Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

колега,да се научи на команди седни,легни и не знам си какви номера ,не съм сигурен щото не съм се занимавал,да ги уча,но в двора не може да влезе чужд човек,лае та се скъсва и не дай боже да скъса сенджира.(случвало се е).Децата си играеха с него ,само където не са го яздили.Овчарското куче е боец,има ли други по улицата не може да не се сбие .Най важното му качество е че е много устойчиво на болести,не помня някое да е боледувало и да съм го карал по лекари.

Коментар

Когато говорим за пазач и стопанин на двора също обръщам внимание на две близки породи - алабай и кангал. Мисля и двете превъзхождат в много качества Българското овчарско куче, а и се поддават на обчение, особено алабая...
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Преди 2 години аз и аз бях изправен пред същата дилема за избор на домашно дворно куче и се колебаех м/у немска, каракачанска овчарки, хъски, ротвайлер и кангал. От тях познавах най-добре немските овчарки и дълги години гледахме източноевропейска овчарка. Проведох дълги консултации със специалисти и всички почти еднозначно ме насочиха към немската овчарка. Каракачанската овчарка изисква най-малко грижи, но се възпитава трудно. А за кангала ми казаха, че изобщо не подлежи на възпитание, че е много добър пазач, и че уважава само шефа на глутницата, т.е. един стопанин, но винаги може да опита да извоюва лидерското място. За алабай не съм чувал. И така отново си взех немска овчарка и не съжалявам.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

А-ма и ние тук надали ще вземем да открием топлата вода. В края на краищата, немската овчарка е най-универсалното служебно куче по цял свят (това гранични служби, полицейски служби, военни, разни охраняващи) - едва ли това е случайно.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Немецът е мъхнат за отглеждане здравословно до година, не всички, разбира се.
            Аналог от събратята си в главната квартира няма, най-умен и възприемчив е за всякакви дейности.За ловно куче хич го няма, но не е това и питанката.
            Имам познат полицай-кучкар, служил и следнаборно в Берковица няколко години.
            Вкарвали са за обучение там Каракачанци, Кавказци и Московская сторожевая/мелез между Санбернар и Кавказец/.
            Думите му за тези породи бяха:-Тъпа работа, едно/две от десет влизаха в релси и то с труд като за три Немеца.

Коментар

В апартамента имахме около 4 кучета(3 пекинеза и 1 болонка-меляз).Наложи се на работното место да притежаваме друго[жив помияр(уличнапревъзходна,но бе готин и много културен)].Гледахме си го с авторитет,НО след сблъсък с други помияри(поради липса на мрежа+вързано куче),получи постоянен бан(почина за едната глупост).Сега съм решил да си взема нещо по-масивно,което не се плаши от чуждестранни габарити.Моя Кум има женска(Чистокръвен тюркменистантски кангал).По невежа случайност бащата е Каракачан(чистокръвен).Сега дето се вика чакам госпойцата да роди,и си избирам един елитен пазач(Хабер да е мъжко,че......)!Ако някой притежава порода подобна на колегата "маххх",говорим за друго прасе(порода).

П.п.Вземай за пазач куче с големи габарити
              И човек бяга от подобно,камо ли разни превъзходни.Габарита взема преимщество
              2П.п.Една ракия не била ракия,верно ли?
              Последно редактирано от STROIL; 21-12-10, 15:55.

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
                ...П.п.Вземай за пазач куче с големи габарити
                И човек бяга от подобно,камо ли разни превъзходни.Габарита взема преимщество
                +1. Размера в случая има значение...

Коментар

Кангал е кучето....

Коментар

Всеки си с предпочитанията,аз не бих си взел кангал,но затова хората са различни.

Коментар

Дилемата пред мен е каракачанец или немец, още се двоумя, от прочетеното тук и разговорите с някой хора разбрах, че каракачанеца е куче пазач, но ми останаха съмнения за възпитанието и обучението на кучето.
                      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Колега, взимай каракачанеца и му отдели малко повечко внимание първите няколко месеца - да иска малко повечко тренировки, но има защо, просто трябва да си настоятелен Няма да съжаляваш, прекрасен пазач е и ако има шанс да е свободно из двора ще бъде мнооого щастлив/а
                        LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                          Колега, взимай каракачанеца и му отдели малко повечко внимание първите няколко месеца - да иска малко повечко тренировки, но има защо, просто трябва да си настоятелен Няма да съжаляваш, прекрасен пазач е и ако има шанс да е свободно из двора ще бъде мнооого щастлив/а
                          Аз мисля, че на всяко куче трябва да се обръща внимание, т.е. да се общува с него и тогава резултата е прекрасен, а и кучето се кефи, че се разбира със стопанина си...

Коментар

Внимание няма да му липсва, баща ми всеки ден отделя време за кучето.
                            Разходките из гората също са гарантирани остана да науча повече за нрава обучението.

Кучето е голяма отговорност, затова и толкова се интересувам и двоумя.
                            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Немеца и каракачанката са различни кучета, но и двете по своему ще ти вършат прекрасна работа. Много е важно обаче кучето да е чистокръвно.

Коментар

+1 Каракачанка.
                                До преди година имахме такъм мъжки екземпляр... беше страхотен, едър и масивен пазач. За съжаление умря от вътрешни разкъсвания от кост. Сега сме с две немски (мъжко + женско), но не е същото...
                                Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                                Mercedes w212 E350 4matic
                                Ducati Monster 600
                                O888795575

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X