До: Българска Скариада
...това го нямаме в заданието-мариновано кебапче/кюфте няма...
Говорим за равни начала и след това еднакви термообработки.Но както казваш,да не издребняваме-окрехкотяването на нераздробени меса се прави по един начин,при млените по съвсем друг.Вторият вид търпи повече компромиси и варианти/то затова и цената е различна/...
Първоначално публикуван от Мещера
Преглед на мнение
Говорим за равни начала и след това еднакви термообработки.Но както казваш,да не издребняваме-окрехкотяването на нераздробени меса се прави по един начин,при млените по съвсем друг.Вторият вид търпи повече компромиси и варианти/то затова и цената е различна/...
/ ще се доберем до работеща рецепта,сигурен съм.По-горе споменах за бат Жельо-месото,ИСТИНСКО ОБАЧЕ,е нарязано на едри късове,примерно по 100-150 гр., и се засипва с подправките.Стандартното съотношение 60/40 свинско/телешко.Или по-скоро говеждо.Процент /?!/ сланина.След узряване на хладно-два пъти най-малко,мелене.Омесване/!/ с вода или газирана вода,или бира малко/?/.Пак зреене.После оформяне.
От 7.30 сутринта,до обед с три скари ги опрасках.Убиха се да ядат...
Коментар