Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оптимисти или песимисти сте за бъдещето на България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Оптимисти или песимисти сте за бъдещето на България?

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Каква е разликата "между облачните приказки" и слънчевите такива? Нали са все приказки. Песимист. Ей това съм. Или май реалист. Няма да влизам в подробностти, само едно имам да кажа- добре, че се махнах. Темата е много дълга и страшно тъжна, за съжаление. Успех!
    Колкото и да е хубаво в Родината - на всеки човек , който не е мързелив мечтата му е да е при теб - страната , на неограничените възможности.
    И не толкова заради разликата в живота - и там не ти е лесно ( доста от трудностите сигурно ги спестяваш на твоите близки ?), колкото заради шанса да си разгънеш потенциала !
    Дали съм на прав път или .......? Едва ли си забравил Родината ?

Коментар

Бъдещето на цялата планета е това, което ми се струва важно. Държавите вече нямат това значение, като в миналото, различията са по-скоро на културен блег. Всеки нормален човек трябва да патува за да се развива, воденето на уседнал живот никъде не е добре, опит се обменя само с много пътуване. Аз лично се надявам да започне нов век на пътешествията, който да замени косуматорското потребление от телевизора. Дискавъри на живо . Да, оптимист съм

Коментар

Ima ли значение ? Всички ще измрем в крайна сметка !
        Живота е гаден и неси струва да си губим времето с него !
        Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          Колкото и да е хубаво в Родината - на всеки човек , който не е мързелив мечтата му е да е при теб - страната , на неограничените възможности.
          И не толкова заради разликата в живота - и там не ти е лесно ( доста от трудностите сигурно ги спестяваш на твоите близки ?), колкото заради шанса да си разгънеш потенциала !
          Дали съм на прав път или .......? Едва ли си забравил Родината ?

За забравил- не съм я забравил. Оня ден търсих прикачен инвентар за кран да се чисти Въча. Днеска съм станал в 3 посред нощ да видя какво става с Мечка / Айде беее, кажете какво правят старците!/ Не сме я забравили. Е точно за това ме е яд. България върви на зад, преди 10 години хората бяха по добри като че ли. Сега .... Толкова съм разочарован, че вече даже не ми се прибира и за 20 дни. Абе дълга история... Дано не съм прав, но си вървим към латинска америка. /нарочно с малки букви/
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Е точно за това ме е яд. България върви на зад, преди 10 години хората бяха по добри като че ли. Сега .... Толкова съм разочарован, че вече даже не ми се прибира и за 20 дни. Абе дълга история... Дано не съм прав, но си вървим към латинска америка. /нарочно с малки букви/
            =========================================

за съжаление това е истината.И май колкото по малко инфо имаш за останалия свят по спокойно си живееш.

Коментар

Да, бе! Като при бай Тошо. И кво ни беше...знаехме си, че по-убАво от нашто нема...
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

За забравил- не съм я забравил. Оня ден търсих прикачен инвентар за кран да се чисти Въча. Днеска съм станал в 3 посред нощ да видя какво става с Мечка / Айде беее, кажете какво правят старците!/ Не сме я забравили. Е точно за това ме е яд. България върви на зад, преди 10 години хората бяха по добри като че ли. Сега .... Толкова съм разочарован, че вече даже не ми се прибира и за 20 дни. Абе дълга история... Дано не съм прав, но си вървим към латинска америка. /нарочно с малки букви/
                Колко е часовата разлика при теб ?
                Сега - сподели малко опит ( и във връзка със с. Мечка и по принцип) как се защитава частната собственост? Как се постъпва със злодея ?
                И не вървим назад , а много с бързи темпове се движихме и сега ни се струва застой !
                Но ако сравним стандарта с преди 50 години - май сме си добре ?
                Не сме като в латинска ( с малки букви). Има интелект у Българите , има наука и миражи за богатство .
                Точно миражите ни пречат да се трудим според стандарта и да си мислим , че 100 лв е средната надница на работник . А заблуден човек - все не е доволен .
                Ако си видим собствените цели ( личните) и си ги гоним , вместо да искаме чуждото - всичко ще си дойде на мястото !
                Липсва ни засега само вярата , че частната собственост е неприкосновенна ! Но трябва да се преборим - тук и сега !

Коментар

Как се защитава частна собственост ли? Понеже питаш направо ще ти отговоря. Брата има вече червен картон защото бил много краен в изказванията си... В различните щати е различно. За Калифорния знам, че пушка се купува срещу лична карта. Държиш си я у вас. Тръгне ли да влиза и носи нещо метално - гледаш само като му мине през главата да не утрепеш и някой друг, защото стените са от картон. Не мразя циганите, мразя беззаконието. Ако в това село имаше пушки по домовете друго щеше да е. Закона ни е е...н. Защитава всички други, но не и слабия, обикновен човек. Как беше- за кокошка няма прошка...

Коментар

^^^^

Бе то пушки има,нали са утепали един човек при набег в дома му и то преди нам си колко години.И.............се врьщаме на твоето писание.

Огради няма - не кьсаш цветето от градинката на другия,че не го знаеш колко му е акьла,а какво остава да му вляза в кьщата.

И видиш ли такьв стикер на задната броня НЕ ПСУВАЙ
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Как се защитава частна собственост ли? Понеже питаш направо ще ти отговоря. Брата има вече червен картон защото бил много краен в изказванията си... В различните щати е различно. За Калифорния знам, че пушка се купува срещу лична карта. Държиш си я у вас. Тръгне ли да влиза и носи нещо метално - гледаш само като му мине през главата да не утрепеш и някой друг, защото стените са от картон. Не мразя циганите, мразя беззаконието. Ако в това село имаше пушки по домовете друго щеше да е. Закона ни е е...н. Защитава всички други, но не и слабия, обикновен човек. Как беше- за кокошка няма прошка...
                      Аз не нося оръжие - настрелял съм се , но - започвам да си мисля , че само свободното притежание , носене и използване на лично оръжие ще ни освободи от престъпността .
                      Казвам го и започвам да работя в тази посока . Ще се радвам , ако в края на годината видя резултата ( който е в моята глава) на живо !
                      Успех в начинанията и по-често показвай личния ти опит от там !

Коментар

Понеже е такава темата сега ще ти кажа нещо за показване на личния си опит. Прибирам се в БГ, нямало ме е около 6 години. Качвам се на бълдъзата / знам беее / на колата / Опел Корса/ и подкарвам в София. Гледам на кръстовището майка с количка,дете малко, коли минават, хвърчи кал.. Спирам, показвам с ръка да мине. Тя ме гледа стреснато, с недоверие. Жена ми ме пита- що не минава? Отзад някакъв свири, жената слиза в локвата и започва да пресича. Свирача с gas тръгва да минава в ляво. Жената не го вижда. Аз волан и замалкo не замина преден ляв калник. И всичко това само за 5 мин каране. До края на ваканцията- един калник, едно огледало, един шамаросан пред 25 поликлиника и поне 100 човека ме попитаха " ти знаеш ли кой съм аз ". Много кретения има в БГ, не беше така преди само няколко години. Големи тежкари сме станали, може би защото имаме западни коли и малки гъзарски цветни телефончета. Та дали ще се оправим...?

Коментар

Ш СЬ ОПРАИМ.................от колко години е тоя лаф някой помни ли???

И сьм ПЕСЕМИСТ за да сьм в темата.Може и да греша,не споря.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

........ Спирам, показвам с ръка да мине. Тя ме гледа стреснато, с недоверие. Жена ми ме пита- що не минава? Отзад някакъв свири, жената слиза в локвата и започва да пресича. Свирача с gas тръгва да минава в ляво. Жената не го вижда. Аз волан и замалкo не замина преден ляв калник. И всичко това само за 5 мин каране. .......?
                            Е, батенце, назад сте от цивилования свят. В родината за Вашия губернатор Австрия, за такова показване и подканяне на пешеходец с ръка, полицаят ме спря и с най строг глас ми обясни, колко много това било " Верботн " , / забранено /, и след като видя че съм от България, въздъхна снизхдително и добави Данджер / опасно / един вид де.

А в Бг, когато даваш предимство на преминаващ пешеходец, задължително с мигач и готовност на педала да натресеш някой ШМУГЛЬО, за да запазиш човека.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Аз съм песимист,като гледам с какви хора съм заобиколен в по-голямата си част.Никой за нищо не се интересува,гледа на него да му е добре.Тези същите хора възпитават децата си по техен образ и подобие,така че и след 20 години тези деца като пораснат с нищо няма да променят действителността към по-добро.Повечето хора не пазят,замърсяват и не градят нищо ново.Те са едни обикновени потребители,които се възползват от създаденото,но то създаденото става все по-малко,просто се амортизира.Успех на оптимистите,но ги съветвам да не пускат жените и децата си в тъмното,да не си оставят касетофоните в колите,да не държат пари в банки(ако имат де),да не държат инструменти в мазетата си,да не карат нови коли...........всички тези съвети са заради онази категория от работливи люде,които само чакат да си невнимателен и те отнасят като цунами.
                              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

• Месец ми отне да обясня на бабата,че няма смисьл да тича като пресича улицата.Просто да е сигурна,че като стьпва на платното са я видели и да си пресича без да тича,никой не я гони.
                                Айде още 2 месеца да свикне,че никой няма да я засече като кара,че няма да се нареди пред нея и ако някой и свирне може да го подкара на Бьлгарски - или е нашенец или Сьрбин ма те ни разбират.
                                2 месеца и отне да разбере,че не е нужно да го познавам за да му кажа ДОБРО УТРО като се засечем на паркинга или като ти кажат ЗДРАСТИ,КАК СТЕ ДНЕС на касата в магазина не е лудост,а просто нормално дьржание.Все ме питаше ТОЯ ПОЗНАВАШ ЛИ ГО...............ми не ма си лафим,не ми трябва да го познавам.

Е на брата му отне 3 месеца да схване защо келнерката в Бьлгария малко преди да си пребере сметката му казва АЙДЕ БЕ,ВАС ДО КОГА ШЕ ВИ ЧАКАМ ма той поне бавно зацепва и за тва така.

Тук говорим за детенце на няма и 3 годинки,гони си топката по улицата и бабата я спира,взима я и му я подава,а то казва едно ХАЙ,ТЕКЮ,обрьща се и тича при майка си.На няма и 3 годинки.................а ние се чудим кога на по 30 ще спрьт да ти викат МАНИ СЕ БЕ КЕЛЕШ,ТИ ЗНАЙШ КОЙ СЬМ АЗ...................

Жената на брата се учи тук да кара ако да имаше книжка от Бьлгария.Инструкция имаше - свирнат ли ти спираш,че не се знае дали и какво става.А оди и свирни ако искаш

За прости неща говорим,за А и Б и толкова прости и елементарни,че се чудя как и защо така си го правим

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                                Е, батенце, назад сте от цивилования свят. В родината за Вашия губернатор Австрия, за такова показване и подканяне на пешеходец с ръка, полицаят ме спря и с най строг глас ми обясни, колко много това било " Верботн " , / забранено /, и след като видя че съм от България, въздъхна снизхдително и добави Данджер / опасно / един вид де.

А в Бг, когато даваш предимство на преминаващ пешеходец, задължително с мигач и готовност на педала да натресеш някой ШМУГЛЬО, за да запазиш човека.

Ако си говорим за правила тук още важат знаците с рьце при спиране и завиване.Едно,че е добре да знаеш защо ти маха ония с колелото и второ,че има много стари коли които нямат и мигачи даже.
                                Хубавото е,че на отворен прозорец мога да си махам като завивам или спирам и си е по закон,че и в листовките на изпита го имаше.

Спокойно мога да рькомахам и жената на тротоара да види,че спирам както и тоя зад мен,закона и тя и аз го знаем.

И за Австрия не ми се слуша,Арни що е избягал от там а?
                                Последно редактирано от cveti; 02-03-09, 23:22.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X