Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
    Ми тубата седи в багажника. Като го сипят ми връщат тубата с около 250 милилитра вътре. Май е ШЕЛ хеликс.
    Всеки случай е синтетика, а пък искат колата на всеки 10 000 да му се сменява. Нищо де, те май на много места така действат
    ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
    lre-bulgaria.org

Коментар

Дайте да се върнем малко към темата. Има ли някой, който кара Куга, че ми е много любопитна тая машинка. Според мен лично от изброените е най-добре изглеждащата. Как е като поддръжка и поведение на пътя? Карал съм доста Фокус и би било супер ако е прихванала нещо от него предвид, че са на една платформа.
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от Navi Преглед на мнение
        Всеки случай е синтетика, а пък искат колата на всеки 10 000 да му се сменява. Нищо де, те май на много места така действат
        На 15к,ама то трябва (препоръчително е) да се сменя на 20-22к.
        Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
        Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Ixeos, карал съм Куга и както предполагаш (мислех си че и ти си карал), поведението и е много подобно на Фокуса, стегнато, директно и комфортно. Всъщност комфорта е дори по-добър, особено при ниска скорост заради амортисьорите с по-голям ход. Някъде в темите бях написал доста от впечатленията ми, които като цяло са много добри за паркетник, да не кажа отлични. Единствено на колата си и трябва по-мощен дизел, който скоро май ще е факт и изглаждане на някои недоразумения като липса на ДДС кредит и тоя бутон за палене дето е скрит на най-странното място (може би за да обърка крадеца)
          4х4 вече е разисквано и за целите си е ок. И офф може ама не хард. Там където съм го пробвал се представи добре и на хлъзгаво и на страничен наклон и на рампа. Лошото е, че както при повечето в този клас си на нокти като минаваш коловоз или препятствие щото не знаеш какво ще оставиш отдолу а и всичките модни гънки на предния капак изискват доста време за да преценяваш къде са им крайните ръбове. Абе не са си за гората и това е.

Dino. В сайта пише на 15 а от сервиза казват даже на 10 за да важи гаранцията. Ама както казах вече много са така!
          ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
          lre-bulgaria.org

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=JvWdPPxd2mA Добър материал за Куга-та. На англичаните им вярвам,те са най-безпристрастни. Навря го на много лошо мято,иначе е добра количка. А 2.0 HDi 136к.с. двигателя е много добър. Има си достатъчно мощност за купето.
            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Forester vs Kuga
              Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от imageo Преглед на мнение
                E какво толкова. Форестъра можел да се върти по-добре. Ами естествено,нали е фултайм 50:50.
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от bubaru Преглед на мнение
                  Темата малко се е отклонила. Иначе от посочените модели, единствено Субару има реално двойно задвижване.Другите въртят предното и включват отзад само при загуба на сцепление.Извода е ясен.
                  Истинско четворно имат Субару, Ауди-от а4 нагоре, Хонда Ледженд, Ландкрузър, Мерц 4 матик-става, Лексъс с торсените, Таурег, Х-драйф-става........
                  Така ли е ами 4моушън.Но не на Б6 ? Мисля че и тигана е с торсен,което според мен е едно от най-истинските 4х4.
                  Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                  feikot@abv.bg
                  Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Когато избирах паркетник за фирмата, много дълго гледах Куга. Обаче, с тая невъзможност за ДДС кредит, пусто излиза 10000 лева повече от ЦРВ. А едното е Хонда, другото Форд. Ако забравим въпреки всичко марките и тежеста, която носят със себе си, Кугата според мен е по-красива от всичко друго в сегмента както отвътре, така и отвън. Плюс това, че има най-доброто управление. Доставя и най-много удоволствие като се шофира. Отявлен минус си мисля, че е Фордовия дизел, ама пък ми се върти някъде из главата, че май е съвместна разработка с Пежо, което би било добре. Лош привкус носи дилъра - знам какво е да се поръчват части от тях плюс съкратената две годишна гаранция. С една дума много спретната и прията количка ама икономически нещо не излиза сметката с нея.

П.С. Който е карал Фокус, ще разбере думите ми по-добре.
                    Vitara 2.0 V6
                    Honda CRV (Gen 1)
                    ВАЗ 2131

Коментар

Извинете за спама, но щом заговорихте за гаранция, искам да завиждате.

http://www.wkjeeps.com/warranty_lifetime.htm

Коментар

Най-добрия/хубавия Форд е продадения !
                        Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                        feikot@abv.bg
                        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Мисля че и тигана е с торсен...
                          Една патка от мислене умряла... *

...май е съвместна разработка с Пежо...
                          Самият дизайн,скица и тн. е на Пежо,но се произвежда в Германия . Ползва се в 307,308,407,Kuga,Focus..............

Извинете за спама, но щом заговорихте за гаранция, искам да завиждате.
                          Добре добре,ама поне да беше за всички коли,а не на примерно 5-10000 aвтомобила.

* Не се заяждам,дойде ми в главата и ми стана смешно.
                          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Добре добре,ама поне да беше за всички коли,а не на примерно 5-10000 aвтомобила.

* Не се заяждам,дойде ми в главата и ми стана смешно.
                            И от къде ти дойде в главата.
                            Между пет и десет хиляди са само ГрандЧерокитата които се продават за седмица с доживотна гаранция на силовото предаване.

Коментар

Самият дизайн,скица и тн. е на Пежо,но се произвежда в Германия . Ползва се в 307,308,407,Kuga,Focus..............
                              Грешка, голяма грешка... Явно някой те информира грешно по отношение на двигателите. Нали помниш, дето твърдеше, че дизеловия двигател на ХуйДай не бил VM? А си е баш талянски VM.

Почвам едно по едно:

Двигателите PSA HDi/Ford DLD са разработка на французите и се произвеждат в техните заводи в Tremery и Douvin (и за Мазда, и за Волво, и за Форд), а големия 2,7 литров V6 се произвежда в Ford's Dagenham Engine plant, Великобритания (всъщност този мотор наистина си е разработка на Форд, ама на англицкия Форд - конструиран е изцяло в Dunton and Whitley research centre - немците немат нищо общо).

А относно комънрейлите на PSA/Ford/Volvo/Mazda...последния за затвори вратата...дълга история е

Цялата история на т.нар. джойнт-венчър е леко странна, но с две думи - през 1998 г. продажбите на Форд страдат заради липсата на читав дизел, и те решават да си ПЛАТЯТ на PSA да им разработи читави моторчета. Тук няма да обяснявам за 1,4 и 1,6 литровите дизели на Пежо (които освен на повечето Мазди, Фордове, Волва се монтират дори на Мини Купър - тоест BMW), щото нали темата бе за дизеловата моторетка на Кугата.

Фамилията двигатели DW с 2 литра (DW 10,замества XUD9) и 2,2 литра (DW 12) работен обем е базирана на един от най-легендарните семейство дизели на Пежо (и на всички времена) - PSA XUD engine, като работния обем е увеличен до 1997 и 2179 куб. см, оборудвани са с комън-рейл, 8 или 16 клапанни глави и въобще са тотално осъвременени. Най-готското в цялата работа е, че за целия масраф са платили Форд - е, срещу това са получили правото да монтират тези моторетки на разните Фордове, Волва, Ленд Ровъри, Джагуари и Мазди, като ги кръщават както си искат - Дураторк TDCi, TD4, MZ-CD, и кво ли не...

Същата и е историята с дизелите на Фиат/Алфа Ромео (които апропо са изобретателите на комън-рейла и за пръв път го монтират в сериен автомобил) и ГМ - разните му там CDTi дизелчета на Орел, Сааб (TiD и TTiD) и кво ли не са си чисти талянски дизели, произвеждани в Италия (1,9) и Тихи, Полша (1,3)
                              Последно редактирано от Carburettor; 12-08-09, 21:27.
                              ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                              Volvo XC90 D5 Executive '12
                              Volvo XC60 D5 Summum '11
                              Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Грешка, голяма грешка... Явно някой те информира грешно по отношение на двигателите. Нали помниш, дето твърдеше, че дизеловия двигател на ХуйДай не бил VM?
                                А какво е VM?

Остави, открих инфо.
                                http://en.wikipedia.org/wiki/VM_Motori
                                Vitara 2.0 V6
                                Honda CRV (Gen 1)
                                ВАЗ 2131

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X