Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрически мотоциклети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

По въпроса за спирачките - "колелото" не позволява ли монтаж И на педал за задната спирачка, без да махаш ръкохватката?
    Правя някаква аналогия на бИгачките (автомобилите) при които монтират хидравлична ръчна спирачка, която работи паралелно с крачната...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Не,контра няма,електрическия мотор е там

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Останах с впечатление, че за друго ставаше въпрос...

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение

Имай предвид че ако си в режим на висока степен при рекуперация, при продължителни и стръмни спускания, например ако спускаш от Шипка надолу, това ще прегряват контролерите и вероятността да изгорят в един момент не е малка, предполага се че би трябвало да имат добро охлаждане и би трябвало да са с монтиран ел. вентилатор, имат ли?
    Колега,

Реално няма никакви такива опасности и рискове, защото:

Тока при задвижване е на порядък по-голям от тока при рекуперация.
    Мотора в режим на генериране, произвежда много малък ток, което отново не е проблем за контролера.
    Контролерите са преоразмерени и при читавите модели, запаса е над 10-15%, дори съм чувал и за 30% презапасяване, това на ниво елекроника.
    Охлаждането е решено още на ниво дизайн, прототип и периода за отстраняване на проблеми гаранционно.
    Контролера следи температури на няколко места - на батерия и така контролира зареждане и разреждане, следи температура на мотора и съответно регулира режима (мощност на задвиждане), съвременните контролери имат много електроника и много софтуерни контроли и настройки, очакванията от тях са много сериозни и сериозно е и развитието и в БМСи и в Контролери и в Батерии.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Предполагам е така, моя опит е когато карах едно време мощна ел. тротинетка, та при нея винаги изключвах напълно опцията рекуперация, така не съм имал никога проблем с контролерите, докато при други хора със същата мощна тротинетка с включена рекуперация им изгаряха постоянно контролерите, та затова се сетих за това.

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      За тях си прав, и то с условности, з стари модели и за евтини модели, и аз имам една камара тротинетки и виждам, че там се гони цена и компонентите са меко казано несериозни и не се очаква да изкарат повече от година две, масово и месеци дори не изкарват но на Миро машината струва хиляди доларес, там нещата са сериозни.

При колите доколкото знам рекуперацията се деактивира при пълна батерия.
    Тук не зная как точно е направено - вероятно не е мислено сериозно над това.
    Сигурно защото вероятността това да се случи клони към нула.
    И наистина тока от нея е незначителен предвид разхода.

При кола е различно - всичко е в повече.

За свирачките - не съм сигурен дали е възможно да има 2 главни цилиндъра едновременно.
    А и да може не виждам причина за такова дублиране.
    При моторите е на крака защото горе е съединителя.
    Там където няма такъв спирачката заема мястото му.
    При скутери (бидета) с ДВГ и велосипеди например.

Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
    X