Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българска Скариада

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българска Скариада

Варианти за набухване бол - сода, газирана вода, бакпуувер, бира.Тогава ще се понадуе като го грабне огъня.
    Аз разбрах въпросът, че е за кюфтета на пара, полуготови и после само да имитираш че са приготвени на скара за някоя минутка върху нея.
    Само че, то не е само оребряването при приготвяне на скара, за това тези полу-иди-ела не са ми по вкуса.

Коментар

Макс да ти кажа честно не вярвах, че кюфтета на пара ще станат, но не са "идеално лоши", ама аз не съм добър критерии, защото за мен кюфтето не зависимо как е приготвено все е +1
      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Приятели, за да няма недоразумения.Уточнявам!Като логично мислещ човек,не мога да си представя, че в такъв ресторант(гостилница),като Гюрлата във Варна, където ежедневно има няколко хилядна клиентела,съществува майстор готвач (месар),който да замесма и приготвя, такова огромно количество кюфтета и кебапчета!По вероятно е, че по тяхна рецепта , изисквания и калкулация, се изработват тези месни заготовки в някоя транжорна или месокомбинат!А прo по... пара и т.н. имах в предвид тези умни кухнески уреди,като Конвектомат Rational например и други методи като и т.н.Sous Vide.

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
          Макс да ти кажа честно не вярвах, че кюфтета на пара ще станат, но не са "идеално лоши", ама аз не съм добър критерии, защото за мен кюфтето не зависимо как е приготвено все е +1
          Дочев, нали си хортуваме за скара.
          На пара сигурно си има свои специфики и почитатели, но е различен вид термообработка и респективно вкус.
          Аз също обичам млени меса, на шницели с яйце и галета,пържени кюфтета по бабешки в свинска мас или пък в олио/оваляни в брашно, разбира се/, както и "Талцид" после. Голям съм почитател.Редът е посоченият, "Талцид"-а е за десерт.
          Последно редактирано от maxxx; 10-05-11, 21:22.

Коментар

• По добре си бях, 2 години пасивен читател,ама на! Какво ми трябваше, да се навирам между шамарите!Шегувам се де!

Приятели,имам 2 голями недостатъка!Първо,че съм ужасно любопитен,що се касае за кулинария и второ, винаги се стремя и търся перфекционизма!Така че, извинете ме!
            Последно редактирано от maxxx; 10-05-11, 21:24.

Коментар

Така е,както казва Макс.
              И аз съм ял кюфтета на Гюрлата и нямам впечатление да са предварително парени.
              Правят си някъде заготовката, а не ги сплескват защото няма време-много народ чака.А и по-топчестите са по -сочни.

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                Така е,както казва Макс.
                И аз съм ял кюфтета на Гюрлата и нямам впечатление да са предварително парени.
                Правят си някъде заготовката, а не ги сплескват защото няма време-много народ чака.А и по-топчестите са по -сочни.
                Кюфтетата в ЗОХ винаги се доставят на топки, после готвача решава колко да ги сплеска, колко да открадне от грамажа на всяко едно и т.н.
                При/в оборотна кръчма, хладилникът му се затваря с шут, а той мечтае за постна манджичка.

Коментар

• Абе то че и ..."А и по-топчестите са по -сочни", по -сочни са,ама...Да.. оообаче, не мога да се убедя,че само от честото обръщане на скарата се постига сочноста на кюфте с диаметър 4 см. идеално изпечено без да е сурово в сърцевината!Все пак, говорим за промишлени количества,нали?
                  =======================================================================================================

Приятели,какво става?Нали щяхме да правим Българска Скариада?Защо се умълчахте?Дайте идеи за перфектната мешана скара,като едно време, задушена в гювече!Вкусът беше ненадминат,в гювечето се смесваха ароматите на сочно кебапче и кюфте,свинско каренце,шишче,св.дроб и гъбки задушени в масло и сос от печено.Този кулинарен шедьовър се приготвяше по Татово време, в механа Евксиновград Варна!
                  Последно редактирано от maxxx; 13-05-11, 19:39.

Коментар

Ами тя скариадата си върви, сподели и ти нещо, ако ще и аджамийската приготвено - ще го обсъдим, допълним и т.н.
                    Мога да дам много рецепти/убеден съм, че не само аз/, но само с питане не става.
                    Тук сме си така, правим, споделяме, коригираме, пак правим - като се получи, доволният понякога и снимка слага.
                    Не ни се ходи нито до "Гюрлата", нито до механата в Евскиноград - да ти кажа под секрет, можем да ги правим по-табиетлийски и вкусни от тях/който асортимент си избереш/
                    Не се съмнявай в горенаписаното, съвсем сериозен съм.

Коментар

Както каза Макс, скариадата не е спирала, е понякога я менкаме с пещияда, но паралелно винаги има жар. Има доста скари във форума, а вече и форумна пещ. Просто се разрови, в момента тече една сериозна скара-кампания, на която за съжаление , аз няма да присъствам.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Това в гюведжето е просто ястие от менюто на заведението,а класическа мешана скара е...нещо друго...Да попитам - ти самият готвиш ли,колега?
                        Поздрави
                        Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                        Най-добрият ром е студеният ром!
                        Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Maxxx,приятелю! Аз се определям като аджамия, но и голям мераклия,просто съм като една попивателна, що се отнася за кулинарни тънкости и рецепти!Тука от близо 10 дена да си призная, намерих много интересни адреси в мрежата,що се касае за шашлици и омекотяване на месо и т.н.Просто се псувам,че не съм научил навремето добре руския език,може би защото беше задължителен и сега имам проблем с превода!Просто давам 2 адреса, които ме впечатлиха!Сталик Ханкишиев. "Казан, мангал и другие мужские удовольствия" и http://www.dunduk-culinar.ru/holiday/holiday-107.shtml

Коментар

Ако ще и като "папиемаше" да си, не запретнеш ли ръкави и да опиташ/опечеш/развалиш/загориш нещо - от четенето имаш някакъв бегъл процент полза.
                            Само в този раздел има рецепти, дето ще наведат главите на доста майстори по заведения и не само - почети малко и опитай някоя, която ти допадне при прочита й.
                            Имаме си колега, който също е голям мераклия и беше пълен аджамия - с малко четене и изпълнение на четеното, сега прави най-сочните, стегнати и вкусни кебапчета в Малта, признато от негови приятели и готвачи на острова.
                            ...не е ходил по руски форуми и сайтове, довери се на туземец от Форума и е адски доволен от постигнатото.
                            ...и пастърми и прочее филета правихме в Канада и други точки по Земята - като си любопитен, разтърси се първо тук.Ако искаш, разбира се.
                            ...и за цехове за колбаси и кръчми сме правили рецепти, част от тях ги има тук - та, наблегни на четенето и почвай с практиката.
                            Това мога да те посъветвам като за първи стъпки в материята, не запретнеш ли ръкави, няма твърде полза нито от визуалните, нито от органолептичните ти наблюдения, нито от множеството въпроси, на които и да отговори някой, ти или не разбираш какво ти се отговаря, или се съмняваш в написаното, без да имаш база за сравнение и практически, макар и малък опит/топчестите кюфтета от прехвалената "Гюрлата" и въпросите около тях, например/.
                            Последно редактирано от maxxx; 13-05-11, 22:16.

Коментар

"довери се на туземец от Форума и е адски доволен от постигнатото".
                              Maxxx,туземеца ти ли си,а малтиеца сигурно е Lany-Емил Русев!
                              Последно редактирано от maxxx; 13-05-11, 19:46. Причина: корекция цитат

Коментар

Да и за двете, а Емо задобря и на филета, петрохани, луканки, карначета и т.н.
                                Както писах, освен с четене и мерак - с практика.
                                Последно редактирано от maxxx; 13-05-11, 20:12.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X