Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранене според кръвната група!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Хранене според кръвната група!

    Някой опитвал ли е да подбира храненето си според кръвната група. Четох разни статии, които определено си противоречат за някои храни, т.е. едни отричат съответната храна за дадена кръвна група, а други я препоръчват горещо, което е абсурдно. Поне за повечето неща обаче съвпаденията са на 100%, поради което ако ще пробвам да се храня така, ще се доверя само на тези които съвпадат. Като се замисля, цял живот съм ял неща, които например са противопоказни за моята кръвна група. Може и нищо да не му стане на човек, но много от болестите, които възникват в по-напреднала възраст, а и не само, се дължали именно на поемането на храна, която е противопоказна. Интересното е, че много от храните които уж са добри за моята кръвна група, аз не ги обичам, ако не са приготвени по определен начин. Да кажем обичам ориз, само ако е с мляко или от китайски ресторант, а тази храна уж е много добра за мен и би следвало както и да е сготвена все да ми харесва. Много обичам пилешки пържоли, а това месо е било най, най-вредното за мен. Пуешкото, агнешкото и заешкото обаче силно се препоръчват, като на второто също не съм фен. А пък и къде на обяд да търся агнешко или пуешко, с другите е пълно. Напоследък си купувам пуешка шунка и като изключим солеността, харесвам я. Също така следва да ям риба-сьомга, скумрия, тон и др., която също обичам.
    Също така, не става дума за отслабване, а за храни които са полезни за организма. Е, не е изключено и човек да свали килограми, след като спре по-тежките меса, количеството хляб и наблегне повече на зеленчуци и плодове. Но обикновено на човек му харесва това, което е най-вредно
    Та някой опитвал ли е подобно нещо и чувствал ли се е по-добре?
    SUV

  • #2
    От: Хранене според кръвната група!

    Да. И определено има ефект. Навъдили са се от 6-7 години едни диетоложки кабинети, дето ти мерят % вода / мазнини / кости / мускулна маса, скубят ти косъм и уж ти правят ДНК-анализ, питат и за кръвна група, после съставят едни списъци - какво може, какво да се избягва и какво в никакъв случай да не вкусваш - естествено, всичките ти любими храни се оказват в строго забранения списък. Но има и странности - напр. при мен: може да ядеш шаран и сом, но не трябва да вкусваш лефер и пъстърва , можеш скумрия, но морски дарове, раци, скариди - не. Можеш да ядеш домашна (мазна) патица, не трябва да ядеш гъска и дива патица Можеш да ядеш бяло зеле, но в никакъв случай цветно и тем подобни. За една година свалих 50 кила и почнах да си влизам в сватбения (същия и абитуриентски) костюм Режимът обаче се оказа неизпълним при работа - трябва да си носиш "котелки" и разни кутии с приготвена вкъщи храна, защото не се намира такава по заведенията. Пиеш ли една бира - все едно си изял цяло печено прасе (тотално забранено) и после един месец - пълен глад, същото и ако пийнеш малка ракийка. Забранено ми беше и агнешкото, можеше само в краен случай телешко (тогава установих, че всъщност такова на пазара няма - има говеждо по 20 лв. килото нагоре), писна ми да издирвам заешко, конско, магарешко (то се намира "през хора" с произход Родопите най-вече), за@бах режима и за 2 години си наваксах 50-те кила. При диетолога ме заведе една позната дебелана, която изведнъж рязко се втали, реших че си е правила липосукция нещо, но тя сама се похвали... Цял живот набивала зеле и марули в опити да отслабне и все повече дебелеела, оказало се, че дебелее именно от зелето и марулите Зарязала ги по съвет на диетолога и минала на кюфтета и кебапчета и о, чудо - почнала да отслабва.
    "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

    Коментар


    • #3
      От: Хранене според кръвната група!

      Гагич, ти сериозно ли си го правил това и си отслабнал толкова много
      Аз нямам намерение чак толкова строго да спазвам предписанията, но като цяло да избягвам храни, които уж не ми се препоръчват. Тук за две седмици свалих близо 7 кг. с тази диета японско чудо (може да я видиш в нета), но не пиех грам алкохол също така, с изключение на РД на жената преди 10-ина дни и вчера на празника 24-ти май. Е, просто не ядях неща извън диетата включени в нея, но понякога ако например имах да изям само две твърдо сварени яйца за вечеря, аз си хапвах и салата в ден, който я няма в менюто, но пък я има други дни. Пиех чай с мед вечер и т.н. неща, които като цяло ги нямаше в диетата. До сега не закусвах от няколко години, но вече ще почна, тъй като макар, че си ял един път поне повече, метаболизма се засилва и е полезно, за да не се пълнее. От тук натам просто мисля да избягвам концентратите и въобще алкохола (че бе ежедневие при мен да си опъвам по 200 гр. ракия поне на вечер), пърженото, тежките меса, хляба до минимум и по възможност препечен, да не вечерям след 20.00 ч., както и да не ям по много. Отделно да се ориентирам към препоръчаните храни, съобразно кръвната ми група.
      И според мен тези писаници не са шега, махни ги тези диетолози, и жената ходи преди години при тях да и направят списък. Но когато прочетох, анализите са чисто медицински, като мотивирано обясняват защо при различните видове кръвна група реакциите на организма са различни, в зависимост от това какво ядеш. Ето например, в статиите се казва, че при моята кръвна група (не знам дали и аз съм така, има сигурно и изключения) обикновено киселинността на стомашните сокове е доста по-слаба от на някои от другите кръвни групи и поради това смилането на определени храни се затруднява, което пък с години натрупване на такъв тормоз може да доведе до сериозни проблеми. Обяснява се и за отделните съставки на кръвта как реагират на определени вещества и защо и т.н. Та от там идва и видовете храна, които следва да се поемат, като препоръчителни, видовете, които трябва да се изключат и тези, които са неутрални при консумиране. До сега съм водил доста нездравословен начин на живот, относно храненето.
      Въпреки, че от години пия лекарства за високо кръвно, а и много пъти и с тях пак си ми е високо, сега докато правих диетата и не пиех и пушех (пушенето пак си го почнах) се чувствах по-добре и кръвното даже ми бе по-ниско от стандартните стойности. Значи каквото и да си говорим, от храненето ли, от преустановяване на пиячката ли или/и от цигарите, положителен ефект има.
      SUV

      Коментар


      • #4
        От: Хранене според кръвната група!

        Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
        Гагич, ти сериозно ли си го правил това и си отслабнал толкова много .
        Да и за кратко се самозаблудих, че мога като Ромът Дениров, пардон Робърт Де Ниро, да си "регулирам теглото", затова преустанових режима с идеята, да го възобновя като почна пак да дебелея... така и не го възобнових Синът ми е същата кръвна група и го прави успешно (регулирането на теглото). Като се развихрим някоя ваканция - чевермета, прасета, сръбски скари, после минава на белтъци и конско месо с рукола (аз междувременно изяждам жълтъците ) и се вталява за 1 седмица.
        "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

        Коментар


        • #5
          От: Хранене според кръвната група!

          Ясно.
          То не е и само до това как изглеждаш, а и как се чувстваш. Не бях кой знае колко дебел, т.е. сега съм 107-108 кг. (на 180 см. височина), а бях близо 115 кг., но определено когато се навеждах да си връзвам едни връзки на обувките, бе страшно А като се сетя, че едно време не излизах от залите и какви работи правех, сега съм пълен...........хайде да не използвам думата Ако мога да падна под 100 кг. и да си ги поддържам, идеално ще ми е.
          SUV

          Коментар


          • #6
            От: Хранене според кръвната група!

            На колко си години с тоя ръст и тегло?
            Публикувайте отговор

            Коментар


            • #7
              От: Хранене според кръвната група!

              Момци, какви кръвни групи, какви 5 лева? Сядаш и смяташ колко калории приемаш на ден.
              Отслабва се с енергиен недостиг от 200-300 калории на ден + правилно меню + много вода + движение.
              Не се отслабва с теория, лунна светлина и североизточен вятър!
              0885600006 - Чичо Коце

              Коментар


              • #8
                От: Хранене според кръвната група!

                Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                Момци, какви кръвни групи, какви 5 лева? Сядаш и смяташ колко калории приемаш на ден.
                Отслабва се с енергиен недостиг от 200-300 калории на ден + правилно меню + много вода + движение.
                Не се отслабва с теория, лунна светлина и североизточен вятър!
                С калориите само не става. Щото зеле-меле, кисели плодове, уж малко калории - пък хапнеш един морков 20 гр. и хоп: нови 2 кила + 4 см. в обиколка А на мен от списъка - можеше да си хапвам шоколад но в никакъв случай боровинки, вишни и мандарини. И никакво кафе (забавяло метаболизма), да съм го бил заменил с грейпфрутов фреш (верно действаше, докато имах нерви да си правя), цялата ми кухня се зариваше с половинки от грейпфрути, пък през деня - тогава още не предлагаха фреш на всяко кьоше като сега... Никакви кашкавали, а бяло сирене - само козе Мляко прясно - в никакъв случай (щото съм явно като китайците ), кисело - да, ама да е козе или краве хипер-обезмаслено, овче - не, не и не. Сега загледах списъка - всъщност добре правя, че изяждам жълтъците, оставяни от сина ми: жълтъци съм можел да ям, но белтъци - сакън, в никакъв случай
                Ако ми дойде музата, може да пробвам пак, но нищо чудно да съм се променил и изследването да не е актуално. В края на краищата - ПО-ДОБРЕ ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ ДЕБЕЛ, ОТКОЛКОТО СТО ГОДИНИ ГЛАДЕН
                "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                Коментар


                • #9
                  От: Хранене според кръвната група!

                  Хора, не се втелявайте по разни модни диети! В 95% от случаите на освинване нещата опират до ГЕН заложен от дядо и баба.
                  Това с кръвните групи е пълен ташак, според мен.
                  Стигал съм и 95 кила, сега съм 65 без никакви диети. При мен се получи с повече течности - вода, бира, ракия и салата. И за мезе - каквото скарата приготви.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Хранене според кръвната група!

                    Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Хора, не се втелявайте по разни модни диети! В 95% от случаите на освинване нещата опират до ГЕН заложен от дядо и баба.
                    Това с кръвните групи е пълен ташак, според мен.
                    Стигал съм и 95 кила, сега съм 65 без никакви диети. При мен се получи с повече течности - вода, бира, ракия и салата. И за мезе - каквото скарата приготви.
                    Е, там е работата - има кльощави хора, дето могат по 10 кг. торти и сладкиши на ден да плюскат или по едно печено прасе да омитат с две дамаджани вино и нищо им няма И други, които хрупат по 100 грама трева и марули на ден и пак стават по 200 кила. Навъдили са се диетолози, които твърдят, че просто трябва да уцелиш това, от което не дебелееш. То най-често е гадно, безвкусно, на всичкото отгоре не се сервира по заведенията и обикновено го няма по магазините.
                    "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                    Коментар


                    • #11
                      От: Хранене според кръвната група!

                      Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Е, там е работата - има кльощави хора, дето могат по 10 кг. торти и сладкиши на ден да плюскат или по едно печено прасе да омитат с две дамаджани вино и нищо им няма И други, които хрупат по 100 грама трева и марули на ден и пак стават по 200 кила. Навъдили са се диетолози, които твърдят, че просто трябва да уцелиш това, от което не дебелееш. То най-често е гадно, безвкусно, на всичкото отгоре не се сервира по заведенията и обикновено го няма по магазините.
                      То за това има вехта приказка: яж, пий и си носи новите дрехи. Умирачката със сигурност няма да ви подмине.

                      Коментар


                      • #12
                        От: Хранене според кръвната група!

                        Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        То за това има вехта приказка: яж, пий и си носи новите дрехи. Умирачката със сигурност няма да ви подмине.
                        Ама гадно е от 65 килца с плочки на корема и славно минало на капЕтан на училищния отбор по гимнастика... за три-четири години да станеш 120 Не че не познавам и далеч по-трагични случаи, де.
                        "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                        Коментар


                        • #13
                          От: Хранене според кръвната група!

                          Боголюбе, каква кръвна група си, ако не е таина и може ли да публикуваш списъка?
                          „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

                          Коментар


                          • #14
                            От: Хранене според кръвната група!

                            Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Е, там е работата - има кльощави хора, дето могат по 10 кг. торти и сладкиши на ден да плюскат или по едно печено прасе да омитат с две дамаджани вино и нищо им няма И други, които хрупат по 100 грама трева и марули на ден и пак стават по 200 кила.
                            Различават се тези две категории люде главно по ЕГН. Някъде между 30 и 35 в организЪма става НЕЩО и после жените получават задник, а мъжете - търбух. Ефектът е различен при различните хора ама физиологията досега не е питала някого дали иска.

                            После като наближиш 60-те за някои мъже има нов бонус - обратно в абитуриентския костюм. Ама не е за всички.

                            Коментар


                            • #15
                              От: Хранене според кръвната група!

                              Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Различават се тези две категории люде главно по ЕГН. Някъде между 30 и 35 в организЪма става НЕЩО и после жените получават задник, а мъжете - търбух. Ефектът е различен при различните хора ама физиологията досега не е питала някого дали иска.

                              После като наближиш 60-те за някои мъже има нов бонус - обратно в абитуриентския костюм. Ама не е за всички.
                              Геронтология, май беше.... за някои.
                              Щото за други е обратно.
                              Днеска гледах Стефан Данаилов - майор Деянов.
                              А, че ЕГНто е фактор - не занам кой би могъл да го оспори.
                              Последно редактирано от Пенчо; 25-05-15, 19:06.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X