Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
    Чрез девширме, насилствена или доброволна ислямизация, отвеждане в робство, заселване на чужди на нашия етнос инаковерци в земите ни, премахването на независимата ни църква и още една камара неща, погива българската народност като такава...
    Нищо от това не е вярно!
    Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
    Та от линията Русе Бургас на североизток са само рязани братя...
    Резонно, най-мащабното отвличане на християнско население оттам, е в края '30-те години на същия век.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Нищо от това не е вярно!...
      ИЗТОЧНИЦИ !!!!!!!!!!!!
      Па макар и наративни. Дай източник в подкрепа на тази ти теза. Аз давам, в подкрепа на моите тези, не ли? Освен очевидното, че Българи все още има, тук таме...

...Резонно, най-мащабното отвличане на християнско население оттам, е в края '30-те години на същия век.
      Да де, 30-тте на 19-ти. След Дибич Задбалкански (Ханс Карл Фридрих Антон фон Дибич). Познай що са тръгнали след него ... И познай кой му е показал Малък Дервент. И познай що веднага след това се отменят войнуганските привилегии на почти всички (с единични изключения) такива селища... Въпреки, че Дибич заплашва да обърне оръдията срещу тези (кои са тези? ) дето му пречат!!! да отстъпва!!! Що ли?????

Последно редактирано от deyan_h; 05-06-16, 14:13.
      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
        Чрез девширме, насилствена или доброволна ислямизация, отвеждане в робство, заселване на чужди на нашия етнос инаковерци в земите ни, премахването на независимата ни църква и още една камара неща, погива българската народност като такава. Щом това не е проблем за теб, здраве му кажи. Наистина, евалла на империята, и машалла на днешните и глашатаи...
        Нищо от това не е вярно!
        Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
        ИЗТОЧНИЦИ !!!!!!!!!!!!
        Източници за какво! Та тези твърдения са абсолютно неоснователни.
        Да привеждам източници за това, че не е "погинала" българската народност - ми к'ви сме ние!
        Да привеждам източници, че през целия османски период съществува наша църква, та и е част от държавния апарат на империята (главата и е официално държавно лице).
        Ми неам източници - баси, да се самопоставя в позиция да обосновавам, че черното е бяло ли...

Познай що са тръгнали след него...
        Изобщо не са тръгнали, ми са забрани - насилствено. Отвлечени! И това съвсем не е единствен случай.

Коментар

Източници за какво! Та тези твърдения са абсолютно неоснователни.
          Да привеждам източници за това, че не е "погинала" българската народност - ми к'ви сме ние!
          Да привеждам източници, че през целия османски период съществува наша църква, та и е част от държавния апарат на империята (главата и е официално държавно лице).
          Ми неам източници, баси - да се самопоставя в позиция да обосновавам, че черното е бяло ли...
          ...
          ...Освен очевидното, че Българи все още има, тук таме...
          Ахахахаха

Баси купона. Освен отделна тема за Османската Империя е крайно необходима и тема по основи на логическа аргументация ...
          За модератор - като профи по реторика - Гагич ...

ПП: Аз ще почакам да видя модераторският екип какви ще ги свърши в темата, а междувременно ще си сменя аватара с по-забавен ..

ППП: май с аватара не се получи много като свят?
          Последно редактирано от deyan_h; 05-06-16, 16:18.

Коментар

Извинявайте, не мога да се сдържа: Ахахахахаххахахахахахах
            "Ми неам източници, баси". Ще го използвам някъде като аргумент....

Коментар

...Изобщо не са тръгнали, ми са забрани - насилствено. Отвлечени! И това съвсем не е единствен случай.
              три синджира роби ....
              И в потвърждение:
              ...Ми неам източници - баси...
              Ахахахахаххахахахахахах

Коментар

Ето тука Г. Ифандиев се е опитал да постави диагноза, доколко е успял, всеки сам да си преценява.http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D...%D0%BD%D0%B0-7
                На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
                  Ето тука Г. Ифандиев се е опитал да постави диагноза, доколко е успял, всеки сам да си преценява...
                  Извинявай, четох точно до:
                  Първоначално публикуван от Георги Ифандиев
                  ...изкривената в отвратително злобна гримаса мутра на интернационалното еврейство!
                  Ще дадеш ли лек конспект за изводите и кратка справка за източниците? Както и като как "мутрата на интернационалното !!!!! еврейство " има връзка с " произход и самосъзнание на българите" ... като ОСОБЕНО ще ми е интересно споменаване на терминът "нация" на иврит, или беше там идиш ? преди 7-ми век....

Ако успееш - обещавам да пиша на Шведският Нобелов Комитет... за литература...
                  Последно редактирано от deyan_h; 05-06-16, 18:01.

Коментар

Добре е да се прочете все пак. Не е чак толкова дълго, отне ми половин час внимателно четене. Източниците са най-отдолу в статията. Не говоря за убежденията на Ифандиев, а точно за цитатите от посочените източници относно "освобождението" ни от руснаците първия път. После ни "освободиха" втори път от българския цар и от икономическите ни постижения, това също го има. Не е задължително да е съгласен човек, но фактологията, подкрепена с източници, е поучителна за самосъзнанието на българите. За което е темата /и статията всъщност/.
                    "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Добре е да се прочете все пак. Не е чак толкова дълго, отне ми половин час внимателно четене. Източниците са най-отдолу в статията. Не говоря за убежденията на Ифандиев, а точно за цитатите от посочените източници относно "освобождението" ни от руснаците първия път. После ни "освободиха" втори път от българския цар и от икономическите ни постижения, това също го има. Не е задължително да е съгласен човек, но фактологията, подкрепена с източници, е поучителна за самосъзнанието на българите. За което е темата /и статията всъщност/.
                      Демек - направо да почвам да превеждам на ШвеЦки, така ли? За комитета ...

Коментар

Това сигурно е направено. Особено Достоевски. http://rvb.ru/dostoevski/01text/vol1...nal_77/314.htm
                        Последно редактирано от ag ro; 05-06-16, 18:18.

Коментар

...Освен отделна тема за Османската Империя...
                          Тук вална и аз дремнах, така следобедно. Но ти гледам си продуктивен.
                          Тема за Османската империя, трудно ще се извлече оттук, защото има да се вадят мнения от почти всичките страници на тази, а тогава ще се окаже, че кой каквото имал да каже по въпроса, вече го е казал. И всъщност, разговор за нея в рамките разсъждения за произхода и особено самосъзнанието ни, е съвсем адекватен, защото този период представлява нещо като 40% от изобщо историята ни (поне по тези места).

Коментар

три синджира роби ....
                            И в потвърждение:
                            Ми неам източници - баси...
                            Ахахахахаххахахахахахах
                            Това е малко прекалена демагогия, ако и да преливам от снизхождение принципно.

Коментар

Това е малко прекалена демагогия, ако и да преливам от снизхождение принципно.
                              като няма източници - има снисхождение... Вервай ...
                              Лели колко си добъъър и сниссходитеуееен ... ! благодаря, благодаря, благодаря
                              Добре е да се прочете все пак. ....
                              Лелии, тоя е пълен миш-маш, толкова, колкото даже аз не мога да сътворя....
                              Този път стигнах до: Вътрешен дълг=0 в навечерието на Войната (втората) ...
                              Значи - облигациите на пра-дядо ми в чантата на баба ми, дето си ги пазя като нумизматичен куриоз не са издавани? ОМГ, баси как ме е прецакал прадядо.... Уеуе уеуе ...
                              Последно редактирано от deyan_h; 05-06-16, 18:33.

Коментар

..
                                Лелии, тоя е пълен миш-маш, толкова, колкото даже аз не мога да сътворя....
                                .
                                Има тема за документи от ОИ за след Екзархията, ще се радвам да сложиш нещо и от преди нея
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X