Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщата 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къщата 2

Здравей Петьо, красиво е в Балкана.
    Предполагам че си предвидил подпиране на прения ъгъл на покрива над терасата?
    Какво да ти кажа за каменните зидове дето се отвори дума?
    Вярно е че такива къщи в Ковачевица и Родопите, високи по 10тина метра са издържали столетия.
    Но е вярно и че съм видял и много самосъборени каменни зидове. Някои изглеждат просто като взривени. Мислех да започна да ги снимам, като лоши примери, но така и не се наканих.
    Вярно е че много фактори може да са причина за разрушаването, но при наличието на цимент в наши дни, хич не ми се рискува с кални и сухи зидарии. Сигурно ще бъда и опроверган от накои, но това е само мое мнение, и се отнася само до моите инвестиции.
    Хайде, весела Коледа и щастлива и успешна Нова на всички!

Коментар

Страхотна зимна приказка, къщата ти е на прекрасно място, идеално за релакс и за предстоящите зимни празници

Коментар

Ей,Петъо,изядоха те тия от критиката бе мой човек.

Мисля,че една пролетна снимка ще разведри малко спорната ситуация.

Коментар

Първоначално публикуван от Ionko Mirchev Преглед на мнение
          Ей,Петъо,изядоха те тия от критиката бе мой човек.

Подкрепата и поощряването днес , трябва да значат споделена материална отговорност утре.

Коментар

Първоначално публикуван от Ionko Mirchev Преглед на мнение
            Абе и една зимна снимка от свинското и винското ще поуталожи малко страстите
            Hristo Draganov
            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
              За мен това е история но ще обясня все пак.
              Преди направата на плочата имах известни притеснения по този въпрос и се съветвах със различни специалисти.Получих различни мнения и съвети също различни.
              Взехме решение да се доверим на една единственна колона която всъщност е вътре в центъра на плочата и е с размери 25/25 и е със стъпка 100/100/100.
              Външната колона е несериозна и е просто така за опора на вратата.Каменните зидове са широки 70см и върху тях има пояс-стоманобетон 40/40.
              Арматурата беше завишена със 30%.Вместо 700кг както се полага за около 70кв.м беше сложено 1050 кг.
              Кофража,арматурата и бетонополагането беше извършено от професионалисти.
              Над същата тази колона е кацнала още една на която е легнал централния гредоред.
              Дано да съм обяснил правилно,че много ме няма по думите.
              Вижда се жълтия кофраж на снимката .
              [ATTACH=CONFIG]655813[/ATTACH]
              Ъсся де,кофти снимка ! Кой ти гледа кофраж бре?
              Най-добре е да имаш богати приятели!!!
              Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

То не знам дали е за тука обаче да се похваля.
                Казах горе в една друга тема ,че транспортните разходи по строежите са около 30% от цената,което хич не ме кефи.
                След като си купих 2кубика вар за 200 лева и платих още 150 за транспорт прецених ,че ми е по изгодно да си купя едно самосвалче.
                Та от няколко дена съм горд собственник на ГАЗ 53 самосвал.Вече мога да си карам вар камъни и квото си искам и колкото си искам
                и когато ми кефне.
                Днес даже си закарах два кубика каменни плочи.

Коментар

Каква е тази вар 2 кубика за 200лв. Това е по 100лв кубик. При нас излиза 100лв/ кубик в чувалчета по 20кг и ми се виждат скъпи. Иначе насипно е 60лв/кубик.
                  Хубаво си се сдобил със камион, но масрафите по него никак не са малки. Особенно от към бюрокрация. То за лични нужди ще си го ползваш, но пак има доста неща, които трудно се покриват.
                  Надявам се да не те спират и да ти правят проблеми.
                  Какъв е камиона дизел или бензин. Аз имах 5 такива газки и са останали малко части. Ако ти трябва нещо се обади.

Коментар

Не знам, Петьо.
                    Навярно съм извадил късмет. На мене нещата ми ги докарват за по 25лв. на курс. Най-скъпо ми се вързаха двата Краза дървен материал в началото - 750лв.
                    След това и 2та буса с талаша за по 80тина лева. Това бяха най-големите пера.
                    Сега, тия курсове от по 25, гледам да ги уплътнявам хем с тежки, хем и с мръсни неща, че иначе само за по 1 кубик пясък, много ми се ускъпява.
                    Мислил съм и аз за товарен бус, особенно при извозването на боклука, но ми мина
                    Щях да взема със сигурност нещо евтино, щеше да почне лежането под него, разходи, време. При моята ситуация беше недопустимо. Щях да потъна.

Коментар

Да сега е такова положението че за такъв камион трябва и лиценз доколкото съм запознат,инак газката е корав камион ,ако пък е дизел перкинз още по добре макар че според мен по удачният вариянт е някое ивеко 3510,хем влизаш в категория Ц хем товари почти колкото газка.На газката и дават 2.5 тона а на ивекото 2 тона,но нищо със здраве да си я караш и безаварийно ,такава техника винаги трябва а не да се молиш на този и онзи.
                      0 8 76 36 8 542

Коментар

Ивеко 3510 е с малка винетка и с категория "В".А за ГАЗ 53,искам едно кръгче.В замяна давам ивекото да се возиш цял ден...

Коментар

Газката е голям звер.Със два кубика камъни лети.Ще ви я снимам да видите.
                          Няма лицензи,стига сте се шашкали.Има една застраховка от около 200 лева и данък 60 лв.
                          Преглед 45 лв ама ако искаш.
                          Пък и не смятам да съм най примерния водач.
                          При мен нещата са малко по различи.Аз до преди две години не бях оставал без камион.
                          Бях се зарекъл че няма да се занимавам ама никой не може да каже какво ще стане утре!
                          Ако падне някоя кирийка добре дошла.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                            Газката е голям звер...
                            Ако падне някоя кирийка добре дошла.
                            Ясноо,не повече от сто лева от цената за скрап.На твое място не бих кърпил и пикапа...

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                              Ясноо,не повече от сто лева от цената за скрап.На твое място не бих кърпил и пикапа...
                              Пикапа е закърпен и си работи отлично.Вчера даже го тествах с един тон.
                              Тея дни ще му метна една боя ,че срамота с кита по вратите.

Коментар

За лично ползване няма нужда от лиценз, но тахограф е задължителен. А до колкото разбрах до края на 2014 всичко трябва да бъде с дигитални. Винетката също е цифра, а разходите по подръжката са доста големи. При 2лв/км за транспорт аз не бих помислил за газка. Иначе газката е яка машина. С нея сме карали по 3 кубика бетон, което са 8-9тона и си ги изсипваше без проблем. По документи и дават 4,5тона товароносимост и трябва да се внимава вече с проверките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X