Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрически мотоциклети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

По въпроса за спирачките - "колелото" не позволява ли монтаж И на педал за задната спирачка, без да махаш ръкохватката?
    Правя някаква аналогия на бИгачките (автомобилите) при които монтират хидравлична ръчна спирачка, която работи паралелно с крачната...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Не,контра няма,електрическия мотор е там

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Останах с впечатление, че за друго ставаше въпрос...

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение

Имай предвид че ако си в режим на висока степен при рекуперация, при продължителни и стръмни спускания, например ако спускаш от Шипка надолу, това ще прегряват контролерите и вероятността да изгорят в един момент не е малка, предполага се че би трябвало да имат добро охлаждане и би трябвало да са с монтиран ел. вентилатор, имат ли?
    Колега,

Реално няма никакви такива опасности и рискове, защото:

Тока при задвижване е на порядък по-голям от тока при рекуперация.
    Мотора в режим на генериране, произвежда много малък ток, което отново не е проблем за контролера.
    Контролерите са преоразмерени и при читавите модели, запаса е над 10-15%, дори съм чувал и за 30% презапасяване, това на ниво елекроника.
    Охлаждането е решено още на ниво дизайн, прототип и периода за отстраняване на проблеми гаранционно.
    Контролера следи температури на няколко места - на батерия и така контролира зареждане и разреждане, следи температура на мотора и съответно регулира режима (мощност на задвиждане), съвременните контролери имат много електроника и много софтуерни контроли и настройки, очакванията от тях са много сериозни и сериозно е и развитието и в БМСи и в Контролери и в Батерии.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Предполагам е така, моя опит е когато карах едно време мощна ел. тротинетка, та при нея винаги изключвах напълно опцията рекуперация, така не съм имал никога проблем с контролерите, докато при други хора със същата мощна тротинетка с включена рекуперация им изгаряха постоянно контролерите, та затова се сетих за това.

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      За тях си прав, и то с условности, з стари модели и за евтини модели, и аз имам една камара тротинетки и виждам, че там се гони цена и компонентите са меко казано несериозни и не се очаква да изкарат повече от година две, масово и месеци дори не изкарват но на Миро машината струва хиляди доларес, там нещата са сериозни.

При колите доколкото знам рекуперацията се деактивира при пълна батерия.
    Тук не зная как точно е направено - вероятно не е мислено сериозно над това.
    Сигурно защото вероятността това да се случи клони към нула.
    И наистина тока от нея е незначителен предвид разхода.

При кола е различно - всичко е в повече.

За свирачките - не съм сигурен дали е възможно да има 2 главни цилиндъра едновременно.
    А и да може не виждам причина за такова дублиране.
    При моторите е на крака защото горе е съединителя.
    Там където няма такъв спирачката заема мястото му.
    При скутери (бидета) с ДВГ и велосипеди например.

Враг усраине

Коментар

Ампутирах най-сетне тази разточителна простотия със светлините и конзолата за номер на гъза.
      Не знам защо тия неща ме дразнят толкова ама и тая отиде в кашина с подобното от CRF-a:

Сега по мои виждания е мъч мор бетър, всички гейщини вкл номера са аут:

Имах намерение да монтирам централно само един стоп/фабарит но се сетих, че от ТУК останаха едни супер яки "цирейчета".
      На хондата не ги монтирах вече не помня защо но пък на копелелото лепнаха като песница на ньос.
      Все едно за сурона са правени, за протокола: Motogadget mo.blaze tens3.
      Демек мигач, габарит и стоп в размер на пъпка, супер минималистично.

Враг усраине

Коментар

Намерих бактерия за сурона с увеличен капацитет в дъждоландия:

https://revmonkeyuk.com/shop/upgrade...h-battery-kit/

Същото напрежение но 65Ач срещу стоковата 40Ач.
        Може да работи с фабричният контролер и така се увеличавал само пробега.
        Написали са "increasing the range by over 200%" което физически няма как да е вярно в каквато и да е комбинация.
        Обаче със сигурност би ми осигурила заветните двайсетина км повече.

Със смяна на контролера - повече повер.
        Ма то с друг контролер ще дойде повече торк и от стоковата батерия та - кел файда!

Цената - около 2К.
        За втора фабрична от дилъра ми бяха обявили около 3К.

Нямам намерение да го правя основно заради цената.
        И човек като се зачете в описанието се забелязват доста условности.
        Например ще трябва да се заменят крепежи на капака, кабели, ще спре да отчита коректно напрежението на таблото - монтира допълнителен прибор за да се следи, има вероятност контролера да влезе в авариен режим ако не си говори с оригиналният BMS...
        Изобщо не е "Ръг & Тръг" и се влиза в поредното ТНТМ с неясни резултати а това вече не ме кефи.

За повече пробег просто трябва друг "мотор"

P.S: Според електтическата схема, която намерих току що с афтър маркет батерия отчитане нивото на заряд към таблото не само няма да бъде коректно ами ще прекъсне напълно.
        Оказва се, че в таблото няма просто волтметър a чете данни за състоянието и през RS485.
        А такава комуникация няма при афтърмаркета.

Последно редактирано от Esper; Вчера, 17:49.
        Враг усраине

Коментар

Здрасти Миро, проучи какви са елементите на твоята батерия и с какъв капацитет. Може да има вариант да се сменят с читави елементи с по- голям капацитет когато решиш. Има едни холанци нкон които имат читави елементи на добра цена, Другия вариант е да си немриш само пласмасата с БМС от някъде и да си събереш една батерия с читави елементи.

Коментар

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Тези ли?
            За стоковата пише, че е направена от 21700 елементи но точният им тип не съм намирал:

https://surron-e-bike.com/product/li...-40ah-battery/

Има теоретична вероятност на пазара да има по-прозиводителни елементи с същият корпус.
            То допреди 2 години в същият обем капацитета е бил 32Ah a сега е 40Аh.
            Малко вероятно е обаче към момента да се събере пакет с по-голям капацитет.
            Те всички extra capacity батерии са физически по-големи и затова винаги се налага промяна в конструкцията на отсека.

За сега няма да се занимавам с това - най-малко заради гаранцията.
            После заради парите и времето.
            А и не са ми супер критични ония 20-30км пробег.

Каквото и да се прави ефекта няма да е WOW както и средствата няма да бъдат незначителни.
            И няма да стане пълноценен мотор заради пробега, колко и пари да се наливат!
            Тия неща без значение от марка и модел са просто хай-тек играчки.
            И мисля, че това няма да се промени още много дълго време.

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Няма вариант в размер 21700 да намериш по-продуктивни, тия са хубав производител и няма по-добро.

Следващото по-добро е Титанат, но там цените са други, много други, НО...

Титаната дава на порядък повече ток и титаната се зарежда за 15-20 минутки

Проблема с титаната е, че не се произвежда от години, и всичко на пазара е пре-пакетирано старо/ползвано много години, и цената въпреки това е сериозна.

Според мен ако тия 20-30КМ пробег са нужни, просто се добавя втора батерия и готово.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
        X