Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
    Избора на Легаси-то е много добър,ама то си има причина някаква да не са на всеки светофар.
    Нека не изпадаме в такива дребни спорове, те и голфовете са на всеки светофар, но причината надали е в "пословичната" им здравина.

@ Dino (за да не пускам нов пост) Именно, според мен Субару имат много обективни предимства пред останалите на пазара, но поради една или друга причина не са толкова често срещани, както е и Mazda 6, например
    Последно редактирано от Тануцо; 02-04-09, 14:52.
    Per aspera ad astra.

Коментар

Прав си. Аз не критиквам Субару,а казвам че все има нещо,та да не се срещат. Не са толкова скъпи. А предлагат много. Най-малкото 4х4-то им бие всички конкуренти.
      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
      Volkswagen Bora AKL

Коментар

С риск да обидя някой колега,ще ви кажа че само човек който не е карал Субару Форестър 2.5 XT би се двоумил
        sigpic
        Land rover lightweight-series 3
        Range Rover V8
        Range Rover Classic Vouge SE V8
        Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Голям кеф е,обаче обичам дизели. А като взимах кола 4х4 дизелов „Горски“ още нямаше.
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

• До: Какво-Freelander;X-trail;Forester;Kuga;Rav-4;Tiguan;Outback-помоощ!

Извинявам се на колегата , но аз карам Тигуан вече 15 000 км за 7-8 месеца и много рядко ми са се активирали системи за сигурност ... всъщност за какво говориш? Ти наясно ли си че тази кола слага останалите в малкия си джоб ? - Гроздето е кисело нали знаеш

И също за гумте ама си отцелил марката,точно за 'БФ Гудрич' не искам и да чувам и да виждам .

С поздрави.

Първоначално публикуван от Giraz Преглед на мнение
            Като "новобранец", още повече със Фриилендър, едва ли мнението ми е много тежко, но искам да споделя лично впечатление от Тигуан 2.0...С навъртени близо 400 км по разнообразни терени, мнението ми е, че това е лъскав "паркетник".При най-малкият напън започват да писукат всевъзможните му системи за сигурност, стабилност и т.н., при опит да изпълзи от затревено място с мокра трева/ и при наличие на сносни гуми БФ Гудрич оллтерейт/ Тигуана се лашкаше във всевъзможни посоки, само не и напред. В 2-3 см. мокър сняг пак се включиха разни системи и колата стана тромава и непослушна..Еле пък така нареченият "паркинг асистънт"-тотална дивотия, има свойството да се намесва в моменти, когато се опитваш да караш на ниски обороти през кофти терен...
            Единственото хубаво нещо в Тигуана е поведението му на асфалта-пушка!
            Човека, чиято собственост беше тоя слон, се отказа от него и си взе...
            Skoda Octavia Scout 2.0 TDI 4x4
            Последно редактирано от cveti; 04-04-09, 23:59.

Коментар

• И с какво слага всички в малкия си джоб? С реклама,марка или дизайн? Със всичко от трите изброени и нищо друго. А Фолксваген отдавна не означава немска точност и качество. Печален опит от много приятели. Голфове(4,5) ,Тоарег и тн. Мъчени и жалени все проблеми. Електроника. При голфа особено непрекъснато тея датчици на АБС-а.

Никога няма да дам една торба пари (от много големите) и да чакам 6 месеца за един висок Голф с 4х4 и „агресивен“ дизайн. Голф: по-може,Тигуан-не. А и тва дето Ауто Билд пише,че отзад е по широко от СФ е пълен булшит.(извинете ме,ама...) Като си наглася седалката в Тигуана,така че на мен да ми е удобно,отзад става като в консерва. Аман от тея самовлюбени идиоти. Вече даже за спирачн път да не вярваш. В единия брой-37м,в другия 41. За СФ със автоматик и еднакви гуми дори. От 100км пълен. Говеда. Ама темата е за друго,тъй че стига СПАМ.
              Последно редактирано от cveti; 05-04-09, 01:32.
              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Здравей Dino ,

Аз за сега съм нямал проблеми с колата,а и тя е в гаранция 2 години и лизингова така,че е в интерес и на банката и на дилъра колата да е 6 за да си плащам ... а иначе съм карал за да я пробвам по луди места и хората които са били с мен са възхитени . За тези пари автомобила е изработен супер . Смисъл ако на хората не им харесваше нямаше да си го поръчват , но уви . Но стига , ако някой желае да я покара и огледа насреща съм.

Мои познати си взеха преди 1 седмица РАВ-4 и днес ще имам възможност да се повозя за повече време за да видя как е . Просто цената на този автомобил в момента е уникална . Колегите по-горе са споменали за текущите отстъпки .

С поздрави.

Коментар

Мои познати си взеха преди 1 седмица РАВ-4 и днес ще имам възможност да се повозя за повече време за да видя как е . Просто цената на този автомобил в момента е уникална . Колегите по-горе са споменали за текущите отстъпки .
                  Проблемът с Равчето е, че като вземеш целия пакет системи за безопастност, които са всъщност основният смисъл при покупка на нова кола, аларма и металик, пак отиваш на 50000 лева. Другото, което отчитам като минус при Тойота е дизайна им. Не старее добре. В днешни дни Равчетата от първото поколение на повечето хора им изглеждат зле на външен вид. И това е факт. Новият Рав, обаче, сякаш има шанса и след 6-7 години да се възприема добре.

За мен лично номер едно като управление и визия е Куга от класа на най-леките паркетници. Подсиленото окачване на Фокус/Мазда 3 осигурява доста добро управление. Интериорът ми харесва много повече отколкото на Рав или Санта Фе. Особено последното го разглеждах след около 50000 км пробег и изглеждаше много износено. Може би собственикът е мърляч, ама аз си останах с впечатлението за лесно износващи се материали и някак пластмасов touch and feel, както казват на езика на ревютата.
                  Vitara 2.0 V6
                  Honda CRV (Gen 1)
                  Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                  ВАЗ 2131

Коментар

Да,Куга и Тигуан не са толкова пластмасови отвътре. Кугата изобщо не става за черен път. Тигуана с офф-роуд пакета е проходим,ама пак няма блокаж на ХАЛДЕКС-а,а го пуска прекалено рано след буксуване. Ама това не пречи,много... Ако бяха по-земни цените и на двете за класа им. Гроздето може да е кисело,ама не може една кола от СУВ1 да струва колкото сума от СУВ2. Не само колкото СФ. И колкото Соренто и Фрилендър и Х треил и тн. А ако Соренто и Х траил не са добри на офф-роуд,то значе сме за преглед.
                    Последно редактирано от Dino; 05-04-09, 18:22.
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Кугата и Тигуана като цена наистина са повече от другите, ама пък ако вземеш еднакво ниво на оборудване при Тигуан/Куга и го сравниш с Рав 4, даже и при големите отстъпки, които дават Тойота, ще видиш, че разликата е 3-4 хиляди лева за дизелите около 2 литра. Друг е момента, че ако вземаш на фирма, Тойота са разработили пътеката при Технотест.

Ходих при дилър на Хюндай и не останах с впечатлението, че кой знае колко изгодно излиза СФ. С ESP и металик май пак идваше към 50000 лева. Поне пък не се занимава човек с Технотест.
                      Vitara 2.0 V6
                      Honda CRV (Gen 1)
                      ВАЗ 2131

Коментар

ESP при абсолютни версии на СФ в БГ е стандарт.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Последно Легасито отпадна, решихме ЦР-В.Другата е рав-4.Моето Суби ще почака още

Коментар

Първоначално публикуван от bubaru Преглед на мнение
                            Последно Легасито отпадна, решихме ЦР-В.Другата е рав-4.Моето Суби ще почака още
                            CR-V-то в момента е супер изгодно - Бултрако са свалили гащите - дизеловото започва от 48 000 лева с ДДТ (миналата година един приятел си купуваше и цените почваха от 57 500 лева с ДДТ).

Но забрави за проходимост - 4х4 задвижването е доста несериозно, пък и клиренса е само 18,5 см.
                            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                            Volvo XC90 D5 Executive '12
                            Volvo XC60 D5 Summum '11
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Знам Колега,
                              То ще се кара обаче от жена 95% градско, а и тя много си го хареса.
                              Не хареса нито една от гореизброените в темата, а на тази веднага се хвърли, любов от пръв поглед
                              Аз я бях навил за едно легаци 2.0 автомат, сега пак са на много добри цени, защото се сменя модела, но то си е малко мъжка кола, по ниска , иначе за мен по-добра. За жена обаче Хондичката е много готина, покарах я на тест и ми допадна , а и цените са жестоки за оборудване почти като на лексус РХ, пада под 50К без ддс-то.
                              Аз много се бях наточил на един Аутбек за малко над 50К ги продават 2,5 автомат, но по финансови причини май ще трябва да почакам. Яд ме е защото тези цени може и да не се върнат, но живи и здрави..
                              То сега в Ню Йорк показаха и новия Аутбек, който доста ми хареса,съмнявам се обаче , че в БГ с европейска версия ще влезе по-рано от 2010 , а и цените ще са поне от 65-70К.
                              Ето снимки:
                              http://www.netcarshow.com/subaru/2010-outback/

Коментар

Най-добрият атестат за Хонда по отношение на ЦР-В е, че са включили всички налични системи за безопастност още при базовото ниво. Няма я тая цигания както при Тойота, където ти дават един гол АБС с ЕБД. Иначе, дизайнът на новото ЦР-В наистина е спорен откъм естетика. Обаче за жена, това си е екстра кола. Кара се лесно, висока позиция на водача, просторно, сравнително тихо.

Мисля, че ако покажеш Кугата на въпросната жена, ще разлюби Хондата доста бързо .
                                Vitara 2.0 V6
                                Honda CRV (Gen 1)
                                ВАЗ 2131

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X