Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъпгрейди ..... Най-добрите ..... ? Със особено мнение .....? Лично за мен безмислени .....?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_8027.jpeg Прегледи:0 Размер:824.1 КБ ID:6996284

https://yankum.com/collections/shack...q0CSsemzv3cL-6

мИек шегел - предната част на багажника,онова сивото е закрепило синьото въженце под багацника,от другата страна по същия начин,стои си намотано въжето,а като ти потрябва ти е в ръцете за секунди.
    С Меки шегели ми е хванат и багажа,да не нанизвам и разнизвам през рамата всеки път като го слагам и свалям,отпускаш,шляп и готово

Тука се вижда и къде ми е водата / не Уискито бре,къде гледаш там 🥃/, - предно дясно на бара,хуйнята в която набивам бутилката е на ластик,събира какъв искаш размер бутилки,не пада,не дрънчи,не се троши / или поне аз строшена нямам / ,струва 2 кутии цигари,хваната е със свински опашки,не ми тежи тая вода на гърба,лесно се ползва.
    В подобно съм наврял и титанова бутилка в която носим каквото остане от уискито,че то пък идва в стъклени шишета и кофти,това виси на багажа отзад,да не се троши като падам. От ляво,страната от която слизам от тоя мотор е същата работа ма там е флакон за МЕЧКИ,от големите флакони,става и за кучета,забранен за ползване по хора,че някои ослепявали………..

Аз за това не нося раница,не влача на гръб,влачи го мотора,да не се е раждал мотор
    Последно редактирано от BENZBOSS; 18-04-25, 18:25.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

• Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_8248.jpeg Прегледи:0 Размер:799.1 КБ ID:6996288

УИСКИТО къде виси,сивата бутилка на задника,вижда се и флакона за мечки от ляво

Джапанките също са много важни,спирш за кафенце и след 10 секунди съм по джапанки,лятото си е далавера

Сметките бяха Бензин и Уиски,следващия мотор ше е Адвенчър модел,с повечко бензин,това 350 километра леко каране тръдно вади с един резервоар
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

• Аз нещо това с въжетата не го разбирам.
        Виждал съм да теглят мотори зарити яко в лайна но то става и с плоски колани.
        За това или нещо за което нямам фантазия да се сетя?
        Да не би сериозно да говорите за... Вдигане във въздуха?
        Балига, въжетата така и не ми станаха силна страна дори като катерех.
        Възлите - също.
        Допадна ми тезата, че в катеренето има само 3 важни възела.
        Всички останали били само за завързване на социални контакти.
        И аз като абсолютен соцьопат - изобщо не им обърнах внимание

Гледам ги тия плоските гумени колани - имаш бая по мотора.
        Яд ме е че лани с едната гайда взех само два такива - много практични се оказаха.
        По-добри от ластици ама беха скъпички та ми досвидя да купя десетина за "да има".
        Пък и до тогава не бях пипал и не знаех дали ще са практични.

Реално аз гледам да имам малко навързан по тоя начин инвентар.
        Дори мислех да нямам НИЩО извън куфарите ама Владич на сериозно мисли да бивакуваме поне няколко пъти.
        Което влачи със себе си едни обеми, дето няма как да не са прикачени по подобен начин.
        Враг усраине

Коментар

• Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_5387.jpeg Прегледи:0 Размер:1.30 МБ ID:6996310

Караш си с кеф и изтърваш е тоя завой примерно,тук бяхме на около 100 мили в затворен път,горския пожар беше на около 50 км от нас,поне тая част вече беше изгоряла. Как го вадя от там? Въже и ако трябва го влача по баира нагоре,ако трябва за дърво и у въздуха го вдигам.

За влачене си имам плоски коланчета както казах - леки,меки,разтегливи кекави,с това се влачи по равно до бензиностанцията примерно. Спектрата не се разтяга,на диаметър е около 8 пъти по-здрава от стоманено въже,държи на възли и 6 мм вдигат тон без проблеми и като казвам ВДИГАТ си е баш такова

Гумените колани са Титан,има различни цветове и дължини,идеални са за всичко по мотора,прането може да си вееш с тях

Абре 😳 то верно НЯМА, търсих ги като колани,скоби,каиши,ластици…….бах ма’аму,никой не го продава това.Аз имам размер каишка за часовник,светкавицата съм си закрепил с такъв зад джама на мотора. Имам и такива които държат по 30 кила,широки и яки,стават за всичко. Някой да почне да ги внася тия,от връзване на градински маркуч та до укрепване на багажа на тавана на колата,за всичко стават

Е за такава гъша хуйня говорим.

https://titanstraps.com/collections/...9u4XdXNOOfD71y
          Последно редактирано от BENZBOSS; 18-04-25, 20:16.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Същите колани ма друга марка,тук само се опитай да ги потърсиш на Амазон и да видиш 200 фирми как се избиват да ти продадат такива. Скрапа си е скрап,това ще струва повече само да си помислиш да го вадиш от там,но застрахователите много пъти не го искат там и ги вадят. Аз въжето го нося ако аз или брата изтървем завоя и от мотора нещо става,колите да си ги вади кой си ги е вкарал,трактори има колко искаш

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Предполагам има но не гледам там понеже не са чак толкова нужни та да си струва.
            Тези двата са ми ок като се има предвид че избягвам да прикачами по този начин багаж.
            Всъщност взех ги основно заради гайдата и за тази цел са перфектни!

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            РокСтрап и тия Титан са върха за закрепване на каквото и да е,от каска та до резервни гуми,вода,бензин,дърва,багаж,палатки……….имам поне 30 без тия не тръгвам,нося и резерва даже

• https://enduropro.myshopify.com/prod...KZ2MB9BwSZ1bF4

ти за такава хуйня говориш - плоско и евтинко,става да си се теглиш по пътя с него ма за нищо друго. Аз въже нося за вадене от дълбоки канавки и плитки пропасти,става и за теглене ма сеца много,че не се разтяга хич.

И прикачени малки чанти трябва да има,няма да отварям голямата подкова за един дъждобран или гумени гащи или джапанки или уиски или вода или спрея за мечки или флакона за смазване на веригата,резервните ръкавици,пухеното яке,елека,УИСКИТО………..спирам за почивка - аз съм по джапанки с яке и уиски в ръка след няма и минута,другите още багажа развръзват,аз съм изпушил цигарата готов да тръгвам те още се събличат баси.

Прикачения инвентар е много важно нещо,само ги внимаваш къде кой краде,че за бутилката с вода няма да ме е яд ма спрея за мечки ми е важен и обикновенно не го продават като ти трябва.На основния багаж обаче имам поне 3 малки външни чантички тия дни,по мотора поне 4 места за бутилки,флакони,якета……..и е защо РАНИЦА АЗ НЕ НОСЯ
          Последно редактирано от BENZBOSS; 18-04-25, 19:53.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            За текова баш!
            Тo и дотам ми е фантазията свързана със сецане на мотор.

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Става с пожарникарски маркуч,имам такъв 50 метра ма много обемисто. Тоя по-добре на врата да си го върже това

• Е има статични има и динамични въжета. Статичните не се разтягат. Динамичните имат елунгация (разтягане) до 15 %. Те са за катерене за динамичен удар, малко, като ластик, за да поеме въжето удара, а не ти.
          Статичните въжета стават за всичко. Те са като пръчки. Не мърдат и не се разтягат и на см! Въже с диаметър 8 мм носи към два тона. 6 мм издържа там 700-800 кг. Стигат и за най-тежкият мотор. А с ролки, с полиспаст можеш да изтеглиш с ръцете мнооого голям товар. Стига да знаеш, какво да правиш. Ама то вие от яхтите ги знаете тези работи. Аз ги знам от алпинизма.
          Лентите са някаква разновидност на статичните въжета. Ленти за динамичен удар няма.
          Аз ще взема поне 30 метра статично въже там 8 мм. Дано да не се налага да го ползваме.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Аз динамично имам в Комбито,10 тона Бъба Роуп,да вадя ТИРове от калта ако се наложи, а мотора един кекав колан за из пътя и Спектра за вадене и груби селски прояви

• Ние малко по-спортни въжета ползваме,че магазинчето е на ъгъла и за нас някои неща са на 50% намаление.

https://www.samsonrope.com/recreational-marine/amsteel

6 мм 3 тона грубо,на половината да е верно то 2та мотора заедно ги вдигам у въздуха как са си натоварени. По-малък диаметър няма смисъл,става на струна и трудно се работи с него,нищо не печели човек,не тежи пък и аз не виждам кой ще вадя на повече от 30 метра,на 100 метра ‘е трябва линейка или хеликоптер,там ми е все тая за мотора вече,пиши го Минус 1 и карай с колко уиски е останало

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3687.png
Прегледи:156
Размер:199.4 КБ
ID:6996316
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• ВладиЧ
            ВладиЧ коментира
            Редактиране на коментар
            Тия много яки въжета са изкарали... Бре, бре, бре... Но под 6 мм няма смисъл. Започва да ти се губи из ръцете и не можеш да работиш ефективно с него. 12 мм и нагоре пък пасва добре на ръцете, но е много тежко и мощно. То и за ТИР става...

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            12 мм и трябва жената с тегача да идва………наврели сме се с брата у затворения район ма едни 100 мили сме в горите вече,телефони не работят,едни облаци,едни пожари около нас,едно свлачище трябваше да минаваме………абе брат,ако се обадим по тамагочито / Гармин ИнРич сателитка,онова оранжевото до лявото ми огледало / на жена ти дали ше дойде да ни извади от тука

Бе тя ще дойде,2 дни каране до тука,ден да ни намери,лесна работа това ……..ма няма да дойде с точилката тя,ще е заредила за глигани………и ти идва силата 3 дни в гората аз жена си не чакам

12 мм са 10 тона,това са 2 американски пикапа у въздуха,там с БТР трябва да ти тегля,че толкова рингове и карабини нямам на мотора,в комбито имам.

• За Garmin InReach проучвах преди няколко години абонаментите за услугата.
          Даже мисля по-напред в тази тема да става въпрос.
          Сега не съм но едва ли се е променило нещо от тогава - беше крайно неизгодно за инцидентно ползване.
          Таксите са така измислени, че е ОК да платиш на годишна база.
          Накъсване на абонамента почти тотално обезсмисля идеята.

Иначе от тази услуга за мен беше атрактивен основно тракинга - публичен или ограничен според предпочитанията на човек.
          Не толкова спешните съобщения или викането за помощ.
          Това последното в белият свят вероятно работи но там където се врем се обзалагам, че е тотална химера.
          Нещо като да пишеш на дедо Мраз.

Да не говорим, че аз все още нямам устройство.
          Все в някакъв момент ще си сменя ръчният с нов и интегриран InReach но няма зор все още-

За тракване - за да знаят все пак до къде сме в вкъщи - както и до сега ще си цъкам с хамаджийският APRS през моболен интеренет на локални оператори.
          Верно напълно публичен протокол е, всеки може да проследи къде се намираш но в случая не виждам проблем с това.
          Колкото-толкова, той и "евтиният" абонамент на InReach няма супер детайлен трак ако това е идеята за някой.
          С което не казвам, че двата начина да се тракваш са дъ сейм шит - далеч не са.
          Ама като за без пари APRS SmartBeaconing върши чудесна работа.

И за навигация тази година няма да ползвам ръчният GPS а зумо-то, което винаги си стои на мой мотор.
          Това може да се окаже грешка предвид опита ми от 2023 година от покъртителните пътни условия в региона.
          В тоя пепеляк, кал, вода тогава ми беше непонятно как се "кара" уред изискващ "мазане" по тъч скрийн.
          Но ми се иска при това пътуване да изоставя презареждаемите AA никел-хидриднни елементи и отделен чарджър за тях.

Идеята е всичко, което изисква зареждане да се прави само през USB.
          Дори батериите на двете говнофенг уоки-токита моднах за USB зареждане.
          Ще видим колко ще се псувам после заради тези "модерни" забежки.

Бекъп на гармина ще има: служебен телефон с GuruMaps.
          То на него работи към момента и APRSDroid.
          Платих абонамент за този софтуер, разглеждам го от няколко месеца...
          Въпреки първосигналното впечатление ?!?WTF?!? - ще се окаже използваемо.
          Сакато за управление но по -важното: картите изглеждат супер добри и използваеми в офлайн режим.

Като се върнем ще се разбере.
          За сега по-важното е да тръгнем!!!
          Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Аз ИнРича главно го имам заради работата си инцидентно ползване за тия пари не си заслужава,но аз го ползвам постоянно,просто не трябва да го забравям като тръгна. 2 сателитни телефона имаме,единия постоянно включен,другия с 2 карти стои резерва,покрай работата имаме какво ли не- димки,светкавици,спрей за мечки,миниатюрно волтметри,бустъри за палене,фенери станции,лазери,огън паля по 5 различни начина………кукла съм ако си закъсал. Не влача всичко,че много става ма основното го имам

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            До там стигнах и аз: супер готин инструмент НО абонамента предполага активна необходимост.

• Ти имаш Секвоя...можеш да влачиш всичко..
          Ама ше събера и аз пари...
          По темата....ровя за разни инструменти от гмот/О сайта.
          Не държа да са от там та ако някой има читави цени за щанги и т.н. текелаж...турете тука да пазаря като ме удари музата.
          Няма страшно в умирачката...
          Страшното е да си жив!...

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Аз за мотора пиша само бре,за Секвоята имам 3списъка - пустиня,сняг и търсене и спасяване,на сняг примерно хидравличен крик не нося,в пустинята рядко ми трябва огън,а зимата 5 галона вода са ми много.

Само за мотора и гледам да ми е леко,но излиза скъпо това лекото

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Инструменти за ремонт на Търкала или по принцип?
            Попадах на място с много бутиков инструмент за ендурасти и адвентуристи.
            Предлагаха няколко сета ръчни инструменти като единият беше към 500 но дали евро или гущери не помня.
            Няма и особено значение.
            Проблемът е че не помня местото, деa!

• Изскочи мястото: https://roiamoto.com
          Интересни и леки неща продават.
          Но тежки на цена, което си е съвсем обичаен баланс за каквато и да било екипировка!
          Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Една цена за комплект инструменти за 250 Хонда и Баварец 1250,нещо не е наред

Нормално качествени инструменти за моя са не повече от 100 долара

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Еврогея, баце!

Само празният калъф е 180лв.
            Между другото криега продават същият ролон и познай - цената е копи/пастет.
            Колкото цената на комплекта…
            Ми то ледермана ми се приближава до нея!
            Даже с датурките сигурно я и надвишава.
            А е най-якият тул дето някога съм купувал!

• Mosko Moto - нищо не им е евтино на тия ма от са върха, комплекта е 125 долара,без да се напъвам да търся,празно от други марки има и по 25 кинта

https://moskomoto.com/products/fatty...77&fo_s=gsurus
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• И това е екстра ако човек иска цял комплект, да.
            Малко по-голямо и по-тежко но 2 пъти по-евтино от австрийското.
            Което да се каже баш за моско - сметай елке к'во става в източният райх.

Аз си заръчах една щангичка от халюминче у един от тукашните мото-молове.
            На снимката пише 22мм в описанието пише 27мм а човеко се закле в децата на кварталньо, че всъщност е 24.
            Ше вида като ода до сергията да си я взема да не се окаже 19 каквато обеща, че нема изобщо

Целата ни работа е такава - маймунска

Иначе егое и рулото на Kriega.
            Цената е за празно както главата ми.
            Пълнежа е с други пари

P.S: Май и двамата четем като гявол - евангелие
            На мен тая уйня на моско мото с инструменти ми я калкулирва на 600лв.
            И е разпродадена - изкупена като топал хлеб.
            2 пъти по-евтино е ама празно
            Ако верно зад гьола ви я продават за 125 гущера - еврогейци имаме паре.
            Паре као шума

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot 2025-04-22 190606.png Прегледи:0 Размер:183.3 КБ ID:6996672
            Последно редактирано от Esper; 22-04-25, 18:12.
            Враг усраине

Коментар

• ПрЕко сили давам 50 баси,инструментите от мен,че 150 кинта не виждам за чий да дам.

Аз съм с Криега за 45 долара,имам и Рукър ма ми идва голяма и си я държа в комбито,4 кутии цигари……какви 250 еврака баси
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

• Еми уж сме на една планета ама егое - 2 континента са като 2 планети!
                Тука ни щават като за последно и това не е новина от преди малко!

По-напред писах, че поръчах 1 тубе от е тия евеогееве:
                https://overlandfuel.eu/

Днес ги напцувах през PayPal и писАх, че чеп за зеле не стаа от тия.
                1 седмица след плащане - нема стока, нема тракинг, нема дори комуникация.
                Са пейпал че ги оправат майк@ им дейба наркоманска!

Е за тва е хубаво в някакви такива неясни/еврогейски ситуации да се ползва пейпал или някакъв посредник а не с рогите (пласмасата) напреде.
                Иначе излизаш в престрелка с гол уй в ръка!
                Писах ли скоро кво мисля за еврогейци?
                Враг усраине

Коментар

• edoors
                  edoors коментира
                  Редактиране на коментар
                  Евала, че си подхванал инициативата да ги напсуваш ти за добър старт на деня. Аз чакам да ми звънне някой и тогава не се знае кой кого ще псува. Още имам да уча, деева.

А като ви чета, разбирам че няма скоро да науча дори малко за моторите. Не съм и допускал за някои от нещата, че изобщо съществуват. Колко пъти тръгвам да купувам мотор като ви чета из раздела, толкова пъти се отказвам.... като ви чета из раздела...

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Аз ги питах културно 2 пъти през сайта им.
                  Ни вест ни кост като вторият им писах, че третият ще си говорим през пейпал.
                  Както и направих днес, рано-рано.
                  Жалко, не беше лоша идея.
                  Ако не бяха клатукури!

• Интересна джаджа, която ми пробута тубата:

Chigee TR100 е двупосочен USB хъб нарочен за адвентурасти.
                2 хуйесби порта на курмилачката не са нещо ново и WOW!
                Това обаче обещава 100W мощност, което означава, че през него може да се захрани дори някой гейски (геймърски) лаптоп.
                И да не е лаптоп вече гледам, че има телефони/таблети, които могат се зареждат с 80 свещи.
                Което е нак'ва лудост но е факт.

Другото шантаво нещо дето прави тази "зареждачка" юник е, че е двупосочна.
                Тоест както може да дава ток за външни неща така и може да връща ток за зареждане на батерията на мотора.
                Това означава, че ако чиляк има някаква PowerBank или просто зарядно за лаптоп на USB - през джаджата може да си зареди батерията на мотора.

Е те такова не знаех, че има.
                Малко дървено е направено - трябва да се превключва ръчно дали ще дава или ще приема ток.
                Освен това е еврогейска - някакви северняци са я сделали.
                И формата е по-скоро за бюро отколкото за КУРмилачка.
                Ама определено е интересно и не бях чувал да го има!
                Враг усраине

Коментар

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Цената хич не я коментирам.
                  Не бих похарчил такава сума за това и аз.
                  Просто ми стана интересно, че вече има и такова.

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Колана за вилиците,брат я дръпни малко,втора/трета и паля,къде с такова батерия да зареждам,от къде това време

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Къмпинг нещо, т0ва-он0ва…

Не и лишено от смисъл хептен ма и не и супер важно.
                  Ако е направено добре и не пречи, демек не смуче ток докато не прави нищо е ок.
                  Аз примерно не бих имал задръжки да зареждам без спец-шаржър напрау през него.

Ръг никакъв адаптер от нещо и да клати там!

Божа работа, кой го влече до тестикълс.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X