Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво-Freelander;X-trail;Forester;Kuga;Rav-4;Tiguan;Outback

Не съм съвсем съгласен с мненията по повод на списанието.Просто като четете вниквайте в нещата,а и бъдете сигурни,че от тестовете които правят немските редактори може да извлечете доста полезна информация.Специално за тигуан-а,печели защото има балансирани качества,които се превръщат в предимство като се вземе в предвид и цената му.Но все пак не значи,че бих избрал него,ще избера ленд-а.Това е като с тестовете с гумите-наистина първенеца може да е с най-комплексни качества,но вие примерно може да изберете,да речем номер 4 в класацията,след като сте прочели и разбрали,че този продукт има най-много от качествата,необходими ви за вашите конкретни условия на експлоатация.Един пример-мой колега веднъж каза,че гумите дънлоп били скапани.Попитах защо?Защото по-лесно се сцепвали по ямите от нокиан!Отговорих му,че трябва да си уточни приоритетите и тогава да избира.

Коментар

Първоначално публикуван от bubaru Преглед на мнение
      Не знам, почвам да затъвам в едни плюсове и минуси за всяка една от колите.Хондата я изключвам по принцип от класацията.Санта Фе е може би добра машина, голяма , с много екстри и прилична цена, но ми се струва скучна и не ми харесва, така че също я изключвам.
      Вчера пък четох в последния Ауто билд поредния тест на мини СУВ-чета, бяха писали за Тигуан, Q5, X3, Freeelander,X-trail , XC60, част от които обсъждаме в темата.Нисана беше на последно място, като бяха казали, че има много лошо сцепление, лошо управление и е общо взето компромисно решение.Аз скоро карах и един Колеос на сняг, който е със същото задвижване и честно не останах особено очарован от него.Не е като с предно само, но след като потегли някак си, си става пак само с предно.Другия сериозен минус на Нисана е и теснотията вътре, има безмислено огромен багажник, а вътре е тесничко, така че май отива извън класацията.
      В теста бяха сложили на 5-то място Роувърчето,било с най-доброто четворно според тях. Защо ? Вие кажете.....?
      Иначе возело много меко, но било мудно и с уклон най-вече към спокойното шофиране, в което всъщност няма нищо лошо.Така или иначе никой не взима такъв клас кола за да прави обиколки на Нюрбургринг.
      Фолсвагена е както винаги на 1-во място. В Ауто билд даже да сравняват Cayenne, FX50S, Land Cruiser 200, G55 AMG i Tiguan, които нямат и нищо общо, накрая пак Тигуана ще е победител.
      Аз много малко го харесвам външно, вътре е малко по луксосзно от Кадито, ще взема да направя един тест драйф, че вече се изкушавам да видя, толкова ли е впечатляващ този повдигнат голф. Някой м/удругото знае ли тои с какво е , Халдекс или Торсен и постоянно ли е 4х4 или е "он деманд" ?
      Здравей Колега,
      От кой град си ?
      Аз съм от Пловдив и съм готов заедно с теб да направим тест драйв на LR Freelander 2 , същото се отнася и за всички колеги от форума
      Според мен избора трябва да е м/у Freelander или X-trail

Коментар

Здравей,

От София съм , но утре ще ходя до писта Дракон до Калояново, ще има някакви състезания и ще ги гледам. Ако искаш ела до там, ще ми бъде много интересно да тествам Фриилендър 2. Те и Мото Пфое дават за тест, но тази седмица нямах възможност да отида.Аз ще бъда на пистата след 1 , преди това ще покарам малко на Боровец(дано има сняг) и идвам на Дракон.
        Другата седмица ще запиша и един тест на Тигуана , да го видим толкова ли е добър....
        То това и остана, Freelander или Тигуан.Кугата май не става и ми струва безмислено скъпичка. Ровъра е скъпичък,но сега има отстъпки, а и с/у 1500 лв. става и без ДДС, не знам VW дали предлагат това.
        Другата кола ще е Субару със сигурност, тоест тази, която аз ще карам

Коментар

Щом са останали само две коли-отиваш,гледаш,умуваш,дайфаш ,броиш парите и взимаш. Тигуана е една идея по-малък:по-маневрен в града,но по тесен и с по-малък обем на багажника. Товара също е по-малък. 4х4-то на двете е 100%(Haldex gen4) еднакво с-мите за сигурсност също.(Bosch) И двете имат по 5 звезди на краш тестовете. И пак клоня към ленд-а заради по-добрия двг,комфорта и полезността в ежедневието. Това беше от мен. ЧАО
          Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
          Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Eто и няколко готини видеа:
            http://www.youtube.com/watch?v=k73-h...eature=related
            http://www.youtube.com/watch?v=weAko...eature=related
            http://www.youtube.com/watch?v=gJHQq...e=channel_page
            Volkswagen Bora AKL

Коментар

За обективноста на Аутобилд - няма по-смешни сравнения от тези там. Тестовете им може да вадят някакви важни неща на показ, но изводите им са толкова измислени, че няма на къде. Няма да забравя - веднъж сравняваха Ситроен Ц6 и Шкода Супърб - нищо че са различни класове, но изкараха Шкодата по-добра от ситроена, като най-голяма тежест в крайната оценка имаше фактора "цена" ?!?!?!? По всички други параметри ситроена водеше, но цената беше с най-голямо тегло, и в крайна сметка спечели с 1-2 точки пред ситроена. Това ако е обективно сравнение - здраве му кажи.

Иначе по въпроса - четох единия тест - Tiguan, Forester, Outlander - като изключим факта, че обявиха тигуана за по-голям от Форестъра(всъщност е с 1-2 см по-широк, но по широчина/дължина разликите са доста големи, и не в полза на тигуана), най-голямото предимство на Тигуана беше, че бил по-динамичен. Странно изказване, при условие че сравняваха 2.0 турбо бензин 170 к.с. и 2.0 атмосферен двигател 150 кс. Не помогна и факта, че на Тигуана всичко му е допълнително като екстри(няма ксенон, навигация, фарове за мъгла и прочие), но пък от друга страна той се оказа по-евтин от Форестъра и Аутлендъра, които имат тези екстри, и ето това беше огромното предимство - цената. На такова сравнение - не знам какъв наивник трябва да е човек, за да се върже.
              Иначе - да, Тигуана е по-добър защото има избор от двигатели и ск. кутии - 2.0 170 кс, 6ск автоматик, което е по средата на опциите на Форестъра, но не мисля, че Тигуана има съперник за 2.5 XT двигателя на Форестъра. Ако се целиш някъде по средата - Тигуана е добър избор. Но все пак това е Голф без багажник - не знам кой ще го ползва, но от личен опит мога да кажа, че при едно малко дете, големия багажник нищо друго не го компенсира - нито двигател, нито ксенони, нито навигация. Ако е за дърпане в града - има и по-добри избори от Тигуан вероятно. Просто за мен комбинацията градски СУВ е нещо като оксиморон. Ако ще е СУВ - ок, трябва да става за семейни излети в планината, ако ще е градско - да е малко, бързо, повратливо.

За Фрийлендъра - вероятно не се споменава, защото не е в ценовия сегмент на изброените автомобили- модел със сходни екстри отива към 80К. Иначе за мен лично това е перфектния автомобил и перфектния избор, въпреки че не съм много наясно с качеството му в последните години, а и за съжаление напоследък оглавява почти всички класации по чупливост... А и покрай слуховете за сервиза на Мото Пфое - покупката му си е чисто тото...

TÜV reports - reliability rating
              http://www.anusedcar.com/index.php/t...el/toyota-rav4
              http://www.anusedcar.com/index.php/t...ver-freelander
              http://www.anusedcar.com/index.php/t...ubaru-forester
              Последно редактирано от Tihomir(imageo); 06-03-09, 22:50.
              Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

За Фрийлендъра - вероятно не се споменава, защото не е в ценовия сегмент на изброените автомобили- модел със сходни екстри отива към 80К. Иначе за мен лично това е перфектния автомобил и перфектния избор, въпреки че не съм много наясно с качеството му в последните години, а и за съжаление напоследък оглавява почти всички класации по чупливост... А и покрай слуховете за сервиза на Мото Пфое - покупката му си е чисто тото...
                Много ми е чудно, че намираш за перфектен избор автомобил, който е пословичен със своята ненадеждност и се мрази от най-заклетите фенове на ЛР като копелето на компанията. По-лош избор може да е само Рейндж Роувър, на който цената му от 170000 лв пада до 30000 лв за четири пет години. Това е 35000 лева декапитализация на година !!!

И какви са предимствата на Фрий в сравнение с Форестър/Куга/ЦР-В/Екстрейл/Тигуан/Рав 4? За тези Фрий, само че първата им генерация ще чуеш как почти всеки техен притежател с влажен поглед твърди, че "двигателят е на Хонда", което ако човек прочете малко ще разбере, че е откровена лъжа.
                http://en.wikipedia.org/wiki/Freelander
                От това "двигателят е на Хонда" можеш да заключиш едно нещо. Двигателите на Хонда струват, а на ЛР хммм ...
                Vitara 2.0 V6
                Honda CRV (Gen 1)
                Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                ВАЗ 2131

Коментар

Само дето говорим за II поколение,ама айде.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Казвам перфектен от гледна точка, че е по-голям от останалите, по-удобен вероятно, с може би най-доброто 4х4, по-красив от останалите(лично мнение).
                    Аз лично не вярвам на подобни класации много, защото е ясно, че колкото е по-скъп автомобила, толкова по-малко се жали от собствениците и повече се юрка, а това неминуемо води до поражения. Ако имам Фрийлендър няма да го карам по 10 000 км годишно само градско във всеки случай.
                    Лично моето мнение е, че какъвто и да е автомобила - ако човек полага нужните грижи, рядко ще стига до сервиз. И оттук високия процент дефекти вероятно е следствие от не съвсем правилна употреба на автомобила.
                    Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Само дето говорим за II поколение,ама айде.
                      И? Поколение II може би е станало адски надеждно, свръх проходимо, невероятно красиво, много просторно, че да му почва цената от 64350 лева с ДДС.
                      Vitara 2.0 V6
                      Honda CRV (Gen 1)
                      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                      ВАЗ 2131

Коментар

Абсолютно си прав,imageo. ixeos (лично мнение) ЛР-а в пъти по-красив просторен и проходим от др,да не говорим за комфортен.
                        Последно редактирано от Dino; 06-03-09, 23:45.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Батка, взимай едно Ауди Алроад,и забравяш за мнооого от проблемите,а и си имаш леката кола,стабилната кола в лед и сняг, семейната кола с големия багажник, драг машината която разплаква доста наперени СУВ-чета... Итс юър чойс,от както съм в тоя пасат,който реално погледнато не е кой знае какво,съм много доволен, не знам дали щях да съм толкова доволен от фронтерата... Не ми се гадае.Но плюсовете мисля че са доста, а минусите.... Ами не се сещам, освен че за новото трябва да се бръкнеш малко по малко от за Q7,ама за едно втора ръка можеш да се разминеш със до 20 000 лв. Ако случайно ти е грабнало интереса- пробвай го.А и както ти сам каза че не си много по офроуда успех, и да се похвалиш скоро
                          Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                          feikot@abv.bg
                          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                            Батка, взимай едно Ауди Алроад,и забравяш за мнооого от проблемите,а и си имаш леката кола,стабилната кола в лед и сняг, семейната кола с големия багажник, драг машината която разплаква доста наперени СУВ-чета... Итс юър чойс,от както съм в тоя пасат,който реално погледнато не е кой знае какво,съм много доволен, не знам дали щях да съм толкова доволен от фронтерата... Не ми се гадае.Но плюсовете мисля че са доста, а минусите.... Ами не се сещам, освен че за новото трябва да се бръкнеш малко по малко от за Q7,ама за едно втора ръка можеш да се разминеш със до 20 000 лв. Ако случайно ти е грабнало интереса- пробвай го.А и както ти сам каза че не си много по офроуда успех, и да се похвалиш скоро
                            Нерде Ямбол, нерде стамбол....като сме почнали с тия цени, скоро колегата ще избира между Ленд Крузър 200 и Рейндж Роувър
                            Audi A6 Allroad Quattro 3.0 TDI DPF 6 степенна, ръч 107,986 лв с ДДС -Това е най-ниската цена от сайта на Ауди.
                            Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от bubaru Преглед на мнение
                              Здравей,

От София съм , но утре ще ходя до писта Дракон до Калояново, ще има някакви състезания и ще ги гледам. Ако искаш ела до там, ще ми бъде много интересно да тествам Фриилендър 2. Те и Мото Пфое дават за тест, но тази седмица нямах възможност да отида.Аз ще бъда на пистата след 1 , преди това ще покарам малко на Боровец(дано има сняг) и идвам на Дракон.
                              Другата седмица ще запиша и един тест на Тигуана , да го видим толкова ли е добър....
                              То това и остана, Freelander или Тигуан.Кугата май не става и ми струва безмислено скъпичка. Ровъра е скъпичък,но сега има отстъпки, а и с/у 1500 лв. става и без ДДС, не знам VW дали предлагат това.
                              Другата кола ще е Субару със сигурност, тоест тази, която аз ще карам
                              Здравей,

За жалост днес съм ангажиран(на работа съм до 16ч )
                              Пожелавам ти успех в избора.
                              Тест му е майката

Коментар

Здравейте,
                                Карах Тигуана и не съм впечатлен. Не лоша кола, но ми струва тесничка вътре, малко евтинка пластмаса, а и е еднаква с голфа, турана и почти като баничарката им-Кади.Звука на мотора си е класически дизел, с няколко думи, нелоша кола, но скучна.В сравнение с Форестър дизел , който съм карал е много по-безинтересна за мен.Форестера е по-широк, звука на мотора е много по готин, на капака отпред има въздухозаборник, който те радва много като го караш, и е определено по-подходящ за мъж. Тигуанчето е по-скоро за дами, както Кашкая, Кугата или Рав4.
                                Остава сега да тествам Фриилендъра. В него е надеждата....
                                Някой спомена нещо за Ауди и неговото 4 по 4. Сигурен съм, че добро, но както казах ,говорим за коли около 60000 лв, айде може и без ДДС, но не и за такива по над 100000 лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X