Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Какво е мнението ви за системите с предно предаване и Халдекс(он деманд, реактивни с-ми). Има ли някакви съществени разлики и предимства на някой модел или са един дол дренки.
    Визирам Хонда ЦР-В, Тойота Рав-4, Нисаните- Кашкавал и Х-трейл, Митсубиши Аитлендър, братята му Ситроен и Пежо, Рено Колеос,Форд Куга, Тигуан,Фриилендър, Антара, Санта Фе и дълбоко уважавания от мен нишов модел Шевролет Каптива.
    За клиренс е излишно да си говорим , по-скоро за проходимост на сняг и леки баирчета.Знам , че някой модели имат опция до ниска скорост прим. 40 км/ч да включват постоянно и задния мост , а други и това нямат,но за минимални претенции би трябвало всичките да са идентични.

Коментар

Първоначално публикуван от bubaru Преглед на мнение
      Какво е мнението ви за системите с предно предаване и Халдекс(он деманд, реактивни с-ми). Има ли някакви съществени разлики и предимства на някой модел или са един дол дренки.
      Визирам Хонда ЦР-В, Тойота Рав-4, Нисаните- Кашкавал и Х-трейл, Митсубиши Аитлендър, братята му Ситроен и Пежо, Рено Колеос,Форд Куга, Тигуан,Фриилендър, Антара, Санта Фе и дълбоко уважавания от мен нишов модел Шевролет Каптива.
      За клиренс е излишно да си говорим , по-скоро за проходимост на сняг и леки баирчета.Знам , че някой модели имат опция до ниска скорост прим. 40 км/ч да включват постоянно и задния мост , а други и това нямат,но за минимални претенции би трябвало всичките да са идентични.
      Колега мога да ти кажа за Мицубишито с 2,2 HDi мотора.
      Понеже съм си луда глава и изобщо не го жаля, съм карал на малко по екстремни места.
      Два пъти съм минавал през рекичка 15 - 20 см. дълбока,
      Веднъж ходих в едно село(не му помня името) и последните няколко километра бяха стръмен черен път.
      Тази зима бях в Пампорово и по заснежените пътища се представи добре и няколко пъти се качвах на Витоша и там където колите се качваха с вериги аз нямах проблеми, но като пробвах да вляза е един по дълбок сняг там си останах
      Ааа и да не забравя всичките ми гуми са високо скоростни

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от bubaru Преглед на мнение
        Халдекс-а е много добър и се намира в Фри-то,Тигуан и Куга. Тук се разпределя непрекъснато мощността м/у всички колела,но при офф-роуд долните са по-добри. Иначе всички автомобили с ХАЛДЕКС-а(горните) са добри. Избирам от тях Фри-то.

Съединители/муфи и тн. Пежо,Ситроен,Митсубиши,Нисан,Хюндай,Шеви и Опел.
        Горе-долу си приличат. Автомати и автомати+ръчно заключване. Добри,ама само на черни пътища. На асфалт са си чисто 4х2.
        Пежо,Ситроен и Митсубиши-то имат 3 режима-предно,автомат и 4х4 блокаж.
        Хюнда-я и той е така,ама няма само предно-2 режима. 4х4 автомат и блокаж.
        Каптива и Антара са само автомат и включват прекалено късно и изключват прекалено рано-не съм доволен от тест драйв-а на Каптива. Нисаните и те са тук,ама те имат и уж специални програми 4х4,иначе същият принцип. Кашкай е куцо магаре,но пък Х–трейла седи много добре на кал и лед. Баирите не са му добри приятели.
        Хондата я пиша заедно със Кашкай-няма по лоши автомобили 4х4. За жена перфектно-комфортно и маневрено,ама първото снежно баирче и дотам. Без майтап.

Ето моето класиране:
        1.Санта Фе,Фри,Пежо/Ситроен/Митсубиши,Нисан Х-трейл.
        Всички с-ми за безопасност при базовите нива,добри 4х4 с-ми и тракшъни. Добри цени за предлаганото(особено при Фе-то и Пежото-0т 39000лв. със седем места и 7 инчов екран+ климатрон и 2.2дизел HDi)

2.Куга,Антара,Каптива,Тигуан,Рав4.
        Нови,малко остарели,азиатски и европейски, много модерни и не чак толкова. Перфектен избор и страхотно съотношение цена:качество(без Тигуан-много скъп)

3.Кашкай,ЦР-В.
        Добри автомобили с първобитно и безполезно 4х4.(хонда) Добро обурудване за пасивна и активна сигурност.

Двигатели- ВМ мотори,ФАУ ВЕ,Пежо,Тойота. Това са производителите на двг.
        Пежо-2.2HDi -страхотен двигател. нямам никакви забележки. Осем години мъчих един такъв и нищо,даже разхода падаше.
        ВМ мотори-Само на Санта Фе-то е сполучлив,ама той е доработвна от Хюндай и затова. На Каптива и Антара са плачевно зле двигателите.
        Форд-2.0HDi на Пежо.

И тн.
        Последно редактирано от Dino; 12-04-09, 21:31.
        Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
        Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Хондата я пиша заедно със Кашкай-няма по лоши автомобили 4х4.
          Би ли се мотивирал малко по-сериозно. Да обясниш защо са толкова лоши. Тук не говоря да се цитират брошурки, където пише, че Хондата няма блокажи и бавни, ами да споделиш от *личен* опит "Еди коя си зима ходих еди къде си и закъсах ей така. Показвам снимки". Последната зима в 25 см сняг (извън пътя) с Хондата издърпах една кола на гранична, която се беше окопала. И това се случи без никакви проблеми. И аз се изненадах.

Мисля, че се плъзгаш по-грешна плоскост. Всички хора с малко опит знаят, че проходимоста е преди всичко функция на гумите. Тия приказки, че видиш ли Халдекса кой знае какво, парт тайма кой знае какво, не ги купувам. Нагледал съм се на наточени и изрисувани джипки със зимни гуми, дето са по-твърди и от пластмаса. И като му обясниш, че гумите са за боклука, чуваш обяснения колко блокажа имал и колко са му бавни бавните.
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
          ВАЗ 2131

Коментар

Изобщо не греят брошурки,а мъчене. Колко блокажа кой има не ме интересува,само пояснявах. Снимки нямам,но миналата зима(ето пример ) със МИШЛЕН алпин гуми,една от въпросните хонди просто се предаде пред едно баирче,което бе победено от Пежо 205 с някакви галоши. Шофьора да е неопитен-не е,а сичките системи просто убиват колата. Дори и изключени пак се месят. Кашкай има тест в Офф-роуд БГ и там изобщо не го хвалят като 4х4. Иначе да-за него нямам преки наблюдения. Иначе са хубави коли,но да не се рачита толкова на това че имат 4х4,за разлика- при РАВ4 можеш да разчиташ.
            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Аз карам Нисан-Кашкай 2.0 л. бензин вече 2-ра година и съм на 50 000 км. До момента не ми е давал никакви дефекти. Не съм имал и проблеми в снега, поне по шосетата. Спрямо някои от другите СУВ, просвета е малко по-висок: 200 мм. и има значение.
              Много зависи и от гумите: зимни Гудиар Фрост, но за 17" цената им направо ме разплака -460 лв.
              Като цяло съм доволен, е ако имаше малко повече мощност ......

Коментар

Kaчеството на всички изброени автомобили е добро,но и 4х4 е важно щом си тръгнал да взимаш такава кола. Иначе има много други варианти-ванове,баничарки(вече има много добри семейни такива-новият Партнер на Пежо е много добър избор). А на Кашкай просвета е точно 17.8см. На 2.0 бензин автоматик от най-ниската точка до земята е толкова. Отпред много висят някой елементи. Снимай колата отдолу(като държиш апарата хоризонтално) и виж колко стърчащи елемнти има. На брошурите много неща пише.
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

• До: Какво-Freelander;X-trail;Forester;Kuga;Rav-4;Tiguan;Outback

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                  Разликата е,че Хондата предава някви мижави проценти мощност към задния мост. Санта Фе-то предава винаги до 50%,като постоянно имаш 5%. За последното може да се спори,защото има различни мнения по въпроса,но по думите на нач.сервиза в София е така. Ето едно видео в което аз съм сигурен,че няма измама,защото имах печален опит с едно CRV. http://www.youtube.com/watch?v=t09ExAUgtyE

Вярно е,че с колегата започнахме диалог,за което се извинявам. Доста оспамихме темата на човека. От дадените коли,аз бих избрал Субару,но Форестър DIESEL!!!

За мен класацията е такава:
                  1.Форестър,но да е дизел.+Outback
                  2.Санта Фе,макар и да го няма в списъка.
                  3.Фриилендър+X-Trail
                  4.Tiguan+Rav 4
                  5.Kuga.

+1 без последните два те са леки автомобили
                  --------------------------------------------------
                  [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                  [/FONT]

Коментар

Колеги, не така бе. Че аз тази зима с мойта машинка(cr-v) минах през 45 см. сняг и то неутъпкан със китайски гуми от 129 лв. бройката. Рови като къртица и след 15-20 метра предницата почва да се вири. Връщам леко назад и пак 15-20 метра. Снега се плъзгаше по пр. капак и трябваше да пускам чистачки.
                    Honda CR-V I 2000 г.
                    0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Не знам,просто на мен 4х4-то на Хондата не ми е направило добро впечетление. Иначе ЦР–В-то като кола е повече от страхотно,като кола!
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Tигуан за мен е правилният избор, казвам го защото сме правили сравителен тест с изброените автомобили когато излезе Тигуан-ът. Прехода беше в Стара планина и малко по асфалт. Евентулано мога да намерв снимки или инфо от тогава

Коментар

Форестер 2.0д е 10х по-проходим от Тигуан,да не говорим,че е по-евтин и е японски автомобил. И е с истинско 4х4 за разлика от Тигуана. И Санта Фе-то сравнено с Форестъра е като с 4х4 на шега. А съм сигурен,че и РАВ 4 е по-проходимо от Тигуан. Тези немски „статийки“ и списанийца не могат да променят фактите.
                          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Dino, всичките са един дол дренки. Почти идентичен клиърънс, прекалено лъскави за офроуд. Една кола да е проходима не опира само до 4х4. Я си докарай СФ до балтата на Дунав да те прекарам през сукаците, ДПС-арските сечища, падналите върби и тополи. Няма никъде да закъсаш, но след това като си я видиш, ще получиш инфаркт. За да бъде една кола наистина годна за разходки, трябва да е прежалена. Истината е, че много малко от нас могат да прежалят едни 40-50 хиляди ей така. Затова и повечето избираме едно дърто 4х4 дето е перманентно изподраскано и кално и една лъскава количка или СУВ за всекидневието. И в това се състои проходимоста. Там където ще отида с прежалената Витара в режим 2H, ти с новото Субару 2.0 дизел ще ме гледаш с бинокъл.
                            Vitara 2.0 V6
                            Honda CRV (Gen 1)
                            ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                              Dino, всичките са един дол дренки. Почти идентичен клиърънс, прекалено лъскави за офроуд. Една кола да е проходима не опира само до 4х4. Я си докарай СФ до балтата на Дунав да те прекарам през сукаците, ДПС-арските сечища, падналите върби и тополи. Няма никъде да закъсаш, но след това като си я видиш, ще получиш инфаркт. За да бъде една кола наистина годна за разходки, трябва да е прежалена. Истината е, че много малко от нас могат да прежалят едни 40-50 хиляди ей така. Затова и повечето избираме едно дърто 4х4 дето е перманентно изподраскано и кално и една лъскава количка или СУВ за всекидневието. И в това се състои проходимоста. Там където ще отида с прежалената Витара в режим 2H, ти с новото Субару 2.0 дизел ще ме гледаш с бинокъл.
                              Aбсолютно си прав. Всичко,което си казал ми е повече от ясно. Че са един дол дренки мога да споря,но нека не се караме. Аз съм си мислил бая за една Витарка къса база. Вози като каруца,но пък ходи навсякъде. Обаче като си помисля колко бързо ще я прежаля и разбия и че после ще трябва да я ремонтирам и тн... Предпочитам да си карам СФ-то по-спокойно. Хем по-малко разходи,хем по-безопасно за мен и околните.
                              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino
                                Че са един дол дренки мога да споря,но нека не се караме.
                                То не опира до каране, в спора се ражда истината. Въпросът е, че колкото и да коментираме сравнителните предимства и недостатъци на едни доста изравнени въпреки всичко машини, почти никой в БГ няма да си позволи да ги кара като една прежалена Нива или Витара. То и оттам идват легендите за проходимоста на последните две.
                                Vitara 2.0 V6
                                Honda CRV (Gen 1)
                                ВАЗ 2131

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X