Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оптимисти или песимисти сте за бъдещето на България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Оптимисти или песимисти сте за бъдещето на България?

Аз, лично не мога да кажа, че съм голям оптимист, но все пак надеждата умира последна, така че се придържам към премерения оптимизъм.
    Ние държава си имаме, но нямаме държавност и именно там трябва да има промяна и да си върнем човешките ценностти.

Коментар

Истината за мен е следната:
      Положението ни може да се оправи сравнително бързо.Говоря за 1-2 години!Наистина!Ние сме "една шепа народ"!Всичко в държавата се знае и е добре извесно кой какъв е, с какво се занимава, защо, кой го покровителства, от къде и къде отиват парите и т.н.Единствената рецепта за оздравяване е наличието на политическа воля и "здрава ръка" за стриктно изпълнение на закона.
      В сравнение с други европейски страни, с по няколко десетки милиона население, при нас нещата могат да се случат много по-бързо и по-ефективно, стига да са налице горните условия.Това е!
      Замислете се само.....един град хора сме!
      Преди време и аз бях "забил" в посока, че положението е безнадеждно, но като попътувах, като видях как е възможно някои други, многократно по-големи народи да живеят добре САМО от правилно усвояване на пари по Евро-програми, но при железен контрол и спазване на закона, картинката ми се изясни.
      Българинът спазва законите на всяка страна в която живее.Нещо повече - той иска да ги спазва и да живее в ред и сигурност!В България, обаче той няма избор заради ширещата се безнаказаност и липса на елементарна справедливост, дори и на най-ниско ниво!Затова "сме такива"!Е затова!
      Мнението ми е, че ако държавата си застане на мястото, ама яко на мястото, резултатите ще бъдат видими още след няколко месеца и полека лека вярата ще се върне отново у хората, защото те имат нужда от нея и от спокойствието и сигурността, която им липсва през последните 20 години.Така и ще започне да се формира и едно будно гражданско общество, отстояващо и бранещо правата си.
      Личното ми мнение е, че у нас този процес може да протече в пъти по-бързо, стига държавата да успее да защити обикнивения човек по адекватен начин, било от чиновническо безхаберие било от "лошите", но "силни на деня".А това в малка страна, като нашата, е повече от лесно!

Коментар

Аз Лично съм оптимист, но за да се получи нещо, все трябва да се започне отнякъде!
        Бих искал да споделя с вас няколко мои идеи, или по-скоро нещо като изобретения:
        Може да започнем с управниците ни :
        Ако бъдат приложени някой от "Крумовите" методи, кражбите, лъжите насилието и престъпното нехайство, могат да бъдат овладяни.
        Корупцията трябва да бъде третирана като углавно престъпление и виновните да изтърпяват ефективни присъди (но не само на хартия).
        Родните депутати, които се прехранват, богато и пре-богато от заплатите, които ние с вас, приятели, им плащаме от джоба си, следва да бъдат не повече от 40 - 50 души! На всички тях е уместно да се имплантират идентификаторите за гласуване в китките , ........така няма как да се извършват мнимите гласувания, на които сме свидетели в смешния парламентарен контрол.

Например: в едно африканско племе с канибалска ориентация, вожда бива избран и служи на племето си с върховно уважение от страна на подчинените си. След изтичане на "мандата му", т.е. след няколко годишното му управление, поданиците му го..... изяждат. Така се дава възможност на други и други хора, да дадат своя принос за благоденствието на племето си. Племенните вождове са дълбоко мотивирани, като служат дори в саможертва в името на племето си ! И повярвайте ми, ако подобна система, проработи и у нас (разбира се, не е необходимо да изяждаме съответните управляващи, а просто да ги пенсионираме след изтичане на мандата , като им дадем неголеми пенсии), едва ли ще се натискат произволни ( простете ми за епитета) " х в а л и п р ъ ц к о в ц и " да седнат на белия кон на властта.
        Дано пак да не ни се наложи да излезем по улиците и да викаме отново, макар и не 45, ами само 25 години стигат вече .....
        Моля се на Бога, децата ни бъдат здрави и да се наричат Българи с гордост !!!
        Друг много сериозен проблем е Шофирането след употреба на алкохол: Това нарушение трябва да има драстично по-висока степен на наказуемост, както финансова, така и морална и съдебна.

Пътя към по-доброто ни общество и градивно бъдеще за България, бих искал да пресъздам с фантастичен елемент:

Представете си, че нито един автомобил не се движи с 80 км в BUS лентата, докато вие чинно стоите в и без това доволно натоварения трафик. Ако лентата е свободна, то градския транспорт ще се движи по разписание, а при необходимост и болния човек в линейката с пуснатите сирени ще има по-голям шанс, да бъде спасен живота му !

Представете си, че заснетото дори с GSM нарушение на друг участник в движението при налични свидетели има съдебна тежест. Така хората ще се самоконтролират! Може би, но пък кой знае....

Представете си, че престрояването от крайно лява лента (дори понякога по платното на трамвая в насрещното движение), в началото на светофара, пресичайки пешеходната пътека, гарантирано струва на нарушителя моменталното вземане на книжката му за 6 или 12 месеца, а при повторно нарушение защо не и завинаги ! Така с удоволствие ще се лишим от никому ненужните джигити, развалящи дисциплината на съвестните и нормални участници в движението, а също така застрашаващи живота им и този на пешеходците.

Представете си, че тревиалното неспиране на пешеходна пътека, по която се движат живи хора, например нашите и вашите родители или децата ни, коства не живота им, а неудобството на нарушителя да се възползва от луксозното си возило за периода от 1 година и още много други .... Приемам предложенията ви .
        Как бих искал това да не е сън, и лично моето мнение е, че за да се оправим, трябва първо да започнем със себе си!
        На нас, на българите ни е Необходима много ПОВЕЧЕ дисциплина !

Нека това да е посланието ми към Уважаемите клеги от форума !
        Аз винаги давам предимство на пешеходците! А Вие? Да направим заедно нашата родина По-Добра!
        Моля ВИ, колеги, Бъдете толерантни на пътя.

LZ5FN

"Доброто начало е наполовина свършена работа."

Коментар

Пътя към по-доброто ни общество и градивно бъдеще за България, бих искал да пресъздам с фантастичен елемент:

Представете си, че нито един автомобил не се движи с 80 км в BUS лентата, докато вие чинно стоите в и без това доволно натоварения трафик. Ако лентата е свободна, то градския транспорт ще се движи по разписание, а при необходимост и болния човек в линейката с пуснатите сирени ще има по-голям шанс, да бъде спасен живота му !

Представете си, че заснетото дори с GSM нарушение на друг участник в движението при налични свидетели има съдебна тежест. Така хората ще се самоконтролират! Може би, но пък кой знае....

Представете си, че престрояването от крайно лява лента (дори понякога по платното на трамвая в насрещното движение), в началото на светофара, пресичайки пешеходната пътека, гарантирано струва на нарушителя моменталното вземане на книжката му за 6 или 12 месеца, а при повторно нарушение защо не и завинаги ! Така с удоволствие ще се лишим от никому ненужните джигити, развалящи дисциплината на съвестните и нормални участници в движението, а също така застрашаващи живота им и този на пешеходците.

Представете си, че тревиалното неспиране на пешеходна пътека, по която се движат живи хора, например нашите и вашите родители или децата ни, коства не живота им, а неудобството на нарушителя да се възползва от луксозното си возило за периода от 1 година и още много други .... Приемам предложенията ви .
          Как бих искал това да не е сън, и лично моето мнение е, че за да се оправим, трябва първо да започнем със себе си!
          На нас, на българите ни е Необходима много ПОВЕЧЕ дисциплина !

Нека това да е посланието ми към Уважаемите клеги от форума ![/quote]

Колега, това, което си описал в поста си не е фантастика а ефективно работеща система в много европейски страни.Мога да споделя личния си опит.
          Извесно време живях в Лондон.Та там целият град е под тотално видеонаблюдение.На всяко кръстовище, по n-броя камери/в зависимост от трафика, който поема/В автобусите, в метрото, по главните пътни артерии - пак така!Спиид камери-стационарни и мобилни!Ама бързаш и минаваш по Бус-лентата или си без коланчето-никакъв проблем!Камерата те "повежда", като стар ловджия диво прасе и хоп - готов си!Честитката идва по пощата/която е една друга тема/.Имаш срок да си платиш.Ако го просрочиш дължимата сума се умножава!Ако пак се направиш на "тежък" - ново увеличение, след което ти пускат колата за издирване и я прибират без предупреждение, като я открият!В зависимост от нарушението ти могат да те осъдят и да те вкарат "на хотел" без да им мигне окото, ма хич!За алкохол пък - бедна ти е фантазията!Е зат'ва има ред!Има и престъпност, разбира се, в чийто генезис също е намесена политиката, но това е съвсем друга приказка!
          Такива като тука "Ти знайш ли с го са фащаш, бе?Ти знайш ли кой съм?Ся я загази ного!" - няма такъв филм просто!Колата си не можеш да паркираш безплатно, а и над 3 чАса на едно и също място/в зона 1,2 и 3/
          Просто трябват извесни инвестиции, организация и най-важното, както писах вече, политическа воля за промяна към ред и законност!
          Финансирането на подобни инстументи е също реално осъществимо и не е съществената част от реализацията на такъв проект!

Коментар

Трябва да сме оптимисти за да има смисъл да живеем.А що се отнася за България песимиста си е песмист кадето и да е по света.
            Разликата между оптимиста и песимиста е ,че оптимиста казва- че чашата е наполовина пълна а песимиста казва- че чашата е наполовина празна
            0877256393 LZ1GMD

Коментар

Към ПИЛОТ 1.Е колега каква законност,като снимането е забранено по КОНСТИТУЦИЯ(моля псевдо 'юристи да не започват да тълкуват).Ами политиците нямат проблем да променят законите така че да не си противоречат но безсилието и неграмотността на голяма част от тях пречат.Ами радвам се че си оптимист,но на следващите избори ще се вмъкнат още повече "политици",действащи бандити.Някои ги разконспирираха,но повечето са си ТАМ.На миналите избори успяха неколцина и това отвори другите за размисъл.

Така че прав си ,малко трябва,но кой да го направи.
              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от mikis6 Преглед на мнение
                Трябва да сме оптимисти за да има смисъл да живеем.А що се отнася за България песимиста си е песмист кадето и да е по света.

По това горе мога да споря.
                Оптимист сьм и това е едната от причините да сьм жив.
                Песимист сьм за бьдещето на Бьлгария защото макар и от другия край на света виждам неща които ми го набиват тоя песемизьм.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                  Към ПИЛОТ 1.Е колега каква законност,като снимането е забранено по КОНСТИТУЦИЯ(моля псевдо 'юристи да не започват да тълкуват).Ами политиците нямат проблем да променят законите така че да не си противоречат но безсилието и неграмотността на голяма част от тях пречат.Ами радвам се че си оптимист,но на следващите избори ще се вмъкнат още повече "политици",действащи бандити.Някои ги разконспирираха,но повечето са си ТАМ.На миналите избори успяха неколцина и това отвори другите за размисъл.

Така че прав си ,малко трябва,но кой да го направи.

При наличие на политическа воля нещата ще се случат!Сигурен съм!По отношение на бандитите-"политици" мисля следното:
                  Те присъстват във всяка една държава и парламент.Къде по-явно/както у нас/ къде по-прикрито, но винаги са там!Ако се вгледаме назад, в световната история, ще видим че навсякъде т.нар. "период на първоначално натрупване на капитала" е съпроводен с едни и същи явления, но най-общо с липса на законност и ред.Интересното, обаче, е че след като този период премине, именно тези "политици-бандити" започват да работят усилено за налагането на реда и спазването на закона,защото самите те вече осъзнават, че имат огромна нужда от това.Мисля си, че така ще стане и у нас!Въпрос на малко време е!Все пак минаха 20 години от прехода.А защо?Защото "камъка си тежи на мястото"!

"Поживьом - увьiдем" - казват братушките!

Коментар

След снощния дебат по БНТ между Б.Б. и бате Серго ставам още по-голям песимист.
                    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                    -----------------------------------------------
                    Питието определя съзнанието....
                    -----------------------------------------------
                    0887770735

Коментар

• От: Оптимисти или песимисти сте за бъдещето на България?

Ако се гласува отново сега,какъв ли ще е резултата?
                      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                      Grand 3.1TD
                      0898 620 306 Стоян

Коментар

Дали ще преобладават песимистите?
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Виждам че оптимистите са повече. Така няма да се оправим. Оптимизма не се изразява в стискане на палци.

Едно простичко нещо ми казва, че оправия няма. Входовете на кооперациите, с тая мърсотия и безхаберие за общата собственост няма никога да имаме държава.
                          Т5
                          Crossrunner

Коментар

Предполагам, че ще е в същото съотношение, само че в полза на песимистите. Аз например, тогава гласувах за "оптимист", но сега бих гласувал обратното..

Коментар

Тъжното е, че съм подръжник на "надеждата умира последна", а това е фраза използвана от отчаяните хора. Дано това се промени!
                              Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Твърд оптимист съм. Не за друго, а защото трябва. Може и да повтарям някого, но не вярвам, че с хленч и черногледство ще стане нещо.
                                Основен принцип - не ми обяснявай как не може да стане, а как ще стане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X