Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оптимисти или песимисти сте за бъдещето на България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Оптимисти или песимисти?!

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Оптимистите обикновенно са доста по-добре материално от песимистите!
    Това всъщност е част от доброто им настроение!
    А кое е причина и кое - следствие?

Коментар

Взаимно възбуждащи и поддържащи се явления са.

Коментар

Тук малко обърка посоката...

Оптимистите обикновенно са доста по-добре материално от песимистите!
        Това всъщност е част от доброто им настроение!

"Сития не вярва на гладния!"
        Не съм гледал посоката. Шегувах се напосоки.
        Сигурно си прав. Аз съм беден, като църковна мишка, обаче имам планове и съм на път да ги осъществя ! Сигурно има и други като мен. А дано, и успех !

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Тази песен до голяма степен напомня нашия спор

http://www.youtube.com/watch?v=kLZJRpyQkjc
          Супер!
          Друго не мога да кажа, ако беше наблизо, щях да ти метна една бира!

Коментар

Ако ви се направи психопортрет, направо сте за обезопасяване!

Аз ставам рано сутрин, поглеждам изгрева, слушам птичките и си казвам - "децата ми са живи и здрави, жената също, тъщата също, че даже и аз"!

И поемам дълбоко сутрешния чист въздух, нещо като "джулай морнинг", но без тревата и махмурлука и се сещам, че щом всичко е наред, може да се пробвам да изкарам някой лев днес!
            И аз така ! ....След което слагам каубойската шапка , мушвам пушката на задната седалка на джипа и подвиквам на каракачанеца : " Мурджо , подкарай ми овцете " ! .... Еххххх ... Звънна ми алармата за събуждане . Днес имам среща по енергийна ефективност и защита на околната среда ...
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              Днес имам среща по енергийна ефективност и защита на околната среда ...
              Нали ти казвам, седите в малки задушни офисчета, връзвате си примки на шиите, които даже наричате "врато-връзка" и ставате агресивни!

Разбираемо е!

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                Изобщо, оптимистът не е човек, реещ се на розово облаче, а такъв, който във всяка ситуация ще види доброто/добрата страна и ще успее да реагира по положителен начин. :
                Я да те попитам,приятелко,ако на някой му спрат тока и той каже : "Много важно,нали не са ми спрели водата !",ако му спрат и нея,вика "Пукнете,вашта мама,я какъв е свеж ден навън !" и т.н. - та този от коя категория е ?Щото тази е моята и не мога да се определя в кой клуб съм.
                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                  ...не мога да се определя в кой клуб съм.
                  Няма проблеми, идвай при нас, кефещите се.

Коментар

Я да те попитам,приятелко,ако на някой му спрат тока и той каже : "Много важно,нали не са ми спрели водата !",ако му спрат и нея,вика "Пукнете,вашта мама,я какъв е свеж ден навън !" и т.н. - та този от коя категория е ?Щото тази е моята и не мога да се определя в кой клуб съм.

В клуба на Непукистичните ВсеМиеЕднаквоисти

Абе с една дума - Добре си си....

Коментар

Сещам се за едно парче на Хиподил : " Спрете ни тока , не искаме вода ! " . Оптимистична песен ....
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Да си оптимист не означава, че нямаш право да "обезкостиш" някой в бизнеса!

Не мога да разбера, защо се налага идеята, че оптимистите са друсани, а песимистите - съсредоточени в оптическия прицел на живота....

По скоро оптимистите са похапнали с песимисти и се чудят как да нарекат новата "наука на пълния стомах", ами да! Философия!

Коментар

Нали ти казвам, седите в малки задушни офисчета, връзвате си примки на шиите, които даже наричате "врато-връзка" и ставате агресивни!

Разбираемо е!
                          Не бе приятелю , не ме разбра . И на мен ми се отглеждат говеда , ама като се озърна около мен ... ужасявам се от бройката им и без да съм ги развъдил ...та оптимизма ми в тази посока би бил вреден

Коментар

Моите добичета са си много добри, не ги бъркай с твоите!

Коментар

Смесвате нещата. Въпросът в началото беше: "Оптимисти или песимисти сте за бъдещето на България?". Аз съм песимист.
                              А иначе обичам живота и се радвам на птички и тревички, пчелички и слънчеви зайчета Едното няма общо с другото. Обичам близките си, но те далеч не са цяла България. Обичам Родината, но държавата мен - не. Защо да и се радвам на нея? Разграничавам нещата - ако ходя постоянно ухилен между толкова много начумерени ще почнат да ме лекуват принудително. Ако позитивно настроените са и богати, защо именията им са с четириметрови дувари и бойници? За да си свалят зад тях маските може би?
                              В природата плюсът и минусът са заедно, за да са в равновесие. Иначе са нетрайни изотопи...

Коментар

Най-напред, оптимистът не е бездеен, зареян в мечтания субект, а активно действащ и справящ се с реалността. От песимиста го отличава само това, че гледа бодро и има вяра в хубавото бъдеще.
                                Един мрънкач (льольо, по моему ) лесно би се оказал в ситуация да му спрат тока, примерно. Обратно, активният оптимист не би го допуснал. Ако все пак това се случи, ще види бързо причината да се стигне дотук, съответно ще оцени своя "принос" да се допусне тази ситуация и ще намери бързо решение да излезе от нея.
                                Т.Е. оптимист и бездеен мързеливец са в отделни множества. Да си примпомним любимата математика.
                                Доволен ли си, приятелю, от отговора?

П.П. Май доста набързо съм отговорила. Не визирах теб, а просто мързеливите хора. А в лоша ситуация може да се окаже (и се оказва) абсолютно всеки. Въпросът е как ще излезе от нея. По отношение на теб - нямам съмнения, че ще се справиш. Успех!
                                Последно редактирано от Петя; 20-11-08, 23:06. Причина: редакция LOL
                                НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                                Omnia vincit amor !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X