Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранене според кръвната група!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Хранене според кръвната група!

    Относно приетите калории-има една много широка заблуда-че колкото калории пише на опаковката-толкова калории са влезли в организма ти.
    Да, ама не.
    Толкова калории са минали през храносмилателната система, но колко са усвоени от червата, и са влезли в действие в организма е силно субективно. Аз например ям по-малко от един колега, който яде здраво, но той е хилав, че ще се счупи.
    А аз съм си добре закръглен.
    Всичко това е от това колко калории взема организма от храната.
    Има и много други фактори де, ама този е главния.

    А тази дивотия за кръвните групи е по-подходяща за БГмама, отколкото за сериозен форум за какъвто искаме да ни броят...
    Има ли желание-има и начин!

    Коментар


    • #32
      От: Хранене според кръвната група!

      Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Нулевата кръвна група у нас е достатъчно рядка за да ти развали статистиката.
      Достатъчно рядка, заради нарастващия ромски етнос ли ? Щото е най-честата. Това го има на 1100 места из мрежата:

      Кръвна група 0 (при 46% от хората) – Хората с тази кръвна група са месоядни. Те принадлежат към стара генетична група, която се нуждае от редовна употреба на месо, за да задоволи нуждите на праисторическите ловци. Високото ниво на стомашни киселини им дава възможност да приемат и преработват животински протеини, които са задължителни за тях. Разрешено е и червеното месо, въглехидратите, плодовете и зеленчуците. Не са разрешени никакви зърнени храни (жито, пшеница, царевица, овес и др.), повечето ядки, както и млечните храни. Хората с тази кръвна група често боледуват от хипотиреоидизъм (намалена функция на щитовидната жлеза), високостепенна киселинност на стомашния сок (водеща до язви) и по-течна кръв с по-добри реологични качества (по-трудно се съсирва).


      Кръвна група А (при 40% от хората) – Това е вегетарианската група. Те произлизат от праисторически племена, които са се прехранвали основно със земеделски култури. Плодовете и зеленчуците имат високо съдържание на въглехидрати и малко мазнини. Тези хора имат по-гъста кръв в сравнение с другите групи, по-чувствителна имунна система и ниско ниво на стомашни киселини, поради което не трябва да консумират млечни произведения, животински мазнини и меса. Хората с тази кръвна група са предразположени към сърдечно-съдови заболявания, диабет и рак.


      Кръвна група В (при 10% от хората) – Това са наследниците на племената, мигрирали към по-студени и сурови климатични зони. При тази кръвна група е разрешена по-широка гама от продукти, включително месо и млечни произведения. Могат да се приемат още плодове, зеленчуци, зърнени храни, риба. Храните, за които трябва да забравите са пилешко месо, скариди, сладолед, фъстъци, див ориз и домати. Хората с тази кръвна група са най-защитени спрямо заболявания, включително на сърдечно-съдовата система и рак.


      Кръвна група АВ (4% от хората)– Сравнително нова комбинация, произлязла след смесването на хора с кръвните групи А и В. Ето защо те притежават качествата и на двете кръвни групи. Трябва да се опитват да се хранят по-често, но по малко. Позволено е малко количество месо, риба и млечни произведения. Всички пушени меса и пилешкото месо са в списъка със забранените храни.
      "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

      Коментар


      • #33
        От: Хранене според кръвната група!

        Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
        С кое да е свързана, с надморненото тегло ли? Ако иде реч за вътрешно съгревающи течности, определено да. Иначе кой какво предпочита да кърка според кръвната група, не съм запознат.
        С каквото и да е, макар че темата е за здраве, не за тегло.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

        Коментар


        • #34
          От: Хранене според кръвната група!

          У нас мързелът и нежеланието са константа, точно като гравитацията.
          0885600006 - Чичо Коце

          Коментар


          • #35
            От: Хранене според кръвната група!

            Боголюбе, кАжи нещо и за пиЙеньето , че аз с тая А група зеленчуците все с нещо трябва да ги прокарвам
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

            Коментар


            • #36
              От: Хранене според кръвната група!

              Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
              У нас мързелът и нежеланието са константа, точно като гравитацията.
              Какво намекваш ? Ако цел ден тичаш подир оФците или бегаш бръже да те не фане полицията или стопанинът, когото си окрал или пък буаш с чуко и млатиш с кирката или пък така си се нафрашкал с мангизи, че можеш слободно да си прекарваш 4 часа дневно във фитнеса + 2 часа в басейна, може и да не бъдеш дебел. Но има, представи си и други професии, дето не можеш и нямаш време да ги правиш тия работи. Колкото и голямо удивление да събужда у тук гореизказалите се, напрягането на акъла също води до огладняване, нищо, че цял ден си пред компютъра зад бюрото, което със сигурност не е мързел.
              "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

              Коментар


              • #37
                От: Хранене според кръвната група!

                Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                Боголюбе, кАжи нещо и за пиЙеньето , че аз с тая А група зеленчуците все с нещо трябва да ги прокарвам
                Алкохолът не бил пиене, а храна. Висококалорична, разпалваща излишен апетит и като пиеш 50 гр. концентрат си заличил 6 месеца режим (туй според "моя списък") и си се заредил с калориЙ за цяла седмица напред .
                "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                Коментар


                • #38
                  От: Хранене според кръвната група!

                  Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Какво намекваш ?
                  Не намеквам, говоря директно. На английски звучи така: If there is a will, there is a way! На български -Ако има желание, има и начин!
                  Аз също работя "мисловно", "на бюро" и "без потене". Което не ми пречи да се храня здравословно, разделно и да имам едни 4-5 м2 в една стая, на които съм разположил лежанка, щанга и дъмбели. Също така и едни маратонки и ролери в гардероба. Малко повече четене на етикети в магазина. Лека промяна в хранителните порядки. И това е предостатъчно за постигане на мегатрудната цел - да отслабнеш.
                  И дотук изложеното не ми пречи да си хапвам вкусно и чревоугоднически. Който има желание - да чете. Ето една добра дестинация - http://www.bb-team.org/
                  Също така е добре да се гледат малко повече снимки на "фитнес маняци" или по стар стил "нормално изглеждащи хора", така просто, за добиване на допълнителен стимул и комлексиране! Щото ако гледате само реклами на Сачи, Леки, МакДоналЦ, БумБургер, Аладин, Мимас и т.н., нещата ще придобият кръгово измерение!
                  0885600006 - Чичо Коце

                  Коментар


                  • #39
                    От: Хранене според кръвната група!

                    Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                    Гагич, ти сериозно ли си го правил това и си отслабнал толкова много
                    Аз нямам намерение чак толкова строго да спазвам предписанията, но като цяло да избягвам храни, които уж не ми се препоръчват. Тук за две седмици свалих близо 7 кг. с тази диета японско чудо (може да я видиш в нета), но не пиех грам алкохол също така, с изключение на РД на жената преди 10-ина дни и вчера на празника 24-ти май. Е, просто не ядях неща извън диетата включени в нея, но понякога ако например имах да изям само две твърдо сварени яйца за вечеря, аз си хапвах и салата в ден, който я няма в менюто, но пък я има други дни. Пиех чай с мед вечер и т.н. неща, които като цяло ги нямаше в диетата. До сега не закусвах от няколко години, но вече ще почна, тъй като макар, че си ял един път поне повече, метаболизма се засилва и е полезно, за да не се пълнее. От тук натам просто мисля да избягвам концентратите и въобще алкохола (че бе ежедневие при мен да си опъвам по 200 гр. ракия поне на вечер), пърженото, тежките меса, хляба до минимум и по възможност препечен, да не вечерям след 20.00 ч., както и да не ям по много. Отделно да се ориентирам към препоръчаните храни, съобразно кръвната ми група.
                    И според мен тези писаници не са шега, махни ги тези диетолози, и жената ходи преди години при тях да и направят списък. Но когато прочетох, анализите са чисто медицински, като мотивирано обясняват защо при различните видове кръвна група реакциите на организма са различни, в зависимост от това какво ядеш. Ето например, в статиите се казва, че при моята кръвна група (не знам дали и аз съм така, има сигурно и изключения) обикновено киселинността на стомашните сокове е доста по-слаба от на някои от другите кръвни групи и поради това смилането на определени храни се затруднява, което пък с години натрупване на такъв тормоз може да доведе до сериозни проблеми. Обяснява се и за отделните съставки на кръвта как реагират на определени вещества и защо и т.н. Та от там идва и видовете храна, които следва да се поемат, като препоръчителни, видовете, които трябва да се изключат и тези, които са неутрални при консумиране. До сега съм водил доста нездравословен начин на живот, относно храненето.
                    Въпреки, че от години пия лекарства за високо кръвно, а и много пъти и с тях пак си ми е високо, сега докато правих диетата и не пиех и пушех (пушенето пак си го почнах) се чувствах по-добре и кръвното даже ми бе по-ниско от стандартните стойности. Значи каквото и да си говорим, от храненето ли, от преустановяване на пиячката ли или/и от цигарите, положителен ефект има.
                    Абсолютно вярно,така свалих 36 кг.за 4 месеца
                    Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                    Момци, какви кръвни групи, какви 5 лева? Сядаш и смяташ колко калории приемаш на ден.
                    Отслабва се с енергиен недостиг от 200-300 калории на ден + правилно меню + много вода + движение.
                    Не се отслабва с теория, лунна светлина и североизточен вятър!
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

                    Коментар


                    • #40
                      От: Хранене според кръвната група!

                      Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                      Момци, какви кръвни групи, какви 5 лева? Сядаш и смяташ колко калории приемаш на ден.
                      Отслабва се с енергиен недостиг от 200-300 калории на ден + правилно меню + много вода + движение.
                      Не се отслабва с теория, лунна светлина и североизточен вятър!
                      ОСЛАБВАСЕ с работа другото е от нечестивия
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                      Коментар


                      • #41
                        От: Хранене според кръвната група!

                        Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                        Което не ми пречи да се храня здравословно, разделно и да имам едни 4-5 м2 в една стая, на които съм разположил лежанка, щанга и дъмбели. Също така и едни маратонки и ролери в гардероба. Малко повече четене на етикети в магазина. Лека промяна в хранителните порядки. И това е предостатъчно за постигане на мегатрудната цел - да отслабнеш.
                        И колко часа на ден отделяш на такива занимания ? Щото е много лесно така - половината работен ден в спортна активност, "лека промяна в хранителните порядки": сменяш свинското с хайвер, трюфели и омари (трудно ще прeяждаш поради някои финансови ограничения ), ракийката с подходящ single cask от поне 1500 $ бутилката от 750 мл., домашното винце с Veuve Clicquot и отслабването е в кърпа вързано. За 1 година 50 кила прочее ги свалям и без "промяна в хранителните порядки", достатъчно е 3 месеца лятото да си джиткам уинд-сърфа и да си пляскам с харпуна на моренце, зимата 3 месеца на ски нон-стоп, останалото време да си лупам скуош (тенис така и не се научих като хората ) малко басейн, сауна, хамам - there is a will, there is NO way
                        "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                        Коментар


                        • #42
                          От: Хранене според кръвната група!

                          И при мен бяха 30 - и - кусур кила. С тази разлика, че спазвах един хранителен режим, на д-р Дюкян, който съвпада с този който го дават за 0. Без фитнес и щуротии, само зора беше да намеря къде да обядвам.
                          За любителите на фитнеса и калорийните калкулатори ще спомена че 1 лято бях каменоделец и не мръднах. Занимавал съм се и с други дености изискващи физически труд - същата работа.
                          LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                          2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

                          Коментар


                          • #43
                            От: Хранене според кръвната група!

                            Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
                            Без фитнес и щуротии, само зора беше да намеря къде да обядвам.
                            Това е най-големият проблем. В центъра на СФ за "лека промяна на хранителните порядки" работа върши само ресторантът на "Гранд Хотел София" (~ 500 лв. на обяд) Иначе си наемаш готвач или си влачиш котелките от къщи. Навсякъде сервират свинско-свинско-жилаво говеждо-бройлери и тем подобни.
                            Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
                            За любителите на фитнеса и калорийните калкулатори ще спомена че 1 лято бях каменоделец и не мръднах. Занимавал съм се и с други дености изискващи физически труд - същата работа.
                            Мани ги тия плейбои, бе, сит на гладен не вЕрва
                            "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                            Коментар


                            • #44
                              От: Хранене според кръвната група!

                              И в центъра и сега в Люлин обяда няма как да се случи за 0ва група, наистина трябва да си нося от вкъщи.
                              И всъщност, според статистиката най-много Българи са с А група, демек може да мушкат банички с боза безотговорно.
                              LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                              2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

                              Коментар


                              • #45
                                От: Хранене според кръвната група!

                                Нямaм килa отгоре и ям кaквото си искaм по много ,кaто изпълнявaм всяко физическо нaтовaрвaне с удоволствие незaвисимо колко е тежко ,без мършa и млекa не могa ,чел съм че било хaрaктерно зa кръвнa групa 0+,зaщото билa нaй-стaрaтa,дaли е вярно,не знaм ,не се съобрaзявaм с холестероли и рaзни подобни и дa чукнa нa дървенaтa си тиквa,мисля че всичко си до човек.Преди години вaрирaх зимa -лято с некви 5килa зaдължително ,но от няколко съм зaкрепил около 90 твърдо.Не ползвaм aсaнсьори ,кaрaм колело от време нa време и плувaне поне един път в месецa нa мaкс,не пропускaм и лостa в дворa,тa момчетa всичко си е до личнa нaстройкa,кръвнaтa групa е вторa ръкa.Просто повече aктивност и нямa нуждa от диети и рaзни подобни.Догодинa ще треснa 50 и ми е кеф ,че пaк ще си прaвя/нaдявaм се/ 25м.кроул зa 23сек.кръвно,мръвно не знaм кво си ,след железно кaнче кaфе ,зaдължително сутрин съм го мерил зa пробa и си е в нормaлни грaници.Тa тaкивa нещa желaя нa всички ви!ЖИВЕЙТЕ AКТИВНО и ще бъдете ЗДРAВИ!п.с.умнaтa с пиячките,колкото по-мaлко,толковa по-мaлко ,мa не може и без въобще,прекaленото въздържaние е зa фaнaтици и стрaхливци.
                                Последно редактирано от faster; 26-05-15, 00:13.
                                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X