Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
    ...когато е в настроение само...
    Бе, те и като са в настроение, пак трудно се озъптат. Оня лонгур (дето споменах, че му свирнах и станахме приятели), веднъж в момент на неудържима любвеобвилност, ме хвърли „туш" буквално - с предни лапи на раменете, по всички правила на спорта. Като взех да залитам, му се хванах за ушите, ма 60 (да не и повече) кила са си 60 кила. Понеже все-пак е по-лек от мен, в края на краищата го поместих и се изправих, но междувременно ме беше олигавил (че и дрехите) до степен да съм „за пране".
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Нашето дето пази работилницата не знам БОК ли е или каракачанка ама от както то пази чернокраките заобикалят от далеч Старите са ми разказвали една случка от началото на миналия век . Пра дядо ми имал каракачанка в двора си . Тогава още дворовете въобще не са градили много много отпред дувар и порта ама отзад плет колкото животните да не газят където не трябва . Един комшия го попитал бай Христо може ли утре сутринта да мина напряко през твоя двор че ще гоня влака в 5 без 10 . Пра дядо ми му се ухилил и му казал може ама първо погледни дали кучето не се е отвързало че ще хванеш тоя в 4 без 10 Тогава единствените неканени от които е пазело кучено са били някой огладнял вълк или лисица .
      Последно редактирано от sek.1; 30-06-15, 05:43.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Моята къща се охранява от Питбул пуснат на двора.Много съм доволен.А вън имам вързано Дого.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          Гореизброените наглеци от разни кенели, ефцеита и прочие, трябва немедленно и принудително да се абонират за "Моят приятел кучето"

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
            Гореизброените наглеци от разни кенели, ефцеита и прочие, трябва немедленно и принудително да се абонират за "Моят приятел кучето"
            Ами в статията се цитира именно класификацията на FCI от 15.06.1999...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:017390708-big.jpg
Прегледи:1
Размер:83.9 КБ
ID:5669666Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5047640358049221_1bbbc_12488967.jpg
Размер:30.9 КБ
ID:5669667Натиснете снимката за да я уголемите

Име:buldozer_main_dff81_11163510.jpg
Размер:128.3 КБ
ID:5669668Натиснете снимката за да я уголемите

Име:post-103246-1265842814.jpg
Размер:38.2 КБ
ID:5669669
              Според мен,арменския вълкодав,кавказката овчарка,алабая и кангала(кучета от групата на БОК и каракачанката) са по-подходящи(за охрана) от българската порода.И външния им вид определено ми допада повече...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                Ами в статията се цитира именно класификацията на FCI от 15.06.1999...
                Да бе, ясно тва. По важно е разборът на кой е, на същите или на някой замглавен редактор на МПК?

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                  [ATTACH=CONFIG]811384[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]811385[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]811386[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]811387[/ATTACH]
                  Според мен,арменския вълкодав,кавказката овчарка,алабая и кангала(кучета от групата на БОК и каракачанката) са по-подходящи(за охрана) от българската порода.И външния им вид определено ми допада повече...
                  +1!Това са страхотни кучета,бях много навит на кавказец,но един набор разбиращ от кучета ме разубеди,бивш служител от СОБТ негов колега е застрелял своя кавказец щото му скочил на него опитвайки се да го спре при нападение над чужд човек,а това са си до 85-90кг.мускул и ярост,сстрашна ярост,та така се поразубедих от идеята ,но пак са ми любимци,доволен съм обаче и от карпатеца ,много добър пазач ,а лае така ,че може да събуди и зомбитата , на мене това ми е достатъчно,едвам му смогвам с мрежи постоянно ги къса и дърпа със зъби и ще минавам на арматурна сетка!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Кангала става за охрана на стадо от други животни. Това да ти седи в двора, освен респект с ръста си, нищо повече не можеш да очакваш. Не лае по хора, обикновено не е агресивен също. Да не говорим колко тичане и разходки му трябват.
                    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от mirodo Преглед на мнение
                      Кангала става за охрана на стадо от други животни. Това да ти седи в двора, освен респект с ръста си, нищо повече не можеш да очакваш. Не лае по хора, обикновено не е агресивен също. Да не говорим колко тичане и разходки му трябват.
                      Кангала не става ли за пазач на двора???
                      Алабай или кангал за куче пазач на двора?

Имам гонче и БОК, гончето е по-голяма аларма, но на БОКчето имам по-голямо доверие за охрана на двора.
                      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

То зaвиси от гледaнето и обучението,но нa споменaтите овчaрски породи до тук не им трябвa много ,aмa никaк ,имaт си генетични зaложби дa охрaнявaт и пaзят.Дaли е кaрaкaчaнкa,бългaрско или кaквото и дa е овчaрско куче стaвa зa пaзaч,a кaмо ли пък зa любимец,дори с минимaлен подход,според мен!
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Аз лично предпочитам Кавказката овчарка има повече агресия в нея!И също и е вродено да пази! Но и те както и другите овчарски породи са си първични и своенравни! Имах два мъжки каракачана и на нищо не успях да ги науча...не искаха и си правеха каквото си искат...Кавказката ми поне знае какво е НЕ. ...трудно беше ��
                          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                            Аз лично предпочитам Кавказката овчарка има повече агресия в нея!И също и е вродено да пази! Но и те както и другите овчарски породи са си първични и своенравни! Имах два мъжки каракачана и на нищо не успях да ги науча...не искаха и си правеха каквото си искат...Кавказката ми поне знае какво е НЕ. ...трудно беше 😊
                            Со кротце, со благо и с повече кютек...

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                              Аз лично предпочитам Кавказката овчарка има повече агресия в нея!И също и е вродено да пази! Но и те както и другите овчарски породи са си първични и своенравни! Имах два мъжки каракачана и на нищо не успях да ги науча...не искаха и си правеха каквото си искат...Кавказката ми поне знае какво е НЕ. ...трудно беше ��
                              Е тва е цялата работа. Мисълта да се съберат в двора да си играят деца от махалата, когато ме няма, и на тва да му пришрака нещо, винаги ме е спирала да зема такова.

Коментар

До момента в мое присъствие не е закачила никого -даже си я галят .Но два пъти е показала характера си на тези които са я галели в мое присъствие че когато аз липсвам тя е Шефа.

С децата си играе но става излключително нервна при повишаване на тон на сина ми ,без значение от кого ,даже и на мен се озъбва .Именно затова е вързана през деня .През ноща не идват деца да си играят в двора и е отвързана и си има табели на оградата че има куче в двора.
                                Grand Vitra ddis 2008
                                SEAT Althea XL tsi 2010
                                Mitsubishi Canter

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X