Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Почистване на язовир Голям Беглик

Това са в общи линии, основните участници на феста.

Следва продължение.
    Последно редактирано от Nik Nikolov; 13-08-09, 01:29.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Около обяд състезанието по надлитане - Лудо Пиле, завършва и зрителите започват да се размотават из поляната с изложения.

Коментар

Коментар

Коментар

Коментар

Коментар

Коментар

Супермодерни Кришнарски чорапи.

Коментар

Коментар

не мога да разбера какво значат тия снимки... нещо доказват ли?

Коментар

Показват ни какво е било, за да можем да си изградим ясно мнение, а не да говорим наизуст! Благодаря на уважаемите ни колеги за огромният и най-вече стойностен труд! А на вас препоръчвам прочитане на темата от началото...
                        VPetrov.photography

Коментар

значи моите заключения ако съдя по снимките са
                          -интересни, познати и разчупени в мисленето си хора
                          -не видях някой да си носи щилката (противно на караванаджиите) и да реже хаотично и нерегламентирано дърва.
                          - не видях около палатката на някой човек да има купче от боклук (пак противно на "редовните" летовници)
                          -видях хора да се забавляват сред природата по различен от масовия консуматорски начин в стил "айде да си зенИсем бирата и кИбапчИтата в гората"
                          -няма ги следите от гумите по по поляните и няма ги летящите по гората с опасна скорост мотори

като цяло нищо против феста не видях. Ако съдим по организация, качество на публиката и отпечатък в/у територията. Но както каза bliss-stick, проблема не е в хората, а в това че просто мястото не е подходящо и че такива мероприятия трябва да са регламентирани в безопасни за природата места. Проблем са обаче и родовните летовници, уж съвестни. Dulen, може и да си е събрал боклука и да го е изнесал до пътя(което според мен пак е несериозно), но масата от къмпингуващите не го правят. Трябва яко стопанисване, а не да се разчита на хорската съвест.

Коментар

На мама хубавците. Субкултура по учебник.

Тези са безобидни. Не виждам какво толкова са направили, освен че са вдигнали няколкодневен джангър. Онези с "супер" боровците, паничещата и прочее са опасните, за разлика от показаната тук плява.

Коментар

майкаааааа в 20-30 % от кадрите са заснети мои другарчета с някои карам лодка с други ски а с накои имаме и общ бизнес даже.
                              И аз ли изглеждам сащия изтрещеняк пред хората ??? Явно това е лика на хората в днешно време. Снимките много добре отразяват събитието, настроението и може би идеята на това мероприятие и нека има в повече такива, само да не са такива места.
                              Вярвам че има решение ....
                              Nik Nikolov поздравления за добрите кадри и ако те забавлява да снимаш подобни неща чувствай се поканен на 05-06.09 на Струма. Ще има събор на всички щураци с лодки.
                              ще пусна отделна тема за случая.

Коментар

Да поясня и аз, защо публикуваме толкоз снимки.
                                Често пъти, хора се записват в този форум, заради стройната му организация и действеност. Понякога се опитват да използват мощната трибуна на форума, за да ни подтикнат към едни или други действия, да ни внушат едни или други свои мисли.
                                Само че ние не сме детска градина. Имаме опит и не се подвеждаме лесно.
                                Сега изпитахме нов тип агресия. Поради либералната ни политика се записаха нови участници, които започнаха да очернят и да хулят едно екологично движение, член на редица сдружения и асоциации на екоактивисти.
                                Получи се така, че наши колеги, взели участие не в едно и две значими почиствания на сериозно замърсени природни обекти се подведоха и написаха доноси, до редица административни органи на Република България.
                                В някои случай, дори задръстихме определени служби с поток от жалби, които бяха разглеждани една по една в съответствие с административния ред.
                                Този факт е наказуем , сам по себе си !

Какво рискуваме да загубим ?
                                Ние сме хората с най интензивна екологична дейност на полигон в цяла България. И да сме скарани с всички останали еко движения в България ?
                                Да сме известни като доносници и рушители на чуждите усилия ?
                                Да твърдим , че има престъпления по смисъла на НПК без да имаме доказателства ?

Разбира се че всичко това е неприемливо.

Какво се оказа в крайна сметка ?
                                След направените проверки от държавните и административни органи / финансова, полицейска, и от РИОСВ / се оказа, че всичко е в нормите.
                                Бегликафест е пораснал организационно и морално от миналата година и приближава формата, която трябва да има едни европейски фест с екологична спортна и художествена насоченост.

Хората участващи на този фест са РАЗЛИЧНИ от нас, но това не отнема правото на тяхното съществуване. Те подреждат ценностите в живота си по различен от общоприетия начин, радват се и се веселят по свои мерки. Това не ги прави различни пред закона.

Те ни приеха добре, уважавйки правата ни, независимо от различията.
                                Нашата група, ама никак не се вписваше в разнообразната шарения на този хепънинг. С нашите униформи, ние по скоро ги смущавахме и разваляхме танците им.
                                Въпреки това много от тях посетиха щанда ни за да видят един друг поглед върху екологията, погледа на "високоорганизираната" човешка материя. Оказа се така, че там ние бяхме "марсианците" , тези които не се вписват, но бяхме приети добре и с разбиране.

Както всички знаем, пътеките в планината са различни, но всяка по-свой начин води към върха.
                                Това е единственото общо .
                                Разбира се не е в нашите традиции да се доверяваме само на думи.
                                Тъй като събитието Бегликафест е твърде необичайно се наложи да заснемем мощно кадри и да ви оставим сами да се убедите, що за птици гнездят там.
                                Повече кадри от хепънинга няма да публикуваме. Вижда се, че това е еклектичен микс от младежи, веселящи се, без да пречат на различните.
                                С тях проблеми не сме имали. След тях поляните останаха чисти, дори преди самото почистване.
                                Очвидно потребноста от чистота в природата е вътршноосъзната необходимост за тези младежи.
                                Бравос за нулевото количество буклук, което оставяха след себе си.
                                Последно редактирано от Nik Nikolov; 13-08-09, 10:00.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X