Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Почистване на язовир Голям Беглик

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Пък природата ще се оправи и без нас ...
    На това не разчитам много.
    Проблемът с тези места е, че няма контрол. В града е трудно да се бориш с вандали, пък да се разбереш с подпийнали съседи в гората може да се окаже доста драматично.
    Общините пък нямат пари нито за пазачи, нито извозване на боклук. Предполагам, който стопанисва района трябва да обяви някаква такса за къмпинг и тези пари да се използват за контрол и сметоизвозване. Не разбирам от тези неща и може би има някакви други например законови пречки това да се случва реално.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkos Преглед на мнение
      .....Проблемът с тези места е, че няма контрол. В града е трудно да се бориш с вандали, пък да се разбереш с подпийнали съседи в гората може да се окаже доста драматично.
      Общините пък нямат пари нито за пазачи, нито извозване на боклук. Предполагам, който стопанисва района трябва да обяви някаква такса за къмпинг и тези пари да се използват за контрол и сметоизвозване....
      Аха, ето ти Мите си доста
      по-наясно от нас по въпроса,
      понеже си в близките кръгове.
      Но ако трябва да четем между редовете ти,
      ще прочетем това, което сума ти хора тук го казват.
      А именно, че някой си присвоява правото
      да се разпорежда с една защитена местност.
      Първо фест, после постоянно.
      Общината нямала пари за сметоизвозване-
      някой ще събира такси и ще плаща,
      че и печалба ще му остава?!
      Контрол нямало - частна фирма,
      най-вероятно охранителна, ще въдворява ред?!
      Същата тая община съдейства на феста,
      РИОСВ също, ДЛС"Беглика" тоже?!
      Т.е. всички държавни институции
      които са задължени по закон,
      „няма как да си изпълняват задълженията”,
      но когато частната инициатива поеме нещата
      всички и съдействат?!....
      Не ти ли мирише на корупция,
      скрити интереси и завоалирани действия,
      за "приватизация"?! На мене яко....!!!!

Шапка свалям на Васил, за това което прави,
      особено ако го прави с чисти помисли!!!
      Ако не, изпълнява "бизнес плана" перфектно!!!!

Никой от нас не иска да гледа боклуци навсякъде
      и гората осрана. Но смея да твърдя,
      че тия „добри намерения” са същите,
      които „водят към ада”, както каза и Злати вече.

Бравос и на Ник, Станко и Тримата за репортажа!!!
      Само, че той не променя нищо.
      Нито ще промени нещо репортажа от феста
      и последващият такъв, след него, по същетво.

Аз също бях на Широка поляна миналата седмица,
      от сряда до неделя. Минахме и през Батлъбоаз,
      поразпитахме и поснимахме...
      Бях и миналата година на феста.
      Знам, че ще има повсеместно „диво” къмпиране,
      защото местата не стигат. Ще има огньове навсякъде
      и денонощно „бичеща” музика в непремерими децибели.
      И агрегатите ще работят перманентно
      и бирата ще е студена, а кебапите топли,
      пък Васил нека ви омайва к'вото си ще.
      За мен нещата са ясни.
      Истината е една.
      Тече процедура по „приватизация” на една ЗМ.
      Някой използва абдикацията на държавата
      от функциите и, и хитро се намества в пазарната ниша,
      днес на Беглика, утре на Широка поляна.
      И след време децата ни, като ходят из планините,
      ще бъдат посрещани от охранители и „еколози” навсякъде
      и ще си плащат за всяка стъпка в тревата на родината ни.
      Toва ли ще им оставим???!!!

Спирам да пиша по темата, докато мине феста
      и излезе поредния блестящ репортаж на Ник Николов.
      Пък после ще си „говорим”....
      Последно редактирано от Тони Груев(GAD/dag); 03-08-09, 23:34.

Коментар

Само още нещо....!!!
        Моля, всеки, който ходи на феста
        да си запази касовата бележка, за вход.
        Ще (им) потрябва в един момент.

Коментар

Уважаеми Дами и Господа,
          Преди малко, по независещи от мен причини ( здравословни и работа ) бях принуден да се прибера в София от Голям Беглик, след прекарани 7 дни на Батлъбоаз. Имах намерение да изкараме там до край на август, хем да починем хем да наблюдаваме всичко което става, но за съжаление не винаги става така както искаме ...

Преди да напиша моите впечатления от "място на събитие", бих искал да благодарим на господа
          Ник, Станко и Тримата за изчерпателно интервю с Васил ( Пиратерия ), обаче имам и една голяма забележка. Понеже преди много години завърших журналистика и един от основно постулати за коректна информация беше "Питай и двете страни". Вие тук пуснахте един изключително подробен репортаж, но то малко или много излиза като самореклама на организатора, а да не говорим че в отговорите му има доста изключително фалшива информация, но за това ще пиша утре, когато малко отпочина...
          Уважаеми
          Ник, Станко и Тримата, не смятате ли че за някакво мнение по въпроса трябваше да попитате и къмпингуващи хора, който нямат връзка с "фестивала" ? С този въпрос не искам да омаловажавам вашият труд и желание за честно информиране, но все пак медал си има и другата страна ...

За да не бъде че аз съм голям герой "зад клавиатура", искам да кажа че имах чест да се лично запозная и поговорим доста с Васил (Пиратерия). На истина съм възхитен от любезността и култура на този младеж. На истина един изключително ерудиран човек, културен, вежлив, образован, .... но за мен както и на форума така и на живо най много клони към дипломат... На нито един въпрос не даде директен отговор, всичко си е в една супер завита форма, па ти разгадавай за какво точно иде реч. Аз нямах диктофон, но няколко въпроси и отговори който му зададохме аз и мой приятел Тошко ( той остана там и ще е там до край на август) ще пиша по сещане, без ряд и порядак на задаване и естествено готов съм да нося отговорност за изкривяване на истина или некоректно препредаване:
          *Каква ви е цел с това мероприятие?
          - Отговор е същият като в интервюто което е публикувано тук, не искам да го цитирам, но явно научено наизуст.
          *Колко тоалетни сте подсигурили на гостите които очаквате на централна поляна?
          - 5
          *При положение че тук ще струпа 2000-3000 хора и че всеки от тях ще "остави" 200-300 грама фекалии, как смятате ще това ще е достатъчно ?
          -Няма да има такива струпвания на хора, смятаме че ще е достатъчно.
          *Кой охранява фестивала и колко човека са охрана?
          -Карате клуб от София. Ще има 10 човека охрана.
          *Значи ние можем да разчитам че ще сме на сигурно, че лагерите няма да са ни в опасност и че ще почиваме спокойно?
          -За съжаление ние не можем нищо да ви гарантираме...
          *Е как не гарантират, вие сте организатори?
          -Не, ние не поемаме никакви гаранции, ще се опитаме да организирам всичко така да няма проблеми, но никакви гаранции не поемаме...
          *Смяташ ли че е ОК че изгонихте почти всички почиващи от тези поляни?
          -Ние никого не сме изгонили, просто предупреждавахме хора че тук ще се струпа страшно много хора а фестивала и сами да си решават какво да правят...
          *Това не ли е "културен начин" за изгонване.
          -Не, не е, ние просто предупреждаваме,всеки да си прави сметка...
          *Що не направихте фестивал на Малак Беглик? Близко до асфалт, имате язовир, рекичка, поляни, ...
          -Е там има цигани...
          *Миналата година много хора се оплакаха че по време на фестивала е разбито много частни вили, КЗУ, много поразии...
          -Ех, това са странични неща, ние не може да отговаряме за всичко. Инциденти по време на фестивала не е имало ... От миналогодишен фестивал има много позитивни ефекти...
          *Какви точно? Кажете ги ясно?
          -Много хора научиха какво е да караш каяк, да спиш в природа, да си сприятели в девствената природа...

....
          Пак повтарям че въпроси и отговори са по сещане и не гарантирам че всяка дума е на същото място как е казана, но фабула е това което е написано. Естествено нося отговорност ако съм нещо излъгал или изкривил истината.

Иначе, да карам по същество. Положение по моето мнение на Голям Беглик е изключително зле.
          - Почиващите на местности къде ще се провежда фестивал избягаха притеснени от това което ще става. Много от тях знаеха за какво иде реч ( видяха го миналата година ), другите бяха изплашени от факт че "тук ще се изсипа сурия от хора" и не се знае какво ще стане.
          -В ЗМ се строят всякакви съоръжения които по никакъв начин нямат място там. Сцени за музика, метални конструкции за скачане в вода, глинени къщички, ...
          - Горските идват и събират такси от 60 стотинки на ден за ползване на територии която стопанисва горското стопанство, и предупреждават че от сряда фирма "Байкерия" има право да взима такса от 5 лв на ден кампингуващие, защото имала "много яки документи" от министерство на екология и от "началство".
          -През нашият лагер ( последно място на левият ръкав) в понеделник в един след полунощ тичаше сурия от неадекватните хора в незнайно в коя посока. Това става в момента когато още няма масово струпване на участници, кво ли ще е когато е разгаря на фестивала ?
          -В другият лагер до нас, пак след полунощ, дойдоха момчета и момичета с желание да ги возят на лодка щото един имал рожден ден.
          ...
          Не ми се пише днес повече. На истина съм много разочарован от всичко което става на мой любимият язовир в Родопите.
          Може би след фестивала ще бъде изчистено това което оставиха зад себе си участниците на това мероприятие, но едвам ли ще Голям Беглик остане онова което беше. На този малак язовир май ще му дойде множко още 2-3000 посетители повечко от онова което го и така и така пренаселва всяка година.

Коментар

Не бой се пич, сега ще ги издави дъжда всичките - природата си знае работата

Коментар

Ako това:
              ...метални конструкции за скачане в вода...
              е така, то това:
              Къпането в язовира е на ваша отговорност.
              което пише тук е странно противоречие. Би следвало от изграждането на съоражение за скачане във водата да има подтикаващ ефект и отговорността на подвелите се по тази идея, скачайки от там, да не е само тяхна. Бидейки стимулирани, то нещата леко се променят или?

Коментар

Както писах и по-горе, едно са добрите идеи, а друго реализацията им на практика.

Идеи на организаторите:

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                Nik - Тук ще има озвучаване?

Цялата поляна ще бъде арена на фестивала. (кратко описание на местоположението на павилионите и музикалната част) Нещата са замислени така че първите два дни на фестивала (Сряда и Четвъртък 3 и 4.0 да бъдат без електричество. В Петък ще има eлектричество с агрeгат. Ще дойде един камион, който ще захранва сцената и местата където ще продават храна.

Nik- Вие няма да копаете канали и да прокарвате кабели?

Не, въобще нямаме такова намерение. Да се върнем на темата – Първите два дни музиката ще бъде от рода на гайди, тъпани и др. Събота и неделя ще има електричество. Музиката ще бъде от всички страни на Балканите. В неделя ще има дръм енд бейс.

И на нас не ни се иска много озвучаване, но тази музика вкарва много млади хора. Това е и причината, поради която го правим. Да се докоснат до всичките други неща и да послушат и такава музика.
                А какво ще се случи на феста - http://www.beglika.org/bg:

"Представители на „класическия” техно ъндърграунд ще пускат на второто издание на фестивала този уикенд до язовир Голям Беглик
                Нечовеците от френската формация за „нелегални техно партита” ADP пристигат заедно с два свръхоборудвани със звукова техника камиона за Беглика фест. Французите потвърдиха участието си във второто издание на фестивала, съчетаващ забавлението с отговорността към природата, балканската музика и общодостъпните спортове като бой с фунийки.
                * ADP не са просто ди джеи или музикална формация. Те са представители на онзи европейски ъндърграунд, зародил се в средата на 90-те, когато техното беше религия, а техно фестивалите и камионите – своего рода храмове на култа към безкомпромисния бийт. В синхрон с техно-пънка, който се носи от камионите им, АДП пускат специална визия и създават адекватна декорация около парти-камионите си. Французите живеят от 10 години, пътувайки с подвижното си шоу, като 6 месеца са в Европа и 6 месеца в северна Африка, а и на двата континента организират „нелегални”, безплатни партита, информацията за които умишлено не се разпространява по конвенционален начин."

Чудя се, дали глухарят си пада по техно-пънка?
                Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

Това с глухаря си е чиста спекулация, той глухаря и кану не кара, колело надали, сигурно и музика не слуша, защо такава гледната точка изобщо се обсъжда.

Всъшност концепцията с музикални мероприятия е много приятна, аз лично предпочитам и клубовете и задимените заведения за мен са много по-лоша алтернатива от къмпинг и музика. НО има едно голямо но. Някои местности не се подходящи за събирането на множества по една или друга причина. Подбирането на правилното място обаче е цяло изкуство .

А да, имаме си циклон тази седмица, нещата ще загрубеят драстично.

Коментар

Разгледах сайта на феста.
                    Много добро впечатление ми направи дизайна. Браво!
                    От друга страната обаче - видях само информация за купона. Верно, че е фест, демек купон. Ама нали е с еко и био цели. А за тях само "два реда" там.. някъде си. Трябва да е обратното, ако искате да дойдат хора на които целта не им е само пукницата.

Коментар

Изчетох всички постове и реших да се изокам и аз.

За организаторите не знам нищо друго освен прочетеното тук.
                      Разбрах: те са мошеници, които искат да гепят природата в цяла България, като тях са и тия гадове в Желен с екофермите, и много други младежи из БГ , които започват нещо различно, от това с което ние възрастните сме израсли по време на соца. Да ама соца създаваше ангажименти за младите хора, най-малко имаше студентски бригади, а те си бяха купон. Който не е бил студент - сори. Ама и в гимназията - имаше военно. Имаше и ММЦ Приморско, Равда и други. Сега държавата казва на децата - вас Ви няма, духайте супата и се спасявайте поединично. Да, ама те са социални животни и не искат да се спасяват сами и да стават единаци, каквато е крайната цел на управляващите. В крайна сметка се създават социуми на база проверка- грешка, но се създават. И на този фест може да има наркомани, то и в института през 1991-96 имаше. Да ама не може да се каже , че всички инженери са наркомани, нали. Приемете, че е по-добре да се организира нещо за нашите деца, отколкото да скитат из София, Пловдив, Враца, Хасково и др. и да се чудят ква простотия да спретнат, за да не им е тъпо, щото няма кинти за море.
                      Който няма деца , няма да разбере моето мнение. Но това си е за негова сметка, дай-боже някой ден да има. Моите обиколиха три фгестивала до сега, миналата ходиха даже в Сърбия на Рейнбоу.
                      Преди якото захапване на организаторите помислете !
                      Или някой някого е изпреварил и настъпил , и айде да спретнем кампанийка във форума, та да им разкажем играта, под формата на болеене за природата. И за да сме наясно - да природата трябва да се пази, аз в последните 5-6 години съм обиколил целите Родопи с палатка, не за дълго къмпиране , а за еднократно пренощуване и на другия ден- другаде. Винаги сме събирали боклука си в специално купени за целта чували и след това в контейнера или на ОМВ, Шел и даже чак в Сф. На това ме е научил баща ми, на това съм научил и децата си. Щилка нямам и сътветно не съм бастисал нито едно дърво, генератор също.
                      Но освен природата трябва да пазим и нашите деца, без тях "нахрен нам природа".
                      Идете, стойте на фестивала, после кажете какво е било, и ако трябва не само ще плюем.
                      А то иначе става като със сестрата и курвата....
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от boyko100 Преглед на мнение
                        Не бой се пич, сега ще ги издави дъжда всичките - природата си знае работата
                        Ех, на Беглик си е хубаво време , без валежите ...

Иначе, чудя се да ли изобщо трябваше да пиша на тая тема. Да, имам личен интерес, щото аз съм един от почиващите там от години на ред и искам да почивам в този регион и за по нататък. Знам че има много мръсотия, но това е което е. Там лагеруват две категории туристи: "традиционалисти" който са там по месец два и "петък неделя" за който няма нужда да обяснявам какви са. Тези другите трупат пъти повече боклуци и ги изоставят, но това е тема за друг разговор... За съжаление култура на хора си е нещо което се много по бавно изгражда от каквото и да е друго ...

Бих искал с няколко изречения да се обърна към интервю дадено от Васил (Пиратерия) на хора от този форум. Няма много да Ви тормозя, само да коментирам две три извадки:

Като влезнах във форума останах с впечатлението, че битува мнението, че това е една много дива местност, която.... Ето какво заварихме като дойдохме (показва разхвърляни боклуци). Вече сме говорили с всички хора които къмпират тука, те знаят че предстои това нещо. Предупредили сме ги, нямат никакви ограничения. Повечето от тях казаха, че ще си тръгнат, тъй като дълго време са останали тук.
                        Неее, вие не сте говорили с всички хора че предстои "това нещо" а сте ги предупредили че предстои "това нещо". И те не са тръгнали заради това че им е писнало от почивка, а защото се ПРИТЕСНЯВАТ от "това нещо", щото вие измивате ръце от каквато и да е отговорност!!!

Това са т.нар. непопивни тоалетни. Използват се трици или талаш, след изхождането, които попиват влагата и ограничават проникването в почвата.
                        Ухааа. Сега се замислих... На истина когато има трици не пръска на горе, а цопка като на възглавница ... Аре стига бех... Изкопахте няколко дупки по половин метър дълбоко. Кви трици , кви кълчища ... Ще бъдат запълнени за нула време. Хайде отиди до място където лагерувахме аз и моите приятели и погледни каква тоалетна е направена па после да приказваме...

Ние като дойдохме заварихме хора, които казаха че идват на това място от 15 години всяка събота и неделя... А като идваш 15 години не трябва ли да имаш поне една тоалетна? Нашата идея е да се оставят част от тоалетните, за да се ползват от хората които къмпират тук, а другите ще бъдат запълнени с пръстта натрупана при изкопаването на дупките.
                        А какво си очаквал от хора "които казаха че идват на това място от 15 години всяка събота и неделя..." След такива чистим години на ред и ако са тези хора репер, тогава сме си в шеста глуха. А кои тоалетни ще оставите вие? Направихте на централна поляна 5 ( както казваш ти) а от къмпиращи има направено поне още толкос. Само че правени от почиващите са за ползване от 10-15 души а вашите сте ги май проектирали за 200-300 на ден...

За спазването на реда ще се грижи фирма, която сме наели.
                        Да, това ми каза и в личен разговор. Всичко ще е споко щото 10 човека от карате клуб София ще се грижи за всичко. Страшно спокойствие е това!!! Еваларка!

Материалите, които ще използваме за фестивала, са купени от горското. С тях ще направиме шатри, на които ще сложим опънат винил. Те ще служат като място, на което ще са работилниците, напр. свирене на гайда, рециклиране на отпадъци, правене на маски, органично хранене. След това тези неща ще бъдат премахнати. Идеята е нищо да не остава след фестивала.
                        Е това ми хареса. Дано на истина нищо не остане след "фестивала" и данно никога повече не получите разрешително да правите това нещо на Голям Беглик.

На къмпиращите в момента ще раздадем безплатно лентички като заварено положение. Там има доста любопитни случаи - Има каравани докарани тук Юни месец. Хората си докарват караваните, спят една седмица след което си тръгват, заключват караваната и идват след един месец, когато пак имат отпуск. През това време караваната си седи на това място, което те са си „запазили”.
                        Моля да ми напишеш поне две имена на хора който отговарят на това което подчертах, иначе ще те нарека ЛЪЖЕЦ. След като съм в тая местност от 1993 година отговорно мога да кажа че няма каравана изоставена без хора, а има каравани който са там и по три месеца, ама се в тях сменят почиващите.

Абе. чудя се що ли пиша изобщо по въпроса. То си е ясно че идват едни, гонят другите за да си правят кво си искат. Това е!

И да не философствам повече, няма да слагам снимки на тъпотии и изгъзици който са построени в момента на това хубаво място, ще сложа една снимка направена от мой приятел Стефан Василев в миналата неделя, снимана от нашият си лагер... Дано това което се вижда остане така още години на ред...

ПС
                        А за тези който се съмняват в нещата, един въпрос: как хора който почистват Въча от кой знае колко време не направиха едно фестивалче или селски панаир с платени билети, кюфтета по левче, ..., а го правят без много реклама, тихо и спокойно, и ако нямаше едно предаване по ТВ никой нямаше да знае за тях, но Въча все пак щеше да е по чиста от колкото беше миналата или по миналата година...

ПС2
                        maystor , няма лошо да заведеш деца, аз ги нямам и не мога да те разбера. Само те предупреждавам да не ги пускаш от ръка а особено да не им позволяваш да пият чайче при ония господа на ляво от входа, пристигнали от чужбина специално за фестивала, с едни изкъртени бусчета. Може и да съм дърт тъпак, но с тяхните шарени вълнени шапки и заплетени мърсни коси не ми приличат на спецове по хубавите чайове, а на нещо друго ...
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от Dulen; 05-08-09, 22:23.

Коментар

Нека направим една кратка равносметка, ако отидат близо 5000 човека, както е било миналата година и платят по средно 30лв за фестивала се получава една не малка сума от 150 000лв., та колкото и да се напъват организаторите да правят разходи те няма да надхвърлят 20 000лв (с подкупи на горските и общинарите - само по такъв начин може да се получи разрешение за провеждането на това "събитие"), нека към горната сума прибавим и още 50 000лв от кифтета, кебабчета, бири и др.(наркотиците не ги включваме)!

При тази проста калкулация въпросното сдружение, фирма или каквото и да е би трябвало от една страна да внесе 40 000лв ДДС, да плати също така данък печалба и 5% за глухаря!Аз съм 100% сигурен, че нито едно от тия неща ще се случи, както не се и случи миналата година!

За компостните тоалетни, за преградите и почистването не ми се говори, всичко е прах в очите за заблудените овчици!

Ето един прост пример: миналата година фестивала се проведе точно от другата страна на язовира, може да е имало почистване на мястото на провеждане, но много голяма група дрогирани младежи се пръсна в цялата околност около язовира, плъзнаха из гората, движеха се като зомбита със сакове пълни с бутилки без палатки и тнт. това е въпроса ми кой почисти след тях, отговорът е прост - след като никой не е почистил на мястото на провеждане на "събитието" естествено е никой да не е почистил и наоколо?!
                          Още един не маловажен въпрос, има ли присъствие на полиция, както се знае при голямо натрупване на хора на едно място е задължително да се осигури полиция която да съблюдава спазването на реда?!

Като обобщение може да си извадим няколко извода!

1."Мероприятието" няма нищо общо с опазването на околната среда - това си е "мероприятие" с чиста комерсиална цел!
                          2.Данъци за държавата (която би трябвало да се грижи за този ЗАЩИТЕН парк) не са внесени!
                          3.Вредата за природата - вредата за природата е огромна както за флората, така и за фауната!Вярно е, че има много кампингуващи които не почистват след себе си, но все си мисля, че това не е оправдание за провеждането на подобен "ФЕСТ" които доразваля неоправенето от къмпигуващите ( тук искам да споделя, че проблема не е основно в къмпингуващите, по скоро там шетат глутници цигани - гъбари)!Още от миналата година горския, известен по името Бай Сандьо, обикаляше палатките с полицай и записваше имената на къмпингуващите, дата на пристигане, дата на отпътуване и съответно се следеше за чистотата!

Какво може (задължително) да се направи и какво съм направил аз, разпратени са електронни писма до, данъчни, природозащитни организации, главно управление на водите,.................!

Съжалявам за дългия пост, но това е едно огромно безобразие (меко казано) и ако не вземем мерки, това събитие ще се превърне в ежегоден бич за природата и хората които от години къмпингуват в тази прекрасна местност, след време може същия фест да стане 30 дневен и тогава от тези кърлежи няма отърване!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                            Да, ама те са социални животни и не искат да се спасяват сами и да стават единаци, каквато е крайната цел на управляващите. В крайна сметка се създават социуми на база проверка- грешка, но се създават.
                            Който няма деца , няма да разбере моето мнение. Но това си е за негова сметка, дай-боже някой ден да има.
                            Ако наистина се интересувате от бъдещето на децата си, е хубаво да ги научите да пазят природата.

Защото, освен че са социални животни, хората са и Земни животни. А колкото по-бързо унищожаваме природата, толкова по-скоро ще се лишим от нашия общ дом - Земята.
                            Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

Айде стига сте омаловажавали всичко като идея. Защо да е нямало ефект от почистването, защо мислиш, че няма да се почисти след това? Някои хора само плюят без да са си мръднали пръста да направят нещо...

Аз лично помагах на организаторите в чистенето и мога да ти кажа, че изчистихме и извозихме бая достолепни сметища.Вряхме се под дърветата, във водата, храсталака и сме събирали всичко което видим. Вадихме дори автомобилни гуми които бяха потънали, а полянките зад нас оставаха приятно чисти. Лично аз, както преди съм писал, също съм против феста - не ми харесва идеята, обаче сляпо да се заклеймяват хората не е мноого разумно, щото утре ще се окаже, че са направили повече от теб за местноста и са изчистили дори твоя лагер.

На най-хубавите места за къмпингуване са най-големите сметища, единствения плюс е че представяват големи дупки, а не са разпръснати, но като тръгнеш да ги чистиш са като бездънна яма. Не знам кой колко е съвестен и колко си чисти от караванаджиите, ама защо вие не се погрижихте за тези сметища? За 10-15 години можехте много да направите... Или вие почиствате само "вашето" място, а за околияата стискате палци?

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
                                Айде стига сте омаловажавали всичко като идея. Защо да е нямало ефект от почистването, защо мислиш, че няма да се почисти след това? Някои хора само плюят без да са си мръднали пръста да направят нещо...
                                Какво имаш предвид като идея, според теб да отидеш заедно с още 5000 души в една красива и дествена местност, с камиони, уредби, скари, да направиш четри дневна дискотека в най-тихото място (как според вас се отразяват тези децибели на животните в околноста, да сте видяли заек рапър или сърничка да се движи с дискостъпка?!), да излъжеш спонсорите, че се грижиш по този начин за природата е добра идея ли?!
                                И да превърнеш едно място от замърсено в хиперзамърсено?!

Според мен е добра идея с парите от спонсорите, да се наемат хора, да се почисти, да се сложат табели с информация за природата в този край, да се направи рекламна кампания с обяснения на къмпингуващите как да се опазва природата, да се създаде зелен патрул който да следи за тези неща - това е добра идея!

Какво чистим ние (аз), еми другия път ще заснема какво е чистено и как!И отново казвам (въпреки, че си помагал) миналата година не беше изчистено, останха купища боклук и на мястото на провеждане на това съмнително мероприятие и много още който се сформира като следствие на "събитието"!

Ще напиша един имейл сега и на Мтел, нека са наясно все пак какво се случва с техните пари и, че този "проект" дето са подкрепили е във вреда на природата (ако не е работа на вътрешен човек де, знаем как става в нашата държава спонсорство даваме 17 000 и 50% отиват обратно при шефа на рекламата)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X