Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българска Скариада

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българска Скариада

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    10х!

Коментар

Къде си имал таверна в Гърция..?
      Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
      Най-добрият ром е студеният ром!
      Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

"Къде си имал таверна в Гърция..?"
        В Тесалоники! Виждам,че си мераклия,прочетах много твои рецепти,Браво!Приготвил си и арнаки сувлас(Агне чеверме) и кокореци,сигурно за Пасха(Великден)!Един съвет за кокорецито,тънките черва на агънцето или козлето с които се обвива сикотариата(агнешкия комплет),никакво обръщане с бамбуков шиш и киснене в лимонена вода или оцет!Губи се вкусът,като шкембето.Само промиване на всяко черво с вода от чучура!

Коментар

Първоначално публикуван от El Greco Преглед на мнение
          "Къде си имал таверна в Гърция..?"
          В Тесалоники! Виждам,че си мераклия,прочетах много твои рецепти,Браво!Приготвил си и арнаки сувлас(Агне чеверме) и кокореци,сигурно за Пасха(Великден)!Един съвет за кокорецито,тънките черва на агънцето или козлето с които се обвива сикотариата(агнешкия комплет),никакво обръщане с бамбуков шиш и киснене в лимонена вода или оцет!Губи се вкусът,като шкембето.Само промиване на всяко черво с вода от чучура!
          Знам,знам Благодаря!Имам си едно специално приспособление - монтирам го на чешмата и нанизвам чревцата на него...Аз мисля да отворя нещо в Гр. ама или по ркавите,или по островите...Ще видим...лятото и без това съм почти всяка седмица там...

п.п.Кокорек не см правил още за форума и чеверме...Обмисляме го за 28.05 ...

Коментар

"да отворя нещо в Гр. ама или по ркавите,или по островите..."
            Приятелю, филе му!Виждам, че си голям мераклис!Дерзай!Опитай, само правилно да се позиционираш,защото конкуренцията е жестока!Ако мога да ти дам съвет, опитай в северна Гърция!Халкидики(ръкавите),областа Катерини,Лептокаря,Аспровалта,Кавала,остров Тасос!

Коментар

Ха-ха Мангас име его! Ке ден име страх апо типотаНагледах се на много грешки на приятели,та...имам малко опит,пък и приятели в Гърция.Окло Солун,по-специално по ръкавите ми е по-близо,иначе истината е Атина и островите на юг...Севера е...поли туркико...Нали се сещаш - мустаци,бели чорапки...Ходил ли си в Глифада,Пальо Фалиро..?Друго си е хората да са със златно комболои..?А относно конкуренцията,абе...ще се справим...имало е малки проби,та се оказа,че ако аз съм,да кажем на щести етаж в десет етажна кухня,тея са на минус четвърти.Говоря за малки заведения,не че нямат майстори с по 8-10 000 евра заплата

Коментар

"Ха-ха Мангас име его!"-Филе му,от все сърце ти пожелавам успех!Виждам,мераклия си!Имай дългосрочна визия и стани посланик на великолепния български вкус,без тесногръдие и тарикатщина!Тогава всички,ще те оценят.Парите идват от самосебе си!Говоря ти от опит!Защото не знам какви кебапчета ръбат по южото Черноморие,но по севрното,ако не знаеш къде да отидеш е 90% пълна скръб.Шопска салата с турски домати и сирене с вкус на тебешир,пълен отврат.Затова наблягам само на мастика с айрян или таратор и миди от "Дълбока"!Кебапчета и кюфтета набъкани със соя,шишчета от 90% тлъсти свински обрезки маскировачно подправени с тежка чименова кашица за кайзер пъстарма,пфуй!Пържена цаца в олио не сменяно от 1 месец,пържени картофи с вкус на цаца,Абе изобщо, Fish and Chips! Не отричам,че има и 10% мераклии кръчмари,но трябва с лупа да ги търсиш!Като турист с парите си, се чустваш прецакан и това е много негативно за туризма!

Коментар

Благодаря ти!А за черноморието...ами психиката на хората е такава...Не виждат туриста като клиент,а като жертва.На мене ми се повръща,като видя бабичките с табелки "квартира",или когато купя заледена вода от някоя сладолед машина! Ама причините за това не са за тази тема...Селяните не разбират,че не можеш да се родиш лук,и да станеш роза...

Коментар

Благодарение на Бат Пепо приготвих кайма за кюфтета и на неделния пикник реших да се представя. При наличието на вратни пържоли, свински гърди и карначета двата килограма кюфтета свършиха първи и въпросите за мястото от къде съм ги взел не закъсняха.
                    Прикачени файлове
                    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Е-е-е...безкрайно се радвам,че съм бил полезен и не съм те изложил! Ама,като гледам,май си по-табиетлия и от мен - всичко минава през твойте ръце..?
                      Другият път ,ако искаш,ще им напрявим кебапчета от овче и телешко месо с чесън и Божигробски подправки...А пък за сач/валандар/правя...абе много рецептипонеже знам,че имаш хубав ... ) Само кажи,че има мераклии да хапват - другото е лесно

Желая ти много здраве,късмет и щастливи гости!

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                        Е-е-е...безкрайно се радвам,че съм бил полезен и не съм те изложил! Ама,като гледам,май си по-табиетлия и от мен - всичко минава през твойте ръце..?
                        Другият път ,ако искаш,ще им напрявим кебапчета от овче и телешко месо с чесън и Божигробски подправки...А пък за сач/валандар/правя...абе много рецептипонеже знам,че имаш хубав ... ) Само кажи,че има мераклии да хапват - другото е лесно

Желая ти много здраве,късмет и щастливи гости!
                        Колега,за тия твои кюфтета,предлагам...име да измислим!
                        И понеже първият път,на Вакарел аз ги бърках,нека комбинираме нещо,а?
                        Давай Пепи,аз после ще предложа.

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                          Колега,за тия твои кюфтета,предлагам...име да измислим!
                          И понеже първият път,на Вакарел аз ги бърках,нека комбинираме нещо,а?
                          Давай Пепи,аз после ще предложа.
                          Па...знам ли..? Вакарелки...в тарелки..?

Коментар

Подпирате ме у ребратаАли нейсеШе го оформимо шо си сака
                            К мирной жизни не пригоден.
                            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                              Па...знам ли..? Вакарелки...в тарелки..?
                              Приемам,брат!
                              ВАКАРЕЛСКИ КЮФТАЦИ У ТАРЕЛАЦИ!

Живиооооооооооооо!...

Коментар

Имам един въпрос. На въглища какво дърво извършва месо на скара в Българии?
                                Бира без ракия - парите на вятъра

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X