Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Термопомпи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Термопомпи

Моите тръби са с диаметър 58мм. Сутрин докъм 11ч. са си заскрежени. Номерът с антифриза работи за около седмица, после пак. Мисля да опитам с тънък слой от нещо водонеразтворимо.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Сложи си рефлекторни плоскости под ампулите ,някои си правят от лъскаво ал.фолио има и оригинални,ма нали все си импровизираме оригиналните са цифра,важното е нещата да работят и то добре.От такива рефлекторни плоскости,докато ги монтираш на конструкцията на някой соларен бойлер може да хванеш тен и при слабо слънце,почти винаги пека муцуната, гадна работа!Пробвай,направи поне на няколко ампули,мисля че ще изчезне заскрежаването доста по-бързо!При големите ампули/ти знаеш от кои/,тоя проблем не съществува!По плевенско монтирахме 10 колектора за домакинство +басейн първата зима беше големият сняг,преди 3 години,никакви проблеми ,единствения проблем му е бил запрашаването от работещ комин от камина от време на време,само на началните ампули близки до комина,покрива е хоризонтален и е имало бая сняг отгоре!
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Моите тръби са с диаметър 58мм. Сутрин докъм 11ч. са си заскрежени. Номерът с антифриза работи за около седмица, после пак. Мисля да опитам с тънък слой от нещо водонеразтворимо.
        Какво става, ако ампулите са затрупани от сняг? Да кажем 20 - 30 сантиметра. Трябва ли да се вземат мерки за разтопяване на снежната покривка?
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Да, трябва! Засега го правя с метла, но мисля да сложа нагреватели за размразяване на олуци.

Коментар

Внимавай само при избора на нагреватели,че стават сакатлъци ако не са читави.Миналата година отиде едно Урурусарара заради икономия от нагревател.
            Бих ти препоръчал да гледаш нещо на "деви".Преди няколко години ми се наложи да правя едно подово за рампа на подземни гаражи като рампата беше над 50м дълга.При правилно поставяне свършиха чудесна работа нагревателчетата.Само цената им беше кофти де.
            Няма страшно в умирачката...
            Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
              Понеделник ,спецификация и подробности,че е цяла таблица,ако не ме отвее службата на някъде.
              Аз чакам Заинтересувах се от тези ампули, още повече не ги намирам из нета...

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                Понеделник ,спецификация и подробности,че е цяла таблица,ако не ме отвее службата на някъде.
                Явно те е отвяла далече, но аз намерих инфо, сигурно са тези:

" SHCMV Метал вакуумни тръби или познати под името "Seido" При тях стъклената тръба е единична с дебелина на 2 - 2.4 мм, диаметър 70 и 100 мм и стандартни дължини 1800, 2100 мм. Абсорбиращото покритие е нанесено върху алуминивият фин, който може да бъде с различни форми - лентов тип, 1/2 цилиндър. Ефективноста им е също около 94%. Всички елементи обаче са обединени в едно цяло, като при повреда на един от тях е необходимо да се замени комплекта. Като критично място за загуба на вакуума се смята връзката на медната термотръба, капака от стомана и стъклената тръба. Причината е различното температурно разширение на всеки един от материалите. Цената на една тръба е около 150 лв"

Коментар

Не слагай Сейдо! Живеят наистина кратко.

Коментар

Те ако струват 150 лева парчето и без това няма начин да сложа. Не за друго, а че аз от тази система ще чакам възвръщаемост в някакво обозримо бъдеще.

Коментар

Хм, Сейдо или не, слънчевият колектор ще изисква още една циркулационна помпа. Стават три - на кръговете на изпарителя, на кондензатора и на слънчевия колектор. Като добавим и сондажната, стават 4 помпи. Доста енергия само за спомагателни дейности.
                      Какво ли ще стане, ако вместо сл. колектор се ползва фотосолар? Токът се движи сам, без помпа. Заглеждам поликристални заготовки за фотосолар, от които ентусиасти си правят големи панели. Най-ниската цена, която съм видял е 700 лева за киловат само за заготовките, разбира се ще има още разходи по изграждането.
                      Въпросът е кое смъква повече енергия при еднаква площ - обикновен или фотосоларен колектор? А комбинация от двете?

Коментар

Циркулационната помпа е със символична консумация (30W), особено на фона на мощността, генерирана от колектора. Тези дни, при облачно време и ниски температури, моите колектори работят, при това съвсем убедително.
                        Според мен на този етап фотоволтаиците са инвестиция с много по-спорна възвръщаемост. Особено когато ти трябват контролери и акумулатори. Иначе нищо не те бърка да сложиш някакъв малък фотоволтаик, от който да пасат циркулационните помпи.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          Не слагай Сейдо! Живеят наистина кратко.
                          Имам такива 20 тръби. Работят вече 5 години. Какда разбера, че вече са умрели?
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                            Имам такива 20 тръби. Работят вече 5 години. Какда разбера, че вече са умрели?
                            Защо да са умрели.Днес мой те са 24бр. бойлера е 200лт. направиха водата 35гр.,сутринта бяха доста заскрежени,при ъгъл 45гр. снега не се задържа въобще.
                            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                              Защо да са умрели.Днес мой те са 24бр. бойлера е 200лт. направиха водата 35гр.,сутринта бяха доста заскрежени,при ъгъл 45гр. снега не се задържа въобще.
                              Моите не Сейдо поддържат 45-50 градуса в 1500л съд...
                              Имам и 30 тръби тип сейдо и сравнението е директно - производителността им в сравнение с хийт пайп е мизерна на такова време.

Коментар

Ако случайно някой има и U-pipe тръби да сподели преки впечатления ще е много ценно. До тук heat - pipe печелят пред Сейдо и термосифон системите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X