли всичко ще е приключило. Да заобиколя Ош (възможно е) и да мина през Джелалабад "на пръсти". Досега не съм гледал карта, в която да е посочен друг път. Вероятно съществува някой твърде черен маршрут ...

2. Да посикам втора виза за Узбекистан. Т.е. да завъртя Памир(Таджикистан) и да се върна от където съм влязъл - Узбекистан.

3. Най екзотичното решение: Да мина през Китай. Това го проверих преди месец. Ще ми струва един месец чакане (т.е. трябва да започна процедурата сега) и две хиляди долара. Ще получа виза, ктайска книжка, китайски табели и китайче за придружител. Обсъждахме преминаването и на Каракурумската "магистрала", която обаче води към Пакистан т.е. на юг).
                      Вероятно е възможно да и обърна гръб и да заобиколя Киргизстан от изток, за да вляза в Казахстан. Проблем е, че такова решение изисква влизане в Киргизстан, макар и само за малко, което може и да е невъзможно.

Ето я картата: Сари Таш е селцето в Киргизстан, откъдето може да се хване към Китай.

Засега вариантите са 1 или 2, но знам за съществуването и на три.
                      Основен проблем е, че всички визи в паспорта ми са еднократни (едно влизане).
                      Киргизстанската е валидна от 10-ти юли ...

Засега си тръгвам по план.
                      ______2
                      Е = MZ

Коментар

Ти стига си писал тук ми пали гумата към Бургас че няма да сварим да ти монтираме тубите и осветим мотора

Коментар

Да де узбеките, а не казахите, са се сбили с киргизите. Виж на картата точно пътя Ош-Джеллабад как минава през едно парче от Узбекистан. За да се избегне точно това парче се слиза от М41 и се обикаля към 200 км през Узген-Киргистан. http://maps.google.com/ Но не знам дали може да се заобиколят и Ош и Джелалабад.
                          А Китай е вече "друга бира"... Два пъти само съм драскал по границите му, но без да влизам, пак в тези райони...
                          За "късмета" си прав... Ти поне ще пътуваш, а аз още лежа...Но има светъл лъч надежда. Приготвям патериците...,
                          Тръгвай и ще се оправяш на място. Мисля, че всичко ще се оправи до като стигнеш там.
                          Последно редактирано от ВладиЧ; 14-06-10, 13:08.
                          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                          Златомир Попов - Forry

Коментар

Вчерашните и днешните новини ме карат да напиша тук, че трябва да се вземат много-много сериозно киргизките, а сега киргизко-узбекски, а утре руско-киргизко-узбекски събития. И от по-дребни сблъсъци са тръгвали полувойни, месеци съпровождани от пълна анархия (ако не греша, добрият пример е Нагорни Карабах).

Димо, според мен не е нужно да идва нещо по-сериозно, за да избереш от тук - преди да тръгнеш - алтернативен и по-сигурен маршрут.

Поздрави!
                            Искам България чиста!

Коментар

Много често в медиите се преувеличават проблемите. За съжаление няма как да знаем дали в случая е така. Онези са си малко луди, та всичко може да се очаква. Според мен също е добре да си имаш алтернатива за всеки случай. Пък дано няма проблем.
                              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Димо, много късмет и попътен вятър и от мен. Да се съсипеш от красоти и хубави мигове.
                                Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X