Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Оптимисти или песимисти сте за бъдещето на България?
Свий
X
-
До: Оптимисти или песимисти?!
Обзалагам се че песимистите боледуват повече от оптимистите...
Имаш ли бодра психика, си непоклатим...
Отровен ли си в главата - идва оная с косата да те разкара по-бързо от полето, за да разчистиш терена за нови генетични версии...
Което показва пряка връзка с естествения подбор....
Това не важи за нашите приятели и колеги!
Коментар
-
Макар че напоследък съм доста нервен и избухлив заради всички неуредици . Не само в държавата , а и в работата ми аз съм оптимист . Нещата ще се оправят. къде по-добре , къде не . Всичко си има цака само трябва да я намерим . Преди няколко дена си купих къща . Е малко е стара и е за ремонт но всичко се оправя . Надявам се когато я оправя да се поуспокоя.
Коментар
-
+1Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнениеНе само, че съм оптимист, ами всякакви предстоящи трудности и катаклизми ме карат да потривам доволно ръце, че ще има търкал, в който ще участвам. Изчанчена работа е човешката психика или поне мъжката. Затова и се бием по кръчми, турнири и войни, щото всеки разчита да надделее, но и вътрешно се изкушава да бъде ударен, уцелен и т.н. Биеш или те бият, все е джумбуш и все нещо ще излезе. Ако не друго, ще ти се разкрият нови преживявания и ще ти се открият нови гледни точки, пък ако ще и да са на висока цена.
А и как да не съм оптимист като отдавна разбрах, че всеки може да промени света. Щото той е в главите ни. Въпрос на интерпретация и на нагласа е да го видим хубав или лош. Пък и оптимистът винаги чака "оптимален" развой.
Коментар
-
Бандитите са подмножество на оптимистите. Всеки се мята на принципа "мен няма да ме хванат" - държавата, конкуренцията, моралното разложение и т.н. Ако бяха реалисти, щяха да си дават сметка, че това, дето го вършат ще го лежат в панделата, пък ако бяха песимисти - да го лежат от неправилната страна на тревата.
В следствие от горното можем да дръпнем паралела, че оптимистите са неизкореними, също като престъпността.
Така че, оптимистите не сме тези с розовите очила, а тези, които вярваме в благоприятния развой. Тези, които не вярват, сами си слагат спирачки и други превантивни средства. Естествено, че в процеса сума оптимисти изгарят, обаче това по никакъв начин не обезкуражава останалите, именно заради принципа "при мен всичко ще е наред". Пък изгорелите попълват редиците на другите категории и схемата си върви. Направо е елементарно.
Коментар
-
И аз да се включа. Само ще попитам оптимистите, като кога го виждат, оптимистично, "розовото" бъдеще на България. Аз го виждам в друг век, ама к'во ме грее...Това предполага песимизъм или...
П.П. Вижте ми подписа.Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Аз не говоря за след време или преди, смятам оптимизъм може да се изпитва само на момента. Това е СЪСТОЯНИЕ. Незнам защо трябва да се осмива през розовото, аз ако виждам розово ще се ПОБЪРКАМ. Много ме дразни този цвят. Освен това сякаш анкетата е "Оптимисти или песимисти?!", след като 1-воначално е било тема с друго заглавие, поне на мене така ми се струва. Виж черногледи хора има бол, каквото и да им показваш, все черно им е. Това те си го правят сами.
Имало пещера-затвор, тъмен зандан, без грам светлик. Вътре прикованите ги навестявали спорадично да ги нахранят на мъждукащи светила. Нижели се годините, та никой незнаел от кога са там. Един ден станало чудо, та един се измъкнал. Първоначално от слънцето едва не ослепял, но после прогледнал и му се разкрила нечувана гледка. Развалнуван се завърнал при братята си да ги озвободи и да им покаже прелестите, които е съзрял. Уви съгрепил и им разказал за видяното, пускайки ги от оковите им. Не му хванали вяра. Не само това, но го обявили за побъркан. Даже по-лошо, убили го щото да кажат на пазачите си, че не са били заедно. Невъзможно било да има друго освен мрак.
Е за някой души няма спасение, да. Сега може само да беснеят. Незнам за някои дали има останала опция разкаяние
.
Коментар
-
+100Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеСмесвате нещата. Въпросът в началото беше: "Оптимисти или песимисти сте за бъдещето на България?". Аз съм песимист.
А иначе обичам живота и се радвам на птички и тревички, пчелички и слънчеви зайчета
Едното няма общо с другото. Обичам близките си, но те далеч не са цяла България. Обичам Родината, но държавата мен - не. Защо да и се радвам на нея? Разграничавам нещата - ако ходя постоянно ухилен между толкова много начумерени ще почнат да ме лекуват принудително. Ако позитивно настроените са и богати, защо именията им са с четириметрови дувари и бойници? За да си свалят зад тях маските може би?
В природата плюсът и минусът са заедно, за да са в равновесие. Иначе са нетрайни изотопи...
Много ми хареса цитираното мнение на Паджеровод и го споделям и аз по природа съм оптимист, но по отношение на положителното развитие на Бг за жалост съм песимистично настроен и ще вмъкна само 1 от многото неща, които ме навеждат на тези тежки мисли.
Това е проблема с образованието: как да съм оптимистично настроен за бядещето на Бг, като преподавателката на моя син прави сброни и пише "збор". Как да съм оптимист като виждам че децата ни не получават основите за да се развиват и да станат истински интелигентни хора?
Примери за това много...Спомняте ли си филма заснет със скрита камера в софийско у-ще от псевдо учителя по английски език?Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Светльо в бездънен песимизъм си купи нова Витара.Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение+100
Това е проблема с образованието: как да съм оптимистично настроен за бядещето на Бг, като преподавателката на моя син прави сброни и пише "збор". Как да съм оптимист като виждам че децата ни не получават основите за да се развиват и да станат истински интелигентни хора?
Примери за това много...Спомняте ли си филма заснет със скрита камера в софийско у-ще от псевдо учителя по английски език?
Аз ,като умерен оптимист, да се завъртя покрай магаазина за яхти ...
Коментар
-
Аз от преди да влезнем в Европата се озъртам, че ми се кара малка спортна кола, ама като гледам какви дупки са зейнали по пътищата купих Витара не нова, а незнам коя употреба.Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнениеСветльо в бездънен песимизъм си купи нова Витара.
Аз ,като умерен оптимист, да се завъртя покрай магаазина за яхти ...
А лично за себе си съм оптимист, но за държавата само с гол оптимизъм не става.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Оптимист съм за бъдещето на България през Втората половина на 21 век, което ме прави песимист за следващите 30-40 години...
Като погледнем цялата 1300год история май съотношението добри/лоши периоди е около 50/50 в най-добрия случай... или 60/40 в полза на лошите е по-реалната оценка...
Освен НАС САМИТЕ други виновни няма и само НИЕ можем да се измъкнем от калта в която сами сме се забили. Ясно е че съдията в повечето случаи свири срещу НАС, но така е било винаги и вместо да се оплакваме и да търсим някой друг виновен, по-добре да го приемем като част от правилата и да продължаваме мача...[COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
[/COLOR]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар