Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобил за шофиране по 300км на ден

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Автомобил за шофиране по 300км на ден

Октавия ІІ 2.0 TDI - с 6 скорости е, харчи малко над 5 на магистралата, градско около 7. Просторна, стабилна и с огромен багажник. В този бюджет можеш да вземеш няколко месечен екземпляр, който ще има много ресурс в себе си, а поддръжката и частите не са особени като цени.
    Зима иде

Коментар

Колега,

И аз имам горе долу такова каране. Не се лъжи и си купи нова кола на изплащане. Ще ти излезе много по евтино от втората употреба. Първо на новата кола всичко е от нула. Масло, ремъци, гуми, дискове накладки, и всички ония неща които човек сменя на втората употреба. За такова каране само дизел!!! още на 1 вия месец колата ще ти харчи по 4-5 на 100. Човек се научава да кара по магистрала и усеща колата. Не забравяй, че сигурноста е много важна. Къде отиват разходите ако започнеш да се занимаваш с пътни помощи, ремонти и други подобни със старите коли. Твоята нова кола и след 2 години и 150 000 км които ще си минал все още ще е на добро техническо ниво. А кажи ми ако вземеш БМВ на 100 000 км на старо как ще изглежда то на 250 000 и колко пари ще си издал през този период. На кой ще го продадеш после?!!!

Има модели като -- Опел астра комби дизел, октавия комби дизел, тойота корола, киа сеед комби, коли които са базирани да са във високото ниво на средния клас. Те са евтини и загубата на стойност не им е голяма.

Много неща казах. Заключението ми е нова кола да ти е мирна главата. и гледай сервиза да им е близко до местоработата ти.
      Т5
      Crossrunner

Коментар

А защо не погледнеш и към неконвенционални автомобили-Тойота "Приус" например?
        B+

Коментар

Приуса е икономичен за градско, на магистралата не ползва електрото и се получава малък мотор с много излишен товар, т.е. харчи много повече от друг аналогичен автомобил.
          Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
            Колега,

И аз имам горе долу такова каране. Не се лъжи и си купи нова кола на изплащане. Ще ти излезе много по евтино от втората употреба...
            Това е спорен въпрос. В момента има не малко върнати лизингови автомобили "втора употреба" на по няколко месеца, в идеално състояние и на прилични цени. Е, ще трябва да се примириш с факта, че някой друг е "пръднал" на седалката преди теб.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Това е спорен въпрос. В момента има не малко върнати лизингови автомобили "втора употреба" на по няколко месеца, в идеално състояние и на прилични цени. Е, ще трябва да се примириш с факта, че някой друг е "пръднал" на седалката преди теб.

Сега отстъпките са такива, че върнатите лизингови коли са по-скъпи от новите!!!

А печалба от тотото никога не е за изпускане - сега има тука до нас едно Волво Хикс Це 90 за 56 000 лв на 21 000 км и на 2 години. Цената като ново е 106 000 лв.
              Т5
              Crossrunner

Коментар

Всеки си е пристратстен ..... така и аз не видях препоръка Пежо (може да съм пропуснала - освен едно лъвче 206) - добри коли са, говорят лошо за задния мост за тях , но имате едни 80 -100 000 км пред вас преди да се обади сериозно ако не сте карък.

Варианти много 206, 207 , 307, 308 и все по-големи.

Возията им е добра, а дизелите са и доста икономични и не шумни (мисля)

Личния ми опит е да се търкалям из софийските улици в 206-чка (бензин - малолитражна и напълно отговаряща дори и на извънградските ми нужди, тоест не ми се налагам да взимам голямата демейна кола )

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка Преглед на мнение
                  Всеки си е пристратстен ..... така и аз не видях препоръка Пежо (може да съм пропуснала - освен едно лъвче 206) - добри коли са, говорят лошо за задния мост за тях , но имате едни 80 -100 000 км пред вас преди да се обади сериозно ако не сте карък.

Варианти много 206, 207 , 307, 308 и все по-големи.

Возията им е добра, а дизелите са и доста икономични и не шумни (мисля)

Личния ми опит е да се търкалям из софийските улици в 206-чка (бензин - малолитражна и напълно отговаряща дори и на извънградските ми нужди, тоест не ми се налагам да взимам голямата демейна кола )
                  Чети по-наред. Има за Пеугеота.

Коментар

И аз писах за Пежото. 307 е перфектно за теб,а има и доста добре поддържани и пазени модели. Ето в СФА например: http://peugeot.bg/index.php?m=s
                    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Едно е ясно-марката е Опел.Препоръчвам Астра и Вектра 1.9cdti-120к.с. Ако имаш интерес към Вектра имам една предвид на 25-26х.км със всички екстри
                      sigpic
                      Land rover lightweight-series 3
                      Range Rover V8
                      Range Rover Classic Vouge SE V8
                      Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

А най интересното, е че колегата пуснал темата не е казал нищо а ние още малко и ще изброиме всички марки

Коментар

А тия шперове да не са LSD-та, случайно?

Иначе, колегата може да помисли и за Шкода октавия, някакъв дизелак - какъвто му харесва. Карал съм и ми допада за дълъг път, а и е икономична. Комплектации - всякакви. А и от сервиза им засега съм доволен (октавия нямам - имам фабия).

За пежо 206 просто забрави - по-добре фабия. И от двете имам впечатления, та са ми ясни. И двете не са за дълъг път, още по дефиниция.

За тоя бюджет можеш да намериш и не лоша джипка, но там харча на гориво е голям, каквото и да вземеш. Тераното ми например вози като лодка, сравнено с фабията, но е шумно, и харчи 9. Мен ме кефи да го карам извънградско, но си давам сметка че за всеки ден не е добре - по-добре нещо по-леко и по-тихо. Предимство е обаче че е по-здраво, ако не дай боже се случи инцидент.

Та, помисли за Октавия. Няма да сбъркаш. Ако искаш и за Супърб може да помислиш, ама те са едни други пари.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Dusesun Преглед на мнение
                            А най интересното, е че колегата пуснал темата не е казал нищо а ние още малко и ще изброиме всички марки
                            Той може и да не каже, нали ни гледа писанията.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Той може и да не каже, нали ни гледа писанията.
                              А може и сеира Все пак е добре да каже към какво го влече, че иначе много общо

Коментар

Първоначално публикуван от Dusesun Преглед на мнение
                                А може и сеира Все пак е добре да каже към какво го влече, че иначе много общо
                                Е да де!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X