Туй за агресии и характер е относително нещо. На мой познат му се родиха шест кученца - три работят при овчар, три са домашни любимци. И трите работни ги хвалят като работни, и трите "домашни' ги хвалят като перфектни и кротки... Както го свикнеш от малко.
Туй за агресии и характер е относително нещо. На мой познат му се родиха шест кученца - три работят при овчар, три са домашни любимци. И трите работни ги хвалят като работни, и трите "домашни' ги хвалят като перфектни и кротки... Както го свикнеш от малко.
На каква възраст са?
След третата година проявяват характер.
"Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Мисля нямат две години - ориентировъчно.
Но сега се сещам, че имаха или от към баща или от към майка някакъв средноазиатец като дядо. Ама то без родословия и племенна книга всичко само слухове и гадаене.
То толкова средноазиатци, кавказци, санбернари и подобни има вкарани в кръвта на много кучета, че картината се замъглява.
Последно редактирано от derhunter; 02-07-15, 23:17.
Четох за разликите между БОК и Каракачанското та някой би ли казал това на снимката като какво го определя. Възрастта е около 2г.
Пък аз после ще обясня какви документи имам за него и предците му.
Четох за разликите между БОК и Каракачанското та някой би ли казал това на снимката като какво го определя. Възрастта е около 2г.
Хубаво куче
"Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Аз много не ги разбирам, защото гледам друга порода и затова няма да дам мнение само по една снимка, но е доста едро - ръстово. До колкото съм виждал каракачанки при стадата, мисля са по-дребни.
Ти по-добре кажи от Стефан Попов ли са ти документите, от Аврам ли, или от някой друг и веднага ще определим принадлежността.
Така ли са му изправени задните ъгли винаги ?
Аз много не ги разбирам, защото гледам друга порода и затова няма да дам мнение само по една снимка, но е доста едро - ръстово. До колкото съм виждал каракачанки при стадата, мисля са по-дребни.
Ти по-добре кажи от Стефан Попов ли са ти документите, от Аврам ли, или от някой друг и веднага ще определим принадлежността.
Така ли са му изправени задните ъгли винаги ?
От снимката изглежда сякаш задницата е по висока, а не е. Не знам за кои ъгли говориш, ако е за задните лапи, ами мисля че са си му така, може би малко по свити в нормално положение и изправени когато се наежи да лае. От един развъдник в Челопечене е взиман. И поне по документи родата до 9-то коляно са все каракачанки. А този специално е голям лигоч със семейството и определено страшен за непознати без наше присъствие
По-горе споменах за една "чобанка" дето иска да ни изяде заедно с домашния лигльо за гарнитура когато минаваме покрай двора и. Ето я в малко лоши кадри:
Същата извън двора определено се чувства разколебана и предпочита да лае от далече и да ни заобиколи
Каракачанец,Българската особено мъжката е доста по едра и на труп и на крака ,лапите са много големи ,но не от козина,в главата разликата е в голямата и не отсечено остра муцуна и е доста окосмена.По последни киноложки мнения ги обединяват ,но се повтарям ,който е имал контакт и с двете породи знае каква е разликата,само с един поглед!
Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар