Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщата 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къщата 2

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
    Сори за спама на колегата: сподели с какви кабели правите, че аз все още си слагам старите мостоваци ( сякаш съм 30 години назад... )?
    Слагай си мостовака и не се впрягай на колегата !Ако не е късно слагай тройка мостовак !
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Третия проводник къде го връзвате - заземление ли?
      Казано е:
      -"Обичай ближния",
      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Мда.
        За мен истинската инсталация е тази в гофрирани тръби. Да мога да си изнижа и сменя кабела. Пък вие си слагайте мостоваци в мазилката.
        И задължителното заземяване. Дефектнотокови защити и такива ми ти работи. В 21 век живеем.

ПП: Да допълня, че по света такива инсталации са забранени, не са по нормите и никой жичкаджия няма да ти подпише сертификат за годност.
        Съответно и от енергото няма да получиш включване.
        Последно редактирано от TigerHunter; 17-03-14, 20:27.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
          Третия проводник къде го връзвате - заземление ли?
          Евентуално за тъщата....
          Заземяването отдавна е задължително,но у нас и"зануляването" минава за заземяване.Така че третия проводник си е ей така,за парлама...

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Мда.
            За мен истинската инсталация е тази в гофрирани тръби. Да мога да си изнижа и сменя кабела. Пък вие си слагайте мостоваци в мазилката.
            И задължителното заземяване. Дефектнотокови защити и такива ми ти работи. В 21 век живеем.

ПП: Да допълня, че по света такива инсталации са забранени, не са по нормите и никой жичкаджия няма да ти подпише сертификат за годност.
            Съответно и от енергото няма да получиш включване.
            Чел съм ти темата и евала за твоята къща,но жичкаджийските работи ги остави на тези дето им е работа,бил съм на доста места по света и ти казвам че не си запознат ! В колко от случаите през живота ти се е налагало да сменяш кабел в ел.инсталация изпълнена грамотно ,и ако някога ти се е налагало да го правиш то успял ли си да смениш кабел,ако си успял то за колко време си го правил ?Полагането на кабели в гофре и другите разновидности няма нищо общо с възможноста за смяна на кабел ,презумцията е съвсем друга !Не казвам че е лошо,но в по голямата част излишно за предназначението си в тоя случай !Само за инфо до преди 2 часа съм префасонирал осветлението на 8 ет. блок от до ,вкл. и по апартаментите мостов 2х2.5 в гофрета,нито един от кабелите не помръдна и се наложи да мерим един по един във всяка разклонителна кутия все едно я правим от нова !
            Последно редактирано от Roninn; 17-03-14, 21:13.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Никой не ти оспорва уменията, колега!
              Знам и каква е презумпцията.
              Доколко е излишно, това е моя лична преценка.
              Както и мнението си е лично мое.
              Съгласен съм да не преправям вече готова инсталация, но при условие че я почвам отначало в къща карабина, не виждам какво толкова усложнява или оскъпява. Явно ние българите си оставаме най-умните.
              Нищо лично разбира се. Говоря по принцип.
              Случвало ми се е да изтеглям и сменям кабел, макар и само два-три пъти.
              ПП: Не помръдват, защото в повечето случаи са изпълнени левашки и с твърди едножилни кабели.
              Е, няма как да помръднат.
              И аз живея в панелен блок. И тука разкъртиха всичко по стълбищата заради един кабел.

ПП2:
              Мостов в гофре е още по-голямо недоразумение...
              Последно редактирано от TigerHunter; 17-03-14, 21:25.

Коментар

В тръбите няма нищо скъпо,скъпото е да оставиш една бригада вместо за един ден да направят един етаж,то тоя етаж да стане за 2-3 дни,скъпото е да вкопаеш гофрето с 12-16-18 мм. Скъпото е някой да направи каналите в тухла,ако няма машина за канали която струва едни пари и е малко вероятно да си купиш щото струва колкото средностатистическа кола се прави със теслата и си представи какво се случва с тухлите щото канала вече не дълбок 20 мм а до средата на тухла четворка !Дали Българите не сме най-умни, оставям ти да решиш !Ако ползваш гофрета ,не използвай мостов кабел ,по-добре е едножичен по цветове !

п.п Възстановяването след вкопаните тръби и то е без пари и не отнема време ! Нищо скъпо няма !
                Последно редактирано от Roninn; 17-03-14, 21:34.

Коментар

Уверявам те, че съм работил с такава машина и съвсем не струва колкото средностатистическа кола. Друг е въпроса, че цените в БГ са няколкостотин процента от тези в Европа.
                  Както и да е , доста се отклонихме от темата. Пак повтарям, нищо лично.

А и гледам колегата си прави неговата къща. На негово място, аз бих. Не е масово строителство със срокове и надници.

Точно това е идеята. Гофретата са измислени за многожилни единични кабели, а не за едножилни рекордомани и мостоваци.
                  Последно редактирано от TigerHunter; 17-03-14, 21:56.

Коментар

Мостовия кабел в мазилка е вековище стига да не се повреди механично.

В гофре едножилен рекордоман .Не съм виждал инсталация с многожични кабели да се прилага много.
                    иво димитров-0898 472 158

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Гофретата са измислени за многожилни единични кабели, а не за едножилни рекордомани и мостоваци.
                      Затова ти препоръчах да оставиш тая работа на други !Хубаво е и да редактираш поста си ,за да не подведеш някой !

Коментар

За машината за канали 136Е Еинхел 4 обект и работи и има 3 г гаранция .Намаля работата на половина и няма прах и боклуци -свързана с прахосмукачката.
                        Grand Vitra ddis 2008
                        SEAT Althea XL tsi 2010
                        Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                          За машината за канали 136Е Еинхел 4 обект и работи и има 3 г гаранция .Намаля работата на половина и няма прах и боклуци -свързана с прахосмукачката.
                          Тука се намира за 195лв.с 5г. гаранция.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Затова ти препоръчах да оставиш тая работа на други !Хубаво е и да редактираш поста си ,за да не подведеш някой !

Айде да съм понаправил инсталации в Италия и да НЕ съм виждал инсталация с едножилни кабели.
                            Едножилни и мостови си ги прекарвайте вие в гофрирани тръби, пък после ревете, че не щат да се изнизват.
                            Не смятам за нужно да редактирам поста си.
                            Спирам до тук.

Коментар

Миналата година в стопанската постройка ми се загуби трифазния ток. Пуснат е на отделен кабел от както се помня. Преминава през две къщи до таблото, на голямата къща, там пак в мазилката е скрит кабел до чашките на покрива и от чашките до таблото на улицата е рекордоман. Започнах да търся къде е проблема. Та понеже са на високо и на дървена стълба се качвах да меря първия път фазите си помислих че няма ток от колямото табло в къщатат. Бушоните здрави и изведнъж ми присветна че не мога да измеря фазата, защото през стълбата не мога да направя верига със земята. Проблема се оказа в изгорял въздушен кабел и от дъждовете предните дни е дал ка късо до стопанската постройка. В мазилката не е мръднал кабела. В САЩ съм бил и там системата е на 110 волта. Има заземяване в някой контакти, но и там не е задължително. Половината от електроуредите им нямат извод за заземителния кабел. В България също има електроуреди без заземяващ кабел. Би трябвало точно от електроуредите да се започне и да се продават задължително с трети проводник.

Коментар

Ако на уреда има два квадрата един в друг,това значи че уреда е с двойна изолация и заземителна клема няма.Многожичен кабел не се използва за променлив ток в сградни ел.инсталации на 220 в.Причините и недостатъците са много ,предимства няма ,дори е вредно,няма да ти кажа какво мисля за италианците щото и там съм работил,но се бъркаш !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X