Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Извинявам се, че се отклонявам от темата, но Кангала става ли за пазач на голям двор? Питам защото искам да пазо добре, а пише че е сдържан и дисранциран.. От мен ли зависи дали ще го направя добър пазач?

Коментар

Определено има добри заложби... А какво ще излезе от него - зависи в голяма степен от стопанина му - от теб
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Както и всички овчарски породи му е заложено да е пазач но другото зависи от стопанина!
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Ако искаш да го направиш злобен звяр, налитащ на всичко движещо се, наистина много зависи от тебе.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
            Ако искаш да го направиш злобен звяр, налитащ на всичко движещо се, наистина много зависи от тебе.
            На първо четене се сещам за два злобни звяра (каракачанки), налитащи на всичко движещо се. Единият така беше подредил стопанката си, че въпросната трябваше да понесе бая шев и кройка по ръцете. Другият пак беше изпохапал стопанина си и то веднага след като същият му е дал да яде ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Значи аз трябва да го правя такъв, хм... Последно - от мен зависи агресията му?

Коментар

Ми не точно, но в голяма степен. За да ти е покорен и да го контролираш, песа трябва да възпитан от теб още от малък. И тогава вероятността да ти се озъби е нищожна. Но не значи, че няма да го прави към други хора и животни. Например на моя риджбек мога по всяко време да му извадя и най-вкусната хапка от устата и няма да покаже никакво недоволство. Същото могат да го направят и синовете ми и жена ми. Но покаже ли се на вратата чужд човек, директно са спуска, а на вилата не дава да мине човек на половин километър от двора. На дребни кучета не обръща внимание (освен ако не са женски, де), но с едри мъжкари се посбива доста често. В парка или на улицата въобще не обръща внимание на хората, освен ако не му говорят или зяпат втренчено. Та всяко куче си е с характер и задължително трябва да го познаваш отлично, щото могат да направят големи бели ако ги изпуснеш от контрол.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от RoseRed. Преглед на мнение
                  Значи аз трябва да го правя такъв, хм... Последно - от мен зависи агресията му?
                  А най-интересно става ако нямаш опит в обучението на куче или някой близо до теб да те съветва и помага. Е тогава стават най-големите беди.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Имам БОК на вилата.
                    Не закача никой от семейството и хората, които познава (съседи, близки).
                    Не закача и деца. Но по непознати лае и се спуска, както и по мотори и коли.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0136.jpg
Прегледи:1
Размер:219.8 КБ
ID:5661310

Име:DSC00788.jpg
Размер:290.7 КБ
ID:5661311
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Имам БОК на вилата.
                      Не закача никой от семейството и хората, които познава (съседи, близки).
                      Не закача и деца. Но по непознати лае и се спуска, както и по мотори и коли.

Име:DSC_0136.jpg
Размер:219.8 КБ
ID:5661310

Име:DSC00788.jpg
Размер:290.7 КБ
ID:5661311

Предишната каракачанка, три пъти вкарва майка ми в болница да я шият.
                      Та... куче и куче еднакви няма.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ако кучето ми ме ухапе (или друг човек, некрадец), ще е последното му действие.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          Имам БОК на вилата...
                          Голям е убавец.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Ми не точно, но в голяма степен. За да ти е покорен и да го контролираш, песа трябва да възпитан от теб още от малък. И тогава вероятността да ти се озъби е нищожна. Но не значи, че няма да го прави към други хора и животни. Например на моя риджбек мога по всяко време да му извадя и най-вкусната хапка от устата и няма да покаже никакво недоволство. Същото могат да го направят и синовете ми и жена ми. Но покаже ли се на вратата чужд човек, директно са спуска, а на вилата не дава да мине човек на половин километър от двора. На дребни кучета не обръща внимание (освен ако не са женски, де), но с едри мъжкари се посбива доста често. В парка или на улицата въобще не обръща внимание на хората, освен ако не му говорят или зяпат втренчено. Та всяко куче си е с характер и задължително трябва да го познаваш отлично, щото могат да направят големи бели ако ги изпуснеш от контрол.
                            Не сравнявай БОК с твоето.
                            Аз пуснах темата преди 5 години и е редно да дам отчет.
                            Моето куче е вече на 5 години, за пазач става, по-сдържан е от немската овчарка но и по-непредвидим. Злобата си е вътре в него, след третата година е по-явна.
                            С домашните животни се разбира идеално, с други кучета също, гледам го заедно с трицветно гонче, също мъжко.
                            Едро куче, не е най-големите, но е едричко и е доста икономично за такова куче, яде на половината на гончто и на немската овчарка, храня ги с гранула и хляб, зимата им варя фенери. Не обича кокали, не знам защо.
                            Хубаво куче.
                            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                              Не сравнявай БОК с твоето.
                              Аз пуснах темата преди 5 години и е редно да дам отчет.
                              Моето куче е вече на 5 години, за пазач става, по-сдържан е от немската овчарка но и по-непредвидим. Злобата си е вътре в него, след третата година е по-явна.
                              С домашните животни се разбира идеално, с други кучета също, гледам го заедно с трицветно гонче, също мъжко.
                              Едро куче, не е най-големите, но е едричко и е доста икономично за такова куче, яде на половината на гончто и на немската овчарка, храня ги с гранула и хляб, зимата им варя фенери. Не обича кокали, не знам защо.
                              Хубаво куче.
                              Това важи и за другите овчарски кучета, имам предвид от втора група, молосите. И следва да се взима под специално внимание от бъдещите собственици.

Коментар

Овчарското куче(БОК) си е родено пазач.На село при майка ми има старо овчарско куче,никой никога не го е обучавал нищо,но вечер когато го пуснат,лега предвратата на къщата и който е вътре е стопанина,тези отвън (даже и синовете ми и жената)са врагове.Има маме и два питбула ,мъжки и женски,като женския е някакъв бивш боец от някакви битки (подарен ни поради изтичане на спортната му кариера),и с тях се разбира прекрасно,като те знаят кой е господаря в двора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X