Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Извода от дотук прочетеното е само един,внимателно преценяваите за какво взимате куче.То не е вещ на която можете да направите рекламация.А относно темата,според мен колегата ще си вкара таралеж в гащите(или по-скоро в гащите на човека,който ще го гледа.)Съдя по себеси и говедото което гледам аз.

Коментар

Немската е много верен другар , но според мен не трябва да се държи на въже , просто се съсипва психически и иска постоянно да се занимаваш с него, за което се отплаща . Каракачанката е непретенциозно, но ако го връзваш го пускай поне за няколко минути на ден по едно и също време, създава му се навик и се чувства по-добре .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

За мен за да гледаш куче,трябва да имаш къща с двор.На село старците имат 2-декара двор и кучето си знае че вечерта ще го пуснат и тогава си е цар.Така и без специална дресура то свиква че това е неговата територия и никой не може да влиза безнаказано в нея.Но най важна е породата на кучето,щото преди години чичо ми доведе един питбул ,на село и това куче ,зимата не си показваше носа извън колибата,даже и когато ядеше трепереше.От 15-20г.има ме каракачанки и не помня някое да не е спало на снега камо ли да трепери.В колибата влизат само през лятото ,на сянка.

Коментар

За това дали кучетата биват лоши, зли или пък добри и лигльовци - кучето е огледало на стопанина си!
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
            А какво прави куче като кавказец в град като София?
            А бе случая не е в София и кучето е гледано в двор - слава богу че е успяла да го удържи някога!
            Идеята ми е, че голямо и потенциално опасно куче изисква и съответната отговорност от този, който ще го гледа всеки ден.

Коментар

Гледал съм немска овчарка, а сега съжителствам с две каракачанки - мъжка и женска (и четири малки от поредното кучило). За къща с двор каракачанката е по-подходяща - изхождам от личен опит, а не от писаното в дебелите книги. Каракачанката е абсолютно непретенциозна към условията на отглеждане и хранене. Не изисква някякви специални грижи за обучение. За къща с двор е достатъчно и основното обучение. Рядко интелигентно куче ( а съм отглеждал различни породи). Силно недоверчиво куче към непознати. Размери и осанка всяващи респект. Кучето може да яде и много и малко, ама ако е много затлъстява, а ако е малко става хърбаво.

П.П. Тази и други подобни теми ме навяват на мисълта за едно малко по подробно представяне на породата. Ама ще ми трябва малко време да го подготвя.
              Дискавъри 300 тди ръчка
              Витара тди автомат
              XT660R

Коментар

Аз имам две Немски овчарки като мъжкият е на 1г. женската на 4г. Много умни няма спор, мъжкият е изложбено куче и след всичките обучения, изпити и т.н. мога да се обзаложа, че по-умни кучета няма. Пуснати са фрии на 1дка двор чувстват се перфектно(бягат като гламави), много важно е кучето да има достъп до оградата.
                Независимо от избора ти, животното трябва да мине обучение, но не при теб или баща ти.
                --------------------------------------------------
                [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                [/FONT]

Коментар

Гледал съм дог, ирландски сетер, немска овчарка, кокер, две каракачанки и сега имам каракачанец. От всички тези породи повече никога не бих си взел немец и то наи- вече заради миризмата. Ма много вонят. БОК /Българско овчарско куче/ е много любвеобвилен и ако не е някой "извратен" няма да има проблеми. В игрите е малко груб заради големите си размери и като се засили да се радва на малко дете спокойно маже да го бутне и после да се чуди какво му става на това дете. Когато се е засилил на някъде добре е да му сторвате път- може и да не разбере, че Ви е отнесъл. А относно страха- в повечето случай спазва дистанция, но пък всява достатъчен респект с размери.
                  Последно редактирано от atanas05; 08-01-11, 12:41. Причина: допълнение

Коментар

Здравейте, взех си БОК, хубаво, бяло на големи черни петна мъжкарче. Засега мнението ми за него е, много игриво, много обича да го чешем по коремчето и най странното е, че неизпитва никакъв страх, незнам от това ли, че е още бебе /на 3 месеца е/от глупост ли. Вчера го развеждам на кайшка, несмея още да го пусна без кайшка извън двора, и той дребосъка се приближава до един Неаполитански мастиф и през мрежата започва да го лае и да ръмжи, отвътре мастифа и той лае, в един момен ме достраша.
                    Как да го науча да не взема храна от чужди хора?
                    Как да го отуча да скача по мен?
                    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                      Как да го науча да не взема храна от чужди хора?
                      Как да го отуча да скача по мен?
                      По точка 1 - с дозиран бой. Не пребиване, разбира се! Пускаш някой друг да му подаде, взимаш храната и пляскане.
                      После ти му я даваш и галене. Бързо ще разбере.
                      По точка 2 - като поотрасне ще му мине. Ако не - метода по т.1.

Коментар

Сестра ми гледа такъв изрод в апартамент и е изял всичко което е по малко от кухненски шкаф! Гости не идват вече. Мене ми загриза кожени обувки Кемъл, успях да избягам навреме, както ми бяха на краката ! Малките кученца ги премазва в движение, в големите се блъска, докато избягат. Едно хъски веднъж му отхапа част от езика, тоя го прие за лбовна игра.
                        Още е бебе де, към 50 кила. Казват, че става истински игриво като порасне.

Коментар

Тъпо и зло = Каракачанка.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Тъпо и зло = Каракачанка.
                            Не си прав. Ама съвсем не си прав.....
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              По точка 1 - с дозиран бой. Не пребиване, разбира се! Пускаш някой друг да му подаде, взимаш храната и пляскане.
                              После ти му я даваш и галене. Бързо ще разбере.
                              По точка 2 - като поотрасне ще му мине. Ако не - метода по т.1.
                              Това по-горе с боя е мнооо......ненужно!
                              Направи кюфтета с много лют червен пипер и дай на чужд човек да му даде, после ти му дай....и така докато спре да взима от него(максимум до второто кюфте ще се откаже).
                              --------------------------------------------------
                              [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                              [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                                Не си прав. Ама съвсем не си прав.....
                                Наблюдения, Золтан... Лични и не само лични.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X