До: ГЪБИТЕ - лов или бране

Това е една от ядливите Мухоморки ( Аманита ) - казва се Сурогризка .
Вкусна , но не е месеста - тънка е .
Познаваме я , но не я берем .

Според мен - няма гъбар , който да обърка двете гъби . 
Всички познават Сърнелката и я берат . Дори не подозират , че има две отровни Сърнелки .
А Сърненката - тя е най-подходяща за мариноване . Бере се докато е млада , защото старите започват да горчат .

Първоначално публикуван от mureto

Преглед на мнение

Вкусна , но не е месеста - тънка е .
Познаваме я , но не я берем .
					Първоначално публикуван от samurai_lqck

Преглед на мнение

Всички познават Сърнелката и я берат . Дори не подозират , че има две отровни Сърнелки .
А Сърненката - тя е най-подходяща за мариноване . Бере се докато е млада , защото старите започват да горчат .

Тук на Витоша има страшно много Сърнена рогачка но аз лично не я бера,след няколко опита да я докарам до годен за консумация вид
Тук на Витоша има страшно много Сърнена рогачка но аз лично не я бера,след няколко опита да я докарам до годен за консумация вид Освен съвсем младите екземпляри де.Но по това време в същият район е бъкано с манатарки така че тя отпада поради естествени причини
Освен съвсем младите екземпляри де.Но по това време в същият район е бъкано с манатарки така че тя отпада поради естествени причини 

). Това ми идва в момента на ум, но ако имаш в предвид нещо по-конкретно просто питай.
 ). Това ми идва в момента на ум, но ако имаш в предвид нещо по-конкретно просто питай.

Коментар