Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво-Freelander;X-trail;Forester;Kuga;Rav-4;Tiguan;Outback

За съжаление за извън пътя не става.
    От тоя клас всичките леки СУВ имат абсолютни идентични възможности извън пътя - черен път без много дълбоки коловози и кал. Тези митове, че видиш ли Субаруто и Екстрейла са "по така" са наивни. При положение, че всичко е с независимо окачване и горе долу един и същ клиърънс, аналогични мощности на двигателите, просто няма откъде да дойде чувствително по-голяма проходимост. ОК, някои имат бавни и евентуално блокажи, което е плюс, но не можеш с паркетник да правиш това, на което си способен с един Дифендър. Просто целевата проектна употреба е различна.

Аз лично бих ги оценявал като поведение по асфалт, понеже там ще се карат. В същото време по-големите им гуми, висока позиция на водача, просторния интериор и факта, че в БГ има много малко пътища, където можеш да си позволиш да караш 120+, прави всички тия СУВ много добър избор за нашата реалност. Ако живеех в Германия не бих ги погледнал тия СУВ, ама в България ...
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

Здравейте колеги,

Благодаря ви мненията.Аз принципно за себе си съм решил и 99% ще избера Субару.Форестър или Аутбек ще видим.Трябва да купя и още една кола от подобен тип, която ще кара основно моя съдружник.Той не е фен на Събару по необясними за мен причини и иска да си вземе друга марка.Аз обаче като по-голям авто маниак съм натоварен с избора (явно съм спечелил доверието му), но ми се иска да не го разочаровам.

Не видях какво е по-точно мнението ви за Фриилендъра, мисля си че ще му хареса като избор.Чел съм за него, че е много комфортен , с прилична проходимост, харесва ми и като излъчване.Не знам обаче дали може да се разчита на издръжливост.Фолксвагена за мен е най-безинтерсен, Мицубиши Аутлендур и неговите деривати Пежо и Ситроен също не ме вдъхновяват.Рав4 е малко остарял, но все пак е Тайота , как е предаването му, става ли за по-лоши условия или е само сув с предно и опит за четворно предаване.

Кажете ако се сещате и за други модели, но моля ви без Кия , Хюндай, Каптива и разни там други китайски пластмасяци без душа.Кашкай И Колеос също ги изключвам, прекалено са ми женски и ще му омръзнат на втория ден.

Коментар

А обмислял ли си Vitara или Grand Vitara? Май спокойно влизат в горния списък. А и лично на мен Grand Vitara-та ми харесва и като визия. Не мога да дам конкретно мнение върху качествата на горните, защото от всичките изброени съм карал само RAV 4, при зимни условия, и малко (около час) и според мен се справи не лошо. За извън пътя обаче се съмнявам че ще има кой-знае какви качества. Предполагам Grand Vitara-та ще е много подобно, а защо не и по-добре.

Във всеки случай с удоволствие бих пробвал всяко от горните. Ей-така, от любопитство.

ПП: Колкото до Субару-тата, За такъв тип кола, каквато са, на мен ми харесват. Още повече че се славят с добра надеждност.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
          От тоя клас всичките леки СУВ имат абсолютни идентични възможности извън пътя...
          Все пак, класическата 4x4 система с централен диференциал и постоянно 4x4, дава предимство. От горе изброените, само Субарото е с такава.

Коментар

Защо пренебрегвате Хонда ЦРВ?
            В този клас , това е единствената надеждна ,японска машина, която вози и гори като лека кола и не люля.Комфорта и е несравним с останалите.
            Трябва да се пробва.
            ________________________________________________________________________________________
            Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
            HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Все пак, класическата 4x4 система с централен диференциал и постоянно 4x4, дава предимство. От горе изброените, само Субарото е с такава
              Не забравяй, че целта на фултайма при Субару е основно по-доброто поведение на пътя, а не цели кой знае какви офроуд възможности. Тия филмчета със заледени рампи, където всички се провалят и само Субару ги изкачва ги приеми както казват братята американци "with a grain of salt".

Няколко съвсем практични въпроса относно Субару.

Някой влизал ли е в добре оборудван сервиз на Субару в България, където има елкони и грамотни майстори по-възрастни от 20 години?

Колко *оторизирани* от Субару сервизи въобще има в БГ?

Какви са цените на шарнири, полуоски, карета, амортисьори за Субару боксер дизел като ще си говорим за проходимост?

Не че искам да се заяждам, но си има причина Субару да не са толкова разпространени. И това е сравнително по-скъпата и трудна поддръжка. Иначе, и аз съм им фен, ако се говори за надеждност и поведение на пътя. Като дизайн, обаче, има още много да се учат от Европейците. Особено по отношение на интериора Форестъра е зле (това е субективно мое мнение). И още нещо важно, което следва да се има предвид е, че огромната част от хора, които препоръчват Субару всъщност не карат такова!

http://www.whatcar.com/car-review-fu...x?RT=2847#Road
              http://www.whatcar.com/car-review-summary.aspx?rt=2790
              http://www.whatcar.com/car-review-summary.aspx?rt=897
              http://www.whatcar.com/car-review-summary.aspx?rt=765
              http://www.whatcar.com/car-review-summary.aspx?rt=2851
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              ВАЗ 2131

Коментар

Не, не го препоръчвам Субарото. Само отбелязвам фактите, а всеки решава за себе си. Субарото разполага с класическа 4x4 система, базирана на надлъжно разположен двигател със среден диференциал. Независимо от датчици и електроника 4x4 задвижване. Тоест надеждно. Както при истинските джипки. Останалото е компромис, но ако подобни возила не излизат извън пътя, и не се движат в тежки зимни условия, може да се приеме.

Коментар

Малко спам,но отговор:
                  Аз карам Форестер 99г-демек дърт-частите не са скъпи,повече е мит това.Примери: заден лагер 'кит'-90 лв ,датчик детонации-90 лв,Зибно колело задна предавка-113 лв , лагер ск. кутия към амбряжа 80 лв,лагер м/у 1и2 -60 лв(тия двата са най-големите) други 2 нагера 40 и 30 лв.Обява за амортисьори има вув форума на Субару-нови комплект-400лв.
                  Освен това според TUV-Форестер е доста безпроблемен автомобил -на немците им вярвам за тази класация:http://news.automedia.bg/read/403.html
                  За сервизите,лично мен най-ме е страх именно от оторизираните нашенски ,особено ако съм вързан за тях!
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Благодаря за информацията, но аз питах за съвсем други части за Форестър съвсем друга година. Един десетгодишен Форестър, за който турците и китайците вече са произвели доста части не е като да поддържаш *дизелов* Форестър модел 2008 година, за който до 2013 единственият източник за части ще бъдат именно оторизираните сервизи. Има пък една друга класация, английска на warranty direct, която показва, че най-скъпо се ремонтира Субару.

http://www.reliabilityindex.co.uk/se...8339010848601#
                    Vitara 2.0 V6
                    Honda CRV (Gen 1)
                    ВАЗ 2131

Коментар

Колега,аз бях на същото положение преди три месеца.Карах почти всички сувчета изброени от теб и накрая се спрях на Субару Дизел.Вече съм на 12000км среден разход 6л \по-малко дори от указания среден \.Тествах го на сняг и лед цяла зима-перфектен.200км\ч не са проблем.Успех!

Коментар

Колега всеки си има мнение .Да не излизаме от темата .
                        Нормално е ремонта да е по-скъп,особено ако по-рядко се налага.
                        Все пак говорим за нова кола,която по мое мнение няма да се ремонтира близките години,точно защото е Субару,произведено там..
                        Частите са интересни точно на стари като моята,защото на такива се налага смяна.Дали са оригинални японски или .....ми за тия които споменах не знам да има ментета(без амовете-тях не съм сменял).
                        Да дизелът е нов -лошо,но не вярвам да се изложат-до сега не са.
                        И що трябва непременно да се прави,и защо да е трудно да се поддържа,та вече сме в Европа и с такава гаранция!
                        Имам близки наблюдения за 1 нов дизел и няколко по далечни-за сега проблеми няма.

Коментар

Виж, не се опитвам да кажа, че Субару е лош избор. Напротив! Ако бях изправен пред такава дилема, много сериозно бих обмислил покупката именно на Форестър. Това, което би ме отказало са именно горе изброените точки, а именно:

1. Сравнително трудно се препродава, когато решиш да се освободиш от него. Една Тойота, Хонда или Нисан са си по-лесни за пласиране.
                          2. Хич не ми харесва интериора. Изглежда някак прекалено пластмасов и евтин. Екстериорът е ОК.
                          3. Гаранцията е три години. След това започва поддръжката, а такава ще има. Нито една кола не може да издържи по дупките без да правиш нещо по ходовата част. Просто няма такава. От друга страна, не съм наясно как е със сервизите на Субару. Все пак една гаранция има реална стойност, ако насреща имаш професионално управляван сервиз, който да намери и отстрани даден проблем.

Отново казвам, че и на мен Субару ми Харесват. Обаче, не съм сляп към някои очевидни недостатъци и ги коментирам, без да се опитвам да убеждавам за Тойота, Хонда, Нисан и т.н. Като махнем Фрийлендъра заради факта, че е известно проблемен още от създаването си и ще си имаш работа с МП, всичко друго е горе долу на кантар.
                          Vitara 2.0 V6
                          Honda CRV (Gen 1)
                          ВАЗ 2131

Коментар

Споделям мнението Ви колега ixeos с малки изключения:
                            1.Когато се жених изобщо не си мислех как ще се развеждам.
                            На 1 този месец се разделих с един прекрасен нисан.И така назад във времето 10 японеца.Не форум,не нет,ми компютри нямаше тогава.Все съм ги карал,все правил(ако е трябвало,а някои изобщо),все съм ги продавал, въпреки негативното отношение тогава към японските автомобили-"еднодневки"
                            2. Съгласен съм-тук са спестили-но пък за мен това не е важно,за други много!
                            3. Да се надяваме че до 3 години живот и здраве,нещо ще се промени към по-добро.Дано!
                            За Тойота и Нисан-Съжалявам че не можаха в моя ценови диапазон(12К)да ми предложат алтернатива на Форестера.Хонда,да гледах ЦРВто,но с приател който избра за себе си ЦРВто единодушно решихме че машината е Форестер.
                            ПП Сори за спама. Ако модовете решат да трият!

Коментар

Здравейте,

Видях предложение за Сузуки Витара-изключвам го напълно, много стара и дървено возеща, евтино изглежда и т.н.
                              Хонда ЦР-В може би не е лош автомобил, мислех си за него, намирам го за малко безформен и безполов.Освен това той май-че си е само с предно, отзад се включва само при превъртане, което значи, че на сухо и мокро си се управлява , като кола с предно а аз точно това не искам , карам авенсис и намирам предното за компромис.
                              Не виждам пак нищо конкретно за Ланд Роувъра, толкова ли е лош или нямате наблюдения, аз пък много го харесвам визуално.

Коментар

//офф
                                Гледам из медийте, че субару били си увеличили продажбите х3 за една година, откакто изкараха дизела. Та ако повече хора в БГ се престрашат да си закупят се надявам да се пооправи проблема със сервизите .

Въпреки, че като се замисля, за която и да е марка кола ... ммМ да речем след 2000г трудно се намира читав майстор за ремонт по двигателя.
                                Днес даже един колега от работата ми сподели как в сервиза на рено при смяна на ремъци и ролки били пренатегнали ролките, или нещо такова, не го запомних , че имамх и друга работа, и след това нещо се прецакало. От сервиза казали, че гаранция дават само на частите,НО не и за труда/свършената работа

Та в тоя ред на мисли бих предпочел да не мисля за ремонт, т.е. да избера по надеждната кола, от колкото дали лесно се ремонтирала
                                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X