Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Тия с лигите, едри и мързели, са мешани със Сан Бернар.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Преди са си мислели, че като ги омешат със санбернар само ще вдигнат ръста и килограмите, впоследствие овчарите разбират, че тези кучета нямат никакви работни качества - не издържа на ходенето със стадото, не пази и т.н.
      Всичкото това уедряване е направено с цел да върви търговииката(както и с кавказката овчарка).
      Ааа, изпуснахме и субсидииките...

Просто е смешно като отидеш на някаква изложба на БОК и да чуеш как ти тръбят как хан Аспарух е преминал с тези кучета Дунава... То всички тези изложби на БОК са си смешни и са някакъв пълен цирк, затова и спрях да ходя...

Съветвам всеки, който иска да си вземе куче пазач и няма да го прави изложбен пудел, да го вземе от някой овчар там са най-непретенциозни, най-калени, най-здрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Luftwaffe93 Преглед на мнение
        Преди са си мислели, че като ги омешат със санбернар само ще вдигнат ръста и килограмите, впоследствие овчарите разбират, че тези кучета нямат никакви работни качества - не издържа на ходенето със стадото, не пази и т.н.
        Всичкото това уедряване е направено с цел да върви търговииката(както и с кавказката овчарка).
        Ааа, изпуснахме и субсидииките...

Просто е смешно като отидеш на някаква изложба на БОК и да чуеш как ти тръбят как хан Аспарух е преминал с тези кучета Дунава... То всички тези изложби на БОК са си смешни и са някакъв пълен цирк, затова и спрях да ходя...

Съветвам всеки, който иска да си вземе куче пазач и няма да го прави изложбен пудел, да го вземе от някой овчар там са най-непретенциозни, най-калени, най-здрави.
        Абе човек, ти къде си виждал жив овчар по тия ширини???????????????????
        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
          Абе човек, ти къде си виждал жив овчар по тия ширини???????????????????
          В България ли? Колкото искаш!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:034.jpg
Прегледи:1
Размер:16.6 КБ
ID:5671221
            Явно много Сан Бернари си гледал.....на кино. Лигави се единствено когато пие вода.

Преди са си мислели, че като ги омешат със санбернар само ще вдигнат ръста и килограмите, впоследствие овчарите разбират, че тези кучета нямат никакви работни качества - не издържа на ходенето със стадото, не пази и т.н....
            Ако иде реч за мешаните- нямам мнение. За 14,5 години съвместен живот със Сан Бернар съм на корено различно от твоето мнение. Не един път кучето е минавало на спокоен ход по над 30 км, това по километраж щото аз с джипа а то на ход. Уникални работни качества със стадо, оставях го на село докато съм някъде на почивка и после отказваха да ми го връщат. Като особености на работа с животни- по нервно с овце и супер спокойно и организирано с крави до степен само да ги прибира вечер в махалата щото пастира се понапил и заспал някъде. Тук във форума доста хора са я виждали и контактували отблизо с нея.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
              Явно много Сан Бернари си гледал.....на кино.
              Ти ся к'во - засягаш се на куче? Ми отде да знам, че баш па ти си имал такова.
              А аз верно никога не съм имал Сан Бернар и на кино съм гледал едно единствено (онзи Бетховен). Ма, че Каракачанките, мешани с тях точат лиги (това само по себеси, не е нищо лошо - просто си е характерност за определени породи), си е факт. И дали Сан Бернарите притежават работни качества, си е един друг въпрос, но Каракачанките мешани с тях, се „развалят".
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Такива кръстоски са характерни за района на Банско, каращисвали са ги санбернарите на спасителите.
                Ще се опитам да намеря снимка на такова куче.

Коментар

Ти ся к'во - засягаш се на куче? Ми отде да знам, че баш па ти си имал такова.
                  А аз верно никога не съм имал Сан Бернар и на кино съм гледал едно единствено (онзи Бетховен). Ма, че Каракачанките, мешани с тях точат лиги (това само по себеси, не е нищо лошо - просто си е характерност за определени породи), си е факт. И дали Сан Бернарите притежават работни качества, си е един друг въпрос, но Каракачанките мешани с тях, се „развалят".
                  Не да се засягам ама да се вадят заключения ей така... За мелезите казах, нямам наблюдения и не мога да дам мнение. Много отдавна дядо ми имаше две каракачански кучета, взети от каракачаните в Рила и имам преки наблюдения: Твърдоглави, своенравни, единствено дядо ми можеше да ги управлява, изключително агресивни към влизащи в двора чужди на къщата хора. Пускаха се на свобода само нощно време. Зверове пазачи на територията и животните. Когато вървеше онази идиотска акция и тровеха и убиваха домашните кучета ветеринаря рани женското в крака, една или две съчми та след това не можеше същият да припари до махалата. Надушваха го от сумати разстояние и късаха синджирите. Един път не успя да се покатери на дърво и гледката беше жестока. Същият ден дядо ги качи някъде по Рила и повече не ги видяхме.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Има 5 организации занимаващи се с овчарското ни куче. Всяка обвинява другата в нечистопородност на развъжданата популация. Като човек ходил по излжби на всички организации впечатлението ми е следното:
                    Организациите занимаващи се с КК: по-дребна, по-нахъсана, едно с едно по си приличат, при селекцията им се ценят повече работните качества.
                    С БОК: едно голямо, 80 сантиметра високо, с течащи лиги, голяма част от тях са е*ахти мързелите. Срещат се и добри екземпляри при тях, но е рядкост. Това са си каракачанки измешени с кавказци, стражевая, азиатци с цел по-голям ръст.

Та така както сме я подкарали една регистрирана порода няма да имаме.
                    На дядото една от каракачанките. Беше дребна, така трябвало. Мъжкия преди нея, като се срещнем случайно на двора, слагаше лапи на раменете ми докато ми се радваше, а аз.....гледайки онази огромна глава срещу моята....бе аз си знам.....
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sara2М.jpg
Размер:116.0 КБ
ID:5700422Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled-4.jpg
Размер:131.2 КБ
ID:5700423Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled-1.jpg
Размер:159.3 КБ
ID:5700441Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM0676.jpg
Размер:113.7 КБ
ID:5700425Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM0677.jpg
Размер:136.8 КБ
ID:5700426
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от agogov; 01-02-16, 19:59.
                    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                      Да разкажа нещо полезно...

Понеже го гледам в двор между блокове, а е гласовит, като джафне, прозорците треперят!

Получих няколко забележки от съседите, особенно след една нощ когато нещо му стана и виеше така,че спираше кръвта в жилите на спящите.. та какво се случи..

Замислих се за алтернативите :

1. изгаряне на гласните струни с киселина /масова практика в Япония - официална/
                      2. електрошоков нашийник срещу лай - щом джафне го удря ток - цена 200 лева.
                      3. друго решение

И нали сиромах човек - жив дявол, избрах вариант 3!

Едно шише с дупка в капачката, като джафне през ноща, го поливам обилно с шишето през балкона и чудеса - след 3 СПА процедури, кучето онемя!

Сега котките се разхождат около него а той им говори само с поглед!
                      Леле тва ако го постигна с моята лигла ще съм на седмото небе.Своенравен дзвер еи .Любвеобилна и лигла до немай къде да сте виждали каракачанка да се просне кат парцал с вирнати крака и да те ръчка да я галиш е аз постоянно я гледам така.Ама за римлянчетата давам гаранция че лекува от запек.Научил съм я на седни легни с ръка без глас, но става само при мен родителите ми не ги бръсне.С какво ли не пробвах ама не като залае по нещо няма спирачки бутал съм я на земята и аз отгоре и пак се дере,А ми е най интересно от къде и дойде да вие, вие точно като вълк никаква разлика.Заслушал съм я на село като вечер се разлаят другите домошарки моята си трае трае и като завие после 2 ч. тишина.Отличен пазач но и всичко е до стопаните и възпитание.

Коментар

В наше село този, който пасе овце или кози е овчар. С кравите е пастир или кравар.
                        Та породата е българско ОВЧАРСКО куче, не ПАСТИРСКО.
                        Санбернара, явно като по-едро, а и идващо от страната на кравата Милка е КРАВАРСКО куче - от там и тази нервност към уфсите - чуди се да ги пази ли или да ги яде .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X