Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрически мотоциклети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електрически мотоциклети

Какво ви е мнението за това:

https://www.vergemotorcycles.com/

Ако се абстрахираме от типа мотор (мен напълно не ме интересува) и това, че е на ток (това също - поне до сега) гледайки характеристиките - WTF?!?
    Само това: пробег до 600км и време на зареждане колкото на бензинова кола.
    По принцип за батериите с които ще го правели това чудило се говори отдавна.
    Даже наскоро некакви чайници а-а ги били произвели.
    В последствие се оказа ядец - само на уш, за малко!

Тия са други, обещават неща като от някаква утопия:

https://www.donutlab.com/battery/

Но и тия до сега са само на приказки.
    Мотора иначе не е скъп - само сто афто-та:

https://www.vergemotorcycles.com/order/gl_en/

Подозрително ми е, че освен тях никъде не пише кога ще ти трябват останалите 30К афрота.
    Според мен по-вероятно никога да не потрябват и затова си мисля, че е супер далаверата

Вие к'во мислите по тоя въпрос?
    Враг усраине

Извинявай, какво е "афрота"?
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      € - новата ни валута.

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Беха кинти, манги, възове, сега афро. Заеби.

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Пропусна чифути

Бе аз да питам, като много отдавнашен моторист, който никога не е имал категория- А. Тези каква "книжка" искат?
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Не съм сигурен но предвид мощността - вероятно А категория.
      Всъщност нямам представа по какво се различават и съвременните разновидности на тази категория с цифрите.

Едва ли е тайна, някъде го пише но просто не ме е интересувало.

В случая ми е интересно дали тези неща горе има шанс да станат реални или са чист фейк.

Бих заложил повече на второто!

Абе, кви са тия геевски истории, токове ала бала. Останал съм с виждането че тук присъстват само проверени и втвърдени товарищи неподвластни на еврогеевски провокации.
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Не знам за другите но аз никога не съм имал предубеждения към ел.задвижването..
      Само към аборигенската технология за съхранение на ток, демек - батерийте.
      А въпросният тип батерия трябва да промени всичко, не само транспорта.
      Ще видим, на мен ми изглежда като поредният дийп фейк.
      А байка прекалено футуристичен за да бъде сериен.
      Дори не става въпрос дали на мен ми харесва, което няма никакво значение!

P.S: Снимах и офертите за да няма грешка, дано да се вижда:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Verge_bike.png
Прегледи:229
Размер:120.7 КБ
ID:7021818
      Последно редактирано от Esper; 14-01-26, 07:17.
      Враг усраине

Коментар

Колко тежи тоя мотоциклет?Какъв му е капацитета на акумулатора, и какъв разход на 100 км обещават?Без да проверявам колко струват подобни бензинови, мисля че цената е отказваща...

Коментар

Ами към 230 кила и 33KWh са написали за единият.
          Няма прекалено подробни спецификации на чудото.
          По принцип не е невъзможно да се похарчи близка сума за конвенционален мотоциклет.
          Скъпичко е но не това ме прави мнителен.
          По-скоро каква зарядна станция ще трябва ако приемем, че тая батерия ще може да се зареди за 10мин.
          ОК малко повече от зареждане на течно гориво в автомобил но пак е революционно ново.

И друго: Време за доставка на нещото няма.
          Га може и га има.
          Но пък може да се резервира за 100€

Затова го намирам за евтин - малко вероятно е да се плаща остатъка
          Враг усраине

Коментар

Когато измислят такива ендура, а не пистарки и цената стане поне три-четири пъти по-ниска, може и да се заинтересувам. Сега тотално не ме интересуват. Но то, до тогава ще са им измислили разни данъци и такси така, че едва ли вече ще е много изгодно.
            В същност най-голямото дране и най-високите данъци, и такси държавите сега събират от МПС-тата, и от горивата. Едва ли ще се лишат от тези приходи за наш кеф.
            Последно редактирано от ВладиЧ; 14-01-26, 09:18.
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Трики часта е дали ще успеят да направят Solid State батериите, които биха дали смисъл на идеята за задвижване с електричество.
              Не само за задвижване но темата е за това
              И да изпълнят със съдържание написаното в спецификациите понеже за сега това е полюция.
              А, да: И ако може да не са по-скъпи от "съвременните" литиеви боклуци.
              Иначе са обещали даже да се по-евтини
              Враг усраине

Коментар

Интересно е дали ако му се монтират бъркалки ще може да се използва за миксер?
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Тези килограми на мотоциклета са прекалено малко за акумулатора.Колко тежи един бензинов аналогичен мотоциклет без горивото?То за акумулатора останаха смешни килограми-60-70?Другото е пробега едва ли е и полуреаленАко не го пържиш много, вероятно ще измине 200 км

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                    Тези килограми на мотоциклета са прекалено малко за акумулатора.Колко тежи един бензинов аналогичен мотоциклет без горивото...
                    Толкова приблизително а може и повече да тежи аналогов мотор.
                    Като казваш, че са малко за акумулаторите да напомня, че тези акумулатори са все още концепция.
                    Няма как да знаеш колко ще тежи пакета понеже много вероятно още да не съществува

Въпреки, че за някои страни има бутон Book Test Ride та знае ли човек.
                    Както и Order now но на него за сега не смятам да цъкам

Нали все пак очакваме от тези батерии поне чудо?
                    Може пък и да не тежат като сегашните!
                    Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                      ...Нали все пак очакваме от тези батерии поне чудо?
                      Разбира се че не. Всеки месец "откриват" нови, революционни батерии обещаващи да преобърнат света. И след това никой никога не чува за тях.

И коментаторите...

Коментар

Опитвам поне да не съм контра на всичко.
                        Обаче минаха само няколко години от времето, когато най-важната технология за подобряване беше миенето на ръце.
                        Все още ми е трудно да си представя изобретение по-различно от още по-голяма простотия но за разнообразия ще се радвам да греша!
                        Враг усраине

Коментар

Аз пък първо се опитвам да видя какво "е пропуснато" в рекламните диплянки. Щото розовите прогнози и приказки са там. Ама понякога другите, които липсват, са по-интересни, че и по-важни.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                          X