Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво-Freelander;X-trail;Forester;Kuga;Rav-4;Tiguan;Outback

Разликата е,че Хондата предава някви мижави проценти мощност към задния мост. Санта Фе-то предава винаги до 50%,като постоянно имаш 5%. За последното може да се спори,защото има различни мнения по въпроса,но по думите на нач.сервиза в София е така. Ето едно видео в което аз съм сигурен,че няма измама,защото имах печален опит с едно CRV. http://www.youtube.com/watch?v=t09ExAUgtyE

Вярно е,че с колегата започнахме диалог,за което се извинявам. Доста оспамихме темата на човека. От дадените коли,аз бих избрал Субару,но Форестър DIESEL!!!

За мен класацията е такава:
    1.Форестър,но да е дизел.+Outback
    2.Санта Фе,макар и да го няма в списъка.
    3.Фриилендър+X-Trail
    4.Tiguan+Rav 4
    5.Kuga.
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Аз пък си смятам ДДС-то ей така. Ц-20%Ц=Ц без ДДС,където Ц=цена.
      "Без ДДС" се смята като цената с ДДС я разделиш на 1.2 Начинът, по-който го смяташ е грешен. Например ако си купиш СФ за 50000 без ДДС, с ДДС СФ е 50000 * 1.2 = 60000. Сега ако следваме твоя начин на смятане, имаме 60000 - 0.2*60000 = 60000 - 12000 = 48000. Даже и Мургина не може да прави такива фокуси .

Що се касае до офроуд с тези паркетници, те са горе долу еднакви. Вярно, че Субару има най-доброто 4х4 от тях, но то пък си има други кусури. Аз като чета внимателно сега, май човекът с една лъскава лека кола 4х4 май ще е най-добре.
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
        ...
        Доста оспамихме темата на човека...
        Ми той нали това иска да разбере. Кой какво "четворно" 4x4 има.

Коментар

Не взех под внимание базовата цена и това,че от цена с ДДС процента не е същия. Мале колко съм зле,а бях добър по математика. Не виждам причина да се плюем,всеки изказва мнението СИ.
          Като каза за лъскавата лека кола,ми то Форестър си е едно високо АWD комби.
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение

Много интересен клип. Благодаря
            В интерес на истината, след като се отвори клипа от дясната страна в Related Videos има също няколко интересни клипа с демонстрации между Субару и няколко други марки, вкл. седани, което може да е полезно на колегата:

http://www.youtube.com/watch?v=Q7dVF...eature=related
            Per aspera ad astra.

Коментар

Не знам, почвам да затъвам в едни плюсове и минуси за всяка една от колите.Хондата я изключвам по принцип от класацията.Санта Фе е може би добра машина, голяма , с много екстри и прилична цена, но ми се струва скучна и не ми харесва, така че също я изключвам.
              Вчера пък четох в последния Ауто билд поредния тест на мини СУВ-чета, бяха писали за Тигуан, Q5, X3, Freeelander,X-trail , XC60, част от които обсъждаме в темата.Нисана беше на последно място, като бяха казали, че има много лошо сцепление, лошо управление и е общо взето компромисно решение.Аз скоро карах и един Колеос на сняг, който е със същото задвижване и честно не останах особено очарован от него.Не е като с предно само, но след като потегли някак си, си става пак само с предно.Другия сериозен минус на Нисана е и теснотията вътре, има безмислено огромен багажник, а вътре е тесничко, така че май отива извън класацията.
              В теста бяха сложили на 5-то място Роувърчето,било с най-доброто четворно според тях. Защо ? Вие кажете.....?
              Иначе возело много меко, но било мудно и с уклон най-вече към спокойното шофиране, в което всъщност няма нищо лошо.Така или иначе никой не взима такъв клас кола за да прави обиколки на Нюрбургринг.
              Фолсвагена е както винаги на 1-во място. В Ауто билд даже да сравняват Cayenne, FX50S, Land Cruiser 200, G55 AMG i Tiguan, които нямат и нищо общо, накрая пак Тигуана ще е победител.
              Аз много малко го харесвам външно, вътре е малко по луксосзно от Кадито, ще взема да направя един тест драйф, че вече се изкушавам да видя, толкова ли е впечатляващ този повдигнат голф. Някой м/удругото знае ли тои с какво е , Халдекс или Торсен и постоянно ли е 4х4 или е "он деманд" ?

Коментар

Първоначално публикуван от bubaru Преглед на мнение
                ...
                ... Някой м/удругото знае ли тои с какво е , Халдекс или Торсен и постоянно ли е 4х4 или е "он деманд" ?
                Напречно разположен двигател. Халдекс трябва да е. Съответно и постоянно върти предния мост, а задния го управлява електро-хидравличен съединител, посредством датчиците на АБС. Може и да се блокира ръчно.

Коментар

Не знам, почвам да затъвам в едни плюсове и минуси за всяка една от колите.Хондата я изключвам по принцип от класацията.Санта Фе е може би добра машина, голяма , с много екстри и прилична цена, но ми се струва скучна и не ми харесва, така че също я изключвам.
                  Вчера пък четох в последния Ауто билд поредния тест на мини СУВ-чета, бяха писали за Тигуан, Q5, X3, Freeelander,X-trail , XC60, част от които обсъждаме в темата.Нисана беше на последно място, като бяха казали, че има много лошо сцепление, лошо управление и е общо взето компромисно решение.Аз скоро карах и един Колеос на сняг, който е със същото задвижване и честно не останах особено очарован от него.Не е като с предно само, но след като потегли някак си, си става пак само с предно.Другия сериозен минус на Нисана е и теснотията вътре, има безмислено огромен багажник, а вътре е тесничко, така че май отива извън класацията.
                  В теста бяха сложили на 5-то място Роувърчето,било с най-доброто четворно според тях. Защо ? Вие кажете.....?
                  Иначе возело много меко, но било мудно и с уклон най-вече към спокойното шофиране, в което всъщност няма нищо лошо.Така или иначе никой не взима такъв клас кола за да прави обиколки на Нюрбургринг.
                  Фолсвагена е както винаги на 1-во място. В Ауто билд даже да сравняват Cayenne, FX50S, Land Cruiser 200, G55 AMG i Tiguan, които нямат и нищо общо, накрая пак Тигуана ще е победител.
                  Аз много малко го харесвам външно, вътре е малко по луксосзно от Кадито, ще взема да направя един тест драйф, че вече се изкушавам да видя, толкова ли е впечатляващ този повдигнат голф. Някой м/удругото знае ли тои с какво е , Халдекс или Торсен и постоянно ли е 4х4 или е "он деманд" ?
                  Добре де, теб което те влече най - много?
                  Пак ти казвам отиди покарай и което ти пасне, 20 човека да питаш едно две ще са еднаквите мнения.

Коментар

Не знам, почвам да затъвам в едни плюсове и минуси за всяка една от колите...
                    Всичките имат плюсове и минуси. Даже и най скъпите.
                    На твое място бих поставил приоритети. Реномирани марки, с традиции при дизеловите двигатели и 4x4 трансмисиите.
                    Збирщайна (да ме извинят колегите) бих го изключил.
                    Виж какво остана.

Коментар

Немците от Билд-а изкараха Пасат по-комфортен от Ситро Ц5 със хидроактивно окачване,тъй че на тях не може да им се вярва,акоима немска кола,камо ли ФВ в теста. Аз бих взел Ленд-а,или Форестъра.
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Нали не става въпрос за Фрилендъра?
                        Майтапа настрана, ама понеже го виждам че подпитва упорито за Фри-то, да почете какво казват колегите в секцията на LR.
                        Последно редактирано от Аndro 160; 06-03-09, 12:11.

Коментар

Ако очакваш в немско списание да чуеш добра дума за някой френски или японски производител, ще трябва да те разочаровам . Случва се но рядко, а и все пак - нашето гардже си е най-хубаво.
                          Сигурно в японски издания Тигуан е на последно място, пък Нисана на първо.
                          Ако толкова те интересуват цифри - гледай данните от таблиците с ускорение, m-split и т.н. показатели, но игнорирай субективния фактор. Независимо какви специалисти са и те са хора с лични предпочитания.
                          Харесай си 3-4 модела, отиди на тест драйв на всеки, съобрази го с бюджета ти и скачай в някой.
                          Per aspera ad astra.

Коментар

Една идея в страни от темата, но има много приятни Ленд Круизъри на 2-3г. за тези пари. Там май компромисите са малко.
                            А по темата - трябва повече тест драйв и по-малко списания.....

Коментар

От тест-драйф-а, за системата 4x4, ме съмнява нещо да стане ясно. Не вярвам някой дилър да го вкара на полето, на някой баир с кал или сняг. Ако не съм прав, свиркайте да идваме. Ще стане голям купон.

Коментар

Ами ти сам си го казваш. В немските класации доминират изключително немски автомобили с малки изключения като Мазда например. Аз затова гледам основно британски. Британците собствени марки не им останаха и сякаш май са една идея по-обективни.
                                Vitara 2.0 V6
                                Honda CRV (Gen 1)
                                Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                                ВАЗ 2131

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X