Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобил за шофиране по 300км на ден

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Автомобил за шофиране по 300км на ден

Препоръчвам ти VW Golf V 1.9TDI 105 к.с в момента с намаление излизат нови по 29 000 лв., втора употреба 15 000-25 000лв.

Коментар

Първоначално публикуван от pustrina Преглед на мнение
      Имам приятел в DHL, който минава всекидневно по 300 км. Много е доволен от Форд Конект и сервиза им и разочарован от Ситроен Берлинго и АМК (Автомотор Корпорация).
      Има малка разлика колега , единия / в случая твоя приятел/ ги минава работейки , а колегата ще ги минава отивайки да работи .......
      подпис : Драги ми смехурко;))

Коментар

Ей това ти е правилният избор:

http://www.overtheairwaves.com/airwaves/3612_3635_2.jpg

Всичко друго е проза.
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
        ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Погледни Кия сиид. 7 години гаранция. Среден разход 4.7 на 100км.
          +1 , колегата ми я има вече близо година, страхотен автомобил.

Коментар

Не можеш ли да си вършиш работата виртуално? Да пътуваш поне през ден.
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

MB C или Е 2.2 CDI няма да те умори и няма да усещаш пътуването.
              при нормален разход на 120-130 км в час.

Коментар

Твоита кола е Opel Zafira DIZEL. Моята на дьлго ми дава 6/100 с клима на автопилот при скорост 120-130,градско 7/100,7.5 зимата,а и не е скьпа за потдрьжка
                898658335

Коментар

И аз да си изхваля моето и да го препоръчам. Ситроен Ксара Пикасо - изключително удобна кола, най-удобната не само от тези, които съм карал, но и от тези, в които съм се возил. Идеална е на шосе и хубав път. Аз я карам вече 9 г. и сериозни проблеми не съм имал. Моята е 1,8 бензин. Разходът по магистрала е 6,5 при 120-130 км/ч, при 140-150 км/ч го докарвам до 7. Доколкото знам дизелът харчи още по-малко. В магазина нови не се продават официално, но мисля, че могат да се намерят и то за твоя бюджет. Сервизът е среден към лош. За елементарни неща (смяна на консумативи) е записване за след 2-3 дни и цена с 50% над гаражните майстори.
                  Води се 7 места и се приспада ДДС. Огромен багажник.
                  www.offnews.bg

Коментар

Преди година се бях надъхал да патувам често и по много та си бях избрал BMW 740i e38. За 25к лева може да се купи великолепен екземпляр, много луксозен, върви здраво, при 130 км/ч по магистрала изобщо не харчи много с този огромен мотор, имащ неистов запас. За щастие патуванията отпаднаха, но още съжелявам, че не си купих една седмичка, докато имах възможност

Коментар

Трябва ти голяма кола- за да е удобно. Ръчка- лесна поддръжка и на магистралата автоматик не е нужен. Дизел, климатик, АВТОПИЛОТ. Не ти трябва нова кола или кола в гаранция- при положение, че официалните представители на повечето марки в България са кретени и за една смяна на масло се чака, а ти нямаш време и ти трябва колата всеки ден, по добре си вземи кола широко разпространена в БГ, кола на която да и се намират лесно и бързо частите. Намери си един кадърен майстор да ти я потдържа и си готов. За какво ти е гаранционна кола- колко време можеш да си позволиш да седи в сервиза и да чака оригиналния фар пристигащ с костенурка от Гърция да речем? Кола се плаши от дупки, ружда и седене. Взимаш една на година-две, сменяш масла, ремъци и... и караш. За марка не мога да те посъветвам, тука за много каране само Японско и голямо. Това е. Похвали се какво си взел.
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                        Трябва ти голяма кола- за да е удобно. Ръчка- лесна поддръжка и на магистралата автоматик не е нужен. Дизел, климатик, АВТОПИЛОТ. Не ти трябва нова кола или кола в гаранция- при положение, че официалните представители на повечето марки в България са кретени и за една смяна на масло се чака, а ти нямаш време и ти трябва колата всеки ден, по добре си вземи кола широко разпространена в БГ, кола на която да и се намират лесно и бързо частите. Намери си един кадърен майстор да ти я потдържа и си готов. За какво ти е гаранционна кола- колко време можеш да си позволиш да седи в сервиза и да чака оригиналния фар пристигащ с костенурка от Гърция да речем? Кола се плаши от дупки, ружда и седене. Взимаш една на година-две, сменяш масла, ремъци и... и караш. За марка не мога да те посъветвам, тука за много каране само Японско и голямо. Това е. Похвали се какво си взел.
                        По добре няма как да се каже..... подкрепям близнака с две ръце.... Имам милиони километри вече с лек автомобил по родните пътища... За съжаление, понеже и аз не мога без автомобил всеки ден, и жена ми също - имаме четири. Един като се повреди, има поне още един автомобил запас.... Така че каквото и да правиш - ако всеки ден трябва да си на работа на време, ще ти трябва резервен - може някакъв евтин автомобил....

Коментар

Сериозен проблем..... Не с автомобила. Кой да е свестен автомобил ще ти върши работа. Времето ще те съсипе. Час и половина, два из трафика и час и половина по магистралата. И това в едната посока. Т.е. 6-7 часа грубо пресметнато, ще прекарваш в колата всеки ден и 8-10 на работа .... Ми кога ще почиваш и кога ще бъдеш със семейството си? Аз бих си наел квартира и бих пътувал до дома само през почивните дни. По-спокойно и по-евтино ще излезе при всички положения. А най-добре си намери работа по-близо. Иначе това, дето го мислиш е убийствено. За месец-два може да се издържи, но за постоянно, категорично не.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Ще се съглася с колегата "kuzdov".
                            Tова което си намислил е убииствено като режим. Какво ли би могло да те накара да се решиш на тази стъпка?
                            Вземи си семейството и се премести в София. Да пътуваш всеки ден по толкова за работа не е решение за мен. Рискуваш си и здравето.
                            Пийте червено вино! Дава здраве.
                            А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Той човека не е казал къде работи. От покрайнините на Пловдив до Бизнес Парка в Младост, като време е по-малко, отколкото от Обеля или Люлин до Бизнес Парка... а има доста хора, които го правят. Щом и финансово му се връзват нещата, той си знае...

Задължително обаче ще трябва и някаква резервна кола. Другата, подложена на такова натоварване, периодично ще се нуждае от висене по сервизи, а и всичко се случва. Изкривени ламарини на паркинг е тривиален случай в София.

За основна избора е голям. Тъй като пътя е само по магистрала, трябва да се гледа най-вече кои са с добър разход при скорост 120-130 км/ч. По правило всяка от тях е и достатъчно стабилна, като за завоите по магистрала Тракия. Не се търси нещо, с което да караш комфортно и по шосета. Това означава среден клас кола(голф, корола, ибиза, астра и т.н., много са в този клас) с по-голям бензинов двигател, който да се газифицира с газов инжекцион. Кой от тях конкретно да е, е въпрос на четене по авто форуми, кое е най-безпроблемно и до намиране на конкретен запазен екземпляр.

Забележка: Това важи, ако си говорим за спазване на ограниченията по магистралата, ако ще се кара с 200 км/ч, вече трябва по-голяма и стабилна кола.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от ggs Преглед на мнение
                                Ще се съглася с колегата "kuzdov".
                                Tова което си намислил е убииствено като режим. Какво ли би могло да те накара да се решиш на тази стъпка?
                                Вземи си семейството и се премести в София. Да пътуваш всеки ден по толкова за работа не е решение за мен. Рискуваш си и здравето.
                                Ще споделя малко челен германски опит от всекидневно шофиране до и от работа...Не е баш по темата, ама...

Имам един приятел, който живее в Пфорцхайм и е съсобственик на рекламна агенция в Мюнхен. Това са 250 километра перфектна магистрала в едната посока. Минава ги за час и половина - тоест всеки ден минава 500 км и пътува общо около 3 часа. И мен ми беше чудно как издържа, но той ми обясни, че по време на пътуването си свършва половината работа за деня - провежда си повечето телефонни разговори, обсъжда и измисля проекти и стратегии, измисля игри на думи и каламбури за клипове, абе работи и се забавлява.

Проблема му е в това, че има разкошна наследствена фамилна къща (по-скоро нещо като малък средновековен замък) и иска да си живее в нея заедно с жената и трите деца, вместо да се натиска в претъпкания Мюнхен.

Годишния му пробег е около 100 000 км. Иначе колата е Алфа 166 2.4 JTD, купена пролетта на 1999 г.

В момента колата е на 940 000 км и двигателя изобщо не е пипан. В момента, в който превърти милион километра, щял да я подари на Алфа Ромео - за музея, както се изрази.
                                На 270 000 км е сменил турбо, след което е чипнал мотора с Novitec Powerrail (~162 к.с.). Сменял е 2 пъти съединител, 5 дебитомера, 4 пъти е сменял всички маркучи на турбото. Общо 8 пъти е сменял всички ремъци и ролки, като на 4-тата смяна освен агренажните ремъци е сменил и агренажните зъбни колела. На 680 000 е подменен компресора на климатика.

Средния разход на гориво за всичките ~940 000 км е 7,1 л, по магистралите е карана само на темпомат със 160 км/ч. - нито повече, нито по-малко. Освен това горивото си го води разход и си го приспада от данъците, а държавата му възстановява част от разходите за гориво (Pendler-Pauschale).

Иначе е сменял всички останали консумативи като спирачни дискове (6 пъти), предно окачване (2 пъти) и задно (1 път). Предни лагери (2 пъти), задни главини - веднъж.

Но си е гърч де. Първо нямаме перфектни магистрали, но пък имаме ограничение на скоростта. Освен това есен-зима, мъгла, поледици по мостовете, непочистен сняг, спящи зад волана турски тираджии, които карат без почивка вече 1500 км - според мен в България е твърде рисковано. В Германия - става, но не и в България.
                                Последно редактирано от Carburettor; 23-04-09, 21:48.
                                ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                                Volvo XC90 D5 Executive '12
                                Volvo XC60 D5 Summum '11
                                Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X