Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Термопомпи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Термопомпи

Къщата е на 2 етажа с отопляема площ 180 м2, изолация външна каменна вата 10 см + вътрешна 5 см минерална вата + към основите 13 см ХПС + на плочата над 2-ри етаж 10 см ЕПС и 10 см ХПС. Термомостовете са избегнати по проект.
    Термопомпа въздух/вода Хитачи YUTAKI S с изцяло подово отопление.
    Вътрешно тяло RWM-6FSN3E
    Външно тяло RAS-6HRNME-AF
    Qh=14kW (tв=7 deg C, вода 35/30 deg C)
    Цена с монтажа на ТП 12000 лв.

Системата е пусната на 6.02.2014 при вода в подовото 2 градуса С.
    До 8.02 е работила на ток с вградения нагревател до достигане на 15 градуса вода.
    ТП работи от 8.02 до сега - сетпойнт 18 градуса на стаите - реално държи 18-20
    Резултатите са тука:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:термопомпа 6-14.02.2014.jpg
Прегледи:1
Размер:114.7 КБ
ID:5563986
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Това е един съвсем разумен разход. Можеш ли да дадеш наблюдение за още 10 тина дни ?
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Това е един съвсем разумен разход. Можеш ли да дадеш наблюдение за още 10 тина дни ?
        След 10 дена пак ще дам. Отоплението се пусна на 6-ти Февруари.
        Надявам се да има застудяване щото тези температури са пролетни.
        Забравих да спомена че няма вътрешни врати (засега) - топли се целия вътрешен обем.
        Режима е на стаен термостат като той се намира в голямата стая на първия етаж.
        Топлата вода в подовото се контролира от стайния термостат както и от специална градиентна функция според външната температура (която за -20 съм настроил да е 28 градуса а за +20 = 23 градуса)
        На втория етаж имам контролен термометър и той показва същото.
        Има и майстори фаянсаджии дето лепят фаянс и оставят вратите външните чат пат отворени.
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
          Къщата е на 2 етажа с отопляема площ 180 м2, изолация външна каменна вата 10 см + вътрешна 5 см минерална вата + към основите 13 см ХПС + на плочата над 2-ри етаж 10 см ЕПС и 10 см ХПС. Термомостовете са избегнати по проект.
          Термопомпа въздух/вода Хитачи YUTAKI S с изцяло подово отопление.
          Вътрешно тяло RWM-6FSN3E
          Външно тяло RAS-6HRNME-AF
          Qh=14kW (tв=7 deg C, вода 35/30 deg C)
          Цена с монтажа на ТП 12000 лв.

Системата е пусната на 6.02.2014 при вода в подовото 2 градуса С.
          До 8.02 е работила на ток с вградения нагревател до достигане на 15 градуса вода.
          ТП работи от 8.02 до сега - сетпойнт 18 градуса на стаите - реално държи 18-20
          Резултатите са тука:[ATTACH=CONFIG]682923[/ATTACH]
          Аз съм с подобни окомплектовка и стигнах до извода,че ми е по изгодно да работи на нощна тарифа на максимална температура на водата.В момента е настроена на вътршен термостат 25гр на въздуха,в най-голямото помещение от 4ч до 6ч сутрин(2часа неспирна работа на ТП).Когато беше -10гр навън,ТП работеше от 1-2ч до 6ч сутрин(или за 24ч има 4-5часа непрекъсната работа),до вечерта температурата пада до около 21гр на въздуха за което се грижи акумулираната топлина в замаските.
          Последно редактирано от Станислав_; 15-02-14, 13:06.
          MG RACING

Коментар

Едно питане от мен,между бойлера и колекторите,тръбния път е 10метра,какво налягане трябва да поддържа системата.
            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

При мен на студено съм я надул до 0.5bar. Като е гореща качва до 2bar. Трябва и разширителен съд от затворен (мембранен) тип.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                Защо да са умрели.Днес мой те са 24бр. бойлера е 200лт. направиха водата 35гр.,сутринта бяха доста заскрежени,при ъгъл 45гр. снега не се задържа въобще.
                Ако няма мъгла и облаци при ясно време на 200 литра бойлер правят 30-40С при все дневната консумация.Каква е разликата м/у сейдо, хит пайп, упайп и т.н.т.?
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Разликата е в самата вакуумна тръба. Термосифон, хийтпайп и юпайп използват една конструкция, а Сейдо друга.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    При мен на студено съм я надул до 0.5bar. Като е гореща качва до 2bar. Трябва и разширителен съд от затворен (мембранен) тип.
                    На студено ми е 1bar.Когато е гореща 2bar.Имаше въздух в системата,при колектора ав.клапан беше изпуснал течност,долу при манометъра имам обезвъздушител.Изкарва по малко въздух,как най лесно да я обезвъздуша.Има разширителен съд от затворен (мембранен) тип.

Коментар

Тези дни моята термопомпа почти не включва. Колекторите поддържат 55 градуса в акумулатора (1500л). При сегашната околна температура, водата стига и за отопление нощем без друго подгряване. Термопомпата е настроена да включва на 42 градуса. Сутринта температурата в системата беше паднала на 43 от отоплението нощес.

Коментар

На студено ми е 1bar.Когато е гореща 2bar.Имаше въздух в системата,при колектора ав.клапан беше изпуснал течност,долу при манометъра имам обезвъздушител.Изкарва по малко въздух,как най лесно да я обезвъздуша.Има разширителен съд от затворен (мембранен) тип.
                        При мен се обезвъздушава сама - просто има обезвъздушител в най-горната точка на системата. Ако обезвъздушителят ти е долу ще е трудна работата Аз зареждам незамръзваща течност с бивша противопожарна кофпомпа. При мен събира 45 л антифриз.

Коментар

Когато не работи помпата може ли ръчно да се изпусне въздуха,от ав.обезвъздушител при колектора.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                            Разликата е в самата вакуумна тръба. Термосифон, хийтпайп и юпайп използват една конструкция, а Сейдо друга.
                            Не беше нужно толкова подробно да обяснявате...
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Когато не работи помпата може ли ръчно да се изпусне въздуха,от ав.обезвъздушител при колектора.
                              Помпата изобщо не е необходимо да работи. Нужно е просто налягане при пълненето (примерно от водопровода). Интересно ми е решението ти, да сложиш обезвъздушителя долу. Никой не е отменил физичните закони....

Коментар

Над манометъра е сложен един обезвъздушител и най високо е ав.обезвъздушител при колектора.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X