Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е по-добро JEEP Cherokee или Land Rover?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е по-добро JEEP Cherokee или Land Rover?

Хихи, вижте кво ми попадна, докато зяпах буксуващия по равното Рейндж

http://www.youtube.com/watch?v=fAg4D...1&feature=fvwp
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Хихи, вижте кво ми попадна, докато зяпах буксуващия по равното Рейндж

http://www.youtube.com/watch?v=fAg4D...1&feature=fvwp
      Същото мислех и аз да пусна. Тая Панда направо обезличава Царя.

Аз бих отговорил на поставения въпрос с факта, че Чероки си запазва цената с течение на годините доста по-добре от Рейнджа. Всъщност последният е една от най-бързо обезценяващите се коли. Защо ли?
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
        Аз бих отговорил на поставения въпрос с факта, че Чероки си запазва цената с течение на годините доста по-добре от Рейнджа. Всъщност последният е една от най-бързо обезценяващите се коли. Защо ли?
        Отговорът е много прост - Рейнджа е престиж, а какъв престиж има в кола втора употреба? В крайна сметка при втората употреба има вече не престиж, а цена отговаряща на потребителната (полезната) стойност на стоката.
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Отговорът е много прост - Рейнджа е престиж, а какъв престиж има в кола втора употреба? В крайна сметка при втората употреба има вече не престиж, а цена отговаряща на потребителната (полезната) стойност на стоката.
          Е ти сам казваш, че при втората употреба се гледа полезната стойност на стоката, а тя при Рейнджа май не е много съдейки по цените втора ръка. Порше Бокстър също е престиж ама държи доста по-добре цената си. Виж също Г класата на Мерцедес.
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
          ВАЗ 2131

Коментар

Порше означава вече колекционерска стойност.
            Г-класата е сравнима с Дифендъра - просто имат голяма полезна остатъчна стойност.

П.С. Междув прочем при еднакви години на пазара в Германия например Черокитата са по-евтини. Говоря за стари машини - на 12 -17 години, като цените може да се каже, че са изравнени - 1500-2500, което е точно реалната им остатъчна потребителна стойност.
            http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/mi...tring=&lang=de
            Последно редактирано от chris_vicom; 19-07-09, 22:28.
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
              Знам какво представляват Ленд Ровърите по разходки...Трагедия. (сори, че го казвам) . Грандовете също не се представят кой знае колко по-добре.Все пак една идея по-високо в класацията. Виж за Гранд Чероки със система "куадрадрайф" нещата стоят съвсем различно. Това го пожелавам на всеки да го опита...

Тук се споменава за Ровър с добър ъгъл на завой. От последното ми каране на Диско ІІ не останах с такова впечатление...
              Вижте не съм голям разбирач и въобще не говоря за Фрий, Рейндж, но Диско и Дифендър не знам какви сте гледали извън пътя. Аз казвам от личен опит какво съм видял, като искам да уточня, че е доста некоректно да се сравняват коли с различна подготовка, гуми и т.н. Я ми обяснете с думи прости обаче, дали наистина вярвате, че Гранда е по-проходим от Дифендър /с еднакви или сходни гуми, двигатели и така нататък/. Аз нещо това не го вярвам, но пък може и да греша. Също така скоро имах честта да се возя на едно Диско/1996/, Кеймъл Трофи и да си кажа честно хич не ми се видя зле в калта, в огромните дупки и по мокрите ливадки.
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                Вижте не съм голям разбирач и въобще не говоря за Фрий, Рейндж, но Диско и Дифендър не знам какви сте гледали извън пътя. Аз казвам от личен опит какво съм видял, като искам да уточня, че е доста некоректно да се сравняват коли с различна подготовка, гуми и т.н. Я ми обяснете с думи прости обаче, дали наистина вярвате, че Гранда е по-проходим от Дифендър /с еднакви или сходни гуми, двигатели и така нататък/. Аз нещо това не го вярвам, но пък може и да греша.
                Понякога е по-проходим, понякога не.
                http://www.vbox7.com/play:79fdcfdd
                Има си чисто техническо обяснение, но в случая пича на предния капак май прецака положението.

Той Голди кална гума не знае какво е, какво остава за джип.
                Този подфорум
                "ХАРД" разходки
                май не си го посещавал.
                Има едно баирче на тестполигона до сервиза което малко джипки могат да изкачат.
                Гранда с КуадраДрайв спира по-средата на наклона и тръгва от там.

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                Също така скоро имах честта да се возя на едно Диско/1996/, Кеймъл Трофи и да си кажа честно хич не ми се видя зле в калта, в огромните дупки и по мокрите ливадки.
                Сравняваш го с Фриландър.
                Ако до него имаше ГрандЧероки друго щеше да ти се види.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Понякога е по-проходим, понякога не.
                  http://www.vbox7.com/play:79fdcfdd
                  Има си чисто техническо обяснение, но в случая пича на предния капак май прецака положението.
                  Интересно ти със сток джип ли беше или лифтнат? А Борко? И със щатните гуми ли беше, а Борко? Ела с един щатен Гранд да го сравним с Дифендъра на Слави или с моя.
                  Представянето на този клип, като доказателство е смешно манипулиране - поне за модератор (мое мнение - нищо лично).
                  Тук влизат хора, които са начинаещи и подобно извъртане на нещата ще ги обърка.

Сравняваш го с Фриландър.
                  Ако до него имаше ГрандЧероки друго щеше да ти се види.

На тази снимка не се вижда нищо по-различно от това, че Диското е измито, а Гранда окалян, което не го прави по-проходим (ако искаш мога да ти снимам и един покрит с кал Смарт - например). Особено проходим изглежда Гранда с тази пластмасова броня и нискоразположените халогени.

Коментар

За клипа, който си дал ще кажа, че първо не съм сигурен дали Гранда не беше с по-хубави гуми, второ имаше малко грешки от задволанното устройво на Дифендъра- първо мина през големия камък долу, не подходи добре или просто не мина с гладко и оптимално темпо, а намали и спря където не трябваше. Спора наистина е безкраен, така че аз спирам до тук. Наистина обаче си признавам, че не съм гледал много Грандове в действие, като след консултация с youtube.com сега забелязах, че се представят доста добре. Може и да съм пристрастен, но Дифендър съм виждал в действие и си клоня към него. Вече може да се говори за скорост, за наклони, за големи ями и така нататък, като различни коли с различни подготовки може да се представят добре някъде и не толкова другаде. Тая система, за която говорите само съм я чувал и нямам впечатления, но явно върши добра работа.
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

• До: Какво е по-добро JEEP Cherokee или Land Rover?

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                      Интересно ти със сток джип ли беше или лифтнат? А Борко? И със щатните гуми ли беше, а Борко? Ела с един щатен Гранд да го сравним с Дифендъра на Слави или с моя.
                      Представянето на този клип, като доказателство е смешно манипулиране - поне за модератор (мое мнение - нищо лично).
                      Тук влизат хора, които са начинаещи и подобно извъртане на нещата ще ги обърка.

На тази снимка не се вижда нищо по-различно от това, че Диското е измито, а Гранда окалян, което не го прави по-проходим (ако искаш мога да ти снимам и един покрит с кал Смарт - например). Особено проходим изглежда Гранда с тази пластмасова броня и нискоразположените халогени.
                      Ми сляп ли си че е сток. Заводска височина 48см хъб/фендер със заводски дълги амортисьори и кални гуми със заводски размер 245-70/16(29"). Дифендъра също е сток. Само дето от завода излиза по-висок от Гранда, с по-добри ъгли на атака и с по-големи гуми(32").

Да дойда със щатен Гранд. Да дойда и да показвам. Нещо си.
                      Ти нормален ли си. От какъв зор трябва да показвам. Беше тая някога.
                      Като много си мислиш че Дифендъра е уникално проходим, иди на баирчето на Голди и спри по-средата.

Дали ще кривиш железни брони или ще драскаш пластмасови, щото те се драскат а не се чупят, общо взето после все е ремонт. Предната броня на Гранда е 160лв. Ама малко хора слагат железни брони. Щото не е естетично.
                      Ако стигнеш до 99-та страница ще те призная за инат.
                      http://www.jeepforum.com/forum/showthread.php?t=536929

Коментар

...
                        Предната броня на Гранда е 160лв. Ама малко хора слагат железни брони. Щото не е естетично...
                        Мен па ме кефи!
                        Прикачени файлове

Коментар

Да ви кажа честно аз не съм от разбирачите ... Просто това, което виждам е свързано с хобито ми - Хард разходки. Там съм се нагледал.... Това разбира се не трябва да ви влияе на вас и на останалите колеги с Дискавъри и Дифендъри. Тук държа да спомена, че въобще не говоря за ФриЙ... играчки. Другото, което искам да уточня е базата ми за сравнение. Там винаги гледам дали машината е със стандартно окачване, стандартни гуми, каква е агресивноста им, дали са слагани допълнително блокажи или е пипан двигателя. След като огледам тези неща, правя и собствената преценка (Не твърдя, че е най правилната просто е лична). Загледайте се по разходките. Тръгват, виждат възможностите на машината и категорично отпадат (Предтекста за Ровърите, може и да е друг). Възможно е да искат да си имат само собствен клуб и там да си го мерят. Така или иначе и двете машини не ми харесват особено за хард изпълнения. Там има абсолютен отличник и той е ясен ( редукторен Уаз).
                          Дифендъра стои доста високо в стандарттния си вид. Това ми допада!
                          По-груб е! Някак по не ти пука за него...Бавен, тромав, подаваш газ и чакаш да зацепи турбото дори при TD5. Никакви системи против приплъзване (ЛСД, блокаж), Ъгълът му на завой е трагичен. Стъпването му е тежко подобно на всяка уважаваща се експедиционна машина... Проходимост нулева. Поведение на дълъг път-нулево. Стигнеш ли до страничен наклон - трагедия.
                          Викали са ме назад да прекарвам такива машини по обиколен път....
                          Интериор -Дори Уазката има по удобни седалки спрямо Дифендъра (сори, това е истината). Това го казвам имайки в предвид колко мразя Уазките. Системата на затваряне на вратата е в стил отмести се -ЗатВаРям... Педалите са ти на чорчик... Мазохизъм. Виж удобствата в Диското са забележителни.... Брат,ми беше хлътнал по интериора с хубави дограми на тавана и сравнителен лукс. Да споменеме нещо и за Диското. Афиф щангички, сложени ниско с единствената цел да се кривят. Ходове не лоши.... и никакви свесове. Ъгъл на атака много лош. Двигатели трагедия. Никаква тяга. Я се качете на Патрол и му дайте тяга, ще ви издуха... За американски бензинов въобще не искам да говоря.... Лукс като в канбанария. Само полилейте липстват.
                          Стигаме до Рейч Ровъра. Е те такава трагедия няма. Въздух под налягане. При това гърми често (въздушно окачване) Системки за контрол на височината сложени на всяка гума така, че да ти се налага ежедневното им пазене, недай боже кал с храсти... Дори и в градска среда са незащитени. Филтър на горивото сложен правилно дебалансиран, като пачи крак на моторист готвещ се да опре кошника преди слизане (лошо защитен). До тук говориме за превозно средство с повишена проходимост и занижени критерии. Да не си помислите нещо друго. Просто якостни качества липстват. Двигатели: - за ДИЗЕЛИТЕ НЕ МИ СЕ ГОВОРИ.
                          Това се отнася и за черокитата. Виж бензиновите са интересни.
                          Прехвалените осмаци при Ровърите са доста пипнати. На звук го докарват. За съжаление само това. Някой беше писал нещо около 13 , 13 и нещо сек. до сто. Тук знаещите ще попълнят информацията.
                          Аз ще кажа че на такъв зил с звука на харчещ и не вървящ, ама силно не вървящ (черпя опит от 7-8 които съм пробвал лично) агрегат не искам и да чувам. Ламя на която не и се тича. Съвсем различно чувство оставя американския осмак. Казвам оставя защото назад изостават дори и бързи коли... За харчлъка на гориво поне при моят Гранд 4.7 - V8 оставам с много положително мнение. Не искам да го казвам защото е доста малък (извънградско)и ще възбудя други спорове.
                          Придържайки се към контекста ще кажа, че Гранд Черокито има по-добри показатели и определено ще е моят избор.
                          LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                            Възможно е да искат да си имат само собствен клуб и там да си го мерят.
                            Всичко казано без цитата е ок.Не е нужно да се обиждаме...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                              Ела с един щатен Гранд да го сравним с Дифендъра на Слави или с моя.
                              Не, че имам нещо против изказването, ама точно този Дифендър, е далечко от т.нар. "щатен". "Отвътре" е повечко Рейндж, нали? И е добре подготвен с различни доработки.

Ето го и като представяне при изкачване на кален наклон: https://htftp.offroad-bulgaria.com/n...9/DSCF3777.AVI

База за сравнение не мога да посоча, защото "орязаното" Чероки беше получило повреда в охлаждането още в началото, но се забелязват значителните разлики в "подготовката" на двете машини, нали?

ПП. И двете машини са с двигатели с обем на-общо казано около 4 литра, но при Черокито са "поместени" в 6 цилиндъра, докато при Роувъра - в 8.
                              Последно редактирано от nickbochev; 20-07-09, 19:45.
                              proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                                Не, че имам нещо против изказването, ама точно този Дифендър, е далечко от т.нар. "щатен". "Отвътре" е повечко Рейндж, нали? И е добре подготвен с различни доработки.

Ето го и като представяне при изкачване на кален наклон: https://htftp.offroad-bulgaria.com/n...9/DSCF3777.AVI

База за сравнение не мога да посоча, защото "орязаното" Чероки беше получило повреда в охлаждането още в началото, но се забелязват значителните разлики в "подготовката" на двете машини, нали?

ПП. И двете машини са с двигатели с обем на-общо казано около 4 литра, но при Черокито са "поместени" в 6 цилиндъра, докато при Роувъра - в 8.
                                Доработки, доработки... ама с каквито и доработки да си, като си обут с АТ гуми на кал нищо не можеш да покажеш. Междувпрочем Дифендърът не е рязан и е с 32-ки Goodyear Wrangler. Окачването е пълна скръб и за това в момента се подменя изцяло. Има блокажи, но двигателят не е нищо особено - просто осмак без доработки.
                                Имаш ли клипче от счупването на Джийпа втория ден? На това му викам джелатско отношение към машината!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X