Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оптимисти или песимисти сте за бъдещето на България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Оптимисти или песимисти?!

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Аз се имам за реалист (за това и не глсувах).
    А, не. "Реалист" няма да включвам в анкетата, защото тогава 99% от хората ще гласуват с него и се губи смисъла. Всеки смята себе си за реалист, дори да гласува с "оптимист" или "песимист". Все пак това са си неговите идеи и е убеден в тях. В случая въпросът е дали смяташ, че нещата се подобряват или че се влошават.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Оптимист?Това си е диагноза,състояние,което не се лекува.Такъв се раждаш.Нищо,че "надяваш" маската на песимист и виждаш света в черните му краски.Вътре, в себе си, ти таиш онова светло желание,онази детска мечта:
      "Щастие и радост за всички, и нека никой да не бъде пренебрегнат!!!"

Коментар

Май песимистите тук бързо заравиха оптимистичната теория за българския народ....а файда от песимизъм няма - да седнем и да черногледстваме "тая скапана държава такова...онакова"

Така, че аз съм оптимист...и хората във форума го доказват...дори със скептицизма си, който е неизбежният коректив на прогреса.

Пишете ме и мен в клуба, на онези, които разбират, че за да направиш външния враждебен свят с една идея по-добър е необходимо да установиш баланс в собствения си душевен свят
        Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Аз ще основа клуб на кефещите се от живота. Явно сме малцинство и трябва да се борим за права. Volk - зам. председател. Председател няма да има, защото няма нужда. Няма да провеждаме обща политика, защото всеки успешно провежда своята.

И аз се кефя на бурите с гръмотевици. И на земетресението се изкефих. Някои се чувстват жалки пред стихиите, аз просто участвам. Кефя се когато видя дъга в София - няма да повярвате колко често е това, ако човек се заглежда. Не ми пука от затворено пространство - духът ми е свободен и в подземие 20м под земята. А и никъде горе няма да видя плъх, който ме гледа ТОЛКОВА нагло. И умно.

Човешката глупост ме дразни, така, както някои ги дразнят негрите и циганите. Какво да правиш, въпрос на възпитание. Но не ме дразни много - като си представя социалната хранителна верига, веднага ми минава всякаква неприязън. Прогрес е това - едно време освирепявах.

Да, моят честен труд нелоялно се конкурира с корупцията, а моите честно спечелени пари - с балонно-кредитните такива. Въпреки това, оцелявам с голям запас, а икономиката, и животът изобщо, са циклични. Ако запазя ефективността си... хм.

Имам Планове. Засега нищо не пречи на тях, освен умереният ми мързел, но работя и по Плановете, и над себе си.

Младежта била затъпяла в световен мащаб - може и да е вярно, хубавото е, че не се предава абсолютно винаги по наследство. Имам някои наблюдения. Не било куул да си инженер - ще стане. Преди като беше много куул какво получихме - пак балонен процес и куп негодни инженери. В обозримо бъдеще тракторите няма да станат излишни, както и много други постижения на технологичната цивилизация. Тогава представяте ли си колко ще са куул инженерите по душа?
          Аз също се присъединявам към Клуба на кефещите се на живота, въпреки, че далеч не всичко ми е ОК.
          А глупостта - тя е естественото състояние на човека и важен фактор в общественото развитие.
          Доколкото всички живеем по Закона за скачената глупост...
          Станах много щастлив в мига, в който се изнесох от Столицата.
          В голяма степен съм уволнил Държавата и факторите, които ме подтискат и гледам животът ми да се случва с минималното им участие.
          Радвам се на всичко приятно и позитивно. За да ти се случват хубави неща, обаче трябва да си отворен към тях.
          Приятните неща са навсякъде.
          Днес, например с колега от форума се разминахме по Околовръстното и си побъбрихме малко глупости, в резултат на което отидох с добро настроение на работа
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
            Да се включа и аз в клуба!
            Радвам се на всеки миг, ако е хубав - толкова по-добре! Така или иначе животът е това, което ни се случва, защо да не го живеем с вяра и усмивка, вместо с подозрения, омраза и черногледство?

Да добавя нещо и аз.

Животът е игра. А всяка игра, рано или късно свършва. Затова да се наслаждаваме докато сме още в играта.

Коментар

Забелязах, че са по-радостни хората, които живеят извън големите градове. Е аз съм от тях, живея си на село, пека си пържоли на воля и се разхождам из горите. Пет години в Сф "следването" ми стигат. Така, че на село се диша по-свободно. Лошото е, че тази евро зона бавно и полека ни затиска и нашите деца няма да имат тази свобода. Гадно ми е, но натам отиваме. И не е проблема само в кризата сега, това че потребяваме повече и по-луксозни неща не значи, че живеем по-добре.
              Каква е ползата, че управлявам близо 300 к.с. мощен автомобил, като няма да мога свободно да си го карам където си пожелая.

"Свободата Санчо е на върха на копието."
              "Салама Ваше величество, САЛАМА..."

Гадно е но май съм песимистично настроен, но за това не е виновна кризата.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Уж съм един от най-усмихнатите хора на света,но за бъдещето на България/така е зададена анкетата/ гласувах твърдо : песимист.
                Не мога да очаквам,че може да се живее добре с народ,който получаваше инфаркти на опашките за смяна на регистрационните номера,вместо да се събере на жълтите павета и да изпочупи и изтрепе всичко в радиус 200м.
                Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                -----------------------------------------------
                Питието определя съзнанието....
                -----------------------------------------------
                0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                  Уж съм един от най-усмихнатите хора на света,но за бъдещето на България/така е зададена анкетата/ гласувах твърдо : песимист.
                  Не мога да очаквам,че може да се живее добре с народ,който получаваше инфаркти на опашките за смяна на регистрационните номера,вместо да се събере на жълтите павета и да изпочупи и изтрепе всичко в радиус 200м.
                  100 процента съгласен и аз за това писах песимист а иначе си живея доста щасливо(да не е от виното)
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                    Вероятно много хора ще очакват тук някаква игра свалена от интернет, ама не е...

Не ми стига компютърната грамотност да го направя като анкета, ако някой може - да помага...

Прави ми впечатление, че 90 % от присъстващите /дано не са повече/ са тотални песимисти, по-скоро хора, които виждат само грозни и ненормални неща около себе си, в каква държава живеем, тъпата България, нищо не е нормално, има дупки от прорязан асфалт за ремонт, пазарната среда е крива, "то кое ли ни е наред?"

Абе тук няма ли други донкихотовци освен мен, да се радват на здраве и слънце?!

На мен ми харесва да живея тук и съм оптимист за бъдещето на страната..
                    Мисля, че стъпка по-стъпка вървим в правилна посока...

Дори и това че ни спряха еврофондовете е добре, защото събужда интерес от народа да търси сметка на ония дето се крият в канцелариите с парно

Само ще добавя, че преди 18 години се женехме за жителство, жените се отдаваха за пералня "Перла 05", а 13 годишна вноска за Жигула беше върха в материалното благополучие!
                    Е, мерси..Чувствам се поласкан, че участвам в представителна извадка, като лице, олицетворяващо определена категория хорско светоусещане. Това във връзка с дупките в асфалта и повредите по новите гумета, но тук темата е друга.

Иначе темата си е екстра и и ще гледам да не изпадам в лични откровения в стил "фърст фейс-фърст дигит , "ми, майселф & ай", и подобни, което между впрочем е проява на лош стил.
                    Нещо по първоначални данни, песимистите трябваше да бъдат към-то 90-на процента, а тук засега пишат само оптимистите. Като единствен представител, ще ползвам правото на няколко подвеждащи въпроса.

Розовите очила, влизат ли в аксесоара на изпечения оптимист ? Има ли авто-насилствени оптимисти и неискрени и неестествени оптимисти ? Оптимисти позьори ?
                    Участват ли песимистите в прогреса със свойто вечно недоволство и мърморене, или само досаждат, докато оптимистите танцуват върху ароматните тучни морави, плувнали в облаци пъстри пеперуди и безчетни стада белоснежни зайчета ? Е ли раят, краят на усилията за каквото и да било, и дали има оптимисти в казаните адови ?
                    Хипарливите наркомани оптимисти ли се водят ? Важно е да нямаш грижи и да си "хай". Пийс, баце..шмрък дис крап.

В "Идеалното гражданско общество" (демагогски клишинг) кои индивиди преобладават, и могат ли едните без другите.

Въпросите целят, да внесат мялко яснота в определенията "оптимист" ,"ексхибиционист", "мазохист", "будист" , "спиритуалист","далтонист" ,"артист","егоист"",непукист"
                    ","песимист", "нихилст", "антагонист", "екзистенциалист" , "абстракционист", "артист" и "петнист онанист-опортюнист и металист"

Коментар

Ако трябва да съм откровен, съжалявам песимистите...

Не ми се ще да им имам живота, жалко за хората че живеят в грозен и гаден свят, но не виждам кой може да им помогне!

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
                        Розовите очила, влизат ли в аксесоара на изпечения оптимист ? Има ли авто-насилствени оптимисти и неискрени и неестествени оптимисти ? Оптимисти позьори ?
                        Участват ли песимистите в прогреса със свойто вечно недоволство и мърморене, или само досаждат, докато оптимистите танцуват върху ароматните тучни морави, плувнали в облаци пъстри пеперуди и безчетни стада белоснежни зайчета ? Е ли раят, краят на усилията за каквото и да било, и дали има оптимисти в казаните адови ?
                        Хипарливите наркомани оптимисти ли се водят ? Важно е да нямаш грижи и да си "хай". Пийс, баце..шмрък дис крап.
                        В "Идеалното гражданско общество" (демагогски клишинг) кои индивиди преобладават, и могат ли едните без другите.
                        Въпросите целят, да внесат мялко яснота в определенията "оптимист" ,"ексхибиционист", "мазохист", "будист" , "спиритуалист","далтонист" ,"артист","егоист"",непукист"
                        ","песимист", "нихилст", "антагонист", "екзистенциалист" , "абстракционист", "артист" и "петнист онанист-опортюнист и металист"
                        Хахаха, ето че успя и да ни разсмееш в тази започваща да става тъжна тема.
                        Оптимистът (според моето скромно виждане) е човек, който вярва, че доброто ще пребъде. Розовите очила изобщо не се вписват в персонажа. Изобщо, оптимистът не е човек, реещ се на розово облаче, а такъв, който във всяка ситуация ще види доброто/добрата страна и ще успее да реагира по положителен начин. Ако получи шамар от съдбата, ще стане, ще поотупа коленете си и ще продължи бодро напред, с вяра в себе си и хубавото в света. Принуда няма. (щом има принуда, значи не е това, ами нещо друго )
                        Другите категории като че ли не е място да ги определяме в тази тема.
                        Дали успях да дам що-годе точно определение?
                        НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                        Omnia vincit amor !

Коментар

Е, мерси..Чувствам се поласкан, че участвам в представителна извадка, като лице, олицетворяващо определена категория хорско светоусещане. Това във връзка с дупките в асфалта и повредите по новите гумета, но тук темата е друга.

Иначе темата си е екстра и и ще гледам да не изпадам в лични откровения в стил "фърст фейс-фърст дигит , "ми, майселф & ай", и подобни, което между впрочем е проява на лош стил.
                          Нещо по първоначални данни, песимистите трябваше да бъдат към-то 90-на процента, а тук засега пишат само оптимистите. Като единствен представител, ще ползвам правото на няколко подвеждащи въпроса.

МОРАЛИСТ!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                            Хахаха, ето че успя и да ни разсмееш в тази започваща да става тъжна тема.
                            Оптимистът (според моето скромно виждане) е човек, който вярва, че доброто ще пребъде. Розовите очила изобщо не се вписват в персонажа. Изобщо, оптимистът не е човек, реещ се на розово облаче, а такъв, който във всяка ситуация ще види доброто/добрата страна и ще успее да реагира по положителен начин. Ако получи шамар от съдбата, ще стане, ще поотупа коленете си и ще продължи бодро напред, с вяра в себе си и хубавото в света. Принуда няма. (щом има принуда, значи не е това, ами нещо друго )
                            Другите категории като че ли не е място да ги определяме в тази тема.
                            Дали успях да дам що-годе точно определение?
                            Абе точно е, но ми се струва, че по-скоро си описала позитивист.
                            Оптимистът по-скоро играе на руска рулетка и изпреварва с Фиат-Чинкуеченто навлизайки в "насрещното",колона от турски тирове.

Коментар

Оптимистът по-скоро играе на руска рулетка и изпреварва с Фиат-Чинкуеченто навлизайки в "насрещното",колона от турски тирове.
                              Тук малко обърка посоката...

Оптимистите обикновенно са доста по-добре материално от песимистите!
                              Това всъщност е част от доброто им настроение!

"Сития не вярва на гладния!"

Коментар

Тази песен до голяма степен напомня нашия спор

http://www.youtube.com/watch?v=kLZJRpyQkjc
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X