Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Търся съвет за куче.

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    То тумор не знам как може да се отвори. Вероятно става въпрос за киста.
    Киста да, грешката е моя.

Коментар

По повод отнемането на купичката с храната, и четиримата вкъщи нямаме проблем с това. Гадината само гледа неразбиращо, молещо и очаквателно.

Снощи и сутринта си направих експеримент: дадох на малкия ми син бисквита и го накарах да се разходи из стаята, гадината веднага се втурна след него, но на "Не"-то, което се изтръгна от мен се отказа от подскоци и само ходеше след детето. Сутринта повторихме, като този път командата беше изречена от големият ми син докато малкият маршируваше с бисквитата, получи се, с леко колеблив резултат.

Като че ли има надежда, заредил съм се четири пакета бисквити!

@ Куздов - До сега съм гледал само немци (Немска овчарка и Немски дог) за тях каквото и да напиша ще е малко и недостатъчно за изразя възхищението си, но тоя келеш ми го подариха, не можех да откажа. Освен това Немският дог отгледа голямото ми дете и неговата смърт му се отрази ужасно. Аз не исках и да чувам повече за куче, но в очите на децата съм най-добрия татко, особено на едното!
      Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
        Moeто му биха инжекция уж за невродермит, щото изпуснах баба ми да я заведе на лекар. После се оказа, че инжекцията е накарала тумор на гърдата и да се отвори за по-малко от час и за 30 минути агония издъхна. Мен ако питаш нарочно са го направили, не може аптекарката ми да го знае това, а лекар да го пропусне...

Ама те са за Нобелова награда по медицина! Могат да отворят тумори за 30 мин с инжекция, бря, бря

Коментар

Първоначално публикуван от caribi Преглед на мнение
          Ама те са за Нобелова награда по медицина! Могат да отворят тумори за 30 мин с инжекция, бря, бря
          В Русе има цифром и словом ЕДИН ветеринарен лекар, който е в час, познавам ги всичките, някои са ми добри познати, но след предния този при тях не е стъпвал, освен за два осила.
          Рядко влиза, но и той е от нашите, познавам го от ДВСК, беше си кадърен, отвори си малка клиника и съумя да си построи и готина къща през годините с ниски цени и компетенция - той позна епилепсията, после взе кръв, но беше направил и инсулт от напъните и нямаше никакъв шанс животинката - отиде си в кански мъки за няма пет дена, след инсулта последният ден само дишаше като риба на сухо, но гърчовете спряха, Господ реши да прекрати мъките му, вид милост, на сутринта издъхна много мъчително, защото е нямал никакви проблеми с бъбреци, сърце, стомах и черен дроб, макар и на 12 години половина, добре сме си гледали момчето...
          Последно редактирано от maxxx; 25-03-13, 22:36.

Коментар

Гриша, определено отдавна е трябвало да го стегнеш. Лошото е, че много хора не го разбират това. Последния случай беше на познат с ротвайлер на 5-6 месеца, който грам не го слушаше, а стопанина му чакаше да порастне, за да го обучава, а да не говорим за възпитаване. Кучето трябва да се обучава, възпитава от втория ден в новия си дом!

Моя го почнах от момента, в който влезе вкъщи. На два месеца беше такъв инат, че не ми се говори. Ако не беше възпитаван и пречупен от самото начало, сега не знам как щях да го вкарам в пътя. Да не говорим, че е два пъти по-голям от мен.

Хора, възпитавайте си кучетата от палетата и вие ще сте доволни от резултата, и те няма да се чудят защо преди е можело, а сега не може.

А за взимането на храна - независимо дали от деца или от възрастни, кучетата трябва да се научат да не взимат от никой, освен стопанина. На това също се учи кучето, докато е малко.

Коментар

Моя фамилен опит е само с ловни кучета - лудогорски и балкански гончета на дядо ми, после пойнтери, ягдтериери и бретон-шпаньоли. Обучението почва от 38-45 ден по схема. Отърве ли се времето на някое „упражнение“, после почти няма оправия. Особено за яденето и срането. Мине ли палето 9 месеца и бой не може да го превъзпита.
              Единствено пойнтерът може да се привикне и по-късно, но той често е по-интелигентен от някои хора.
              Но ако някой пес до жилището си вече е покрил кучка, нищо не го променя, освен 0.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Ей това бих искал да го постигна в един момент с нашия, макар че ще е доста трудна задача ...
                Това почти не е възможно за постигане....особено ако кучето е навън на двора и не е вързано....повярвайте ми. Първата ми немска овчарка, татко ми я донесе от развъдника на МВР(тогава)Джина, бйх на 10години, да Джина не кусваше каквото и да е от друг човек.....но тя беше източно европейка.... и не даваше на мъжки ако не го харесва, но това го правят и сегашните ми овчарки,...и от там че до сега не мога без тях....10 изпратих....и десетте са ми още пред очите....двете ми най мили овчарки ги отрови съседът....не защото му пречеха, а защото не му даваха без нас да прескача оградата вечер и да си вземе каквото си е харесал(салам с ръкавици и инжектиран антифриз) Още не мога да ги прежаля....последната почина при раждане......но ми остави три прекрасни и красиви Немци....вече си имат характер и се вижда кой и от какви уроци има нужда
                Аз съм си ги възпитавала сама и до сега е нямало изцепки......моят почти 30 годишен(казвам 30 защото до двадесет години кучетата ги гледаха и възпитаваха родителите ми) опит показва че сгънато списание на руло и стегнато с тиксо кръстила съм го "възпитателка" и според грешката шляпване по дупето по слабо или силно.....лошото на това е че когато ти трябва веднага свалям чехъла и по навик десният и същото със команда "НЕ" и шамар с чехъла....действа безотказно....има само един недостатък....след повече команди от различен вид десният чехъл го няма или е на парчета Бях купила два чифта еднакви чехли на мен и дъщеря ми....моят Макс, докато се учихме и растяхме пробваше по дупето си и от двата чифта защото ги сменяхме с детето.....и една сутрин след почти осем месечно самоучително възпитание намерих двата десни чехъла на парченца.
                Гриша, купи си списание по тънко но с твърда корица и си направи възпитателка и няколко чифта чехли, когато възпитателката е в другата стая например.
                Успех!
                Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение
                  Това почти не е възможно за постигане....особено ако кучето е навън на двора и не е вързано....повярвайте ми. Първата ми немска овчарка, татко ми я донесе от развъдника на МВР(тогава)Джина, бйх на 10години, да Джина не кусваше каквото и да е от друг човек.....но тя беше източно европейка.... и не даваше на мъжки ако не го харесва, но това го правят и сегашните ми овчарки,...и от там че до сега не мога без тях....10 изпратих....и десетте са ми още пред очите....двете ми най мили овчарки ги отрови съседът....не защото му пречеха, а защото не му даваха без нас да прескача оградата вечер и да си вземе каквото си е харесал(салам с ръкавици и инжектиран антифриз) Още не мога да ги прежаля....последната почина при раждане......но ми остави три прекрасни и красиви Немци....вече си имат характер и се вижда кой и от какви уроци има нужда
                  Аз съм си ги възпитавала сама и до сега е нямало изцепки......моят почти 30 годишен(казвам 30 защото до двадесет години кучетата ги гледаха и възпитаваха родителите ми) опит показва че сгънато списание на руло и стегнато с тиксо кръстила съм го "възпитателка" и според грешката шляпване по дупето по слабо или силно.....лошото на това е че когато ти трябва веднага свалям чехъла и по навик десният и същото със команда "НЕ" и шамар с чехъла....действа безотказно....има само един недостатък....след повече команди от различен вид десният чехъл го няма или е на парчета Бях купила два чифта еднакви чехли на мен и дъщеря ми....моят Макс, докато се учихме и растяхме пробваше по дупето си и от двата чифта защото ги сменяхме с детето.....и една сутрин след почти осем месечно самоучително възпитание намерих двата десни чехъла на парченца.
                  Гриша, купи си списание по тънко но с твърда корица и си направи възпитателка и няколко чифта чехли, когато възпитателката е в другата стая например.
                  Успех!
                  Извинявай но не съм съгласен с "възпитателка чехли и т.н"особено за кучета от силни породи ако се желае изграждането на едно социално и уравновесено животно за в бъдеще когато се среща с какви ли не ситуации.
                  До сега съм имал 3 немски овчарски кучета не претендирам с разбиране към обучение на породата но бих искал да споделя насоките на човека който ми даде 1 НОК(работи с тази порода от 25-30 год.) за мен той е вещ и винаги съм се придържал към тези съвети:
                  Ако не можеш да отделиш около 4 часа дневно за поне 2 год. напред не вземай куче от тази порода
                  Ако ти е 1-во куче женско
                  Първите 2 години поне храна от най висок клас
                  Интензивни прогресиращи натоварваня
                  При всяко едно запознанство се изгражда 1-приятелство 2-доверие и след това команди и изпълнение
                  Никога "не използвай възпитателни средства който кучето може да види за в бъдеще в ръцете на някой друг " да теб те има за лидер и знае какво примерно означава навито списание или чехъл ами ако списанието е в ръцете на непознат и кучо е станал 50 кг??
                  Не му пълни главата с излишни команди
                  Нашите са 5 който ги изпълнява НО ги изпълнява ааа и една научила го дъщеря ми "умри " но при нея става на друг не я изптлнява
                  Та 1 и според мен най важна още от наи рана възраст ЕЛА,НЕ,СТОЙ,СЕДНИ ,ЛЕГНИ
                  И лакомства при всяко отзоваване от негова страна (както са казали храната прави борбата

Коментар

Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение
                    Това почти не е възможно за постигане....особено ако кучето е навън на двора и не е вързано....повярвайте ...
                    Има си метод при който подготовката за изпълнение изисква повече време отколкото самото отучване. Безотказен е но чакам да видя кой ще обещае първи бирата та да го споделя. Вестникът, респективно списанието, няма нищо общо като възпитател с чехъла. Кучето реагира много по остро на плющящият звук от вестникът отколкото на болката. Докато е малко много добре действа вдигането за кожата на вратъ, майката така ги възпитава от самото начало.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      Единствено пойнтерът може да се привикне и по-късно, но той често е по-интелигентен от някои хора.
                      Аз също съм се замислял над този въпрос, и то по принцип кучетата са си по интелигентни от някои хора

Правя само уточнението, че куче което се подава по лесно на дресировка не означава че е по умно от такова което се поддава по трудно, да не бъркаме понятията, това че едно куче не изпълнявана нашите команди не означава, че е тъпо.

Първоначално публикуван от kivv1973 Преглед на мнение
                      Ако не можеш да отделиш около 4 часа дневно за поне 2 год. напред не вземай куче от тази порода
                      Колега те сумати хора на децата си не отделят по 4 часа на ден, ти искаш на кучето да отделят, спор няма колкото повече време отделяш толкова по добре, но нека бъдем реалисти все пак.
                      А и това, колко време отделяш на ден на кучето не е гаранция за това, че ще го възпиташ правилно - ако 4часа на ден се лигавиш само с него и си играете на "легни - седни" нищо няма да постигнеш.
                      За мене възпитанието на кучето в едно семейство трябва да се изразява основно в това , кучето да разбере знае къде му е мястото т.е. след мъжа, жената, децата бабата и т.н. - то трябва да разбере, че всички тези хора са по "алфа " от него.
                      Другото на което е хубаво да се научи е хигиена ... останало са екстри , но пък ми прави впечатление, че доста хора акцентират на "екстрите", а пропускат основните неща .
                      Последно редактирано от dradonov; 26-03-13, 10:27.
                      gsm - 0899388807

Коментар

Веднага се нареждам с първата бира! Не друго, но това е единственото, което не съм успявал да науча куче. Имал съм куче, което по собствено усмотрение не яде от чужди хора, но аз не съм успявал да го науча. Баща ми прилагаше метода на чужди кучета, ако бъде помолен за това. Дава на чуждото куче храна и като посегне да я вземе, бум по носъ. Но той си беше кучкар дето нямаше куче да не се влюби в него от раз, без значение дали е зло или добро. Те повечето кучета си го приемаха и него за куче, щото той обичаше да си играе с тях на 4 крака и изобщо си имаше подход. Сега аз реално не мога да разчитам на чужди хора да ми учат кучето на нищо, но това неговото даваше резултати и често се намираше някой да го моли за тази помощ.

Коментар

Дава на чуждото куче храна и като посегне да я вземе, бум по носъ.
                          Така научих и моя да не взима от чужди хора. Но трябва да се прави често с много различни хора. Много е важно да се прави и без присъствие на стопанина. А още по-важно е да се прави, докато кучето е малко, защото 1)шанса да отвърне е по-малък и 2)когато порастне, никой няма да иска да помогне.

Моя, като хване следа, веднага отива да намери от къде е, но, ако се окаже храна, веднага бяха настрани. Много е важно кучето да се научи да не взима от никой друг и да не яде от земята. Особено в София често има "хора", които хвърлят отрови, рибарски кукички в салам и т.н.

Коментар

Веднага се нареждам с първата бира!
                            И аз се нареждам!

Коментар

Първоначално публикуван от lllusion Преглед на мнение
                              Така научих и моя да не взима от чужди хора. Но трябва да се прави често с много различни хора. Много е важно да се прави и без присъствие на стопанина. А още по-важно е да се прави, докато кучето е малко, защото 1)шанса да отвърне е по-малък и 2)когато порастне, никой няма да иска да помогне.

Моя, като хване следа, веднага отива да намери от къде е, но, ако се окаже храна, веднага бяха настрани. Много е важно кучето да се научи да не взима от никой друг и да не яде от земята. Особено в София често има "хора", които хвърлят отрови, рибарски кукички в салам и т.н.
                              Да реално само в първите месеци има бързи и лесни резултати. Пък зависи от породата, но непознат /щото работи по-добре ако не е имало предишен контакт с животното/ да плесно по носъ голям и силен пес си е опасна работа. Обаче не може да няма начин и без чужда помощ, та си мисля derhunter за такъв умел ход говори и ми е супер интересно как става. Пумчото дето сега гледам не мисля да може да се отучи, той ако го пусна първата му работа е да иде до селото да рови в боклука и да търси изпражнения да хапва, ако и да не е гладен...

Коментар

Уф, забравих да кажа че бира не пия. Та: Ламарина, колкото по-голяма толкова по-добре. По средата дупка, а в дупката метална съдинка. Номера е живинката да не може да вземе храна от съдинката без да стъпи на ламарината. Съдинката да не опира в ламарината и на дъното малко солена водичка. Една батерийка от 4.5 V и единият полюс на ламаринката другият на съдинката. Нататък старата с/ма-чужд човек и мръвката в съдинката. Вашето присъствие не е задължително. Дава резултат от първият път, поне при мен а и при много приятели на които съм го давал е било така. За зтвърждаване може и втори опит при който вие сте наоколо, просто за да се уверите в постигнатото. Уточнение- на кучето не му е проблем да понесе този ток, за разлика от коня, например и няма никакви негативни последствия за него. Не мога да намеря съоръжението че за последен път съм го ползвал много отдавна, а може и да съм го дал на някого. Става и с няколко листа ламарина подредени така че пак да трябва да стъпи в/у тях за да вземе храната, проблемът е че понякога не си контактуват добре и на някой може да няма ток.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X