Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво-Freelander;X-trail;Forester;Kuga;Rav-4;Tiguan;Outback

Здравейте Колеги,

Виждам,че доста се разпалихте относно Фриилендъра.Аз, както вече казах го харесах много и почти съм решил , че е една от колите, която ще взема.Между другото, не намерих къде пише "лоши отзиви за модела", ако имате линк, моля да ми изпратите. Естествено говорим за втората генерация.
    Колата не е спорта, точно обратното, но това си личи и от външния и вид, такава е и философията на марката.Сори, но да говорим за спорт при мини сув си е смешно за всички представители на този клас.Не ме убеждавайте, че примерно Аутлендър и Х-трейл са по-спортни.Ок може би само Х3 е със спортни гени, но е много скъпо и грозно, факт.
    А цената на Фриилендъра без ДДС-то(което пада с/у 1600 лв.) е от 50000 лв, което според мен е нормална сума за тази кола.
    Освен това е доста рядко срещано, което го прави още по-готино, за разлика от "най-продаваните модели , НО САМО В БГ от клас СУВ2"-корейски представители на безличния автомобилен свят с около 10 годишна история предимно в страните от третия свят и бедните семейства от нормалния.
    И само не ми говорете, че това e заради лошия имидж, собственика Тата и т.н., просто си нямаме манталитет.

Коментар

А цената на Фриилендъра без ДДС-то(което пада с/у 1600 лв.) е от 50000 лв, което според мен е нормална сума за тази кола.
      А колко е цената с ДДС? Защото на сайта пише горе-долу 65000, което прави 65000+1600 = 66600 => 55500 без ДДС. Може би МП дават някаква отстъпка?

Освен това е доста рядко срещано, което го прави още по-готино, за разлика от "най-продаваните модели , НО САМО В БГ от клас СУВ2"-корейски представители на безличния автомобилен свят с около 10 годишна история предимно в страните от третия свят и бедните семейства от нормалния.
      И само не ми говорете, че това e заради лошия имидж, собственика Тата и т.н., просто си нямаме манталитет.
      Абе не е до манталитет. Тойота вкарват оферта за Рав4 дизел 2.2 за 36500 металик, базово ниво като теглиш ДДС плащайки си за псевдо седалки. Това е 13500 до цената на Фрийлендър ако твоите сметки са верни и 20000 ако моите сметки са верни. Хем вземаш Тойота - * японска сглобка *, хем ти върши същата работа, хем пестиш много хиляди, хем е по-надеждно, хем го продаваш по-изгодно после и харчи по-малко. Ама пък кеф цена няма - ако ти харесва и си готов да платиш, скачай .
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Виж ако говорим за Тойота, моя лек сарказъм с манталитета не важи, то е ясно.Малко се съмнявам , че такива са цените в ТМ ауто, но както и да е, дано си прав.
        Относно Рав-чето се отказах, понеже карам авенсис имам и служебни други тойоти.Иска ми се нещо по ралично.
        Аз съм просто малко ироничен към някой марки и модели, не ме дразнят, но са ми ,малко,...непринудено интелигенти, т.е. без да искат.......

Коментар

http://www.toyota.bg/Images/rav4_tcm419-475561.pdf

2.2 Д-4Д ниво Комфорт

42640 (базова цена) + 1300 (хомологация)+ 822 (металик) = 44762

тоест без ДДС цената е:
          37302 лева
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
            А колко е цената с ДДС? Защото на сайта пише горе-долу 65000, което прави 65000+1600 = 66600 => 55500 без ДДС. Може би МП дават някаква отстъпка?

Абе не е до манталитет. Тойота вкарват оферта за Рав4 дизел 2.2 за 36500 металик, базово ниво като теглиш ДДС плащайки си за псевдо седалки. Това е 13500 до цената на Фрийлендър ако твоите сметки са верни и 20000 ако моите сметки са верни. Хем вземаш Тойота - * японска сглобка *, хем ти върши същата работа, хем пестиш много хиляди, хем е по-надеждно, хем го продаваш по-изгодно после и харчи по-малко. Ама пък кеф цена няма - ако ти харесва и си готов да платиш, скачай .
            В момента МП дават МНОГО сериозни отстъпки за налични автомобили м/у 4 и 14%(зависи от модела, лизинга и т.н.)
            Последно редактирано от Mufasa; 20-03-09, 13:13. Причина: допълнение

Коментар

А пък Тойота дават 20-22%
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              ВАЗ 2131

Коментар

Субару е много добър избор. То единствено се сглабя още в Япония,заедно с Дайхатсу,ако не се лъжа. При дисела няма демултипликатор,но явно се разчита на високия въртящ момент. Лично аз съм доволен от корейските майстори на Теракан-а,яка основа има за модифициране,нищо,че е с торсиони отпред. Но на първо място е важно за какво ще го ползваш,а ти си решил. Късмет при избора,а както и колегите казват,важен е и сервиза
                Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

До: Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Не можеш да сравняваш Рав-4 със Фрилендър. Разбрахме предубежденията ти към роувъра вече,айде стига.
                  Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                  Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

До: Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Тойотите наистина са много евтини сега.Впрочем съм карал абсолютно всички модели без Рав-4 и Хайлукса.Миналата седмица дори тествах и 200-тицата, но се старая да не мисля за нея, че ме стяга сърцето.Ще отида тия дни да покарам рав-чето , поне така за обща култура, да видя как е. Имате ли впечатления от задвижването му.Става ли поне за малко по-дълбок сняг и наклон.Днес закъсах здраво на Боровец нагоре към Ястребците с моя Авенсис. Спрях да се разминем с един колега и... край. Добре , че се появиха двама мургави местни агента по 100-тина кила, на предния капак и така.Абе жалка работа, но с предно без вериги е така.Другата година надявам се поне в такива ситуации да не се излагаме.

Коментар

• До: Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Като всеки сув-сняг и кал няма грешка. Като си тръгнал към РАВ-4 виж и Туксон. Не е лош,а не е и скъп. Даже един колега продава един такъв,много запазен. Не е на повече от 2 год. Има толкова гаранция още,колкото ще има новата Тойота. Смях в залата. Пиши на ЛС.
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Така,
                        Кугата и Високия Голф са скъпи за това, което предлагат , а и не им пада ДДС-то, така , че отпадат
                        Нисана е готин, голям е, функционален, но ми струва малко скучен, иначе го харесвам.
                        Значи вече реших да взема един Рав-4.Ще го кара роднина, който сега има предишната Корола , но много си мечтае за накакво СУВ-че , каквото и да е то. Смятам , че това е подходяща кола за неговите скромни претенции. Ще се кара предимно градско, затова я взех автоматик.Освен това ще изминава не повече от 15000 км. годишно.За себе си не бих направил този избор, но в неговия случай е ок.
                        Цената също е добра-41000 с всички екстри без ДДС.То впрочем за тази кола това си е обективната цена. Като се сетя , че до скоро вървяха по 60000 К , и ДДС не падаше, направо е обирджийство за този все пак относително скромен(да не кажа посредствен ;-) автомобил.Както и да е, ще свърши работа.
                        Сега предстои да избирам кола за една колежка, после следва и моя ред. Аз съм лесен, Субару 100%.Е, тайничко си мечтая за една ТЛК, но това ще друг път.
                        За нея се чудя. Тя иска само вариант с автоматик.Ще се мисли май нещо от Субару или Фриилендъра, който също доста ми допадна.Корейските съм ги отписал,не ме радват.Може и до вариант кола с четворно да се търси. Пасат, Легасу или Сюпърб също ми се въртят в главата.Дайте и виe някакво мнение.
                        Ще ви пиша....

Коментар

Колега, разбирам че ще купувате няколко работни автомобила на фирма. Закупуването на автомобили от различни марки и модели, не е добро решение.

Коментар

Andro160 е много прав,макар и сигурно да е седнал. Различни сервизи за всяка кола и тн. Кофти става. А и при купуване на повече коли от 1 фирма правят отстъпки.
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Така е, но досега караме само Тойоти и вече ни се иска малко разнообразие.Тези коли освен служебни са и лични, така че трябва малко да се разчупи стереотипа.
                              Иначе за колежката 99% реших, Субару Легаси аутоматик.Най-вече не се среща на всеки светофар.

Коментар

Избора на Легаси-то е много добър,ама то си има причина някаква да не са на всеки светофар.
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X