Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Почистване на язовир Голям Беглик

Имам предвид идеяата за опазване и почистване, за нея говорех! Другите "идеи" около феста не ги коментирам, и на мен не ми се нравят. Но факт е стореното почистване и се надяам след фестивала още по-чисто да остане. НАДЯВАМ СЕ.

Инак това за табелите и за организираното почистване и аз съм си го мислил. Злати преди време беше писал, че би участвал в една такава инициатива. Предполагам и други от форума. Да земем да спретнем една организация за почистване след феста? Мисля обаче, че трябва някой от уважаваните членове на форума да подеме инициативата и ще има повече ефект. Аз съм твърдо "ЗА". Можем да съберем и пари(кой каквато възможност има) и наистина да напечатаме табели и прочие неща....

Нека да мине феста да видим какво ще стане(аз ще съм по язовира), пък тогава ще го мислим пак.

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
      Имам предвид идеяата за опазване и почистване, за нея говорех! Другите "идеи" около феста не ги коментирам, и на мен не ми се нравят. Но факт е стореното почистване и се надяам след фестивала още по-чисто да остане. НАДЯВАМ СЕ.

Инак това за табелите и за организираното почистване и аз съм си го мислил. Злати преди време беше писал, че би участвал в една такава инициатива. Предполагам и други от форума. Да земем да спретнем една организация за почистване след феста? Мисля обаче, че трябва някой от уважаваните членове на форума да подеме инициативата и ще има повече ефект. Аз съм твърдо "ЗА". Можем да съберем и пари(кой каквато възможност има) и наистина да напечатаме табели и прочие неща....

Нека да мине феста да видим какво ще стане(аз ще съм по язовира), пък тогава ще го мислим пак.
      Колега,
      ние вече чистихме там,
      ако не си разбрал
      и гуми мъкнахме от водата.

....Та, за какво викаш да събираме пари
      и да спретнем организацийка?!
      Да изчистим след феста ли?
      Че нали някой плащал,
      за тая работа и е осигурил всичко???!!!

Коментар

Едно е феста, друго са боклуците от останалите хора.
        Не питам кой е чистил и кой не,
        а предлагам да се съберем отново скоро.

Феста мина, боклуци много,
        ще видим тия дни ще бъде ли почистено. Но ако оставим за момент въпросния фест и разгледаме териториите половин км встрани от мероприятието има достатъчно други места за почистване.

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
          Феста мина, боклуци много,ще видим тия дни ще бъде ли почистено. Но ако оставим за момент въпросния фест и разгледаме териториите половин км встрани от мероприятието има достатъчно други места за почистване.
          Съгласен съм, но смяташ ли че "фестаджии" бвха само на за тях обозначените райони?
          Аз не се съмнявам че организатори ще почистят райони където беше мероприятие и организиран палатков лагер, но едвам ли се "посетители" ограничиха на този периметър ... Ще ги видим де ...

Коментар

Току що един приятел се върна от Беглика
            и сподели впечатленията си от феста.
            "Добрите намерения" са свършили своето,
            "адът" се е състоял....!
            Всъщност той ще се включи тук
            и ще разкаже сам по-късно.

Коментар

То беше ясно, според мен важно е от тук нататък да не се допуска подобно безобразие

Коментар

Чакам с нетърпение
                репортажа на Ник Николов от феста!!!!

Няколко приятели се завърнаха от там
                и са искрено възмутени от тоя "дрога-фест".
                Хората, които визирам, ще пишат тук скоро
                и са готови да дадат заверени пред нотариус
                "впечатления" за случващато се на "Беглика фест 2009",
                като открита продажба на "билки"(марихуана),
                диво кампиране и безхаберно палене на огньове в гората.

А ако Васил-Pirateria,
                има "сурата"(face) да се появи изобщо тук,
                след тая изцепка, искам да го поканя
                в сряда 10.08.2009г, да направам съвместно
                една обиколка из осраната ЗМ "Беглика"
                с мен и Петя и представители на някои медии
                и екоорганизации. Ще бъдат поканени и хора от
                РИОСВ Пазарджик, ДЛС "Беглика", Басейнова дирекция-Пловдив.
                За да констатираме "благотворното" влияние,
                върху устойчивото развитие на тоя район....???!!!!

И ако тоя фест го има и другата година,
                лично заявявам, че ще си паркирам джипа
                напряко на пътя и няма да позволя
                преминаването през него с цената на всички
                средства дадени ми от закона,
                за опазване на личната ми собственост.
                И ви гарантирам,
                че джипа няма да е само един,
                ще има много, а и "показалки", а и каравани....!!!

Коментар

А организаторите изкараха ли за по една джипка втора употреба пари от таксите? Или и там е било провал..

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
                    А организаторите изкараха ли за по една джипка втора употреба пари от таксите? Или и там е било провал..
                    Питай ги на техния сайт.
                    Утре ще поствам копия на билетчетата
                    от 5лв., които са късали за "вход".
                    Пък една проверка по номерата
                    на същите, ще покаже заверени ли са,
                    или са "билети за баня"...!!!

Коментар

Ще си позволя да цитирам едно мнение от тук:
                      http://www.facebook.com/group.php?gi...7351139&ref=mf

Ивалина Табакова написа
                      на 08 август 2009 г. в 17:04
                      Току що се прибрахме със семейството ми от въпросния фест. Напълно Ви подкрепям, че това масово унищожение на природата трябва да бъде спряно ! Дърветатат в околността са изрязани без никаква мисъл - все млади и голяма част от тях се търкалят по поляните неизползвани. За боклуците е излишно да говоря , млади хора са се изпонапили в името на "прекрасната природа" и прочее ужасии...Споменах ли че нямаше охрана. Кошмарът е абсолютен. А искахме смо да покажем на децата си нещо хубаво...
                      Няма да коментирам нищо. Смятам че е достатъчно казано в тези няколко изречения...

Коментар

Вече започнаха да се появяват и клипове от веселба в чест и в защита на глухаря на Голям беглик. Ето малко линкове:

http://www.youtube.com/watch?v=1FwrNmk6338
                        http://www.youtube.com/watch?v=cYoesTAGg-4
                        http://www.youtube.com/watch?v=N5eD8sp5Lrw
                        http://www.youtube.com/watch?v=kyqLCPOBEqo

Слагам и две сники напаревени два дни преди започване на фестивала, с желание да попитам: Как ви се вписва това еко съоръжение в обстановка на Голям Беглик?

Последно редактирано от Dulen; 10-08-09, 22:44.

Коментар

Голяма простотия направиха организаторите и хората разрешили този "фест".
                          Побъркаха хора и животни в радиус от десетки километри. Мощните децибели в петък и събота спираха чак в 8 часа сутринта. За останалите дни незнам.
                          А най интересното, как успяха да преградят пътя, който обикаля язовира и да пускат само срещу 10 лева такса на човек. Кой им разреши? Не били пускали случайни хора, защото можели да гепят нещо от палатките на наркоманите. Обаче, плащаш 10 кинта и вече не си случаен.
                          Върнаха сумати народ, който от години си къмпингува на язовира.
                          А боклуците незнам, кой ще им събира. Повечето бяха стопаджий по на няма и 20 години, дето едвали са виждали кофа за боклук.

Коментар

Тва е за предаването MEGABUILDERS

Коментар

Това е голямо безумие, направо съм потресен, как ще има охрана и полиция, ако имаше такава 80% от наркоманчетата и 100% от организаторите трябваше да са в панделата!Те точно заради това са избрали това място, за природата .................няма какво да се повтаряме,но все пак се извинявам извинявам се, че се повтарям, много важно е да се направи нещо и това гнусно събитие да не се потретва ( единствения довод на организаторите е, че къмпингарите замърсяват и щом е така видиш ли значи и ние можем, нещо от рода................а вие защо биете негрите)!

Лично аз ще направя всичко което ми е по силите такова нещо да не се потретва!
                              Последно редактирано от boyko100; 11-08-09, 08:53.

Коментар

Колеги, нека изчакаме фоторепортжа на Ник Николов, той има остро око и тонове техника. Нека се види тук и доброто, и лошто и след това да съдим за случилото се. Но от отзивите на колегите вече леко се притеснявам за реалността.
                                ПП Тая рампа е от нови кофражни елементи, които струват майка си и баща си. Явно освен Мтел има и друго финансиране, за което се премълчава( лично чнение).
                                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X