Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобил за шофиране по 300км на ден

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Автомобил за шофиране по 300км на ден

Мда, в Германия става.... Ако не гониш работно време и пътищата позволяват, 300-400 км на ден са нищо. Обаче аз ежедневно имам между 60 и 150 км "оффроуд" из София и днес си оставих колата на 85000 км за брак ... За ефективна дейност отделям по-малко време, отколкото за придвижване от т. А до т. Б. Та не знам колегата какво работи, ама ако не е шеф на банка или подобно мисля, че не си струва упражнението.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от N.Markov Преглед на мнение
      Здравейте,
      бях решен да си взема джипка (не че съм се отказал), но ми предстои смяна на местожителството (от София към Пловдив) и съм изправен пред тежката дилема кой би бил най-удачния избор на автомобил за ежедневно пътуване до местоработата ми в София. Разглеждах всевъзможни марки и модели, но като задълбая по-дълбоко и попадам на разногласия за това до колко са подходящи за подобна експлоатация. Най-вече ме притеснява подръжката. Бюджета е около 25000лв.

Благодаря предварително
      Споделям само личен опит - който ,ако трябва да го повторя - ще е пак същият избор !

БМВ - 320i ( 150 коня)- на Метан . С инжекционна Метанова уредба - 2400 лв с монтажа.
      Карането е удоволствие . Разхода - около 10 лв/100 км.
      За съжаление - колата е 1995 година - но е готова за проба и демонстрация ежедневно.
      Щом твоя бюджет е 25000лв - ще направиш доста добро БМВ с Метан.
      Нали е ясно , че ще се спреш на стегната кола - да не кажат някой , че хваля таралясници - НЕ , просто говоря за стегната кола .
      А за допълнение - ако БМВ то трябва да е по-икономично - 318i (115 коня) - с Метан - харчи 7 лв/100 км . С едно зареждане ( моето- 27 лв ) - минавам 360 - 400 км извънградско и 260 км градско. Горното ( 320 е на моя син )
      С твоя бюджет - доста добра кола ще имаш.
      За ремонтите на БМВ - какво е това ?
      Повярвай - от как се качих на такава кола - забравих що е ремонт. А от ремонти на предишни марки и коли - станах разбирач. Сега пиша за поддържане на нивото само !
      Най - добре е да пробваш и тогава да решиш !
      По-всяко време . Успех !
      И ето един съвет :
      В никакъв случай не взимай малолитражка - първата седмица ще ти е забавно , а следващите месеци ще се чувстваш излъган ......

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
        Споделям само личен опит - който ,ако трябва да го повторя - ще е пак същият избор !

БМВ - 320i - на Метан . С инжекционна Метанова уредба - 2400 лв с монтажа.
        Карането е удоволствие . Разхода - около 10 лв/100 км.
        За съжаление - колата е 1995 година - но е готова за проба и демонстрация ежедневно.
        Щом твоя бюджет е 25000лв - ще направиш доста добро БМВ с Метан.
        Нали е ясно , че ще се спреш на стегната кола - да не кажат някой , че хваля таралясници - НЕ , просто говоря за стегната кола .
        А за допълнение - ако БМВ то трябва да е по-икономично - 318i - с Метан - харчи 7 лв/100 км . С едно зареждане ( моето- 27 лв ) - минавам 360 - 400 км извънградско и 260 км градско. Горното ( 320 е на моя син )
        С твоя бюджет - доста добра кола ще имаш.
        За ремонтите на БМВ - какво е това ?
        Повярвай - от как се качих на такава кола - забравих що е ремонт. А от ремонти на предишни марки и коли - станах разбирач. Сега пиша за поддържане на нивото само !
        Най - добре е да пробваш и тогава да решиш !
        По-всяко време . Успех !
        И ето един съвет :
        В никакъв случай не взимай малолитражка - първата седмица ще ти е забавно , а следващите месеци ще се чувстваш излъган ......
        BMW е прекрасен автомобил по принцип, но тройката - особенно Е36 си е тесничка за високи хора и не удобна за ежедневни дълги пътувания. По новите не зная как са, може и да са оправили обема.....

Коментар

Според мен BMW 320D е чудесен вариант, не знам как се води като модификация, но говоря за модела 99-2003(4)г.
          Двигателите са 136 и 150 к.с. в зависимост от годината, вървят като луди и харчат 5.5-6/100 на дълъг път.
          Имам двама мои приятели с такива, едното 136 кс. другото 150, едното карано като служебно....много компактен и завършен автомобил.
          Има достатъчно мощност, поддържа лесно висока скорост (дори 190км/ч).
          Кара се лесно. Единствения недостатък за зимата е задното, но пътищата за които говориш обикновено са чисти.
          Ако задното не е вариант отиваме на 330XD 204к.с.

П.С. Части има опрделено, но не са от най-евтините. Което пак е относително. За чупене - чупят се, няма кола, която да не се нуждае от ремонт!
          Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
            BMW е прекрасен автомобил по принцип, но тройката - особенно Е36 си е тесничка за високи хора и не удобна за ежедневни дълги пътувания. По новите не зная как са, може и да са оправили обема.....
            Не се заяждам - просто личи , че не си карал такъв автомобил . Или си мнооого висок - аз съм 176 см и не ми е тесен. НО, за много високи - .....
            Дай по-добре личен опит , вместо да оборваш чужд такъв .
            Аз предлагам и проба , преди да се ориентира човека .
            Естествено , че ако не му е удобен ( тесен , грозен или друго ) ще си купи друг който му е удобен.
            Аз това карам - това споделям ( защото не слизам от колата ), както и сина ми.
            Като стана въпрос за скорост - 320ката - на Метан си движи с 200 км/ч.
            Повече - не знам , до толкова пробвах. А разхода - пак толкова - на дълъг път - 7-8 лева/100 км.
            Не спорете - не се хабете. Карам го всеки ден - и не е служебен !
            На бензин 320ката ( е с Ванус) си харчи 6.5 /100. Докарване от Германия - на бензин. А 318ката- 7.5/100 ( странно , но е факт )
            За цени на резервни части - почти като на Голф , по-евтини от Форд и по-скъпи от на Лада Нива ( имам ги всичките ) - говоря от собствен опит.
            Като нужда от ремонт - само накладки( 35лв) , амортисьори(130лв предни газови) и крушки(7 лв )-това ( след смяната на виското - 65 лева).
            А за зимата - БМВ е със система АСП ( шперове) - система против приплъзвне - за какво става въпрос ? Технология !
            Айде - , повече няма да се отвявам - да пишат други колеги !
            Успех с избора , колега ! Офертата ( за проба ) е валидна !

Погледнах в Мобилето - около 20 000лв- ....... мечта ! Труден избор - вече те виждам как препускаш за работа !

Последно редактирано от bgbul; 24-04-09, 00:14.

Коментар

А за зимата - БМВ е със система АСП ( шперове) - система против приплъзвне - за какво става въпрос ? Технология !
              Тази система с шперове е чудна на хартия и в мокро или сухо време, но просто не работи добре на сняг!!! На вилата въпросното 320D 136кс. не можа да издрапа с чисто нови Мишлен пилот аплин, а аз се качих с Нисана от подписа без дори да избуксувам!
              БМВ-то ако не е със задно за тежки зимни условия просто не става.

По темата - друг добър вариант е Мазда 6 след 99-2000г. Много успешен и надежден автомобил.
              Per aspera ad astra.

Коментар

Шперове??? 2 блокажа в БМВ? Хаха, забавно. И къде е втория? И какво общо има АСП-то с блокажите? Или може би шпер от немски не значи блокаж за теб? Изобщо за какво говориш?

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
                  Тази система с шперове е чудна на хартия и в мокро или сухо време, но просто не работи добре на сняг!!! На вилата въпросното 320D 136кс. не можа да издрапа с чисто нови Мишлен пилот аплин, а аз се качих с Нисана от подписа без дори да избуксувам!
                  БМВ-то ако не е със задно за тежки зимни условия просто не става.

По темата - друг добър вариант е Мазда 6 след 99-2000г. Много успешен и надежден автомобил.
                  Ще му оспамим темата на колегата - но , последно :
                  ASP е система за сигурност против приплъзване - а , не против буксуване.
                  За да няма неясноти - ако караш и искаш да завиваш ( за преодоляване на препятствия) - с тази система на лошо сцепление - няма да усетиш поднасянето ( компа го усеща преди теб ) и коригира двигателното усилие за поддържане на правата линия на движение !
                  Ако ще караш на лед - потеглянето си е трудно и буксуваш ( за това са веригите ) - това е спортен автомобил - лесно върти гуми. Не го сравнявай с Джип , говорим за лукс и комфорт ежедневен ! Това си е темата !

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  Шперове??? 2 блокажа в БМВ? Хаха, забавно. И къде е втория? И какво общо има АСП-то с блокажите? Или може би шпер от немски не значи блокаж за теб? Изобщо за какво говориш?
                  Ха, ха - темата е друга !
                  Но - от уважение на старите кучета - ела и виж - БМВ 320 с шперове. Опа - пак ще се объркаш - само с един шпер на едно БМВ !
                  На сина - кара го всеки ден.
                  Системите на БМВ са или ЕСП , или шпер ( ед. ч. - за заядливците ).
                  Какво удоволствие ви доставя да се зачепите - вместо да пишете по темата на човека. И какво демонстрираш немски - и ние не ядем доматите с коловете ! Все пак благодаря - научих ( шпер - в превод е блокаж ) Ще го приема за вярно .
                  А къде е другия блокаж - не знам , но другия шпер е на другото БМВ - ха, ха - забавно нали ?
                  Стига спам , моля
                  Последно редактирано от bgbul; 24-04-09, 00:51.

Коментар

Ясно какво е ESP/Electronic Stability Program/, ASP сигурно ще да е нещо друго свързано с шперовете

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                      Ясно какво е ESP/Electronic Stability Program/, ASP сигурно ще да е нещо друго свързано с шперовете
                      Ти откри топлата вода ......
                      При 3000 мнения - и толкова спам - ти си направо непоправим .
                      Поне заедно със спама - пиши и нещо полезно за колегата , задал въпроса и пуснал темата ( от уважение към него ).
                      Жалко !
                      Аз се извинявам на колегата !

Коментар

Колега трябва да ти е ясно, че имаш поне 10-20 избора и всеки от тях може да е правилен и неправилен. Въпрос на мнения, пристрастия, късмет. Аз лично бих ти препоръчал нещо немско - както бяха писали Голф 5, като аз мисля че и 4 би ти свършило работа. Това, което обаче първо ми дойде на акъла, като ти прочетох темата е ПАСАТ. Това е твоята кола според мен. Не ги знам по класификациите на разбирачите, но аз им викам 5ците или за ориентир модела от 2001 някъде до 2005. Също мисля, че на старо може да намериш и следващия модел, от който лично аз съм очарован. Авенсис също е вариант, Мазда 6, добра Е класа, БМВ 5та серия и т.н. Бих ти препоръчал да избягваш италианските марки, също Ауди според мен/малко капризни и със скъпа подръжка, не че на БМВ и Мерцедес е евтина/. Вариантите ти за гориво са или икономичен дизел/Пасат от тия след 2005-2006, аз им викам 6та серия 150 коня дизел ще гори 5-6 литра на 100км/ или газ/метан. Има доста против тези горива за много км, но нали знаем, че има доста таксита по над 500 000 км минати на газ, без проблеми в мотора. Успех в избора и пиши какво си взел. Също на края да кажа, че нямам лични впечатления, но малкия брат на VW - Шкода също е вариант.
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                        http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Ти откри топлата вода ......
                          При 3000 мнения - и толкова спам - ти си направо непоправим .
                          Поне заедно със спама - пиши и нещо полезно за колегата , задал въпроса и пуснал темата ( от уважение към него ).
                          Жалко !
                          Аз се извинявам на колегата !
                          Пишеш пълни глупости, после аз съм ти виновен

Я кажи за ASP, че ми стана много интересна таз система в БМВ.

Коментар

Според мен избора на колегата зависи и от ръста му. Аз съм 198 и съм 100 кг и Голфовете на дълъг път ме скапваха.
                            А като видях така темата веднага се сетих за Шкода Супърб 2,5 TDI 163 к.с. имам наблюдения над две такива служебни и двете са автомата и не могат да ги счупят, а това е целта
                            Също Ауди А4 удобна и икономична, ако е добре гледана и много здрава.
                            Аз за такива условия бих гледал колата да има ксенон фабричен(лупи), тепмпомат/круис контрол и ESP.

Коментар

Аз писах за 7ма серия на БМВ не случайно. Машината е много по-сериозна като изпълнение, много по-надеждна от 3-ката, която просто е по-нисък клас автомобил. Съответно 7цата е и по-просторна и комфортна. Разбира се не е речено, че трябва да е БМВ изобщо, но аз бих се спрял на нещо по-висок клас. За теози бюджет и изисквания, мисля, че е по-добре. Освен това лимозина или комби е по-стабилно и уморява по-малко при шофиране по магистрала. ESP вече има в повечето автомобили от 2000та година насам. За блокаж незнам, основната му идея при леките автомобили не е за да драпа повече на сняг.

Коментар

Пиша от Пампорово, днес ми се наложи да дойда раничко до тук по работа и бях в 9 покрай Пловдив, теста показа за моята кола над 8 разход и час и половина път, лошото е че има учасъци с такава настилка, че се чуствах като в Шеикър - тежка задача има пред теб, но изпълнима стига да си заслужава
                                Успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X