Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Колега ag ro реших да си купя и аз една такава горелка.
    Може ли да дадеш телефон и ако може да се включа за следващото ходене или изпращане от Полша на горелка 25КВ.

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
      На сайта на Дефро има доста информация за четене относно въглищата, например това:
      http://www.defro.bg/pages.aspx?id=70...B5%D0%BB%D0%B0
      Добро четиво е този сайт.
      Това четиво ,обяснено ,малко по професионално и истински.

Класификация на въглища

В националния "малка мощност" господстващо гориво е въглища. Доставката на въглища защитава енергийните нужди на този сектор. Въглища пазар е добре организирана и обхваща цялата страна. котел на въглища Краткосрочен енергийната сигурност е пълна. Дървени въглища могат да бъдат закупени и съхранявани без очакваните загуби за по-дълъг период от време или да го купя на избраната дата в състава на гориво във всеки удобен период. Каменовъглени мини са добре организирани за контрол на качеството съоръжения, които се основават на разработените преди много години и системно подобряване на стандартите и методологията на научните изследвания, нивото на качеството на сигурността изисква от технологичните режими на производството на топлинна енергия.
      Все пак, не всеки е подходящ въглища като гориво за малки въглищни котли. Заслужава да се отбележи, че добив на въглища, а не "произвеждат" в разговорен смисъл на думата. Качеството на въглища се определя от качеството на естествените подземни залежи, от което извлича. Технологични операции, извършвани в процеса на подготовка на въглища за продажба, е ограничен до избора на отделни рудни находища на руди, сортиране в индивидуална асортименти зърно.
      Миниран въглищни мини са разделени на видове, класове и асортименти.
      В основата на разделението на видове въглища са природни особености, характеризиращи се с технологично неговата пригодност.
      видове въглища
      вид на въглища Полезност на въглища за отопление ниска мощност
      име диференциатор
      пламенен въглища 31,1; 31.2 Въглища niespiekający, РИ синтероване капацитет най-много 5. Подходящ за всички видове котли и пещи.
      Въглища газопламъчно 32.1 Въглероден леко синтероване на агломериране РИ по-голяма от 5 до 20 полезна за всички видове котли и пещи. В случай на късо неагломериращи RI 20 обаче може да създаде проблеми, конвенционални котли с горелки отвръщат.
      32.2 Въглища слабо синтероване на агломериране РИ по-голяма от 20 до 40 може да се използва само в котли с горелки реторта ново поколение.
      въглищен газ 33 Средна въглероден синтероване на агломериране РИ голямо от 40 към 55 може да се използва само в котли с горелки реторта ново поколение.
      Коксуващи се въглища на газ 34.134.2 Силно синтероване въглища, използвани за производство на кокс. Не е подходящ за загряване на ниска мощност се дължи на прекомерната агломерация.
      въглища ortokoksowy 35,1; 35,2; 35.2B Въглероден междинно съединение или силно синтероване се използва за производство на кокс. Не е подходящ за загряване на ниска мощност се дължи на прекалено големи способности и разширяване синтероване високо налягане.
      въглища metakoksowy 36
      въглища semikoksowy 37,1; 37.2 Niespiekający въглерод, с възможност за синтероване до 5 RI, използвани за производство на кокс. Подходящ за всички видове котли и пещи. Въглероден националната база данни не разполага с тези видове въглища.
      кльощав въглища 38
      антрацитни въглища 41 Niespiekający въглища, агломериране РИ на по-малко от 5. Поради много ниско съдържание на летливи V даф-малко от 14% изисква специална конструкция на пещи. Въглероден националната база данни не разполага с тези видове въглища.
      антрацит 42
      Metaantracyt 43
      В основата на разпределението на въглища за асортимент са гранични размер на частиците атома. Разделението на асортиментите на въглища е важно технологично - изграждане на котли, адаптирани към индивидуалните асортименти от въглища.
      асортимент размер на зърното Най-високата концентрация на гигантски частици [%] Най-високо съдържание на подситов[%]
      група име символ горната[mm] нисш[mm]
      дебел заготовки Фр - 125 - 5
      И куб И Ko 200 125 5 6
      куб II Ko II 125 63 5 8
      куб Ko 200 63 5 8
      И орех OI 80 40 5 8
      орех II За II 50 25 5 8
      гайка за 80 25 5 10
      среден и грах И GK 31.5 16 5 10
      грах II Gk II 20 8 5 10
      грах GK 31.5 8 5 10
      Fine въглища имах MI 31.5 0 5 -
      Той II М II 20-10 0 5 -
      Основата за разделянето в класове атоми са: калоричност в състоянието за опериране, съдържанието на пепел в въглища в състоянието за опериране и съдържанието на сяра на въглищата в състоянието за опериране. Основният определящ фактор за качеството на въглища, определянето на неговата енергийна стойност, е калорична стойност.
      Калоричността е мярка за количеството на въглерода, съдържащ се в химическата енергия, превръщаща се загрява в процеса на горене. Единицата за калоричността е 1kJ / кг (килоджаула / кг). Размерът на калоричността зависи главно от съдържанието на въглерод в пепел и влага, по-малка степен - от типа на атома. Допустими въглеродни горива трябва да имат калоричност в оперативната състояние най-малко 24.000kJ / кг.
      Класът на атомите е с помощта на 3-членен символ, например 28-07-06 клас е въглерод с калоричност от поне 28.000kJ / кг, съдържание на пепел от 7% или по-малко съдържание на сяра най-много 0,6%. Клас 19-14- 11 е въглища с калоричност от поне 19.000kJ / кг, съдържание на пепел от най-много 14% и съдържание на сяра най-много 1,1%.
      Документи за продажба на въглища за енергийни цели трябва да съдържат следната информация:
      Името или тип отличителни атоми, напр. Въглероден пламенен вида 31.1, 31.2 тип въглища, пламтящи като.
      Атомите на име или символ асортимент, например ядки, орехи и ОИ, орехови II OII, грах GK, грах II GkII имали I MI трябваше II MII обичат. Забележка:. римски цифри за име или символ асортимент без средства за въглища, и обикновено се смята, че е (втората гайка може да има по-висока калоричност на гайка и грах и др.). Те се определят от размера на въглища зърна. Видове понятие не съществува в търговията с въглища.
      Клас символ на въглища, например. 28-07-06 или 24-12-10. Първите две цифри представляват калоричност на въглища, което е мярка за количеството енергия, съдържаща се във въглищата и в същото време е първичните параметър cenotwórczym атоми. Единицата за калоричността е 1kJ / кг (килоджаула / кг). Зависимостта на консумацията на въглищата от своята топлина на изгаряне е проста -. Например да се постигне същия ефект на енергията, необходима за използване 1000 кг въглища с калоричност 30.000kJ / кг (или по друг начин 30GJ / Mg - гигаджаули / т) 1200 кг въглища с калоричност 25.000kJ / кг или 1500 кг въглища с калоричност 20.000kJ / кг.
      производител на въглища трябва да укаже на техническата документация и търговската стойност на горивото агломерати Рога - индикатор РИ.
      Докато производителят на котела е длъжен да предостави инструкциите за работа от типа на котела и асортимента на въглероден използва и максимална допустима за даден котел стойност sinterability на рогата на РИ.
      Истинският Факт е, понякога интересен "феномен" за понижаване на стойността на топлоотделяне на въглища по пътя от мината до потребителя, толкова повече толкова повече посредници е на път (увеличаване на съдържанието на влага и пепел). Издадена от доказателство за качеството на въглищата, което представлява друго копие на крайния продавач клиент мина, много често това е само безполезно хартия. Клиентът има никаква възможност да се изследва калоричността на въглища на мястото на покупката, и при получаване на въглища е безсилен, защото дори и след разглеждане на неговото качество (напр. В специализирана лаборатория) не се включва нито една възможност да се докаже на продавача, че се справи с въглеродно съдържание произхожда от него. Ситуацията е определено по-добре купувач на пакетирани въглерод (с ясно обозначени и сертифициран производител на качествени), тъй като след като констатира, незадоволително качество на горивото, друг пакет може да се посвети на изследвания и оплаквания.

Коментар

Здравейте,
        нов съм във форума и въобще в темата. Имам въпроси и след като изчетох сума ти теми и информация реших да се обърна към вас. Живея в двуетажна къща, по 86 кв. м. на етаж. Изолирана отвън, нова дограма. Предстои ми отоплението ?! Не разполагам с кой знае колко средства обаче. След доста четене съм се спрял на ретортна /универсална/ горелка, съответно котел и всичко друго необходимо. Ще ви бъда благодарен ако ме насочите към производител, който предлага всичко в комплект. Четох за полски и че излизат по- евтино от предлаганите в България, но не мога да се ориетирам какви точно. Колега е посочил линк- http://www.kotly-witkowski.pl/kotly/...klasy-5#budowa
        и доколкото схващам нещо такова ми е нужно. Не схващам цената обаче?! Доколкото разбрах е имало групова поръчка и ще съм благодарен ако колега сподели лични впечатления, съобразно параметрите на жилището, които съм посочил.
        Извинявам се за лаишките въпроси, но това ми е нивото.
        По здрав

Коментар

Здравейте.Искам да попитам вашите горелки как се държат с щифта на винта,защото моят вече няколко пъти се къса.карам я с въглища калибровани 6 на 20.Помагайте моля.

Коментар

Първоначално публикуван от иван христов Преглед на мнение
            Здравейте.Искам да попитам вашите горелки как се държат с щифта на винта,защото моят вече няколко пъти се къса.карам я с въглища калибровани 6 на 20.Помагайте моля.
            Лоши са въглищата и при теб явно...
            Аз си сложих сито в бункера да не минава нищо над 30мм (с Екоенергия съм).
            В Полша продават защита за тази работа(изключва мотора на редуктора).

Коментар

Първоначално публикуван от energo8 Преглед на мнение
              Лоши са въглищата и при теб явно...
              Аз си сложих сито в бункера да не минава нищо над 30мм (с Екоенергия съм).
              В Полша продават защита за тази работа(изключва мотора на редуктора).
              Ти като ги пресяваш така,имаш ли вече този проблем.И аз съм с екоенергия 35кв.

Коментар

Проблема ми с щифта на винта (често скъсване) вече отстранен.Извадих 2см. пърче от бургия м10.Надявам се това да е бил проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от иван христов Преглед на мнение
                  Проблема ми с щифта на винта (често скъсване) вече отстранен.Извадих 2см. пърче от бургия м10.Надявам се това да е бил проблема.
                  Това с парчета метал си се случва често. Пресяване не помага. Сменям щифта и толкоз. Е, ако скъса посред нощ или без човек в къщи, лошо. Мисля за магнит, ама засега само мисля.
                  На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                  "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

При котел с ретортна горелка колко е нормилната температура на газовете , на изхода на котела. Ще има ли проблем ако газовете са с много ниска температура. Благодаря.

Коментар

Може да ти тече комина .

При мен комина е поцинкована вертикална тръба ф 200 около 10 м.Не е изолирана .
                      Със стария котел не съм имал проблеми с течове и не съм правил изолация.
                      Сега с новия ,тъй като е по-висок се наложи да направим отвор /тетка / на около 2,80 м което свързахме с гофре към котела .
                      Стария отвор ,който е на височина около 70 см затворихме с капак ,за да може да се чисти комина.

Теч на конденз няма единствено когато котела работи на пълна мощност продължително време .Уплътнихме капака ,предполагайки ,че като не е уплътнен ,комина дърпа от него и се охлажда .Теча продължава.Получава се така ,че от гофрето надолу коминът е студен ,а нагоре е топъл .
                      Мисля си ,че ще трябва да запуша частта от гофрето надолу .
                      Прикачени файлове
                      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Пробвах и с въглищата от Русе .По-добре са ,макар и те да правят шлака ,поне не правят такава непробиваема шапка .

Макар да не съм пробвал от много доставчици ,за мен донбаските въглища не са това ,което бяха допреди година .
                        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Вчера най -накрая си смених Титаника с Ирид .

Максимума ,на който работи е 85 градуса .
                          Уж го поразучих ,но нещо не успява да поддържа точни градуси ,въпреки размитата логика .Може би не съм направил правилни параметри при 1 % мощност ?
                          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Колеги, според вас кой контролер е най-добрия за горелките Екоенергия?

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                              Вчера най -накрая си смених Титаника с Ирид .

Максимума ,на който работи е 85 градуса .
                              Уж го поразучих ,но нещо не успява да поддържа точни градуси ,въпреки размитата логика .Може би не съм направил правилни параметри при 1 % мощност ?
                              Екоенергия на приятел я заредихме с микс 50/50 ситна фракция руски / антрацит , резулта полудя.

Коментар

Откъде ги заредихте ?
                                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X