Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Наблюдения, Золтан... Лични и не само лични.

И аз по лични наблюдения.... Много зависи от конкретния екземпляр, като и от стопанина му, като и от условия на съдържание на конкретно куче.....

Моята оффца беше много умна но своенравна, показваше страшна агрессия, докато беше на своя территория/двора, но на разходки не нападаше хора. Тя ги "фиксираше" на едно място, при това без физическия контакт. Само кръжеше около човека в кръг и лаеше. При моето появление не било никога проблемът човека да замине по-живо по-здраво...

Сега живее при един приятел, който има и малко дете. Да чукаме на дърво - трета година без проблеми. И е единствменното от всичките му кучета, което не напуска двора му, даже когато е отвързана.....

Имал съм работа с доста каракачанци - общо взето останах с впечатление, че изглеждат доста агрессивни, но агрессията им е доста "дозирана". И в никакъв начин не са тъпи. Може да са своенравни, но тъпи - никога.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
      Кавказеца на автара ми ежедневно. За мен няма лоши кучета, а стават злобни заради лошо гледане и липса на възпитание.
      Поддържам няма лоши кучета- те стават такива вследствие на лоши стопани и тъй като няма как да унищожиш стопанина се унищожават кучетата.
      А на аватара мисля, че е алабай т.е. средноазиатска овчарка.Разликата е че алабя е бял или жълт и сравнително по едър, докато кавказеца е сиво черен, по дълга козина и малко по нисък ръст.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
        И аз по лични наблюдения.... Много зависи от конкретния екземпляр, като и от стопанина му, като и от условия на съдържание на конкретно куче.....

Моята оффца беше много умна но своенравна, показваше страшна агрессия, докато беше на своя территория/двора, но на разходки не нападаше хора. Тя ги "фиксираше" на едно място, при това без физическия контакт. Само кръжеше около човека в кръг и лаеше. При моето появление не било никога проблемът човека да замине по-живо по-здраво...

Сега живее при един приятел, който има и малко дете. Да чукаме на дърво - трета година без проблеми. И е единствменното от всичките му кучета, което не напуска двора му, даже когато е отвързана.....

Имал съм работа с доста каракачанци - общо взето останах с впечатление, че изглеждат доста агрессивни, но агрессията им е доста "дозирана". И в никакъв начин не са тъпи. Може да са своенравни, но тъпи - никога.
        Моят черен немец не кръжи и не лае С нищо не показва присъствие, не вдига шум, не досажда.. Става интересно, обаче когато някой посегне към мен малко по-рязко. Когато сме наоколо всеки може да влезе в двора. Когато е сам - пази.
        В никой случай не е агресивен. Интересно ми е обаче, че когато види римлянин, козината на врата му се изправя и почва лекичко да ръмжи.
        Имам приятели с каракачанки, които са ги хапали. Не мога да си представя моето куче да ме яде...
        Съгласен съм, че всичко е до конкретен екземпляр, начин на живот и възпитание. Има обаче и особености на породата, от които е трудно да се избяга. Що не ползват болонки и пинчери за служебни кучета? Със сигурност 2 на 1000 имат нужните качествата.
        Последно редактирано от Scrapheap; 11-01-11, 11:18.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ей ги на и нашите

Едното (с бялото) е мешано м/у кавказка и каракачанка другото е каракачанка.
          Клипчето е от миналата зима. За съжаление на няколко пъти се сбиват жестоко (и двете са мъжкари) и това в началото сякаш от ревност го правеха, т.е. ако вземеш да обръщаш повече внимание на едното. Едното седи на едната къща, другото седи в двора на търговския ни обект, но през деня го местим в двора на къщата, че пречи.
          Мъчно ми е, но вече седят вързани през деня след като не отдавна се сбиха пак. Едва ги разтървахме, баща ми ги налага с една лопата кой свари, аз тръчнах за пиратки (то с тази цел съм ги взел, че тоя мешания го е страх от гърмежи, казаха, че това си било в природата на кавказците) и сега още ми е сърдит нещо. Един два дена след сбиването белия (Бък) ме гледаше лошо и не ми даваше да припарвам, тая неделя му се раздвах малко.

Та малко са своенравни, обичат да си играят, но както имаше по-напред в темата коментари, малко им е мечешка играта. Случвало съм с гръб към някой от тях и той на игра мине уж закачливо те бутне, ама като нищо ще те събори, а за малки деца не е добра идея.

Знам, че след втората година се озлобяват, и горе долу мога да потвърдя. Тоя Бък като малък съм го водил по р.Огоста (обича да се къпе и шляпа ) и е имало разни деца там из водата, та като малък си играеше ама като ти скочи едно 20-30кг. да ти се радва а ти си хлапе 20кг с мокри дрехи е доста грубо.
          В последствие след втората година (вече нямх и време де) ама спрях да го водя, а и стана малко непредсказуем, веднъж се озъби на жената (тогава още приятелка), а заедно сме го водили по реките. От тогава я е страх и не припарва до него, не я лае ама незнаеш какво точно ще направи.

Мен веднъж ме хапна предупредително, че имахме една кучка (такова повече да не ми влиза, особено ако имаш мъжки кучета) беше овчарка някаква, ама не помня каква (чисто черни едни такива, пък и големи стават) и беше се разгонила а Бъки трябваше да го водя на склада, та не ми даде да го пипам и ме захапа.

Не отдавна един приятел (ловец) разправяше, че една каракачанка нещо и бръмнала главата и беше нападнала един дето я храни от доста време (не е негова, но той работи при собственика земеделец) и поне по описаното от него, тоя човечец доста е пострадал, целия бил в кръв едва успял да се качи на един трактор, та болници, шевове и т.н. Кучето го гръмнаха, само незнам, ама май е било вързано на някаква тел да се движи.
          Искат си внимание.

Май се поувлякох с поста

п.п. Нещо линка не е като хората. http://www.youtube.com/watch?v=QcMFnsuR6Wo
          Последно редактирано от Веско; 20-02-11, 10:29. Причина: link
          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Моето предно куче също бе черен немец, с много зъбат характер, страшен пазач, като влезнеше човек в двора се вдигаше страшна олелия.
            Вярно е, че как го научиш кучето, като беше малко и му дадех храна ми харесваше да го дразня и то да се зъби и ръмжи, така си и остана до последно, със страх му давах храната и когато ядеше го заобикалях отдалече, докато родителите ми му вадеха кокала от устата без проблем. Когато неядеше нямаше проблем, играех си с него бърках му в устата без страх.
            Той също бе много умно но и своенравно куче, непонасяше някой да му пипа опашката. Беше научен на различни команди, но понякога заинатеше ли се нищо не помагаше.
            Много го обичахме всички и това бе една от причините да сменим породата.

Напоследък четох за много породи и говорех с много хора и за почти всяка порода даваха примери малки инциденти, голямо куче, играта си му е мечешка.
            На коледа ме ухапа за крака..... котката, бе влязла в стаята и при опита ми да я избутам с крак впи нокти и зъби в крака ми.
            Последно редактирано от kra_kra; 11-01-11, 11:28.
            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

На моя мога да му вадя каквото си искам от устата Не си и помисля да хапе. Докато не му се каже че може да яде, не пипва храната.
              Девойката доста го глези и му угажда, та си позволява да скача по нея и да я целува.
              Мен ме слуша безпрекословно, без да се лигави. Има още много да учи, предвид че е на една година.
              Както много хора оттук знаят го водим навсякъде с нас и никога не е създавал проблеми. Напълно контролируем и предвидим.
              Като малък наказваше кабели, обувки и маркучи, но сега няма проблеми. Някой беше писал, че немците миришат, но аз нямам такива наблюдения. Като сменят козината само има косми навсякъде и това лято на Тасос с Краси (Травълинг) го "оскубахме" с помощта на телена четка

Коментар

От много време имаме все по 2 кучета. Винаги са се сбивали само е единствено от ревност. Особенно Английския сетер с една от предишните ни Каракачанки- точно както при анимационните филми. Една топка се въргаля из двора в невероятен лай и от нея хвърчи козина и кръв. Нищо не може да ги раздели- лопата, водна струя и пиратки не помагат. Единствео сме успявали със жената, като тя хваща сетера за опашката, а аз каракачаната за опашката и дърпаме в различни посоки, а те застават на 30- 40 см,. едно от друго и лаят няколко минути докато се успокоят- само за клип. Нито едно куче не е посягало на нас, дори и храната да му вземем. Винаги трябва да знаят кои е водача на глутницата. Всяко посягане към стопанина означава, че се оспорва вашето водачество.

Коментар

Българско Овчарско Куче, накратко БОК, под това име е регистрирана и призната породата, известна ни като каракачанско куче.
                  Последно редактирано от kra_kra; 16-01-11, 21:15.
                  "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

На моето(това на аватара)съм му давал салам с уста.И да е гладно мога да му взема кокала от устата.При нея(то е женско)от 3 дни има вързан мъжкар за разплод(ще подарявам кученца в скоро време).Колкото красив толкова и недохранен и страшен(допреди седмица).Преди да го взема при мен започнах да го храня отдалеч.Един хляб на филии го изяжда за секунди във въздуха.Сега го храня с истинска храна,такава каквато сигурно не е ял.(криза,много хора в днешно веме нямат какво да ядат,пък камо ли и кучето си да хранят)После започнах да го приближавам.Всичко е до храната ,днес му бърках в устата, а има много големи зъби.Допреди седмица бе готов на всичко за нея.Хората са казали глада е по силен от тока.

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
                      Това по-горе с боя е мнооо......ненужно!
                      Направи кюфтета с много лют червен пипер и дай на чужд човек да му даде, после ти му дай....и така докато спре да взима от него(максимум до второто кюфте ще се откаже).
                      Пробвал съм с немска овчарка и дог. Като че изобщо нямат рецептори за люто. Изобщо не им прави впечатление. Виж със солта е съвсем различно, яде, но с нежелание и веднага търси вода.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                        Пробвал съм с немска овчарка и дог. Като че изобщо нямат рецептори за люто. Изобщо не им прави впечатление. Виж със солта е съвсем различно, яде, но с нежелание и веднага търси вода.
                        Имат, моя като ми секвестира шкафа за обувки като келеш, това го оправи от мераците да става мебелист.

Коментар

Моят черен немец обича бира "Кучето прилича на стопанина"

Коментар

Преди 4 години си взех малка кавказка овчарка с единствената цел, да пази един обект.

Добре, обаче докато порастне го гледах в двора. Естественно в постоянен контакт с жената и децата. Другата малка подробност е че винаги съм го хранил само със сурово месо, често отрязано от заклано животно и хвърлено директно..

Сега е около 90 кг., единственият случай на проблем беше когато малката отишла да го прегърне, докато яде кървава пържола и той я беше облизал по цялото лице, та орева махалата.. Аз си изкарах акъла като ревна, защото не бях я видял че е отишла при кучето!

Абсолютен лигльо, напълно безопасен и вечно дружелюбен! Имаше само един случай на проблем, преди години при разходка в гората го бяха нападнали 4 гончета - вървяла гонка в района, но резултата беше почти трагичен за тях.
                            Не бях виждал куче, което да ляга върху друго и да го захапва за гърлото, а онова да се прави на умряло...

Парадокса е че от същото кучило има няколко овчарки в Бояна, които са практически неуправляеми!

Сетих се още нещо интересно. Когато гледах животни имах един лош бик, налиташе и веднъж подбра един от работниците..Та тоя бик се спираше само с това куче, защото то директно го хапеше за носа! В същото време всеки от работниците можеше да го срита и той се покриваше със скимтене..
                            Последно редактирано от Volk; 22-01-11, 16:14.

Коментар

Гледал съм дълго време породист кавказец - трудно приема команди, успях да го науча на 5 команди. Опитни кинолози потвърдиха, че това е максимумът на възможностите им. След това гледах Алабай ,САО, Туркменска овчарка - същата като кавказката по отношение на интелект. По същото време имах и ирландски сетер, същият за година време имаше усвоени над 100 команди. После гледах немска оввчарка по интелигентност сравнима с ирландския сетер. Каракачанската овчарка е автохтонна българска порода - много злобна и отличен пазач. Може да се гледа вързана на синджир, който обаче е привързан към тел, стоманена проволка, поне 30 метра. Каракачанката не признава никого, освен стопанина си - свидетел съм бил на нападение на каракачанка върху майката на стопанина си, която на всичкото отгоре ежедневно я хранеше. А Българското овчарско куче, БОК, е комбинация от Каракачанска, Сан-Бернар, Ланд-Зеер=Лабрадор+Сан-Бернар или Лендсир във Верикобритания, Московска стражевая =Сан-Бернар+Кавказец, Лабрадор, т.е. има много кръв от Сан-Бернар. БОК съществено се отличава по екстериор и характер от Каракачанката. Сега съм резервирал едно мъжкарче - смес от каракачанка и шотландско коли, за дворен пазач. Надявам се, че съм бил полезен.

Коментар

Колега,когато човек не знае просто слуша и се учи.... написаното от теб ..../меко казано/не е верно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X