Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъпгрейди ..... Най-добрите ..... ? Със особено мнение .....? Лично за мен безмислени .....?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Те една УСБ зареждачка от чайниците, нямам още трайни впечатления( вчера я монтирах). https://www.aliexpress.com/item/1005...52461802k9S1XR
    Всичко се завира по мотора и на кормилото само двете букси. Поддържа бързо зареждане и изглежда добре направено.

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Ако не е през контакт а е захранена директно от батерията разумно е да премериш каква консумация има цялото нещо без нищо в хуйесбитата.
      Иначе имам конструктивно сходна от Quad Lock но и аз не мога да споделя отзив от нея - моята дори не е монтирана.
      Не си зная по каква линия е при мен понеже не си спомням някога да ми е трябвала точно такава.

• dancoo
      dancoo коментира
      Редактиране на коментар
      през контакт е.

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Сложи едно директно на батерията,да си зарежда; телефона примерно докато закусваш,аз така си зареждам Кардото на каската

• По-напред бях споменал, че купих преди време чанта за резервоар от Hepco&Becker.
    Чанта от най-малкият им размер и две основи.
    Една за резервоара която стои постоянно върху CRF-a и друга залепена за капака на единият куфар.

Сега, година и нещо решавам да си купя още една основа за да мога да закрепвам чантата и на трето място.
    На вид - 1:1.

Пристигна но се оказва, че са сменили изцяло системата за захват и двете са напълно несъвместими една с друга.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot 2025-01-26 201946.png Прегледи:0 Размер:904.6 КБ ID:6986414

Долната е старата система, базирана на неодимови магнити.
    Горната е последната, която получих.
    Направих си труда да прочеда дали не са упоменали нещо за съвместимост и... Нищо.
    Писах им, чакам отговор.

Излишно е да казавам коя система е по-ялова ама все пак - НОВАТА разбира се.
    По-непроятното обаче е несъвместимост а не, че е пръдня.
    Не са много парите - 70лв ама факт, че са заложили к0р-капан.
    Да видим - може пък да кажаъ нещо умно.
    Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Моско Мото имаше прИмоция тия дни,без да си играят с магнити който почти всеки мрази след като ги е пробвал

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Аз не съм фен на тоя тип чанти след 2 години ползване но не заради магнита.
      Факта, че исках още един е показателен.
      Е… Вече и като с магнит ама без магнита.
      Измислили са нещо още по-евтино очевидно.

Нема да купувам каквато да е друга.
      Дори не възнамерявах с това да закрепвам изобщо чанта!
      Както и да е - пиша това за това да не настъпи и друг тая мотика!

Писах и на вносителя по-скоро ако има възможност да се смени с нищо, което да ми върши работа.
      Иначе майната им на тия 70лв!

• Някой в тая тема, ако ми е обещал гайда за бензин, да се самосезира, че ме хвана охтика да чакам
    Настане вечер — месец изгрее,
    звезди обсипят сводът небесен;
    гора зашуми, вятър повее, —
    Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Забравил напълно.
      В консервата се търкаля кротко.
      Не пречи на никой там ма щом съм е обещал ще уговорим офлайн как до отпътува!

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Предадена днес, да я ползваш със здраве!

Предполагам си разбрал, че всъщност изобщо не изгарях от желание да се разделям с нея.

Единствено и само заради старата уговорка, която към момента беше демоде.
      И друг път да знаеш, че няма никакво значение какво съм обещал или казал.
      Всичко обещано ако се изпълняваше или беше верно щяхме да живеем в някаква утопия

• Такаааа...
    От местният представител ми се обадиха по въпроса със стойката.
    Потвърдиха - Hepco&Becker са сменили изцяло концепцията за бърз захват преди година.
    Системата с неодимовите магнити брейквала някакви лицензи и са я заменили глобално и то за всичко.

Предложиха вариант - безплатно да ми заменят старите закрепвания с нови.

Не очаквах такова развитие, не очаквах и да реагират за по-малко от 24 часа.

Но не съм сигурен, че ще се възползвам.
    Ще трябва да ми заменят 2 захвата и щетата става за почти 100 евро по актуалните цени на сайта.

От друга страна последният захват го купих за закрепване не толкова на старата чанта а за съвсем друга кутия.
    И съвместимостта не ми е чак толкова критична в случая.

Освен това като разглеждам механичната конструкция на последният определено изглежда по-пръдлив от старият.
    Субективно е това но ми изглежда по-ненадежден дори и да не се строши.
    Май ще остава нещата така, както са в момента.

Обаче определено мотоацент получават голем актив позитиви!

Враг усраине

Коментар

• Имах такава магнитна чанта за резервоара, но нещо не я долюбвах. Май се подмята някъде из гаража. На Сертаото бях закачил на "резервоара" чанта с пластмасови катарами и щракалки, защото там е пластмаса. Там резервоара беше отзад и изобщо не се налагаше да я свалям тая чанта при зареждането на мотора. Но ме дразнеше, пречкаше ми се и я махнах още преди да завърша пътешествието, за което беше предвидена... Отиде в задният куфар тая чанта и така изкара цялото пътешествие. Мисля, че повече такива чанти за резервоара няма да ползвам, без значение, как са закрепени на мотора. Бих окачил една туба за бензин от 5 литра на Ротопакс от страни на ролбара, ама не знам, от къде да я купя... Ще трябва да потърся по сайтовете.
      Последно редактирано от ВладиЧ; 27-01-25, 13:26.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Ето ротопакс:
        https://www.ebay.co.uk/itm/134586896846
        Ето ти менте:
        https://www.ebay.co.uk/itm/402634487999

Моите са от вторите, 3 и 5 литра.

На пръв поглед разликата в цената е незначителна.
        Обаче ментето се продава в комплект със системата за закрепване.
        За ротопакс-а тя се продава отделно и струва още една значителна сума пАрЕ.
        Тоест цената от първият линк ще се повиши с не малко.

Тук такива не съм виждал да се продават.

• Виждал съм модели с пришити магнити в "крилца" им но това ми е ташак.
      Такива не бих взел дори да ми ги подаряват.
      Тук е по-стабилна работата и няма база за никакво сравнение.
      Ама пак не бих повторил повече никаква от такъв тип.
      Независимо от начина на закрепване.

В тая тема по-напред има снимки на менте ротопакс.
      Няколко пъти писах, че е чисто нов и се продава.
      5л се оказа голям и си купих 3л.
      Същата работа като с гайдите - гъз глава затрива.

Порови напред и ти върши работа - твой е.
      За мен е достатъчно добра алтернатива на оригинала.
      Аз не бих турил к'вато и да е туба на ролбар ама ти си знаеш.
      Враг усраине

Коментар

• ВладиЧ
        ВладиЧ коментира
        Редактиране на коментар
        Търся го, но още не съм го намерил. То много страница, много нещо в тая тема.

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        В самото начало на тази беше но пък в предният пост ти плеснах няколко актуални линка.

• Тия верно много голями тия туби.... По 2-3 галона?!?! Това са 8-12 литра? Ебааа го... Ще търся 3, или най-много 5 литра. Мотора ми гори 4-4,3/100. Това са над 100 км за 5 литровата. Стига и хартисва.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• Имат галон,по-малки не знам,галон имат и на гайда ако помня,аз имам от всичко по-малко,под 2 галона на нормален мотор не нося,галон я за спасяване в пустинята

https://adventureonstore.com/collections/fuel-bladders

опции за малки гайди
        Последно редактирано от BENZBOSS; 28-01-25, 17:28.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• Ментетата ги продават 3 и 5 литра.
          Демек има под 1 галон.
          Толкова малък ротопакс обаче няма.

Аз ти предлагах тази от 5 понеже мястото където я карам се оказа по-подходящо за 3.
          Ама далеч не се натискам, даже по-добре да си я запазя и голямата.
          Ако я сдам после ще ме е яд както за голямата гайда.
          Нито хляб ми иска нито вода още по-малко ми пречи!
          Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Имат галон,по-малки не знам,галон имат и на гайда ако помня,аз имам от всичко по-малко,под 2 галона на нормален мотор не нося,галон я за спасяване в пустинята

https://adventureonstore.com/collections/fuel-bladders

опции за малки гайди

А това е еврогейски портал на ротопакс:

https://rotopax-europe.com/RX-1G/EN

Около 200 кинта за най-малката но БЕЗ закрепване.

Закрепването още толкова с най-масовият вариант:

https://rotopax-europe.com/en_US/p/Pack-Mount/47

Тоест сметката излиза около 400лв за най-малкото тубе от 1 галон.
            Което е два пъти и малко повече от ментето с приблизително същият обем.

ВладиЧ още ли искаш да туриш тековъу чики-рики на сузукито?
            Даже аз сега като пиша това вече ми изглежда меко казано нелепо
            Враг усраине

Коментар

• Тия са СМЕЛИ,аз тогава трябва да съм дал 5 бона за туби баси 😳😳😳🤣🤣🤣

TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Еврогея, баце!
                Вие сте се с връзки, деа!

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Не сме,просто вие си ги биете тия мита и такси,200 кинта тубичка 3 литра,с Джони Уокър да е пълна пак са много😳

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                И да е имало Жони ония търтеи у брюхел са го изцицали.
                До Владич за същите паре ама вече празно

• 160 лева за 3,8 литра туба се ядва горе долу, но това закрепване още 150 лева ми идва много. Ще го мислим. Има много време до лятото.
              Мога да туря две алуминиеви шишета по 1,5 литра в джобовете на чантите и готово. А такива шишета продават в туристическите магазини и не са по 100 лева парчето. А мога и от железарията да взема 3-литрова туба и да я пъхна в чантата. Какво, като не е Ротопакс? Тя няма да струва повече от 15-20 лева.
              Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                То може да туриш бензин и у шишета от фанта и па никой нема да те обвини в геноцид

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                И ще си у модата,че тая мода 200 кинта за туба е Европейска,цял свят бичи с Кока Кола бутилки

• Аз да си питам каква автономност гоните и с колко литра бензин?
              На тоя етап за мен е безпредметно предвид обема на резервоара и това къде се кара мотора,но е така от интерес към спорта?
              Няма страшно в умирачката...
              Страшното е да си жив!...

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                На мен ли липсва автономността от 550-600км на дъргела.
                А дори и с него си возех около литър резерв.
                Тоест въпроса ти спрямо мен е грешно формулиран

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                400 мили на резервоар гоня с гайдите,без гайдата 220-230 до празно,половината време без гайдите сме на косъм горе по Северна Калифорния и Орегон

• Въпроса е към всички,а не към теб конкретно.
              Е възприел си за нужно да изминеш тия километри и ти трябва това количество безнин.
              Хоп троп и готово.
              Аз хипотетично трябва да имам за 500км с тия 23литра.
              Колко точно...нямам никаква идея..
              Ама ако приемем,че гори 4,5/5 на 100км ще ми трябва още една такава туба от 5л или няколко шишенца до достигане на подходящото количество.
              На мен ония адвенчър гайди по ми харесват от гледна точка на това,че нямам за сега къде да монтирам туба отзад.
              А гайдата ще я нагласим с колани между двете мъде на криегите и топчантата за вода отгоре между тях...примерно...ако имам нужда.
              Няма страшно в умирачката...
              Страшното е да си жив!...

Коментар

• Моята автономност със Сузукито е към 400 км. Но има места, през които смятам да мина и там може да съм много на кантар с тая автономност. Та за това бензин за още стотина км хич няма да ми е излишен. Иначе по Европа, или в Турция през 30-50 км най-много има бензиностанции, но в Казахстан, Узбекистан и Моголия има места, на които са доста по-рядко бензиностанциите, през 300-400 км.
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X