Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво-Freelander;X-trail;Forester;Kuga;Rav-4;Tiguan;Outback

Нещо не мога да схвана в тази тема:търсиш 2 коли (СУВ).Защо трябва да са различни ,особено след като темата я пущаш ти и пак ти си се ориентирал към Форестер ? Нима очакваш нещо друго на теб самия да ти хареса(пасне) повече.(В случая не е важно че е Форестер, а това че е твоя избор).
    За Фриилендъра: Аз самия много харесвам Външно този автомобил ,но...
    1.Изчетох всички за него в този форум-следват изводи...
    2.Изчетох доста, какво казват братята руснаци за него-избоди
    3.Говорих с познати от реномирани (Пловдивси) сервизи-изводи
    4.Поговорих със собственици които поне 1 година имат такава кола и са искрени -изводи.
    ПП Извини ме че пиша на 'ти',а не на 'Вие'.Надявам се нямаш против.
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Колега Агонов,
      Мисля, че се познаваме и от Субару форума.
      Принципно споменах по-горе , че търся не една , а две, даже всъщност 3 коли.Имаме няколко служебни Тойоти, част от които скоро ще сменяме, поради изтичане на лизингите и гаранциите им.
      Аз за себе си съм решил твърдо да су взема Субару(Форестър или Аутбек-не съм решил още). Лошото е че другите съдружници от фирмата не харесват много марката Субару и затова търсим и проучваме други марки.Пък и да има разнообразие, досега карахме 5-6 Тойоти и малко омръзва да караш само една марка.
      За Фриилендъра явно не са добри отзивите, но все пак съм л'бопитен да го пробвам.

Коментар

Здравейте отново,

Карах Ленд Роувърчето.Хареса ми много.Високо, добра видимост, приятна позиция на седене, достатъчно мощно и еласатично, усещането е , че караш сериозен автмобил. В сравнение с него Тигуан прилича на миниванче и не ти вдъхва никакъв респект.Добро окачване, приятен интериор, абе въобще много готина количка.
        Определено смятам , че си заслужава, освен това ползва данъчен кредит и може да се намери достатъчно добра версия за около 55000 лв. , което е прилична цена.Да не говорим, че е най-малко разпространено и има непреходен дизайн, характерен за марката.
        Разбирам, че отзивите в пресата не са много добри за него, ще поразгледам тук-там, но като първо впечатление-отличен автомобил.

Коментар

Като ти е харесал,пиши ни скоро и СЪС СНИМКИ!!!
          Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
          Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
            И? Поколение II може би е станало адски надеждно, свръх проходимо, невероятно красиво, много просторно, че да му почва цената от 64350 лева с ДДС.

Мдда явно си доста против модела и може би марката, а като чета не виждам да имаш какъвто и да е личен опит (май не си и виждал отблизо) новия модел.
            Ако се разровя из нета мисля ще мога да сглобя изказванята ти и за всеки от посочените модели, ама това няма да е много в полза на човека, който явно вече го е правил.
            Също така, аз пък питах "заклетите" фенове на марката във форума и не останах с твоето впечатление, още повече че ненадежността беше черта характерна за автомобилите от първите години на производството, на този иначе няколко години наред, най-продаван малък SUV.

И тъй като нямам личен опит с другите описани модели освен Фрии-то, ще споделя само за него на питащия.
            Опитът от вече 1,5 г., (всъщност откак се появи Ф2) е, че няма нищо, ама нищо общо с Ф1 освен идеята и марката (даже и в друг завод се произвежда). Задвижването (постоянно 4х4) се справя изключително добре на пътя а и извън него (не говориме за хард, но и както чета няма нужда). Блокажа е през Халдекс диференциал (последно поколение, ако не броим пренастройването на същия за XC60), с тази разлика, че има допълнително вградена една електро-хидравлична джаджа, която принудително го блокира, основно при преминаването на някой от специалните режими на Тирейн Риспонс системата (които са супер особено пък за хора без много опит в офроуда). Комфорта на возията е смея да твърдя най-добър в целия сегмент, а заедно с добрата видимост и всички вградени стандартно системи за активна, пасивна и дурако беЗопасност колата си е много, да не кажа отличен избор, за човек който държи повече на гореописаните качества отколкото на много спортното (често разбирано друсащо) пътно поведение. Единствената забележка би била именно там защото двигателя така е настроен, а именно за хора с други "убеждения".
            По отношение на надежността, единственото което съм "забелязал" е гадната необходимост често (като се кара повече градско) да се прави процедурата за прочистване на филтъра за твърди частици (караш на дълго с постоянна скорост за да изгори тез гадории) и всъщност това е без да броя техничаските, гаранционни прегледи и инспекции които както бях учуден пък излизат между 350-450 лв. (струва ми се нищо за нова кола от примиум марка).

Надявам се да съм бил полезен
            ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
            lre-bulgaria.org

Коментар

Ако се разровя из нета мисля ще мога да сглобя изказванята ти и за всеки от посочените модели, ама това няма да е много в полза на човека, който явно вече го е правил.
              Нещо не разбрах какво точно имаш предвид с това изречение. Няма да е в полза на човека, който вече го е правил?! Кой е този човек и кога вече го е правил явно?

За изказването ми за Фрий не виждам какво толкова те ядосва. Това, че си купил такова, а аз не го харесвам, не ти дава право да нападаш. И да разглеждал съм го - това, което откровено ми харесва е интериора. Аз лично не бих дал 65 000 лева, за кола, произведена от компания собственост на ТАТА и утвърдила се в дъното на ред класации по надеждност и декапитализация, и чиято гаранция се реализира от МП. Има различни хора, обаче, и всеки си избира кола според вкуса и разбиранията и всеки застава зад избора с парите си. Ти си направил твоя избор, аз бих направил по-различен и се аргументирам горе защо. Не виждам какво толкова се засягаш.

Аз примерно съм фен на новото Мондео и Форд като цяло, но когато някой тръгне да плюе Форд с купищата вицове по адрес на тази компания, не скачам да ги защитавам, щото и аз съм имал и още имам ядове с тоя производител. И голяма част от хората, които ги плюят има често основателни причини. Приемам им мненията, защото въпреки, че имам симпатии, в крайна сметка това е просто вещ.
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
              ВАЗ 2131

Коментар

Сегашния Фри е точно от Форд разработен. А двигателите на Форд са пижови. И на Фри-то двг е на Пежо.
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                  Сегашния Фри е точно от Форд разработен. А двигателите на Форд са пижови. И на Фри-то двг е на Пежо.
                  И не става за спортно каране. На магистралата едвам вдигна 180 км/ч.
                  И не мога да разбера от къде идва тази разлика с Outlander-a при условие, че двигателите са еднакви

Коментар

Aеродинамика,скоростна кутия...
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Ако ще се говори за Фрий II за 65000 лева, не ми е ясно защо не се говори за Волво XC60, което е само с две хиляди отгоре и за което се чуват горе долу само суперлативи като "най-сигурното Волво", "най-комфортния СУВ в този сегмент" и т.н. И остатъчната стойност на това Волво със сигурност ще бъде значително по-добра от Фрий. Така както новото Мондео си е екстра автомобил, ама старите поколения са създали не дотам добър имидж и респективно остатъчната цена на новото няма да бъде добра.
                      Vitara 2.0 V6
                      Honda CRV (Gen 1)
                      ВАЗ 2131

Коментар

Ако ще се говори за Фрий II за 65000 лева, не ми е ясно защо не се говори за Волво XC60, което е само с две хиляди отгоре и за което се чуват горе долу само суперлативи като "най-сигурното Волво", "най-комфортния СУВ в този сегмент" и т.н. И остатъчната стойност на това Волво със сигурност ще бъде значително по-добра от Фрий. Така както новото Мондео си е екстра автомобил, ама старите поколения са създали не дотам добър имидж и респективно остатъчната цена на новото няма да бъде добра.
                        Тествал съм XC60 и не останах много впечатлен, доста по-шумен и твърд като возия спрямо Freelander-а, а и по отношение на off-road качества е далеч зад Freelander-a.
                        Terrain response системата на Freelander-a работи доста добре.При XC60 липсват каквито и да е специални програми.
                        Скоростната кутия на LR смятам, че също е по-добра.
                        Не може обаче да се отрече доста добрия дизайн и системата "сити сейфти", която за първи път от VOLVO се вгражда серийно в автомобил!

Коментар

Нещо не разбрах какво точно имаш предвид с това изречение. Няма да е в полза на човека, който вече го е правил?! Кой е този човек и кога вече го е правил явно?

За изказването ми за Фрий не виждам какво толкова те ядосва. Това, че си купил такова, а аз не го харесвам, не ти дава право да нападаш. И да разглеждал съм го - това, което откровено ми харесва е интериора. Аз лично не бих дал 65 000 лева, за кола, произведена от компания собственост на ТАТА и утвърдила се в дъното на ред класации по надеждност и декапитализация, и чиято гаранция се реализира от МП. Има различни хора, обаче, и всеки си избира кола според вкуса и разбиранията и всеки застава зад избора с парите си. Ти си направил твоя избор, аз бих направил по-различен и се аргументирам горе защо. Не виждам какво толкова се засягаш.

Аз примерно съм фен на новото Мондео и Форд като цяло, но когато някой тръгне да плюе Форд с купищата вицове по адрес на тази компания, не скачам да ги защитавам, щото и аз съм имал и още имам ядове с тоя производител. И голяма част от хората, които ги плюят има често основателни причини. Приемам им мненията, защото въпреки, че имам симпатии, в крайна сметка това е просто вещ.
                          Прав си и извинявай ,че точно на твоя пост реших да си изразя раздразнението. Просто в цялата тема прочетох предимно оплювания срещу една от любимите ми машинки и марки, което определено е незаслужено, а най-много бяха от теб.
                          Определено имам опит и със стария и с новия Фрии и никой не може да ме убеди, че новия има каквито и да е технически или надежностни забележки присъщи на стария. А относно собствеността, декапитализацията и други корпоративни особености няма да започвам да отговарям единствено за да не оспамя темата на bubary, за който и имах в предвид, че се е разровил в нета за мнения.
                          А за производителите и ядовете с колите им, то това се отнася за всяка марка, просто за най-масовите, най се чува, защото най-много хора ги имат и експлоатират.

За Ауто билд тестовете да вмъкна нещо което ми се струва странно. Преди година, когато излезе Фрии 2, му бяха правили сравнение с X3, X-trail и още други в класа и го бяха изкарали на 1-во място, а пък сега след Х3, как става това а.

Първоначално публикуван от Dusesun Преглед на мнение
                          И не става за спортно каране. На магистралата едвам вдигна 180 км/ч.
                          И не мога да разбера от къде идва тази разлика с Outlander-a при условие, че двигателите са еднакви
                          Вярно, че не става, макар че като му свикнеш и се отпуснеш, може и да те изненада.

Те двигателите не са точно еднакви, но така или иначе скороста и ускорението му са по-слаби заради теглото и задвижването, а и филисофията на колата, че трабва да има най-доброто представяне на офроуд в класа си което изисква различни настойки.
                          Ценности и възгледи

Странно е това с двигателите на Форд и Пежо. Казвате Пежо били, пък се правят предимно в завода на Форд в Дегенхайм
                          Последно редактирано от cveti; 20-03-09, 15:30.
                          ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                          lre-bulgaria.org

Коментар

И във Франция има завод за HDi-та. А двигателите на 4007/Кросър/Аутлендър/Фрилендър са абсолютно еднакви. Първите HDi-та са точно на Пежо. Още от 99 година. (първите common rail,след Фиат) През 2003,ако не се лъжа, Форд се присъединиха към Пежо в правенето на двигатели и сега пак са си по на Пежо схемите,ама се произвеждат и в Германия в заводи на Форд. Ауто Билд освен тестовете на спирачки и ESP,за друго не може да им се вярва. Освен ако не е от българската редакция проведен теста. Изкараха Мichelin Latitude по-лоши гуми от Hankook в един тест. Аре стига де. Бива бива,ама чак пък толкова да защитавате родното. (на 1 място беше Vredestein,естествено) Изобщо не мога да им имам доверие. Когато излезе Хюндай i30, той беше със страшно добри спирачки,страхотно ESP,най-големия конкурент на Голф и Фокус,ама като се качиха драстично продажбите(в Германия) изведнъж спирачките почнаха да показват силен фадинг,ESP-то работеше в граничен режим и изпускаше колата и тн.
                            Последно редактирано от Dino; 19-03-09, 11:56.
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Стига СПАМ. За мен Freelander-а като дизелов SUV e най-добрия избор. Само дето цената идва в повечко.
                              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Прав си и извинявай ,че точно на твоя пост реших да си изразя раздразнението. Просто в цялата тема прочетох предимно оплювания срещу една от любимите ми машинки и марки, което определено е незаслужено, а най-много бяха от теб.
                                Приемам извинението и на свой ред се извинявам, ако съм те обидил бидейки прекалено откровен или директен с изказването ми. В крайна сметка вече писах, че ти заставаш зад избора с парите си и ако си доволен, всичко е наред. А от това, че ixeos или някой друг не харесва Фрий не би трябвало да ти пука.
                                Vitara 2.0 V6
                                Honda CRV (Gen 1)
                                ВАЗ 2131

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X