Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобил за шофиране по 300км на ден

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Автомобил за шофиране по 300км на ден

То на форумите това им е хубавото. Написаното остава, четат го много хора и сега и в бъдеще.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
      Мен пък ми е много любопитно човекът, който е създал тази тема, къде е. Ехо, там ли си? А иначе един куп народ си пише отговори на мега общия въпрос "коя кола е най-добра за извънградско" ...
      Прочетете пост номер 2 и ще видите - че колегата е послушал съвета - ще му е много скъпо и .....като е видял сметката - направо се е поболял.
      Той за това искаше компетентно мнение - веднага го получи .
      И на вас да ви скроят шапката още с първия отговор - и вие ще се откажете - даже и от този Форум . Тук са много добри !

Коментар

То на форумите това им е хубавото. Написаното остава, четат го много хора и сега и в бъдеще.
        Вярно. Все пак е по-добре, човекът, който е започнал една дискусия да взема по-дейно участие в нея. Това не е дефицит само на тази тема и на тоя форум. Често се среща. Особено болезнено е в програмирането. Някой иска да изкодира нещо, пита, един куп народ си губи времето да му предложи някакъв сорс, а питащият накрая просто си ползва или не отговорите, без да каже това работи или не. Тоест, без да остави никакъв фийдбак дали дискусията е имала ефект и му е помогнала да направи правилен избор.
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
        ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
          Мен пък ми е много любопитно човекът, който е създал тази тема, къде е. Ехо, там ли си? А иначе един куп народ си пише отговори на мега общия въпрос "коя кола е най-добра за извънградско" ...
          Тъкмо се чудех какво е станало с колегата. Малко несериозно ми изглежда това отношение. Най малкото убива ентусиазма на пишещите по темата. Едно от нещата които харесвам на форумът е, че влиза в категорията на сериозните. Дори на моменти залита, но за добро. Често информацията която намирам или получавам е ценна и разбирам , че някой е седнал и помислил задълбочено за да помогне или даде компетентно мнение. Човек които не го оценява или се отнася пренебрежително, както в сучея, не е коректен и говори лошо за себе си.
          Леко лирично отклонение от моя страна.
          Пийте червено вино! Дава здраве.
          А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Ти Галопера с колко го караше по магистралата?
            аз не ползвах галопера за ежедневно пътуване до Пловдив и обратно... С лодката отгоре 90-100кмч, без лодка 100-110кмч... по надолнищага до 120кмч... Става въпрос за постоянна скорост, иначе при изпреварване съм вдигал и 130-140 за кратко...

С пасата )В5.5 131кс ТДИ) без да се напрягам държа 140-160кмч... след Пловдив и преди Бургас 160-180кмч пак постоянна скорост... Разходът е 6.5 до 7/100 при тая скорост... Който има нерви да кара с 90-100кмч /правил съм го 1-2 пъти/ разходът пада на 4.8-5.0/100... Рискът да заспиш обаче е извънредно голям при такова каране...

Последното дълго пътуване през януари София - Виена - Швейцарските алпи - Щутгарт - Мюнхен - София даде 6.7/100 с 4 човека, багаж до тавана отзад + куфар с 5 чифта ски и обувки и скорос 140-160кмч по магистралите, 100-140кмч по шосетата...

Който иска, да слага ГАЗ, МЕТАН и т.н. и да си пътува, с колкото иска кмч
            Последно редактирано от Тедо /LJ73/; 27-04-09, 18:37.
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от ggs Преглед на мнение
              Тъкмо се чудех какво е станало с колегата. Малко несериозно ми изглежда това отношение. Най малкото убива ентусиазма на пишещите по темата. Едно от нещата които харесвам на форумът е, че влиза в категорията на сериозните. Дори на моменти залита, но за добро. Често информацията която намирам или получавам е ценна и разбирам , че някой е седнал и помислил задълбочено за да помогне или даде компетентно мнение. Човек които не го оценява или се отнася пренебрежително, както в сучея, не е коректен и говори лошо за себе си.
              Автора на темата не е влизал във форума от 23.04.2009
              Не го съдете,може да няма време,все пак каза че се мести от София в Пловдив.
              А иначе писаното до тук е полезно за доста хора,така че не съжалявайте че сте писали
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от ggs Преглед на мнение

Съжалявам, но не бях в страната (нямаше и интернет), преди малко се прибрах, доста се шашнах че темата се е разсрастнала толкова сериозно.

Благодаря на всички за мненията
                смятам че ще е ползено за други хора.

Малко да поясня (190см съм):
                в момента си живея с жената в центъра (под наем, в малко апартаментче) и моята и нейната работи са на по 15 минути пеша.
                До няколко месеца нейната и към края на годината моята работа ще се преметстят в Дружба 2 и съответно моята в Младост 1.
                В Пловдив: просторен апартамент в центъра и вила съвсем близо до града, та от там започнах да се замислям...

В крайна сметка мисля да запазя моментната си квартира и както някои колеги ме посъветваха да не е всеки ден пътуването. В крайна сметка времето ще покаже.

Като автомобил Е класата ми допада най-вече, също така и Мазда 6, Хонда акорд. И не ме съдете, в четвъртък разбрах какво е темпомат

Коментар

Първоначално публикуван от N.Markov Преглед на мнение
                  Съжалявам, но не бях в страната (нямаше и интернет), преди малко се прибрах, доста се шашнах че темата се е разсрастнала толкова сериозно.

Благодаря на всички за мненията
                  смятам че ще е ползено за други хора.

Малко да поясня (190см съм):
                  в момента си живея с жената в центъра (под наем, в малко апартаментче) и моята и нейната работи са на по 15 минути пеша.
                  До няколко месеца нейната и към края на годината моята работа ще се преметстят в Дружба 2 и съответно моята в Младост 1.
                  В Пловдив: просторен апартамент в центъра и вила съвсем близо до града, та от там започнах да се замислям...

В крайна сметка мисля да запазя моментната си квартира и както някои колеги ме посъветваха да не е всеки ден пътуването. В крайна сметка времето ще покаже.

Като автомобил Е класата ми допада най-вече, също така и Мазда 6, Хонда акорд. И не ме съдете, в четвъртък разбрах какво е темпомат
                  Като цитиран по горе искам да върна назад "лиричното ми" отклонение.
                  Сега разбирам и , че има за какво да се замисляш "апартамент в центъра и вила" . Но според мен си направил правилния избор.
                  Поживей, пробваи. София е голям и изнервен град. Да наистина дава повече възможности, но каква е цената? Хем съм роден тук и пак не мога да свикна. Мина ли Околовръсното и нещо откачам.
                  Лично аз и моята половинка, често си мечтаем да поживеем в Пловдив. Хубав град, просторен. А и съм запален рибар. Има поле за изява.
                  Аз съм за Акорда, но най новият модел. Цепи мрака!!
                  Като спечеля от тотото.
                  Последно редактирано от Гергин; 29-04-09, 09:29. Причина: допълване информация
                  Пийте червено вино! Дава здраве.
                  А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

За маздата и хондата няма да съжаляваш. Имам преки впечатления от мазда 5, и никак не е зле. 6-цата ще да е още по-добре. Колегата, имащ такава, дори до тук е доволен от сервиза им. Не е има технически проблеми, а само боя и ламарини тук-там. Не са го бавили, и е добре обслужван.

За сервиза на honda обаче не знам. Иначе модела и мен ме кефи.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

внимателно прочетох цялата тема до сега и не видях nissan primera комби 2.0тд abs 4arbag климатик пълен ел пакет голяма и удобна кола за дълги преходи и малко гадна за в града но както знаем пълно щастие нямасподелям личен опит.успех с избора
                      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Вече момга да прпоръчам Рено Колеос
                        за 3 дни 1600 км. С Кеф

Коментар

днес от 18.45 до 21.30 направих едно ходене до Пловдив с бизнес цел... От Плиска до табелата "Добре дошли в Пловдив" 1ч05мин без да се напрягам... на връщане пак точно толкова... това с включено спиране за нафта и един Ред Бул... Последния се оказа грешка, защото тъкмо се прибрах и ми дойде "пауъра" та трябваше да изпия една купа салата със съответното мезе да се отпусна... Иначе спокойно можеше да врътна още един път...

Каране предимно със 150-160кмч... на моменти до 180, общ среден разход 7.2/100 с Пасат В5.5 комби 1.9 дизел, 131кс...

Честно казано, бих се навил да пътувам всеки ден само с "електричката", ако бяхме европейска държава... 45-50минути, в които си подремваш или работиш на лаптопа в топлото влакче...

Но уви, в нашата действителност като видиш пред теб 2 коли, трябва да имаш едно наум... Ако са 2 камиона, направо започвай да спираш ... А често и сама кола си кара в лявото платно или посредата... ей така - за разкош...
                          Последно редактирано от Тедо /LJ73/; 11-05-09, 23:10.
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Следя темата от началото и вече не ме сдържа.
                            300км на ден
                            220 дни в годината
                            70 000 км на година като сложиш и карането не по работа
                            =около 8 000лв гориво при 7.5/100 и 1.6лв/л по работа
                            +средно 10 000лв амортизаций
                            +1 500лв гуми
                            +500до 1000лв други разходи-масло крушки и пр.
                            =тотал около 20 000лв/год.
                            = грубо 2 000лв на месец +наема в София.

Ако прибавиш поне 2.5 часа на ден шофиране с висока скорост = 30% повече работно време.=здраве, нерви, рискове и това, че не можеш да си видиш децата....Ай сиктир и работа...

ППКолега, зарязвай тоя вмирисан и мръсен умрял град и идвай в Пловдив. Тука също има работа. Не знам какво работиш, може и да греша, но в Пловдив може да се живее с толкова пари.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Хора,Вие ме шашнахте бре,такава страст,компетентни и изчерпателни мнения,прости и логични сметки,добро познаване на различни видове автомобили и т.н. това западняците в малкия джоб ги сложихте.Много се кефя на форума.Продължавайте в същия дух.Поздрави.

Коментар

Живея в София с жена ми, а работя в Германия /занимавам се с кино / и понеже на полувинката и се живее тук, на година ми се събират 70-80 000 км всякак. Нося винаги по нестандартен багаж и не ми се връзва със самолет. Така че препоръката ми за кола е да бъде над 2 литра, автоматика помага много, климатроник, круиз.... не е лошо зимата и 4х4, така че за мен оптималният вариант е Субару Легаси Аутбек. Идеален вариант за цена като нов, издръжливост, разход, комфорт и динамика.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X