Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв свестен ЮПС за помпата на котела ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв свестен ЮПС за помпата на котела ?

Първоначално публикуван от FreeBSD Преглед на мнение
    APC 1500VA ( smart серията) има читави бройки на старо 150-180 лв.
    И аз за АПЦ щях да гласувам.

Тези които ти предлагаш искат 24 волта батерия обаче.

По-малките (под 600) са с 12 волта, но там товарът трябва да се ограничи до 50-70 ватова помпа.

Коментар

И аз съм със юпс 150вата на Интел.За сега работи перфектно.
      ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
        Всичко зависи от това каква му е целта. Ако се отоплява на пелети, подаването спира със спирането на тока. Тогава значи че иска да се топли с захранване от ЮПС. Ако ще се топли 24 часа (при сериозно бедствие), наистина е по добре да е с генератор.
        Ама бъ ли го каква му е системата, вида и и какви са му мераците. Ако бе новобранец във форума, гаранция щеше да получи отговори на въпроса си като .........."правоъгълен", "пластмасов", " бял", "от аптеката".
        Добре де ,ще обясня.
        Камина с водна риза на твърдо гориво.
        Ползвам си я предимно събота и неделя и рядко някой ден през седмицата.
        По принцип ми е ясно че генератора ще е много по универсално решение ама не си струва.
        Устрийват ме два три часа да ми работи без ток.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          И аз за АПЦ щях да гласувам.

Тези които ти предлагаш искат 24 волта батерия обаче.

По-малките (под 600) са с 12 волта, но там товарът трябва да се ограничи до 50-70 ватова помпа.
          Монтират се 2 бр 12V 18 Ah примерно MHB MS18-12.
          Use since:
          OpenBSD 3.x
          FreeBSD 4.x
          Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT.

Коментар

Аз съм със 600W компютърен юпс,прикачвам външен 160А акумолатор който осигурява около 4-ри часа работа.Помпата бучи малко странно и леко грее,но не и пречи да работи.Кофтито е,че юпс-са изключва при напрежение по-ниско от 11,2в и за сезон(четри -пет месеца)скапва чисто нов акумолатор,инак го ползвам от 10години ей го:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160119_220134.jpg
Прегледи:1
Размер:65.7 КБ
ID:5699152
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Моят е ботевградско производство и е вече над 10 години без проблем.100 ватов е и е с опция и за външен акумулатор /сложил съм му 44 ач/.Но от няколко години вече са им скапани.Монтирал съм доста но последните им модели не изкарват повече от 2-3 години и отиват за ремонт. Помпата си работи перфектно с него ,даже съм му закачил 2 помпи.Превключва със закъснение то 1-2 секунди.
              Прикачени файлове
              " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                Добре де ,ще обясня.
                Камина с водна риза на твърдо гориво.
                Ползвам си я предимно събота и неделя и рядко някой ден през седмицата.
                По принцип ми е ясно че генератора ще е много по универсално решение ама не си струва.
                Устрийват ме два три часа да ми работи без ток.
                Щом е само за помпата вземи НПЗ 102-евтино и върши работа.Ползваме го няколко година без проблем.
                За пелетна горелка вече трябва да е с правилна синусоида.Днес си поръчах
                SineUPS s400 .
                Тествано е на горелка Грейко.Генератора не е добра идея за пелетна горелка.Доколкото разбрах нещо не могат да държат 50Hz.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                  Щом е само за помпата вземи НПЗ 102-евтино и върши работа.Ползваме го няколко година без проблем.
                  За пелетна горелка вече трябва да е с правилна синусоида.Днес си поръчах
                  SineUPS s400 .
                  Тествано е на горелка Грейко.Генератора не е добра идея за пелетна горелка.Доколкото разбрах нещо не могат да държат 50Hz.
                  Обадих се на фирмата Стил-ел Гоце Делчев не знам какво да избера.Има вариант със вградена батерия и без .
                  Предполагам че вградените ще се скапват доста бързо.

Коментар

Аз искам да попитам, не може ли, щом е за няколко часа, да се запали колата и да се вземе ток от генератора. Автомобил всеки си има. Така през един инвертор с добра синусоида може да се захранят малките консуматори в къщата от рода на котел, малко осветление, компютър и т.н. Каква безопасна за автомобилния генератор мощност може да се извади продължително от средностатистическа кола?
                    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                    "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
                      Аз искам да попитам, не може ли, щом е за няколко часа, да се запали колата и да се вземе ток от генератора. Автомобил всеки си има. Така през един инвертор с добра синусоида може да се захранят малките консуматори в къщата от рода на котел, малко осветление, компютър и т.н. Каква безопасна за автомобилния генератор мощност може да се извади продължително от средностатистическа кола?
                      Може и даже е утвърдена практика на някои места.

Конкретната мощност зависи от автомобила ама ако не държиш да светят лампи докато работи едни 300 вата от повечето съвременни коли можеш да вземеш. Аз примерно както съм си нагласил Ужаската съм точил от нея часове наред 800-1200 вата.

Но е скъпо.

Коментар

Петьо,знам че ако е можело,щеше да пишеш,ама не става ли да я отвориш тая система,и да приключиш с драмата!? Аз също съм с юпс с външен акумулатор,но 100Ач. ги топи за 4 часа.Ако ми беше по-висока къщата,отдавна да съм изхвърлил всички помпи. Най-добре е да си независим от тия системи. Гравитачно-палиш и гасиш когато ти искаш,а не когато то ти каже!
                        088пет722пет99
                        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
                          А като спре тока през нощта какво правим?

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                            А като спре тока през нощта какво правим?
                            Какво правим, какво правим - ставаме и излизаме на студа да палим таратайката.

---
                            Фокусът с колата е за когато UPS умре. Вместо генератор. Като цена хубав инвертор е пак някъде там и ако планираш, то генераторът е по-добре.

Хубавото е че колата обикновено е наред и е заредена, защото се возиш всеки ден, а генераторът разбираш дали е наред като потрябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Какво правим, какво правим - ставаме и излизаме на студа да палим таратайката.
                              Трябва и будилник с обратна връзка.
                              И през това време котела е заврял.

Коментар

Като имаш жена е лесно - веднага сигнализира за спадане на температурата. Проверено.

Тука се научиха да ми спират тока в 1-2-3 часа през нощта за малко и после климатиците не тръгват.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X